Şimdi Ara

1000Mbps Sadece 700TL - Yılın Fırsatı 1000 Mbps Kampanyası (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
5.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam 3 günde 100 kez nasıl aradınız ya? 1000Mbps Sadece 700TL - Yılın Fırsatı 1000 Mbps Kampanyası 

Ülkenin hali ortada

Günde 100 kere nasıl aradın diye soruyor
    Neden ne için ve çok sık sık aradığımda halde yardımcı olmadılar demek istediğini anlamamış ya da anlamış ama anlamamış gibi yazmış yani özür kabahatinden büyük misali
    Böyle kitleye ne kitlersen kitle
    Vah vah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 10 Kasım 2025; 13:4:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

1000Mbps Sadece 700TL - Yılın Fırsatı 1000 Mbps Kampanyası

Hayırlı olsun. Ben de bu kampanyadan yararlanmayı düşünüyorum. Modem olarak hangi cihazı verdiler? Çekim gücü iyi mi?

Teşekkürler. WiFi 6 destekli TP-Link EX530v modem verdiler. Modem iyi şuanlık.

• Herkese merhaba. Yılbaşından hemen önce 1000/50 paketine geçtim kullandığım telefonda wifi 4 var ve 115 mb üzerine çıkmıyor hız babamın telefonunda da wifi 5 var oda 350 mb max hız veriyor benim telefonda hızın düşük olmasının sebebi wifi 4 peki babamın cihazda wifi 5 olmasına rağmen neden hız bu kadar düşük ?

Diğer sorun ise Pc de. 20 yıllık bir kasa ancak ethernet modemi gigabit desteklemesine rağmen 160 170 mb üzerine çıkmıyor. Araştırıp bulduğum hiçbir çözüm işe yaramadı modeme de reset attım yine aynı. Kasada wifi kartı vardı acaba onunla çakışıyor olabilir mi diye çıkarıp hız testi yaptım yine düzelmedi. Sürücüler güncel ağ bağdaştırıcısı ayarını da 1.0 ghz olarak seçtim yine olmadı. Geriye iki seçenek kalıyor, modemim geçen sene wifi 5 verilmişti yanında ont cihazıyla birlikte ya sorun bunlardan kaynaklı ya da pc de windows 10 var onunla alakalı başka birşey aklıma gelmiyor çünkü kabloda kutudan çıkan sarı bir kablo var üzerinde bişey yazmıyor ama cat 6 destekli galiba onu kullanıyorum ama cat 5e kabloda var onda da sonuçlar aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi churchil -- 7 Ocak 2026; 8:59:17 >

• churchil C kullanıcısına yanıt

Modemin portları fast olabilir.

Kabloda sorun olabilir, cat6 ile deneyin.

Pc nin portu fast olabilir.

Güncellemeden sonra Windows'dan ağ sıfırlama yapıp, yeniden başlatın.

Telde wifi5 de olsa 1*1 ise mak. 433 alırsınız. Telin wifi kısmında bağlantı hızı yazar.

Modemin ve pc nin portu fast olabilir ne demek hocam onu anlamadım

Cat 5e var hocam şuan sadece ama kutudan çıkanın cat 6 olması gerekiyor ikisinde de hızlar aynı

Evet wifi 5 de 433 yazıyor o zaman wifi hızları normal anladığım kadarıyla doğru mu ?

Fast 100.

Tel için normal, telde yüksek için hız wifi6e veya 7 olmalı.

O sarı kablolar cat6 olmuyor, cat5 veya cat5e genelde.

Size gelen hız 100 üstü, yani giren mbps olarak büyük çıkan küçük. Çıkışta problem var. Wan 1000, lanlar 100 gibi olabilir.

Modemin modelini yazmamışsınız, neden?

Wifi 5 ile normal şartlarda 700-750 mbps bağlantı sağlayabilmem gerekiyor. Router ile aynı odada olmanız gerekiyor tabi hız düşme sorunu yaşamamanız için. WiFi 6 ile ise eski nesil WiFi 6 cihazlarda 1700 mbps civarı ve yeni nesil cihazlarda 2166mbps civarı hızlarda bağlantı sağlanır. Tabi her iki cihazda 160mhz desteği olup olmadığı vs de önemli. Sonuç olarak WiFi 5 ile minimum 650mbps civarında hızları görmeniz lazım gelir. WiFi 6 olsaydı 900-950mbps civarında olması gerekirdi. Bu hızları görememenizin birkaç nedeni var; öncelikle SuperOnline her bölgede tam 1gbps hız vermiyor, diğer taraftan akşam saatlerinde bant genişliğinde kısıtlama yapıyor, cihazlarınızdaki WiFi çip setinin desteklediği hızlar kaçıncı nesil olduğuna bağlı olarak değişiyor. Router, cihazlarınız vs. yüksek hızları işleyebilecek güçte olması gerekiyor. Özellikle eski model telefon, bilgisayar, router gibi cihazlarda kapasitesini aştığı için yüksek hızlardaki ağların yönetilmesi ve işlenmesinde ciddi sorunlar yaşıyor. O nedenle 100-200mbps kullananlarda görülmeyen bu tür sorunlar, 500mbps ve üzerine çıkınca ortaya çıkmaya başladığından yüksek bant genişliği kullanmak istiyorsanız uygun cihaz edinmeniz gerekiyor. Mesela elimde iki adet WiFİ5 cihaz var. Biri telefon ve max 766mbps ile routera bağlanabiliyor. Diğer notebook ve 1766 mbps kadar bağlanıyor. İkisi de WiFi 5 olmasına rağmen nesil farkından dolayı böyle bir durum var. WiFi 6 cihazlarım ise 2164mbps kadar bağlanıyor. Ev kullanımında neden WiFi7 gereksiz bir yatırım olduğu da buradan ortaya çıkıyor zaten. WiFi6 sonrasına şimdilik pek ihtiyaç yok gibi.

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

H3600p hocam modem ona bağlı da huaweinin ont cihazı var

Yalnız pc de zen browser kullanıyordum birkaç saat önce chrome yükleyip test yaptım sonuçlar aynıydı ancak pc yi uyku moduna almıştım 1 saatliğine az önce tekrar chrome dan test yaptım bu sonuçlar çıkmaya başladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi churchil -- 7 Ocak 2026; 13:9:55 >

• zulu123 Z kullanıcısına yanıt

Wifi 5 için hız konusun da bende aynı düşüncedeyim hocam ama sanırım babamın anakartta donanımsal bir sorun olabilir gibi geldi üstteki arkadaşın dediği gibi 5ghz olarak bağlı telefon 433mb hız gösteriyordu ayarlarda. Az önce diğer arkadaşa da attım çok ilginç bir şekilde tarayıcı değiştirdiğimde chrome da 160 170 mb hız veriyordu sonra pc yi uyku moduna aldım bir saat sonra tekrar test yaptım bu sonuçlar çıkmaya başladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi churchil -- 7 Ocak 2026; 13:11:3 >

• churchil C kullanıcısına yanıt

WiFi ile işler beş dakikada değişir :))). Kullanılan kanalda yoğunluk olur hız düşer, sakin bir kanaldasınızdır hız yükselir. EN sağlıklı ölçümler her zaman ethernet kablo ile yapılmalıdır. Cihazın ethernet portları 100mbit ise kablolu ölçümde de net bir sonuç alamazsınız. 1000mbit ile bağlantı sağlanıp sağlanmadığını windows network ayarlarından görebilirsiniz.

Kral anakart ıpıel - la

Modem pc deki intel 82567v 2 gigabit network connection

Superonline modem zte h3600p

İşlemci e7300

İşletim sistemi windows 10

Anakartı araştırdım ama ethernet portu kaç mb hız destekliyor bişey bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi churchil -- 7 Ocak 2026; 17:21:57 >

Wifide de öyle çok kayıp yaşamıyorum hocam aslında max 50 100 civarı. Etrafımda öyle çok wifi ağı da yok genelde 2.4 de 11 5ghz de 36 kullanıyorum. Port gigabit destekliyor sorun nerde hala bulamadım. Ayarlarda bu bilgi var doğru yerden mi bakıyorum hocam ?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.