Merhaba ben 2-3 yıldır HD film arşivi yapmaktayım. Bu süreç boyunca ne eski bilgisayarımda ne de şimdiki bilgisayarımda HD filmlerde herhangi bir sorunla karşılaşmamıştım fakat son 2-3 aydır 1080p .mkv formatlı filmlerde takılma sorunu yaşamaktayım. Özellikle belirtmek isterim 720p filmlerde herhangi bir sorun yaşamıyorum.
Sistem özelliklerim yeterli, mesajımın sonunda da yazacağım.
Öncelikle sorunu hangi yollarla çözmeye çalıştığımı söyleyeyim. Bilgisayarımda hem KM Player hem de GOM Player yüklüydü. Codec olarak ise K-Lite Mega Codec kullanıyordum fakat bunların sürümünün eski olma ihtimali vardı. Ben de bunun üzerine KM Player'ı ve GOM Player'ı bilgisayardan kaldırdım, ardından da K-Lite Codec'i kaldırdım. Ekran kartı sürücümü güncelledim. Tek bir player kullanmak için çok eskiden kullandığım BS Player'ı yükledim fakat onda da sorun yaşadım ve onu da sildim. Daha sonra birkaç yerden okuduğum kadarıyla KM Player+K-Lite Mega Codec Pack'in en güncel versiyonlarını indirdim. Ekran kartı sürücüm, KM Player'ım ve K-Lite Mega Codec Pack'im en güncel sürümde olmasına rağmen 1080p filmlerde hala görüntüde hızlanma-yavaşlama sorunu(GOM'da ise takılma sorunu) ile karşı karşıyayım. Donanımımın yetersiz olmadığını en başta da söylemiştim ve 2-3 ay öncesine kadar herhangi bir sorun da yaşamıyordum. Şimdi sizlere donanımımı da yazıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...
Intel Core i3-350M 2,27 Ghz 4GB DDR3 1066 Mhz Ram ATI Mobility Radeon HD 5730M 1GB Ekran Kartı 320GB 5400RPM Harddisk(Herhangi bir alakası olduğunu sanmıyorum ama yine de yazayım) Windows 7 Home Premium 64 Bit
notebook olmasının verdiği bir dezavantaj sanırım, ama yinede bir disk birleştirme yapmayı deneyin belki sorun çözülebilir
Hani diyorum ya ilk aldığımdan beri yapsa diyeceğim ki donanım yetmiyor ama son 2-3 aydır yapıyor olması ilginç geldi. Herhangi bir çözüm de bulamadım. Sizin önerebileceğiniz video oynatıcı ve codec paketi var mı? Bu arada disk birleştirmeyi de deniyorum şimdi :)
gom playeri kesinlikle tavsiye etmiyorum 720p videolarda dahi ileri geri alırken takılıyo. ben google'a km player indir yazdığında çıkan sitelerden gezginlerdekini indirdim onu kullanıyorum 720 ve 1080p videoları sorunsuz oynatabiliyor. ayrıca benim sistem özelliklerim seninkinden daha kötü intel core 2 duo e4600 2.40 ghz 2gb 533 mhz ram sapphire ati hd 4670 1 gb ddr 3 seagate 250 gb 7200 rpm win7 ultimate
Herhangi bir codec paketi kurdunuz mu? Yoksa direkt KM Player'ın kendi çözücüsüyle mi oynatıyorsunuz filmleri?
hiçbir ek paket yüklü değil, dediğim gibi google'a km player yazıp gezginlerden indirdim o şekilde oynatıyorum
Tamam teşekkürler. Az sonra deneyip sonuçları yazarım buraya :)
Mevcut codec paketini ve KM Player'ı kaldırdım. Ekran kartı sürücümü de sildim ve en güncel sürücüyü yükledim. Sonra tekrar KM Player'ı yükledim fakat hala bazı filmlerin bazı sahnelerinde hızlanma ve yavaşlama sorunuyla karşılaşıyorum. Sorun kesinlikle filmlerin sunumlarında diye düşünmeye başladım. Yardım için teşekkürler :)
ısınma falan oluyor mu Birleştirme sonucu hiç mi fayda çıkmadı
Öncelikle artcraft35,
Verdiğiniz linkten indirdim ve sorunumu çözmedi. Açıkçası indirdiğimde çözeneceğini zaten pek sanmıyordum çünkü versiyonu bayağı eskiydi.
gegirti,
Bilgisayarımda ısınma olmuyor. Yani her laptop kadar ısınıyor. Aşırı bir durum söz konusu değil :)
Son olarak yardımlarınız için size teşekkürler. Bugün disk birleştirme yaptım ve ardından temiz bir GOM Player kurdum. Ardından daha önce denediğim ve bayağı takılan filmimi açtım ve sorun yoktu. Sorun KM Player'dan mı yoksa disk birleştirmemekten miydi anlayamadım. Umarım diğer filmlerde de sorun çıkarmaz. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme