Şimdi Ara

1070 vs 480 overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • RX 480 1411 mhz de 1070 hızında çalışıyor. (6.5 tflops)
    8 tflops güç elde etmek için 1070'in 2084 mhz de, rx 480'in 1736 mhz de çalışması gerek.
    1080 hızına ulaşabilmek için ise 1070'in 2350, 480 in ise 1960 mhz de çalışması gerek.

Yani her iki kartı da overclock ile zorladığımızda çok yakın hızlara sahip oluyorlar. 1070 2100 mhznin ne kadar üzerine çıkabilir bilmiyorum ama 480 1700-1750 den fazla zorlanamaz diye düşünüyorum. Eğer 480'i 1850 mhz, 1070'i de 2215 mhz yaparsak eşit hızda oluyorlar

Biraz daha gerçekçi olursak 480 1600 mhz de iken 1920 mhzlik 1070 e denk oluyor. 1070 in oc potansiyelini bilmiyorum. Bilen biri yazarsa sevinirim. Eğer 2000 mhznin üzerine çok fazla çıkamıyorsa 480 overclock ile 1070i geçiyor demektir

Edit: Saygıdeğer okuduğunu anlamayan forum ahalisi, ben kartları yukarıda gördüğünüz gibi tflops cinsinden karşılaştırdım. Ve altta da belirttim pratik olarak 480 in ancak stok 1070'i geçebileceğini. Yine herşeyi bir tarafınızdan anlayıp "hayal kurma" gibi boş şeyler yazmazsınız umarım. İnsanlarla konuşurken biraz saygınız olsun. Karşınızdakinin kim olduğunu bilemezsiniz. Yani şu artist konuşmalarınızı bir tarafa bırakın artık. Altta çok güzel cevaplar da var, çok saçmaları da. Saçmalamayın artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Interceptor_0000 -- 24 Haziran 2016; 16:19:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 480in hicbir sekilde 1070i gecebilecegini dusunmuyorum(pratikte).

• Khan Aitmatov kullanıcısına yanıt
    Pratikte en fazla 1070 stok hızlardaysa geçebilir ama kas gücü bakımından kapışırlar gibi

• http://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-1070-launch/

200$ vs 379$

durun biraz dengelensin 2tane rx480 vs 1tane gtx 1070

açık ara fark ataraktan kazanan rx480 crossfire

nerdeyse aynı fiyata...
  • Gtx 970 e bakınca 4.2tflops gtx 980 ise 5.0tflops, rx 480 ise 5.5tflops gücünde iken AMD bu kartın o 2 kartın arasında bir performans verebileceğini söylüyor, yani AMD rx 480 denilen kart tflops olrk 1070 i sıvı soğutma ile yakalasa dahi performans olrk 1070 in stok haline dahi ancak rüyalarda fln erişebilir gibi görülüyor.

Demek istediğim 2 farklı markanın kartını oyun performansı açısından tflops gücünden yola çıkarak kıyaslamak hayalperestçe bir fikir olur.
    Diğer bir durum ise AMD nin dediği 970 ile 980 arası bir performans fakat bundan öncelere bakıncada süregelen bir AMD klasiği olarak bir ürün piyasaya sürmeden önce bolca böyle uçuk kaçık söylemlerde bulunan fakat genelde hayal kırıklığına uğratan bir firma, tabi hepimizin beklentisi bu seferde hayalkırıklığı yaşatmazsa güzel olacağı yönünde, fakat rx 480 nin eski serilere göre daha iyi o.c potansiyali olsa dahi ben yinede uçabileceğini sanmıyorum çünkü stabil hız değerlerinin 1340mhz olduğu yönünde birkaç açıklama yapan site oldu, üstelik kartın o.c ye nekadar tepki verebildiğide mechul, yani +200 gpu hızı verrsin ama oyunlarda bu hız 5fps farkettiriyorda o.c kabiliyetinin yüksek olmasının hiç bir manası olmaz, kısaca kart çıkmadan böyle boş hayallere kapılıp, kart çıkınca hayal kırıklığına uğramadan önce şu hayalleri biraz ertelesenizde, kart istenildiği gibi çıkarsa sevinseniz yada çıkmazsada hayalkırıklığı yaşamasanız daha akıllıca olmazmı ?

• Aşağıdaki link'te FuryX guru incelemesi var 8.6 TFLOP hesap gücündeki AMD FuryX, 6.1 TFLOP gücündeki gtx 980Tı ile oyunlarda nekadar mücadele edebiliyor bakarsın ve AMD kartların performance'ını TFLOP'a göre ancak kendi aralarında (AMD kartlarla kıyaslayarak) ölçeklendirebilirsen bir sonuca ulaşabilirsin ama o bile oyun performance'ı olrk kesin sonuç olmayabilir çünkü R9 290X ile 390X aynı TFLOP gücündeler ama raalarında fark var değilmi ?
    Ama sen bunları görmezden gelip Rx 480'i o.c yaparak 8.6 TFLOP'a çıkartsan FuryX'i oyun performance'ı olrk yakalayabileceğinimi düşünüyorsun ? Cevabın yinede evet ise ozaman sen bırak stock hızda çalışan gtx 980TI yada 1070'i direk stock hızda çalışan FuryX'i yakala bizde seni alkışlayalım burda.
    Neyse hayal kurmak güzel şeydir ve sende seviyor gözüküyorsun, sen hayal kurmaya devam et hevesni daha fazla kaçırmıyalım.

http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_radeon_r9_fury_x_review,6.html

• 480 kendini de parçalasa yırtınıp ıkınsa da 980 ni anca geçer oda geçebilirse.Üreten firma zaten 970-980 arası olacak diyor ve bu firmanın iddaası.Defalarca iddaa edilen sonuçların gerçekleşmediğini abartıldığını gördük.6 gün kaldı zaten kartın çıkmasına çıksın hele de görelim ama beklentiyi bu kadar yükseltmeyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1070'i stok hızdan düşebildiği kadar düşürsen ve rx 480'ede yapabildiğin kadar o.c yapsan yine yakalama ihtimalin düşüktür.

970 ile 980 arasına konumlandırılan 1 kart özel üretim 970'ler ile kapışabilsin zaty kafidir, çünkü f/p kartı olarak geliyo, o.c ile'de stok 980'i yakalarsan öper başına koyarsın.

@DhanTE

O.c ile FuryX veya Fury'yi değil'de R9 nano'yu yakalasın yine alkışlarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 24 Haziran 2016; 11:24:52 >
  • Özel soğutmalı modellerin yapabileceği maksimum oc ile 980 i yakalamak olacaktır.
  • Teraflop gücüne göre farklı mimarilerdeki kartları karşılaştırmak yanlış olur, RX 480 oc edilse bile default haldeki GTX 1070'i yakalayamaz. GPU-Z görüntüsündeki gibi 32 rop'a sahipse zaten ondan birşey olmaz, AA örnekleme gücü R9 290'a göre bile düşük olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Haziran 2016; 12:13:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DhanTE

Aşağıdaki link'te FuryX guru incelemesi var 8.6 TFLOP hesap gücündeki AMD FuryX, 6.1 TFLOP gücündeki gtx 980Tı ile oyunlarda nekadar mücadele edebiliyor bakarsın ve AMD kartların performance'ını TFLOP'a göre ancak kendi aralarında (AMD kartlarla kıyaslayarak) ölçeklendirebilirsen bir sonuca ulaşabilirsin ama o bile oyun performance'ı olrk kesin sonuç olmayabilir çünkü R9 290X ile 390X aynı TFLOP gücündeler ama raalarında fark var değilmi ?
    Ama sen bunları görmezden gelip Rx 480'i o.c yaparak 8.6 TFLOP'a çıkartsan FuryX'i oyun performance'ı olrk yakalayabileceğinimi düşünüyorsun ? Cevabın yinede evet ise ozaman sen bırak stock hızda çalışan gtx 980TI yada 1070'i direk stock hızda çalışan FuryX'i yakala bizde seni alkışlayalım burda.
    Neyse hayal kurmak güzel şeydir ve sende seviyor gözüküyorsun, sen hayal kurmaya devam et hevesni daha fazla kaçırmıyalım.

Ne hayal kurması lan? Ne saçmalıyonuz siz? önümüzdeki 3-4 sene ekran kartı almayı bile düşünmüyorum. Öylesine konu açtım şu cevaplara bak

• quote:

Orijinalden alıntı: oNuR ŞaHiN

quote:

Aşağıdaki link'te FuryX guru incelemesi var 8.6 TFLOP hesap gücündeki AMD FuryX, 6.1 TFLOP gücündeki gtx 980Tı ile oyunlarda nekadar mücadele edebiliyor bakarsın ve AMD kartların performance'ını TFLOP'a göre ancak kendi aralarında (AMD kartlarla kıyaslayarak) ölçeklendirebilirsen bir sonuca ulaşabilirsin ama o bile oyun performance'ı olrk kesin sonuç olmayabilir çünkü R9 290X ile 390X aynı TFLOP gücündeler ama raalarında fark var değilmi ?

Ne hayal kurması lan? Ne saçmalıyonuz siz? önümüzdeki 3-4 sene ekran kartı almayı bile düşünmüyorum. Öylesine konu açtım şu cevaplara bak

LAN mı ? Bence protocolü'nü değiştir sen, kendin gibi Wan olsun, Hi-Wan'ın one'ı.
    Öylesine konu açıyor ve içeriği bukadar abzürdleştirebiliyorsan biraz para biriktirip mıçına bir don al'ki açıkta kaldığı için üşütüp hayallerini böyle bir forumda konu şeklinde paylaşmamış olursun, don alamam dersen'de eleştiriye gelemediğin bu tarz konularını forumda değilde eleştiriye kapalı ortamlarda mesela TXT belgesi gibi bir yerde açar kendi kendine ve hayallerin'le dilediğin gibi takılırsın Lan!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oNuR ŞaHiN

quote:

LAN mı ? Bence protocolü'nü değiştir sen, kendin gibi Wan olsun, Hi-Wan'ın one'ı.
    Öylesine konu açıyor ve içeriği bukadar abzürdleştirebiliyorsan biraz para biriktirip mıçına bir don al'ki açıkta kaldığı için üşütüp hayallerini böyle bir forumda konu şeklinde paylaşmamış olursun, don alamam dersen'de eleştiriye gelemediğin bu tarz konularını forumda değilde eleştiriye kapalı ortamlarda mesela TXT belgesi gibi bir yerde açar kendi kendine ve hayallerin'le dilediğin gibi takılırsın Lan!

Birde ciddiye alıp uzun uzadıya cevap vermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Interceptor_0000 -- 24 Haziran 2016; 16:03:33 >

• bakın mantıksız ve alakasız konuşma nasıl olur:

"direk stock hızda çalışan FuryX'i yakala bizde seni alkışlayalım burda.
    Neyse hayal kurmak güzel şeydir ve sende seviyor gözüküyorsun, sen hayal kurmaya devam et hevesni daha fazla kaçırmıyalım"

Bakın mantıklı konuşma nasıl olur:

"Teraflop gücüne göre farklı mimarilerdeki kartları karşılaştırmak yanlış olur, RX 480 oc edilse bile default haldeki GTX 1070'i yakalayamaz. GPU-Z görüntüsündeki gibi 32 rop'a sahipse zaten ondan birşey olmaz, AA örnekleme gücü R9 290'a göre bile düşük olacaktır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Interceptor_0000 -- 24 Haziran 2016; 16:25:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.