Şimdi Ara

12 VOLT' LUK GİTAR AMFİSİ / YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SLM. arkadaşlar. ben 12 volt ile çalışabilecek bir gitar amfisi yapmak istiyorum. amfiye hoparlör, akü veya batarya ve şarj devresi eklemeyi düşüüyorum.amacım taşınabilir bi gitar amfisi yapmak. mesela deniz kenarında veya piknikte kullanılabilecek olmalı.hatta devreye mix devresi dahil edilerek mikrofon girişi de olabilir. devreyi 12v/7Ah kapasitesindeki bir akü besleyebilir sanıyorum. çok mu abartılı düşündüm bilmiyorum :( böyle bişey mümkünmüdür acaba ???



  • Kaç Watt lık bir ampli yapacaksınız ve hedef çalışma süreniz ne kadar ? Bu duruma göre önerilerde bulunulabirie. 12V/7Ah az helebilir istek ve beklentilerinize göre çünkü.
  • ortalama 60 veya 70 watt olabilir ve yaklaşık olarak 1 saat kullanım sunabilmelidir. tda1562q ile yapılmış bi devre olabilirmi acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutluca -- 6 Ocak 2013; 14:10:48 >
  • Olur. Ancak 1 saat mümkün değil. Çünkü 60/12= 5A yapar ki bu değer amplinin kaybını sıfır olarak düşünürsek. Pratikte bu mümkün değil. Şayet 2 adet aynı bataryadan koyarsanız 1 saatlik süre sağlanabilir. Biraz da fazla olacağını söyleyebiliriz kabaca.
  • Kenan hocam yanlış görmediysem devrede mix edilebilen iki adet giriş ve harici ses kaynakları olarak ta aux/cd veya phone seçimi mümkün.
    IN-1 ve IN-2 gitar ve mikrofon için uygun olur mu bu kısımda preanfi varmıdır acaba. sanırım bu devreyle karaoke de yapılabilir. son olarak ta devre 17 volt beslemeli olarak görünüyor. 12 volt 7ah bir akü bu devreyi çalıştırmada yeterli olur mu yeterse de ne kadar zaman çalıştırabilir ???
  • Ampli hariç tam işinizi görebilecek bir devre vermiş kenan hocamız sağolsun.
    Phono girişine mikrofon bağlanabilir gibi görünüyor şemaya göre.
    Ampli hariç dedim , çünkü siz bu cihazı açık alanda kullanmak istediğinizi belirtmişsiniz. O entegre , 12VDC beslemede 8W RMS yani 16W müzük güç verebilir ki bu değer , açık alan için çok yetersiz gelecektir size. Yine bahsettiğiniz entegre ile ve ağır gelmeyecekse 2 adet bahsettiğiniz batarya ile iş görecektir. Tek yapmanız , ampli kısmını sizinki ile değiştirmek olacaktır.
    Şayet aynen yaparsanız da 16/12= 1.3A den giderek , 7/1.3=5 saat kadar ( en az ! , ses max. çıkışta iken ! ) çalışacaktır tek batarya ile.
    Saygılar.
  • öncelikle ilginden dolayı teşekkür ediyorum untayk arkadaşım. şimdi kenan hocanın verdiği devrenin sadece mix ve preanfi kısmını alıp tda 1562q ile yapacağımız devre ile birleştireceğiz yanlış anlamadıysam. çünkü sizin de belirttiğiniz gibi açık alan için yetersiz gelebilir. zaten 5 saat gibi uzunca bir süreye de gerek yok. 45 dk veya 1 saat çalsa yeterli olacaktır. ancak kenan hocanın verdiği devreyi nerelerden ayırabilirim onu bilmiyorum bunu kabaca göstermeniz mümkünmüdür acaba? birde tda1562q ile nasıl akuple edebilirz? sorularımı maruz görün ben elektronik ile hobi amaçlı uğraşıyorum teknik bilgim yetersiz bu konuda. şimdiden teşekkürler...
  • Sadece besleme + ve şase ucu ile 1 numaralı pine gelen giriş uçlarını 1562q ya vermeniz yeterli. Şemada zaten amplifikatör kısmı tamamen ayrı ve sol tarafta. Ve sadece bu 3 yol diğer katlarla birleşiyor. Ayrıca 45dak. 1 saat civarı çalışmayı tek batarya da sağlayabilir. Ses max seviyede açık olursa yaklaşık 1 saat gibi bir tahminde bulunmuştum. Biraz daha mütevazi bir ses çıkışında 1 saatten fazlasını bile görebilirsiniz. 2 Bataryayı , garanti olması açısından önermiştim.
    Kolaylıklar dileriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenakord08

    Ekteki devreyi belediye gitar kurslarında kullanılmak üzere bir seri olarak yapmıştım zamanında besleme katını AC yerine direk 12 volt Akü ile kullnabilirsiniz..



     12 VOLT' LUK GİTAR AMFİSİ / YARDIM


    kendime not : bunu sonra inceleyeceğim

    favori kısmım karman çorman oldu o yüzden mesajım bulunsun a tıklayamıyorum
  • bu şekilde demek istediniz sanırım

     12 VOLT' LUK GİTAR AMFİSİ / YARDIM
  • teşekkürler kenan hocam denemeye çalışacağm. iyi çalışmalar...
  • mutluca kullanıcısına yanıt
    Selam,, devreyi denedinizmi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: untayk

    Olur. Ancak 1 saat mümkün değil. Çünkü 60/12= 5A yapar ki bu değer amplinin kaybını sıfır olarak düşünürsek. Pratikte bu mümkün değil. Şayet 2 adet aynı bataryadan koyarsanız 1 saatlik süre sağlanabilir. Biraz da fazla olacağını söyleyebiliriz kabaca.

    60waat ilk tüketim ile akunuz 1 saate yakin kullanım sağlar. 12x7x1= 84 wattsaat eder. Yüzde 75 verim desek 84×0.75=63 wattsaat eder. Teoride bu tabi pratikte biraz daha az işinizi görür.

    Hortlasmisiz konuyu. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyer -- 4 Ağustos 2014; 21:33:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.