Şimdi Ara

10k USD ABD vs. 55k TL Türkiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
2
Favori
2.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Aylık 10 bin usd ile ABD'de mi yaşamak daha mantıklı olur yoksa 55 bin TL ile Türkiye'de yaşamak mı?

    Not: TL geliri dövizin durumuna göre değişiklik gösterebilir.

    Nedenleriyle belirtirseniz sevinirim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Dh yöneticileri iyi para kazanıyormuş
  • Tr

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR tabii ki 55 bin tl ile Türkiye'de halka göre aşırı zengin olursun
  • tr
  • Aylik 55 bin tl ile senin amerikada yapamadigin birçok seyi turkiyede yaparsin. Bir kere kesinlikle bir villada oturursun. 1 sene icinde altina luks arac cekersin sifirindan. 12x40= 480.000 tl sadece 1 senede birktirdigin para. Yani acikcasi baya bir sengin olursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tenebrio kullanıcısına yanıt
    Bunu diyen yönetici
    Valla 55k ile türkiyede krallar gibi yaşarsın,ABD gitmenin bir mantığı olmaz diye düşünüyorum
    Oranın kültürü(olmayan) değişik gelicek,insanlar değişik
    Ha 5k burda mı 2k orda mı falan desen abd derdim tabi ama 55k ciddi bir miktar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ea türkiye 450.si
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amerika daha mantıklı. Filmlerde gördüğün 2 katlı garajlı yemyeşil kasabaların içindeki güzel evlerde yaşarsın.
  • 10 k abd için bile benim yaşam standartlarıma göre iyi para.



    45 50 yaşlarına kadar abd diyorum. Sonra gelir memleketim de yaşarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye derim çünkü sürekli yabancı bir dil konuşmak zoruma gider hep burdaki rahatlığımı isterim benim evim türkiye benim eviöm istanbul abd de 25 k dolar mı burda 35 k tl mi deseler yine bura

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlar yaklaşık yarısı olacak Türkiyede bence Türkiye. Sık sık da seyahat ederdim. Belli bir yaştan sonra da ufak bir avrupa şehrine giderdim, havası çok güzel.
  • 10k euro almanya
  • Kısa bir süre içersinde SF'da ya yerleşmeyi düşünen biri ve bunu hayat standartları ve dolayısılya maaştan dolayı düşündüğümü belirtmek isterim.

    Tabikide 55K ile Türkiye'de kalmak.

    Ayda 10K USD yıllık 120K USD yapıyor. Buna vergilerden sonra kalan diyorsanız 150K civarında, yok birde vergi düşülmemiş maaş diyorsanız 85-90K civarında bir gelir oluyor yıllık. Bu maaşlar da Amerika'da SF'da Yazılım için alınabilecek maaşlar. Standart bir yaşam tarzınız olup herhangi bir ekstra lükse girme şansınız bulunmuyor.

    55K TL ile burada yapabileckeleriniz Amerika'dakilerden kat ve kat daha fazla. Bir süre sonra temel harcamaları(Ev, Araba vs. gibi) yaptıktan sonra geriye kalan miktar ile gayet lüks ve keyifli bir hayat standartı etmek mümkün.
    Doları 5.5'dan hesapladığımızı varsayarsak, tam olarak sizin dediğiniz orada kazanılan parayı burda harcamak oluyor, ki sanırsam bir kişininin meslek hayatında daha iyi bir kazanç olamaz.


    Ayrıca, şahsi gelirimi ve kendi yol haritamla ilgili PM atıyorum, ilgilenirseniz okursunuz.

    Edit:
    55K gibi bir miktar konusu olduğunuda Türkiye'de yaşayacağınız şehir çok önemli olmazken, Amerika için yaşadığınız eyalete göre çok fark olacaktır. En basit örneği ile, SF'da en düşük ev kirası(1+1) bile 3000 USD iken, bu miktarlara standart eyaletlerde tipik Amerikan evlerinin en lükslerini bile tutabilirsiniz. Hangi eyalet olduğu çok önemli.

    Ayrıca, aşağıdaki linkten yaşayacağınız şehire denk gelecek maaşlara bakabilirsiniz.https://www.numbeo.com/cost-of-living/

    Örnek: Istanbul'da 10.000'lik bir hayat standartını karşılamak için SF'da 7700$'ye ihtiyaciniz var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkk9 -- 17 Kasım 2018; 22:31:7 >




  • Tr de daha lüks yaşarsın ama amerikada daha huzurlu ve güvenli bir hayat yaşayabilirsin. Abd özgürlükler şehri. Ben olsam Abd derdim. Orada 30 bin dolara yavru gibi araçlar var benzin de ucuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ithal ürünlerde (elektronik alet beyaz eşya benzin vs) dolar bazlı olduğu için sanıyorum ki alım gücün aşığı yukarı ABD ile aynı olur, ama ABD'de asgari ücret eyalete göre değişmekle birlikte 1500 dolar civari yani abd de kazandığın 1 dolar burdaki 1 liraya hemen hemen eşit diyebiliriz. Yani ihtal ürünler dışında alım gücün burada çok daha yüksek olur. Orda bir kahve 10 dolarsa burda 10 lira hesabı.
  • silikon vadisinde senior engineer ortalama 8-10 bin net kazanıyor. bunun sadece 2500 doları kiraya gider gerisi kendine kalır, ortalama üstü bir hayat yaşarsın. 55 bin lira ile Türkiye'de zengin olursun. Şahsen ben bu sene mezun olur olmaz bütünleşik doktora için abd'ye gideceğim ama 55 bin lira kazanma imkanım olsa asla gitmezdim.

    Çankaya'dan ucla'ye giden kişi sensin değil mi? master için nasıl para buldun hocam?

    edit: gerçi benim dediğim tereciye tere satmak gibi oldu. amerika'ya gitmişliğim yok, gidenlerden duyduğum bu yönde. hocam sen zaten cali'de yaşıyorsun, oraları bilirsin. 55 bin lira ile türkiye'de zengin bir yaşam sürersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 17 Kasım 2018; 22:50:57 >
  • olum dh yönetisine bak 55 bin alıyor vauvvv
  • Yıkığım, babam yıkık, tipim nasıl konularından sonra bu konu iyi geldi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avrupa deseydiniz düşünürdümde amerika diyince gerek bile yok
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.