Şimdi Ara

10000 lira param var. Dolar mı Euro mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10000 lira para var elimde. TL olarak kaldığında bir güzel eriyeceğini iyi biliyorum (tecrübeyle sabit).

Döviz almak istiyorum. Bu aralar var olan krizden dolayı ABD dolarıyla ilgili şüphelerim var.

Altın benim işim değil zaten.

Sizce doların gidişatı ne olur?

Senatodan Ocak ayına kadar bir borç tavanı yükseltilmesi kararı çıktığını bi kaç yerde duydum. Bu ne demek şimdi?

Yani kısaca 10000 TL'yle 6 veya 12 aylık bir vadede zarar etmeyeceğim döviz almak istiyorum. Hangisini önerirsiniz?

Lütfen konuyla ilgili bilgisi veya duyumu olan arkadaşlar yazsın şakaya tahammül edemiyorum artık.

• Bu konuda nasıl şakalar yapılır ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhotoJava

Bu konuda nasıl şakalar yapılır ki?

Okey kardeşim. Sensin. Aynen öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IAmSpartacus

quote:

Orijinalden alıntı: PhotoJava

Bu konuda nasıl şakalar yapılır ki?

Okey kardeşim. Sensin. Aynen öyle.

Kafan mı güzel kardeşim?

• Bu konuda işte senin ikidir yaptığın gibi şaka yapılır. İlla güldürmesine gerek yoktur. Zaten şu durumda istese de güldürmez. Boş yere vaktimi yiyorsun. Bilgin varsa şuna yatır buna yatır diye yazacaksın. Yoksa sessiz kalacaksın. O yazdığın yorumun "Bu konuda nasıl şakalar yapılır ki?" sana veya bana veya okuyan bir kimseye bi faydası yok. İşsizliğe alamet.
  • Dolarda euroyada yatırm para sürekli değer kaybeder euro düştü arttı farketmez onun yerine hisse senedine yatır ya da faize.Çünkü sürekli alım gücü artırıyor o artıkçada paranın değeri azalıyor.
  • Bize de 60 bin lira civarında bir miras kalacak. Faizler çok düşük. Dolar, euro tehlikeli. Bono'dan repo'dan, borsa'dan hiç anlamayız. O yüzden biz de ne şekilde değerlendireceğimizi düşünüyoruz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 Dolar 10 TL Ne Zaman Olur ?
    10 yıl önce açıldı
    100 bin dolar büyük para mi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 700 lirasıyla bana hayrına gmd 16 gb al :)

• Döviz uzun vadede iyidir benim mantığıma göre.'Örnek; 10-20 yıl' (Şahsi düşüncem)
    Başka türlü kazanç sağlanılacak bir yatırım aracı yalnızca kendini kandırmaktır.
    Bugün alırsın, 1-2 sene sonra ya değerine yada değerinde çok çok az miktar üzerine geri dönüş yapar.

Sana tavsiyem, 10k pek işlenebilecek bir miktar değil ama yinede şuan için finansbank'ın enparayı önerebilirim.En yüksek faiz onda çalışıyor diye biliyorum kendin araştırıp da bulabilirsin.
    Ve hiçbir türlü işlem, bilmemne, o, bu, şu, tüy, yün, tarak ücreti almıyor diye biliyorum.Bunu da araştırabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M4RLB0RO

Döviz uzun vadede iyidir benim mantığıma göre.'Örnek; 10-20 yıl' (Şahsi düşüncem)
    Başka türlü kazanç sağlanılacak bir yatırım aracı yalnızca kendini kandırmaktır.
    Bugün alırsın, 1-2 sene sonra ya değerine yada değerinde çok çok az miktar üzerine geri dönüş yapar.

Sana tavsiyem, 10k pek işlenebilecek bir miktar değil ama yinede şuan için finansbank'ın enparayı önerebilirim.En yüksek faiz onda çalışıyor diye biliyorum kendin araştırıp da bulabilirsin.
    Ve hiçbir türlü işlem, bilmemne, o, bu, şu, tüy, yün, tarak ücreti almıyor diye biliyorum.Bunu da araştırabilirsin.

Teşekkürler bu detaylı bilgi için.

Faizi hiç düşünmüyorum. Sizin dediğinize göre diğer türlü de bi kazancımın olması zor. Peki paramın değerini korumasını nasıl sağlarım en azından?

• quote:

quote:

Döviz uzun vadede iyidir benim mantığıma göre.'Örnek; 10-20 yıl' (Şahsi düşüncem)

Faizi hiç düşünmüyorum. Sizin dediğinize göre diğer türlü de bi kazancımın olması zor. Peki paramın değerini korumasını nasıl sağlarım en azından?

Altını sevmiyorum diyorsun hocam ama paranın değer kaybetmemesini tek yolu altın. Daha doğrusu en güvenli yol param erimez ken şartlara göre değerde kazanacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: sspanzerr

quote:

quote:

Altını sevmiyorum diyorsun hocam ama paranın değer kaybetmemesini tek yolu altın. Daha doğrusu en güvenli yol param erimez ken şartlara göre değerde kazanacak.

Kafa karıştırmak gibi olmasın, piyasayıda pek yakından takip etmiyorum yalnız altının, bir miktar parayı, kısa vadede değerini koruyacağını pek sanmıyorum.Şahsi fikrim bu ama yinede ne olacağı godomanlara bağlı buda bir gerçek

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sspanzerr

quote:

quote:

Kafa karıştırmak gibi olmasın, piyasayıda pek yakından takip etmiyorum yalnız altının, bir miktar parayı, kısa vadede değerini koruyacağını pek sanmıyorum.Şahsi fikrim bu ama yinede ne olacağı godomanlara bağlı buda bir gerçek

Parayı koruması zaten uzun vadede... Bu zamana kadar paramı altına yatırdım zarar etmedim. Altın kısa vadede inişler çıkışlar görebiliyor fakat uzun vadede mutlak bir yükselme eğilimi var..Bu yüzden zarar etmezsiniz

• En risksiz, en garanti yol B tipi likit fon almaniz olacaktir. Bu aralar dovizden uzak durmanizi oneririm. Hele ki su anda alip 6 ay, 1 sene gibi bir sureligine baglamak hic akilli bir davranis olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brovito -- 18 Ekim 2013; 2:49:19 >
  • altın.
  • Altından zamanında dilim çok yandı. Öyle dışarıdan görüldüğü gibi değil. Adamın yüreğinin sağlam olması lazım. PAra babalarının ağzına/gidişatına bakar sizin şansınız. Ancak halen devam ediyorum :) bağımlılık yaptı. Bazen kazanıyor, bazen zarar ediyorum. Euro yu bilmem ama dolar 190 bandı altına düşdüğünde kademeli alım yapılabilir. Yani paranın tamamını bağlamıyacaksın bir anda.
    Bu aralar elimdeki sınırlı para ile arsa kovalıyorum ben, uygun iş görür yerde denk getirirsem almayı düşünüyorum. Tavsiyem dolar, euro, altın işinden uzak durmandır, tabi karar yine de senin
  • tabi ki öyro dolar bundan sonra zor yükselir. Yükselmeyi bırak düşüşe geçecek zati. Euro sürekli bi artış içinde seneye 3ü bulmazsa iyi

• Doların ne olacağı muamma, euro'da buna bağlı olarak düşüşe geçebilir. Bende altın diyorum. 6 aylık olarak pek bir şey beklemeyin derim. Şimdi alırsanız temmuz gibi bir miktar artış sağlar bence.

Bu da sizi pek tatmin etmez aslında ama ekonomi uzmanlarımız varsa yorumlayabilir..
  • uzun vadeli yatırım amaçlıyorsan kesinlikle borsayı öneririm
  • neye tarırırsan yatır o paranın sana en fazla getireceği kar 300-400 tl falan o da en az 6 ayda falandır...

git mevduat hesabına yatır en güzeli bu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.