Şimdi Ara

105 mbit , wifi de 50 mbit e düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eternet kablosuyla 105 i görüyorum 90-100 arası geziyor hızım. Ama wifi ile modemin dibinde olmama rağmen pc de de telefon da da 50 yi geçmiyor 40-55 arası dolanıyor neden böyle oluyor bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? ttnetin TPLINK TD-9970 modemini kullanıyorum.

NOT:Tüm cihazlara kapatıp tek sadece pc den wifi hız testi yapınca da 50 yi geçmiyor

NOT: neyine yetmiyor 50 demeyin benim için devrim 3 mbit ile bağlandım 1 yıl. şimdi en hızlısını istiyorum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoIF -- 24 Temmuz 2019; 0:57:5 >

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 17:25:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modem 2.4 olduğu için bu max wifi hızı 50 çıkıyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoIF

Modem 2.4 olduğu için bu max wifi hızı 50 çıkıyor?
    2.4 mevzusu değil. 2.4 ghz bandında 300 mbps’e kadar hız alabilirsin ama şöyle ki senin bilgisayarın wifi kartı ne kadar hız alabiliyor mesele bu işte zaten telefondan 100 mbps işini baştan unut 2.4 üzerinden telefon 100 mbps alamaz ancak 5 ghz bantından alabilir.

• Özelliklerinde öyle bir şey yazmıyor monster abra 2 yillik pc

• quote:

Orijinalden alıntı: RoIF

Özelliklerinde öyle bir şey yazmıyor monster abra 2 yillik pc
    Technopatyoutube
    Laptopa WiFi Dopingi: 100 Mbit Hızı Gördük!
    https://youtu.be/4FZCJqspXcs

• Evet, teorik olarak 300Mbps alabilir, laboratuvar ortamında 200Mbps görebilir. Hatta teoride 450Mbps sağlayan modem ve alıcılar da çıktı onları da kullanabilir. Ama pratikte 60Mbps hızı geçemez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Modeminiz 5Ghz desteklemiyor. Destekleyen bir modeme geçerseniz eğer alabilirsiniz. Son 4-5 yılda çıkmış neredeyse tüm bilgisayarlarda 5Ghz desteği mevcut.

• 75 mbps internetimin 70 72 mbps hızını 5 ghz ile telefondan alabiliyorum. 2.4 ghz ise 40 ile 45 mbps arası değişiyor.

• Modemin wifi ayarlarından frekansı 40 mhz yap bağlantı bandını da en yükseğe çek 9 veya 11 olur tahminen sorunun çözülür sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xoresol -- 24 Temmuz 2019; 12:53:7 >
  • 2.4 ghz pis bir band olduğu için hız düşüyor,5 GHz de boş band ayarlayın.
  • 2.4 GHZ telefon Xiaomi Redmi Note 5.
    Modem Zyxel VMG3312-B10B.
    100 Mbps Turknet Vae

• 2.4Ghz bandından 4x4 mimo ile 900mbps'e kadar pratikte hız alınabilir tabi cihazların desteklemesi gerekiyor. Ancak asıl önemli olan antenlerin kazanımıdır. 5dbi'den daha az anten kazanımı hem hız olarak hem de kapsam olarak 5ghz ya da 2.4ghz bandlarında verimli olmaz mesela aşağıda attığım ss'deki test sonuçlarını 16dbi kazanımlı 4x4 mimo antenler ile aldım, toplam hat kapasitesi 600Mbps, ancak cihaz başına hatta dar boğaz yaşatmaması için adaptif olarak 300mbps sınırı var, kullanıcı sayısı arttıkça kullanıcı başına hız düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 27 Temmuz 2019; 16:58:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.