Şimdi Ara

10D Sinema hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben mobil olarak 10d Sinema işletmek istiyorum. İçinizde bu işi yapan veya daha önce araştıran var mı.
    Geliri ve gideri ne olur.
    Bu sistemi alırken neye dikkat etmeliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serk1984 -- 27 Temmuz 2014; 20:44:53 >

• Yok mu kimse...
  • D leri tek tek açıklar mısın ?
  • en fazla 9d gördüydüm 10. nerden çıktı
  • Müşteri adına soygun 5 dk içeride kalmak için 15 lira vermek Ama yinede çok zevkli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam küçüklüğümüzde bir hevesle aldığımız 99999999 in 1 atari kasetleri gibi. içi boş yani. 3'ten sonrası hep aynı :D
  • Millet bi tarafindan boyut uydurmaya başladı 5dye gülüyorduum 10d çıkmış :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG BH 4530T 5.1 Sinema Sistemi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3D Görüntü diğer her efekt 1D olarak üstüne ekleniyor. Kabarcıklar, yağmur, sis, dokunma, gibi şeyler ne kadar fazla D o kadar gerçekçilik.

• D yani dimension boyut goruntuyle ilgilidir. Boyuzsuz nokta, bir boyutlu cizgi, iki boyutlu kare ya da ucgen vs. Ya da x harfi yani kagida derinlik algisi olmaksizin cizilen her sey, uc boyut ise ikinciye ek olarak derinlik de iceren sekiller yani kup ya da gercek hayatta karsilastigimiz nesnelerdir. Gorme olayi disindakileri de boyut olarak dusunmek mantiksizliktir. Gerceklik ve gercekcilik apayri bir sey :) 3D + 7R yap sinemanin ismini o zaman daha gercekci olur :D

• bu konuyu hawkinge gösterdim intihar etmeye çalışıyor
  • bu "D"ler ne zaman bitecek merak ediyom...

• Mobil sinema dediğin ne oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pipilikız

Yaşadığımız dünyadaki ulaşabileceğimiz en fazla boyut 3 boyuttur (Biz) siz bize 10D yi nasıl gösteriyonuz anlamıyorum.

10d nin 3 ü görsel diğerleri koltuk hareketi, hava, su, köpük vs.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TİGERTS

Mobil sinema dediğin ne oluyor?

Cep sineması.
  • Arkadaşlar konu geyiği döndü benim sorum böyle bir işte çalışan veya bu işi yapan kimse varmı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mc191

D yani dimension boyut goruntuyle ilgilidir. Boyuzsuz nokta, bir boyutlu cizgi, iki boyutlu kare ya da ucgen vs. Ya da x harfi yani kagida derinlik algisi olmaksizin cizilen her sey, uc boyut ise ikinciye ek olarak derinlik de iceren sekiller yani kup ya da gercek hayatta karsilastigimiz nesnelerdir. Gorme olayi disindakileri de boyut olarak dusunmek mantiksizliktir. Gerceklik ve gercekcilik apayri bir sey :) 3D + 7R yap sinemanin ismini o zaman daha gercekci olur :D

Adam açıklamış neyin kafasını yaşıyorsunuz?
    10 boyut ifadesi yanlış. 3 boyutlu 7 efektli sinema gibi bir şey denmeli. Veya 3+7 gibi özel isim.

Aslında boyut yalnızca yön kavramı değil bence. Derinlik, genişlik kavramları görmemizle alakalı. Ve ışık da bir boyuttur zannımca. İnternette de ışığın ve zamanın boyut olduğu hakkında yazılar var. Ama ben zamanın boyut olduğuna inanmıyorum.
    Ayrıca kendimce şöyle bir teorim var:

0 boyutlu bir şeyi göremeyiz çünkü derinlik 0, genişlik 0, uzunluk 0. Yani belirli bir hacmi yok.
    1 boyutlu bir cismi de göremeyiz çünkü genişlik yok, sadece uzunluk var. Bu uzunluğu göremeyiz.
    2 boyutlu. Derinlik olmadığından o cismi göremeyiz.
    3 boyutlu bir şeyi de GÖREMEYİZ. Nedeni: "ışık" boyutu eksik. Karanlıkta bir cismi göremezsiniz,değil mi? Işık da 4. Boyut.
    5. Boyuta da zaman deniyor ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum.

Bunun hakkında bir konu açabilirim.

Edit: Boyutlar karışmış. Düzelttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VatandA.Ş. -- 28 Temmuz 2014; 14:29:18 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Adam ne sormuş millet neler yazmış. bence bayağı karlı iş ama masraflarını bilemiycem
  • Kimde yok mu bu işi yapan...

• Olayin masraf boyutunu dusununce cok bir masrafi yok. Sistem kurulduktan sonra bir tost makinesi kadar elektrik masrafi olacak. Hava uflemesi falan dahil. Kimileri su falan puskurtuyor. Bir damacana suyla bir seneyi cikartir diyorum ben. Onun disinda gozlukleri var. Uzun omurludur fakat cebine atip goturenler illa ki olur Yalniz o makineler ne kadar bir fikrim yok tahminen bi 5bin kadar vardir. Seansi 15 lira olsa ve ayni anda 4 kisi binse her sefer 60 tl. Gunde 20 seans yapsan 1200 lira. Ayda 36.000 tl yapar. Boyle dusununce cok kazancli gibi dursa da o parayi kazanabilmek icin cok islek bir yeri kiralamak lazim ve bunu tek dusunen sen olmadigina gore o mukemmel yeri bulman o kadar kolay olmayacak. Ayrica off day ler olacak illaki. Misal istanbulda yazin pek coluk cocuk olmaz. Herkes memlekete gider. 1 ayda 4 kez salon kapattim. Lunapark var bostancida sinek avliyor. Etrafimdaki tablo budur. O kabini uygun fiyata buldun mu dediklerimi de dusundun mu yurursun. Acinca haber verirsen DH ce ugrariz artik :)

• git sicim teorisi çalış biraz sinemayı sonra da açarsın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.