Şimdi Ara

1080p izlemek için minimum sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Benim pc 1080p videoyu zar zor oynatıyor. Ve yapabileceğim en makul parça değişikliğiyle sorunsuz 1080p oynatmak istiyorum. 1080p donanım hızlandırma özelliği olan bir ekran kartıyla bunu halledebilir miyim? Ne olur ne olmaz diye pc özelliklerinide yazayım.
    Asus P5GD1 Pro anakart
    Pentium 4 @3ghz işlemci
    1.5 gb ddr400 ram
    x1650pro ekran kartı
    400 watt psu
    dediğim gibi 1080p oynatsın yeter:))

• sorununu anlamadım Sorunun video yüklenmiyormu ? yoksa izlerken videoda kasılma mı oluyo ?
  • aslında 1080 p vıdeolar ust sınıf sıstem gerektırır ..yanı sızın sıstemınızın cok cok daha ustu sıstemlerde bıle 1080p vıdeolar sorun cıkarabılr ... bu durumu sadece bır yada ıkı parcayı degıstırerek asacagınızı sanmıyorum ..ama ram ve ekran kartını yukseltmenız kı ekran kartından dolayı psu degıstırmenız ılk akla gelen secenekler ..

...konuyla ılgılı teknık bılgıyı buradan... tavsıyelerı ıse asagıdakı lınke acacagınız konudan daha kolay yardım alabılrsınız ..

http://forum.donanimhaber.com/forumid_475/tt.htm
  • Öncelikle teşekkür ederim. Bitrate'i yüksek olan 1080p videolarda kasma oluyor. Bazı filmlerde de film normal seyrinde ilerlerken hareketli sahnelerde kasma yine başlıyor. Heralde sadece HD6450 gibi bir ekran kartı alarak bu işi çözemeyeceğim.
  • Bizim eski pc p4 2.4 ghz-mx 440-1 gb ram ile bırakın 1080p yi 720p de bile kasıyor
    eğer bütçeniz varsa size 1080 p icin sistem yapariz
    Upgrade etmeyin paranıza yazık olur soket 478 p4 islemci upgrade edilmez en fazla ram+harddisk+ekran karti yaparsiniz
  • İşlemci soketi 478 değil lga775 sanırım. Ve 1080p'de de umut vadediyor.:)) Bende bi ara p4 2.4 ghz işlemci vardı. 2.8'e hız aşırtmıştım ve kmplayerda bir kaç ayar yapmıştım 720p yi açar hale gelmişti. Üstelik ekran kartı FX5500 gibi vasat bir ekran kartıydı. Bütçe sıkıntım var maalesef. Eğer bir 1080p hızlandırma desteği olan bir ekran kartı alırsam halledebileceğimi düşünmüştüm ama artık başka bahara.:))
  • indirdigin filmleri monitörde izleyceksen lakin 720p indirmeni tavsiye ederim 720p ile 1080p arasındaki farkı anlayamassın bilgisayar ekranında. Farkı ancak 42-46 inc sonra farkedildigini söylüyorlar

1080p :7-13 gb arası degişirken
    720p : 3-5 gb arasında bide bu yandan düşün istersen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Filmleri 40inç bi tvde izlemek istiyorum. Tvde usbden film izleme özelliği var ama .avi filmler hariç altyazı desteği yok. Buda bu özelliği kullanımı neredeyse gereksiz hale getiriyor. Bende eğer pcde küçük bir restorasyon yaparsam bunu aşabileceğimi düşünmüştüm. İndirdiğim 720p filmler var ancak 3d filmlerin 720psini bulmakta çok zor. 3d derken konuyu başka bir yere taşıdığımı düşünmeyin. Pcnin 1080p oynatması halen yeterli. Videoyu oynattıktan sonra tv nin 3d özelliğini kullanacağım.
  • hocam öyleyse bilgisayara harcayacagın para ile ve kalabalık yapmaktansa media player almanı tavsiye ederim örnegin wd tv live çogu fotmatları oynatıyor ve alt yazı sorunuda yok sanırım istersen onu araştır bi
  • @Legend_007
    hocam imzan cidden hoşuma gitti *.*
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.