Hepinize selamlar. Sürekli kamp yapıyorum ve aracımın aküsünden (74ah), 12/220v 1000watt inverter bağlayarak 45watt çeken projeksiyon cihazı, telefon şarj cihazı ve bir kaç küçük led aydınlatma çalıştırmak istiyorum. Toplamda 150watt'ı geçmez sanırım. Sorum ise şöyle, elimde 1000w bir inverter var. Bu inverter akümden sürekli 1000watt güç verecek kadar mı yoksa prize bağlı olan cihazların ihtiyacını karşılayacak kadar mı amper çeker? Bu sistem ile aküm ne kadar dayanır ? Dağ başında akümün bitmesini istemem :) |
1000w inverter sürekli 1000w çıkış mı verir ?

-
-
Bağladığınız yük kadar akım çeker. Çalışma süresi olarak 4-5 saat çalışır dolu akü ile ama akü bitmiş olur bu süre sonunda
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim. Peki arabayı çalışır vaziyette bıraksam yada arada çalıştırsam akünün bitmemesi için yararlı olur mu ?
-
Evet olur ancak verimli bir yöntem değildir arabanız rölantide çalışırken alternatörünüz eş zamanlı olarak akünüzü şarj edecektir ancak bu durumda akünüzü invertere bağlamak akıllıca olmaz alternatör darbeli bir şekilde akünüzü şar eder bu durumda inverter bağlıysa inverterü bozabilir veya korumasını açar doldur boşalt şeklinde ilerleyebilir veya akünüzü farklı bir kaynakla şarj etmeyi düşünmelisiniz güneş paneli olabilir ve tampon küçük bir akü gibi araba aküsünüde batarya olarak kullanabilirsiniz veya bir jenaratör alırsınız ancak 45w projektörü 70ah bir akü 10 15 saat götürmesi lazım siz yinede 4 saatte bir sistemden ayırıp arabadan akûyü tekrar doldurun.
Kesinlikle akü voltaj göstergesi ekleyin.
2 saate bir 10 dakika çalıştırın yeter
alakası yok, öyle olsa telefon şarj cihazları da araç çalışırken hata verirdi. alternatörün verdiği "pulsed" voltajla sorunsuz çalışır bu cihazlar, ona göre dizayn ediliyorlar.
-
Hocam düzgün çalışırlar demektense düzgün çalışabilirler demek lazım 1000w inverter deyince aklıma powermasterın modifiye sinüs inverteri geliyor bu inverter bırakın pulse şarj deşarj aynı anda çalışmasını tam dc çıkışta bile modifiye sinüste sorun yaratabilir üstüne araç pulse sinyalini düzgün filtreleyemezse hassas cihazlara ne olur bir düşünün kesin olur demiyorum ama olabilir diyorum.
Hocam 10 dkda alternatör bataryayı ne kadar dolduruyor.Kaç ah kaç v çıkarıyor
Akünün durumuna göre değişir 30-120 amper arası bir akımla şarj eder
hocam biz ortası 75a ile şarj ediyor desek bir saatte boş aküyü tamamen dolduruyor mu 10dkda 12 13 ah fln mı yapıyor neymis bu alternatör.Benim.bildiğim 20 30a ile şarj ediyor.
Buraya yazmayacaktım. Üçüncü bir konu daha açılmasını bekliyordum. Ben yine çıkıntılık yapacağım : ) Bu konuyu açan arkadaş ile diğer arkadaş aynı kişi : ) Bu anlaşılmasın diye ''Hiçbir teknik bilgim yoktur.'' yazmış. İki farklı kişi düşünün. Farklı zamanlar sonrası için kamp planları var. İkisi de 1000w inverter arıyor. Laptop kullanıyorlar. Nasıl olduysa aynı anda bu farklı iki kişinin aklına burası geliyor. Hemen aynı anda üye oluyorlar. Ve konu açıyorlar. Bunun ihtimali nedir ? AI birşey deniyor. Ama henüz çözebilmiş değilim. Buraya yıllardır üye olanlar bilecektir. Yeni üye olup konu açanlarda böyle kusursuz imla olmaz. Nokta, virgül, edat, ilgeç, tümleç, vurkaç vs. hepsi kurala uygun. Geriye dönük 1000 konuyu araştırın. Bulamazsınız. Ama bu konuya ve diğer konuya bakınız. Sadece imla bile birbirine ayna tutmuş gibi. Anlamadığım ; bu olay sitenin filtresine nasıl takılmıyor ?
-
Çünkü filtre yok
-
Öncelikle yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar, küçük bir ameliyat geçirdim ve cevaplarınıza hızlı dönüş yapamadım. Forum kültürüm olmamasına rağmen, konu açmadan önce bir kaç farklı forum da dahil olmak üzere küçük bir araştırma yaptım ve sorumun cevabını bulamayıp, buraya bir konu açarak bilgili arkadaşlardan yardım almak istedim. Sanırım yanlış bir hipotezde bulundunuz
Hepinize iyi forumlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X