Şimdi Ara

11 Millet Vekiline ne oldu ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başkanlık sistemiyle Millet Vekili sayısı 600'e çıkmıştı. TBMM'nin sitesine baktığımda 589 Millet Vekili gözüküyor.
    https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/milletvekillerimiz_sd.dagilim



  • Berat Albayrak , Süleyman Soylu gibi isimler o vekil listesinde yoklar , yani buda şunu gösteriyor , 11 vekil istifa edip bakan oldular
  • Ölenler de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 Temmuz 2018 - AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilmesi nedeniyle milletvekilliğinden istifa etti.
    9 Temmuz 2018 - AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Adalet Bakanı olarak görevlendirilmesi nedeniyle milletvekilliğinden istifa etti.
    9 Temmuz 2018 - AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirilmesi nedeniyle milletvekilliğinden istifa etti.
    9 Temmuz 2018 - AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı olarak görevlendirilmesi nedeniyle milletvekilliğinden istifa etti.
    18 Kasım 2018 - CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
    31 Mart 2019 - CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı seçilmesi nedeniyle milletvekilliğinden istifa etti.
    31 Mart 2019 - CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediye Başkanı seçilmesi nedeniyle milletvekilliğinden istifa etti.
    31 Mart 2019 - HDP Diyarbakır Milletvekili Adnan Selçuk Mızraklı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi nedeniyle milletvekilliğinden istifa etti.
    31 Mart 2019 - HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Kars Belediye Başkanı seçilmesi nedeniyle milletvekilliğinden istifa etti.
    31 Mart 2019 - HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi nedeniyle milletvekilliğinden istifa etti.
    7 Haziran 2019 - CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Antalya'da geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: routemaster

    Bu mesaj silindi.
    Yapmıyor, Bakan olunca Millet Vekilliği düşüyor. Sanki başka hiç kimse yokmuş gibi M.V. leri bakan veya belediye başkanı yapmak saçma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3qzotix

    Yapmıyor, Bakan olunca Millet Vekilliği düşüyor. Sanki başka hiç kimse yokmuş gibi M.V. leri bakan veya belediye başkanı yapmak saçma.

    Alıntıları Göster
    Asıl mvekili olmayanin bakan olması saçma. Eski sistemde bakanlar mvekillerinden oluşurdu. En fazla 1-2 bakan disaridan atanirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 21 Temmuz 2019; 18:4:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasama ve yürütmenin bağımsızlığı açısından bir milletvekilinin hem milletvekilliği hem de bakanlık yapması uygun değil. Olay sadece bağımsızlık değil, milletvekili bakan olduğunda milletvekilliği görevini fiilen yapamıyor. Bakanlık ve milletvekilliği şu çağda fiilen bir arada yürütülebilecek bir iş değil. Seçmen bir milletvekiline ulaşıp derdini anlatabilirken, o milletvekili bakan olduğunda bırak derdini anlatmayı ulaşmak bilr mucize bir hal alıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipli jeton

    Yasama ve yürütmenin bağımsızlığı açısından bir milletvekilinin hem milletvekilliği hem de bakanlık yapması uygun değil. Olay sadece bağımsızlık değil, milletvekili bakan olduğunda milletvekilliği görevini fiilen yapamıyor. Bakanlık ve milletvekilliği şu çağda fiilen bir arada yürütülebilecek bir iş değil. Seçmen bir milletvekiline ulaşıp derdini anlatabilirken, o milletvekili bakan olduğunda bırak derdini anlatmayı ulaşmak bilr mucize bir hal alıyor.
    Yeni sistemde hicbir bakana vatandaş ulaşamıyor. Hatta milletvekili de ulaşamıyor. Çünkü secilmis değil atanmış kişi. Eski sistemde bakan secime girip mvekili seçildiği icin vatandaşla diyaloğunu sürdürmek zorundaydı (cunku bir dahaki secimde yine oy isteyecek).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.