Şimdi Ara

12. SINIFLAR OKUL ZAMANI NASIL CALISMALI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
3
Favori
6.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belki bazen 8de eve gelicez okuldaki etutler veya dersaneden dolayı. 1 saat dinlenme desek 12ye kadar adam akilli çalışılır mi? Bende demir eksikligi ve kansizlik var ve gercekten cok yorgun oluyorum, uykuma yenik dusuyorum. Yazılidan bi gun once calismayip 9-10 gibi uyudugumu bilirim. Ve bu bir kere olan bişey degil. Gerçekten cok halsiz oluyordum, hicbi şey yapasim gelmiyordu. Doktora gitmistim sene basinda bi ilac verdi onu kullanıyorum onumuzdeki hafta yine gidicem. Bu sefer vitamin felan vermesini istiycem bu sene dinc olmak gerekiyor çünkü. Lafı fazla uzattim 12. sınıfı yaşamis bitirmis olanlar siz nasil çalışıyordunuz 8den sonra? Beni biraz aydınlatır misiniz, kaç saat çalışıyordunuz ve ne derece verim alıyorsunuz? Öneri felan da verebilirsiniz aklıma takıldı cunku bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• takiip
  • Biraz kapasite de ister ama çalışmaya bakan bir sınav bu. arkadaşım sağlık sebeplerinden dolayı eve gidince çalışamıyordu, direk uykum geliyor yatıyorum çok nadir ders çalışabiliyorum diyordu. Arkadaşımın benden aşağı kalır yanı yok ama çalışma belirledi her şeyi o Gazi maliyede, ben Gazi hukuktayım. Ne yap et çalış bir şekilde.
    12. sınıf olduğumuz için bizi okulda serbest bırakıyorlardı, ben öğlen çalıştım çoğunlukla. Akşam çalışmalarım daha çok sınava bir ay kalaydı, onda da gece 1'e kadar felandı. Sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde limitini zorla, mental olarak kendini çalışmak zorununda olduğunu kabul ettir. Aşırıya kaçmamakla birlikte kahve içebilirsin, pharmaton gibi ilaçlar var bunları sor bir de doktoruna istersen.
  • Deli gibi. Elinden ne geliyorsa. Pazartesi 3 saat çalışsam, 7-8 arası çalışırım 1 saat ara fln bunlar hikaye. Aç kitabı çalış çöz saat falan bakma, çözemiyecek hale gelene kadar çöz.

• Ben geçen sene çok yoruluyordum..hele kışın çok zor oluyordu.etütler 17.30 19.00 arasında oluyordu..ben eve gelene kadar 20.00 oluyordu hatta çok trafik varsa bu saati de geçiyordu.. beni yol yoruyordu..eve gelincede çok çalışamıyordum..bu yüzden dersaneye haftaiçi çok gitmiyordım..en büyük hatam eve uzak dersaneye gitmemdi.. ama senin hedefin var ilk 1k bunun için çok çalışmalısın..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya çalısmayi ben de istiyorum ama yorgun olunca da çalışılmiyor ki. Kafanı veremiyorsun derse cok verimsiz oluyor :( dersanem eve yürüyerek 5 dk :D okul uzak 1 saat sürüyor servisle. İste doktora gidicem bi daha bakalim, su yorgunluk halinden kurtulmam lazım :(

• 17 - eve dönüş
    17:30 - uykuya yatış
    19:30 - kalkış
    20.00 - derse başlama
    23.30 - ilk part bitimi (molalarla)
    24.00 - ikinci part başlangıcı
    04.00 yatış
    07.30 kalkış okul..

planım buydu ve uzun bir müddet uydum buna. açıkçası verimli çalışırsanız bu plana ve temelinize göre ilk bin gelir.

okuldada kafanızı kaldırmadan test çözün. ders mers dinlemenize gerek yok. (benim ki gibi hocaların bir halt anlatamadığı bir okula gidiyorsanız.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dersaneye gitmiyorum
  • tomthejeer kullanıcısına yanıt
    3,5 saat uyku çok yetersiz olur bence.

Size tavsiyem evdeki derse ayıracağınız vakti test çözmeye,denemeye ayırın.Konuları mutlaka dershanede,okulda çok iyi kavramak gerekli.Hem test çözmek konu çalışmaktan daha kolay ve daha zevklidir.Test çözmekten fazla sıkılmaz insan ama konu çalışmak sıkıcı ve yorucudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TDanielHenry

3,5 saat uyku çok yetersiz olur bence.

Size tavsiyem evdeki derse ayıracağınız vakti test çözmeye,denemeye ayırın.Konuları mutlaka dershanede,okulda çok iyi kavramak gerekli.Hem test çözmek konu çalışmaktan daha kolay ve daha zevklidir.Test çözmekten fazla sıkılmaz insan ama konu çalışmak sıkıcı ve yorucudur.

okuma yazman var mı?
  • Kendine uygun programi dene.Ornegin bi gun 11 e kadar calis yat 5te kalk calis okula kadar ben oyle yapiyorum mesela.

• tomthejeer kullanıcısına yanıt
    Hocam görmedim pardon.Direkt o 4de yatışı gördüm.
  • Sanirim boyle yapicam. Gece çalışmak bana göre degil, sabah saatlerinde daha cok verim alabiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: doctor zey

Belki bazen 8de eve gelicez okuldaki etutler veya dersaneden dolayı. 1 saat dinlenme desek 12ye kadar adam akilli çalışılır mi? Bende demir eksikligi ve kansizlik var ve gercekten cok yorgun oluyorum, uykuma yenik dusuyorum. Yazılidan bi gun once calismayip 9-10 gibi uyudugumu bilirim. Ve bu bir kere olan bişey degil. Gerçekten cok halsiz oluyordum, hicbi şey yapasim gelmiyordu. Doktora gitmistim sene basinda bi ilac verdi onu kullanıyorum onumuzdeki hafta yine gidicem. Bu sefer vitamin felan vermesini istiycem bu sene dinc olmak gerekiyor çünkü. Lafı fazla uzattim 12. sınıfı yaşamis bitirmis olanlar siz nasil çalışıyordunuz 8den sonra? Beni biraz aydınlatır misiniz, kaç saat çalışıyordunuz ve ne derece verim alıyorsunuz? Öneri felan da verebilirsiniz aklıma takıldı cunku bu.

merhaba zeynep hanım yine ben

detayları pm den devam edelim lütfen

• Hocam Bendede demir eksikligi ve.kansizlik var ne.yapacağız

Edit benim okul ev arasi 1.5.saat
    Yorgun olunca istesemde calisamiyorum ders doktora gidecegim bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RioShui -- 12 Ağustos 2015; 19:12:29 >
  • Vay be bu konuyu biz açsak 2-3 trol yorum yapardı. Ama karşı cins olunca bütün proflar toplanıyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: RioShui

Hocam Bendede demir eksikligi ve.kansizlik var ne.yapacağız

Edit benim okul ev arasi 1.5.saat
    Yorgun olunca istesemde calisamiyorum ders doktora gidecegim bende

Doktora git kesinlikle. İlaç, vitamin felan veriyorlar ise yarıyor yani

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eve gittiğinde direk yat. sabah saat 3-4 gibi bir saate alarm kur ve sabah 7 ye kadar falan herkes uyuyorken sessiz ve dingin bir kafayla çalışıp eve geldiğinde psikolojik işkenceden kurtulmuş ol bence.11 e geçtim bu arada doğru olur mu bilemem :D
  • Ben evde çok az çalışıyordum genelde kütüphanede veya dershanede test çözüyordum orada millet ders çalıştığı için belki motive edebilir seni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MayonezReyiz -- 13 Ağustos 2015; 15:41:27 >
  • Beni başarıya ulaştıran çalışma stilimi yazıyorum.

1-Okulun evime yakın olması büyük bir avantaj fakat dershanenin uzak olması dezavantajdı.Fem dershanesine gidiyordum.Haftada 4 gün oluyordu şöyle ki;Perşembe zaman denemesi,Cuma okul çıkışı 3 ders,Cumartesi Pazar normal dersler vardı.
    Ben hiçbir zaman denemesini kaçırmadım fakat cuma derslerinin verimsiz oluşunu gördükten sonra gitmedim keza haftasonu derslerinin son saatlerinden de genelde kaçtım.Tek amacım Allahın izniyle ders çalışmaktı.Okul çıkışı 15 dk da eve varır yarım saat dinlenme +yemek ten sonra kendimi zorlayarak başlardım.Aralıksız 3 saatten sonra akşam yemeğini yer tekrar aralıksız 3 saat çalışıp teknofemden yarım saat yada 1 saat ders videosu izlerdim(not alarak).Sonra uyurdum...Saat 12 gibi ve sabah 6.20 de uyanırdım.Hatfasonu asıl çalıştığım zamanlardı.Saat 14.30 gibi evde olurdum 15.00 gibi başlar Allah ne verdiyse 8-9 saat çalışırdım.

Bir şeylerden fedakarlık vermeden başarı gelmez.Yemek düzeninizi bile ailenize göre değil kendi planınıza göre ayarlayın eğer onlar saat 18.00 da akşam yemeğini yiyorsa ve ben ders çalışıyorsam çıkmam(kapım kitlidir).Kendi belirlediğim zamanında çıkarım yada 5 test çözeceğim dediysem o testi bitirdikten sonra çıkarım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.