Şimdi Ara

11 yaşında 290.000 km de aracımla uzun yol tüketimim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Baktım herkes paylaşıyor, ben de paylaşayım dedim. Hem eski nesil klasik otomatik şanzımanlı dizel araç almak isteyenlere fikir verir dedim. Aracım 2008 model Bmw x3 2.0d 177 beygir. Tam otomatik 6 ileri şanzımanlı. Araç ağırlığı 1750 kg. Güzegah Antalya-Alanya arası gidiş geliş. Gidilen yol 270 km. Yol kuru ve düz. Bagaj boş ve yolcu yok. Yol boyunca sürekli kameralı radar var ve 90 km/s geçmek cesaret istiyor. En az 10 tane kırmızı ışıkta durdum bu arada... Ortalama hızım 68 km/s. Ortalama tüketim 5.3 lt/100 km. Aynı güzergahta benzer sürüş koşullarda 1.5 dci yada 1.6 Tdi 4.8 civarı yakardı tahminim. Ancak aracın cüssesi ve motor büyüklüğü göz önüne alınınca uzun yolda ekonomik sayılabilecek bir tüketim sunuyor. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D-Assault -- 8 Nisan 2019; 11:27:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başarılı bir tüketim değeri. Ama o yol düz ve rahattır. Ne rampa vardır ne de bir şey. 2018 sonunda ben de Focus ile gittim. 5 5.5 civarı yakmıştım. Gidiş geliş. ha araçta 3 kişi toplamda vardık ve dönüşte uçağa yetişeceğiz diye 160-170 Allah ne verdiyse bastık.
  • antalya alanya arası yokus yok ama her 3-5 kmde ısık var cogu 20-30 sn sürüyor.160-170 basmakta cezaret ıster bayagı rısk
  • Bence gayet iyi. 2.0 litre bir motor için. Aynı güzergahı 2 gün önce gittim, 2 kişi gidiş, 4 kişi geliş + 80 kg bagaj + klima. En son baktığımda 1.3 multijet ile 4.4 litreydi. Otomobil Fiorino.

Ağırlıktan çok şanzımanı bilmiyorum eski tip verimsiz tam otomatiklerdense gayet iyi.

• 200 bin km den sonra aracın ömrü biter diyenleri konuya alalım!

• Aynı güzergahta benzer sürüş koşullarında 1.6 tdi'ı bilmem ancak 1.5 dci 4 litreden fazla yakmaz haberiniz olsun. Hatta eski aracım Megane 3 1,5 dCi ile trafiği okuyarak, frensiz sürüşle aynı şartlarda 3,3-3,5 arası yaktırırdım en fazla o ortalama hız ile.
  • Aracın motoru bugüne kadar ne gibi sorunlar çıkardı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30 lt LPG ile kaç km Normal
    9 yıl önce açıldı
    300.000 Km De Araba...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Aracın motoru bugüne kadar ne gibi sorunlar çıkardı?
    Ben 260 000 km de aldım. Turbo ve enjektörler revizyon gördü. Arazi şanzıman aktuatör dişlisi değişti. Enjektörlere giden ana takıt hortumu değişti. Bazı ucuz vakum hortumları değişti. Direksiyon açı sensörü değişti. 2.5 senede yaklaşık 7000 tl harcadım. Ufukta zincir değişimi de görünüyor. Sanırım seneye onu da değiştirecem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

Aynı güzergahta benzer sürüş koşullarında 1.6 tdi'ı bilmem ancak 1.5 dci 4 litreden fazla yakmaz haberiniz olsun. Hatta eski aracım Megane 3 1,5 dCi ile trafiği okuyarak, frensiz sürüşle aynı şartlarda 3,3-3,5 arası yaktırırdım en fazla o ortalama hız ile.
    Bu arada araç sürekli 4 çekerb

• D-Assault kullanıcısına yanıt
    Biliyorsunuzdur, N47D20 (özellikle 07-09 arası üretimler) BMW'nin sıkıntılı motorlarından bir tanesi. Özellikle zinciri merak etmiştim. Güle güle, güzel günlerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 8 Nisan 2019; 18:10:52 >
  • Arabaya gözün gibi bakar yağini aldigin yakita dikkat eder normal ve sakin kullanir tümseklere cukurlara arabayi bogucak rampalara vurmazz bogmaya calişmazsan 1 milyon km dahi gider yeterki bakimini zamaninda yap yağini olmasi gereken km den 3-5 aşaği tut şanziman yağini balatana baski balatasina kontrol et kral gibi kullanirsin..

• Şahane tüketim hocam maşallah

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • o cüssede bir araç için tüketim çok iyi ve lastik tabanları çok kalın bildiğim kadarıyla onlarda ayrıca aurodinamik açıdan bineklere göre daha kötü bmw motorları cidden çok verimli çalışıyor.Ancak dci mjet hdi gibi motorlar o şartlarda 4 lt yi geçmez güzel sürüş ile 3.5 çok olası.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.