Şimdi Ara

100 Yıllık Terör Bugün Bitti! Silah Bırakma Süreci Başladı. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.578
Cevap
13
Favori
57.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
141 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burada hukumeti elestireceginize ahmet kayayı yurttan kovanlara 28 darbesini yapanlara tepkinizi gosterinden goreyim erkekliginizi bos muhabbet yapmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitmedi istediklerini alınca daha fazlasını istiyecekler. Bu savaşı kaybetmek demek geçmişte yaptığımız lozan vs anlaşmalar gibi hep bir şeyler verilmiştir. ABD nin kuklasıyız sadece görünürde Erdoğan değilmiş gibi yapıyor ama bütün anlaşmalar ABD nin isteği doğrultusunda. Peşmergeye işid tehditi bahanesiyle verilen silahlar bize tehdit olarak geri dönecek Suriyenin toprak bütünlüğünün bozulması bizim zararımıza fakat ABD nin planı kurdistan olduğu için biz toprak bütünlüğünün bozulmasına hizmet ediyoruz. Bunun ıspatı kobanede gerçekleşen aralıksız hava saldırılarını gösterebiliriz.

daha önce bri kaç mesajını görüyordum ve ben seni kibar tabirle milliyetçi sanırdım. yani bu konuyu açman beni şaşırttı. çünkü seni tam tersi olarak görüyordum. bu mesajıda yazdım. belki buradan okuyanlar farklı düşünecekler hakkımda ama olsun. doğrunun yanında olmak daha iyi olanı değilmidir?

ben barışın yolunda büyük bir adım olduğunu düşünüyorum bu adımı. evet engellemek isteyenler olacak. şunuda söyleyeyim bilmiyorum donanım haber geneli böyle düşüncelere sahipmi ama şunu söylemek istiyorum.

bu forumda çokca hep ırkçı yaklaşımlar olanlar var ve daha doğrusu farklı düşüncede olan az kişi görüyorum. farklı düşüncede olan bu kişiler belkide cevap vermek istemiyor yada bu konulara girmek istemiyor olabilir. çünkü bende bakardım böyle konulara ve geçerdim. ama şu an yazmak istedim. ve belki banada saldıran olacak buradaki mesajımı görerek. yazdık bir kere bu mesajı. ve bu mesajımın arkasındayım. ve devam ediyorum. ve mesajı silmiyorum. çünkü doğru olanın, çünkü iyi olanın yanında olmaktır. doğru ve iyi olan.

ayrıca konuya gelirsek belki burada veya mecliste olanlar bunu pek anlamaz ama hiçbir ailenin evinde bu acılar yaşanmıyorsa bu en büyük adımdır. daha önce dediğim gibi engelleyenler olacaktır. bu barış, kardeşlik, çözüm sürecini engellemek isteyenler sadece bu ülkede değil. ve sonradan düşündümde, çoğunluğu müslüman olan bir ülkede bu demokratikleşme ve gelişme süreci en çok dünyadaki kan emicileri rahatsız edecektir.

inşallah bu süreç başarıya ulaşacak ve hepimiz ama hepimiz din ırk cinsiyet ayırmaksızın daha barışçıl bir dünyada yaşayabileceğiz inşallah. dünyada dedim çünkü bu ülke çok kritik bir konumda. petrol zengini olmayan ve çoğunluğu müslüman olan, gelişme olasılığı bu çözüm süreciyle çok daha fazla olan bir ülke. bu bile dünyada örnek olabilecek konumda. inşallah barış gelecek. VE Ahmet Kayanın ağladıkça şarkısında dediği gibi: ağladıkça, ağladıkça güneşi tutacak tutacağız görecek göreceksin.

ve son olarak büyük ozan Yaşar Kemale Allah rahmet etsin. büyük insandı. adam gibi adamdı. daha yazarım ama kelimeler yazdıkça yazılır. kelimeler yetmez bu büyük insan için. Allahtan rahmet diliyorum. Allah rahmet etsin.

• El birligiyle ulkeyi bolunmenin esigine getirdiniz koyunlar sizi.

Bana hiç samimi gelmiyor.Çünkü tarafların sicilleri kabarık.Sivil-asker çocuk-kadın demeden binlerce kişinin katili yada kuruluştan bu güne kadar emel ve amacı belli olan bir örgütün silah bırakacağı benim aklıma hiç yatmıyor.

Orijinalden alıntı: zeki26

Herşeyi gördüğüme emin ol. Ama herşeyi

verilecek en güzel cevabı verdin kutluyorum seni. hemen akpli oluyom bi saniye.

cevap vericeksen mantıklı cevap ver kardeşim.

ASUS Zenfone 5 (ZE620KL) 2018 Kullanıcı Kulübü
    64 GB || Geceyarısı Mavi
  • quote:

Orijinalden alıntı: NewAqePrince

Terör 35 yıldır aktif olarak görünse de , Kürt meselesi bu toprakların en eski meselelerinden biridir ve bu mesele asırlar öncesine kadar uzanır. Kürtlerin kökeni hakkında bir çok teori ortaya atılmıştır , bunların en çok kabul görenlerinden biri ; Kürtlerin Anadolu'da yaşamış ilkel kavimlerin devamı ve mirasçısı olduğu yönündedir. Esasen Kürt halkının çok uzun bir süresi Türk hakimiyeti altında geçti, ortaokul tarih bilgisinden bildiğimiz kadarıyla Avrupa devletleri Osmanlı'nın içindeki farklı halkları milliyetçilik ile kışkırtıp her daim kullanmıştır. Devlet yıkıldıktan sonra ise Avrupa'lıların 1.kozu , nüfus olarak en büyük çoğunluğu işgal eden Kürtler olmuştur. Esasen cumhuriyetimizin en başından beri Kürt meselesi bizim ayağımıza vurulmuş bir prangadır.

Avrupa'lı devletlerin müdahalelerinin yanında, Türk Devleti'nin yanlış hamleleri de Kürt sorununun büyümesinde büyük pay sahibidir. İki taraftan verilen kayıplar , yıllarca kendi topraklarımızı bombalamamız ve bunun için harcanan devasa paralar , bu memleketin gelişmesini en çok engelleyen unsurdur . Abdullah Öcalan ilk yakalandığında, mahkemedeki ilk sözlerini hatırlayınız : ''Kullanıldım''... demiştir.. Aynı şekilde Öcalan'ın asılması gündeme geldiğinde, Avrupa devletlerinden ''Apo''dan daha apocuyum'' v.s gibi cümleler gelmiş, her biri Apo hayranı kesilmiştir. Türkiye'nin bu yumuşak karnını her daim bıçaklamışlardır. Pkk'nın gelir kaynaklarının ve iplerinin kimin elinde olduğunu zaten herkes kestirebiliyor o meselelere girmiyorum bile.

Nitekim , bu politika karşısında 30 yıla yakın bir süre yapılan tek hamle '' silahlı mücadele '' oldu. Ancak bu meselenin devlete karşı kullanılması engellenemedı. Akp hükümeti ise çözüm süreci ve Kürt açılımı ile bu meseleyi çözmeye çalışıyor .Çözüm sürecinin maksadı tabii ki önce sayın Cumhurbaşkanı'nın ''tek adam''lık sevdası olan '' Başkanlık Sistemi''ni de beraberinde getiriyor. Öncelikle şunu söylemek istiyorum, burada Akp'yi savunmuyorum, sadece objektif olarak bu stratejiyi inceleme çabasındayım. Erdoğan'ın burdaki planı , bir yandan kendisini tek adam ilan ederek, diğer yandan da federatif sisteme geçip ülkeyi eyalet esasıyla yönetmek. Bu şekilde , en basitinden coğrafi bölgelerimize göre düşünecek olursak Ege Eyaleti, Marmara Eyaleti , Karadeniz eyaleti şeklinde ülke idari bölümlere ayrılacak. Bu eyaletlerin valisi ve sistemi kendi iç işlerinde serbest olacak.

Bu eyaletlerinden biri de '' Türkiye Kürdistan''ı veya '' Kürdistan Özerk Bölgesi'' olacaktır. Bu şekilde, Kürdistan Özerk Bölgesi'nin bir valisi olacak, ( Demirtaş veya hapisten çıkarılabilirse Öcalan ) , bu bölge kendi iç işlerinde serbest olacak ancak askeri, ekonomik v.b olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı olacaklar. Bu şekilde uluslararası arenada Kürt meselesi bize karşı kullanılmaya çalışıldığında, Özerk yapı öne sürülerek üstümüze düşeni yaptık gibisinden bir savunma çekilecek. Yani Türkiye'Nin burdaki tek amacı bu meselenin aleyhimizde kullanılmasını engellemek, buradan doğan cari vergi açığını kapatmaya çalışmak v.s olarak görünüyor.

Burada HDP ve PKK'nın amacı da tam olarak aynı. Çünkü emin olun ne PKK , ne HDP ne de Kürt halkı (ŞU AŞAMADA VEYA KISA VADEDE ) tam bir bağımsızlık İS-TE-Mİ-YOR. Benim tanıdığım bir çok Kürt arkadaşım var hepsi İstanbul' da belirli bir iş güç tutmuş insanlar. Kürdistan tamamen bağımsız olsa ve bir nüfus mübadelesi yapılsa, oraya gidip ne iş yapacaklar ? Araziler verimsiz, bölge tarıma elverişsiz, sadece uyuşturucu ticaretiyle mi çeviricekler koca ülkeyi ? Bütün Kürtler sudan çıkmış balığa dönerler. Bu açıdan kısmi bağımsızlık- özerklik HDP ve Kürt halkının da işine gelmekte. Kürdistan bölgesi ekonomik olarak bağımsızlığını sürdürecek kadar kalkınmadığı sürece asla ayrı bir kürt devleti zaten kurulamaz

Ancak bu aşamada , Türkiye'ye karşı Kürt halkını kullananlar Özerk Kürt bölgesine her türlü yardımı yapacaklardır. Diğer devletlerin yardımıyla da Kürdistan bölgesi uzun vadede tam bağımsızlığa kavuşabilir, kavuşmasa bile el altından destekle yine Türkiye'ye karşı bir emniyet sibobu olması için beslenecektir. Kürdistan bölgesi, Türkiye'nin yanı başında , her an Türkiye'ye saldırmak için hazır kıta olan bir üs haline çevrilebilir. Bu plan kısa vadede diplomatik olarak bizi rahatlatsa da, uzun vadede çok büyük zararlara yol açabilir, gerçekten bu yapılanlar son derece büyük bir kumardır. Umarım hükümet bundan sonraki adımlarını bilinçli olarak atar. Eğer meseleyi kendi istediğimiz şekilde yönlendirebilirsek , yararımıza olabilir. Ama çok büyük olası tehlikeler var..

Federatif sistem iş görür gibime geliyor. Belki kürdistan eyaletine kuzey ırak bile katılmak isteyebilir ama dediğin gibi bu biraz kumar. Güçlü olduğumuz sürece kim niye ayrılmak istesin bizden? Zayıflarsak biteriz işte o zaman.

Ben bu arada üniter yapı yerine fedaratif yapı gelmesi taraftarıyım.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    bu herif mi milliyetçi

teröristin dik alası bu bea.

kendi doğruları varmış. önceki yazdıklarını okumadım bile.

bence kimsede buna cvp vermeye zahmet etmesin.

ne dersen de ağzından çıkacak kelime "illede odunumun parası".

muhattap olmaya değmez...

alevi sunni
    sağ sol
    laik muhafazakar

ulan ne alaka diye sorsam yine saçma saçma cevaplar verecek :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrCaner -- 1 Mart 2015; 1:01:05 >

64 GB || Geceyarısı Mavi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScttsV

bu herif mi milliyetçi

Vatanım için canımı vermekten çekinmem! Benim vatanseverliğimi sorgulayamazsın sen, babamın dedesi ÇANAKKALE şehidi, haddiniz değil başkalarının vatan sevgisini sorgulamak.

Ailem'de 6 genç varsa 5'i polistir hem de o çok korktuğunuz Güneydoğu'da hepsi.

Oratada doğuştan gelen hakların engellenmesi varsa ana dil gibi buna da yanlış derim ben!

Doğruyu söyledim diye hiç bir yaptırıma da boyun eğme ahmaklığına girmeye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 1 Mart 2015; 1:02:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• güzel şakaydı konuyu açan kardeşim ama doğu bölgelerine bir bak bakalım sonra öyle konu aç

• quote:

Orijinalden alıntı: serdal.99

güzel şakaydı konuyu açan kardeşim ama doğu bölgelerine bir bak bakalım sonra öyle konu aç

20 Yılım geçti, bu konuda sizden tecrübeli olduğum açık ve net.

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

bu herif mi milliyetçi

Vatanım için canımı vermekten çekinmem! Benim vatanseverliğimi sorgulayamazsın sen, babamın dedesi ÇANAKKALE şehidi, haddiniz değil başkalarının vatan sevgisini sorgulamak.

Orataba doğuştan gelen hakların engellenmesi varsa ana dil gibi buna da yanlış derim ben!

Doğruyu söyledim diye hiç bir yaptırıma da boyun eğme ahmaklığına girmeye gerek yok.

abilerine söylesene bi '' abi doğuda kaçak elektrik kullanıyolar sizde izliyonuz galiba '' diye.

64 GB || Geceyarısı Mavi

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

quote:

Orijinalden alıntı: quancore

quote:

quote:

quote:

1. Terör 35 yıldır var.
    2. Pkk asla ve asla silah bırakmaz bunu bir kenara yazın.
    3. Olmayan bir şeyi bayram havasında millete satmaya çalışmaktan da vazgeçin kimse pkk'ya bu konuda güvenmiyor.

Dersim soykırımında Sadece Tunceli değil Doğudaki bir çok şehirde kürtler idam edildi ve bombalandı. Tarihsel bir konu değil şu an Google ile resimlere belgelere ulaşmak mümkün.

Lozan'dan sonra Kürt Türk Alevi Sünni Sağ Sol ve benzeri bir çok iç karışıklık ateşlendi, ülke geri bırakıldı.

Ana dilleri yasaklandı diye silahlandılar.

Bana bak konunun başından beri pkk ağzıyla konuşuyorsun şimdi de dersime soykırım demişsin lafını bil adam gibi konuş. Pkk zaten hep mağdur hep ezilendi dimi. Senin için eline silah alıp asker öldürmesi de haklı bir sebep çünkü "kürtçe" konuşmak yasakmış vah vah. Sen git Fransa'ya bir havalimanında veya tren garında bırak türkçeyi ingilizce bir cümle kur sana dönüp cevap bile vermiyorlar. Dilmiş. Kürt milliyetçiliği ve isyancılık o bölgenin gelişememesindeki en büyük nedendir Türkiye Cumhuriyeti orayı kalkındırmayı defalarca denemiş ancak her seferinde bir isyan veya terörle karşılık bulmuştur. Bana pkkyı haklı çıkarmaya çalışma laflarına dikkat et. Pkk'yı savunan adamı bu forumda barındırtmam.

Forum senin tapulu malın mı?önce ırkçılık yapmayı bırak sonra konuş.Birisi gelip sana sen ingilizsin dese sen Türkçe konuşmayacaksın yazmayacaksın dese ne yaparsın? cevap ver

Irkçılıkla alakası yok bunun. Bunun o kadar şehit vererek kazandığımız değerlerin isyancı ve teröristler yüzünden kaybedilmesiyle alakası var. Herhangi bir millete laf ettiğim yok benim lafım teröristlere ve onları savunanlara. Bunu ayırt edemeyen bana laf söylemesin zaten. Forum benim tapulu malım değil ama kimsenin de burada pkk ağzıyla konuşmasına izin vermem. Kimseye türkler dersimde soykırım yaptı dedirtmem. Kimseye eline silah alıp dağa çıkmak bir haktır dedirtmem. Bunu da kafanıza sokun.

Forumun sahibi sensin sanki. Bal gibi de irkcilik yapiyorsun. Al sana buyuk harflerle yazayim : ''TC DERSIM'DE KATLIAM YAPTI.'' Bunu PKK agziyla soylemiyorum. Dunyanin herhangi bir yerindeki insana da sorsan katliam der. Ayrica insanlar sana mi soracak hangi dilde konusacagini. Asil sen bunu kafana sok.

• Merak ediyorum burda Erdoğan'a. Laf edenlere sormak istiyorum

Barışa karsımısınız
    Toplumsal uzlaşıya karsımısınız
    3 köprüye karşımısınız
    Ist 3 havaalanına karşımsınız
    Nükleer enerji ye ?

Bunların birine karşıyım dıyorsanız zaten
    sizinle birşey konuşmaya gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: MrCaner

quote:

quote:

bu herif mi milliyetçi

Orataba doğuştan gelen hakların engellenmesi varsa ana dil gibi buna da yanlış derim ben!

abilerine söylesene bi '' abi doğuda kaçak elektrik kullanıyolar sizde izliyonuz galiba '' diye.

Şimdi de başka damga vurma gayretindeyiz galiba, herkes at gözlüğü takıp kalıpların peşine düşmüyor.

Yanlışa yanlış, doğruya doğru demesini bilmek gerek, sırf karşı ideoloji diyor diye yanlışa doğru demek kadar bağnazlık olamaz.

Kaçak elektirik konusuna gelince, hırsızlığın daniskası, zaten bu hırsızlıklar yüzünden kimsenin yüzü gülmüyor, bela eksik olmuyor güneydoğuda ama bunu genelleme yapmak da saçmalık olur çünkü yapmayanlar da çok.

• quote:

terör olayı bitiyo diyor ama adamın yazdığı şey

alevi sunni
    sağ sol
    laik muhafazakar

ulan ne alaka diye sorsam yine saçma saçma cevaplar verecek :D

Terör sırf kendi içimizde yarattığımız bu pislikten beslendi. Ne alaka dediklerini bir araştırırsan binlerin öldüğünü görürsün this is ergen :D

Neyse konuya dönelim şimdi arkadaş bizi AKP'li sanacak. Sanmıyorum ama olursa ne mutlu.
  • Surdan bir girerdim konuya ama iste ağzım bozulur. Ben sadece sunu söylüyorum sana. Senin baban doğuda savaştı mi ? Doğuda kaç yıl yasadin ? Ha diyorsan ben de onlardanim o zaman ben içimden zaten gerekli şeyleri soylerim

• Bir millet ne kadar güzel uyutulur, yalanlarla kandırılır en güzel örneği. Siz oturduğunuz yerden bölgeyi görmeden anlatılanlara ne güzel kanıyorsunuz. En kolayı varsa bölgeye askerliğe giden birine veya bir polise sorun size anlatsın doğuda ve güneydoğuda neler olup bittiğini. Pkk'nın kendi mahkemelerini kurduğunu,yol kesip kontrol yaptığını... Dağ kadrosundan daha büyük tehlikeler bizi bekliyor artık bölgede asayişi sağlayan bir KCK var.

Bölgede ismi konulmamış bir federe kürt devleti var. Ne zamana kadar uyumaya devam edeceksiniz merak ediyorum.
    “Bazı insanları eğitemezsiniz, onları kötülük etmemeye ikna edemezsiniz. Kötülüklerini suratlarına vurunca sadece inkar etmez, sizden daha da nefret ederler. Onları görmezden de gelemezsiniz. Cezalarını haketmişlerse haketmişlerdir. Merhamet her zaman en doğrusu değildir, en güzeli ve en ahlaklısı da degildir. Size kötülük edenleri mazur görmek, onlara anlayış göstermek, onların içindeki şeytanı ancak besler, büyütür. Affetmek belki de o insana yapabileceğiniz en büyük kötülüktür.” Dogville
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bu herif mi milliyetçi

Şimdi de başka damga vurma gayretindeyiz galiba, herkes at gözlüğü takıp kalıpların peşine düşmüyor.

Yanlışa yanlış, doğruya doğru demesini bilmek gerek, sırf karşı ideoloji diyor diye yanlışa doğru demek kadar bağnazlık olamaz.

Kaçak elektirik konusuna gelince, hırsızlığın daniskası, zaten bu hırsızlıklar yüzünden kimsenin yüzü gülmüyor, bela eksik olmuyor güneydoğuda ama bunu genelleme yapmak da saçmalık olur çünkü yapmayanlar da çok.

senin çok savunduğun devletin neden dur demiyor bu kaçak elektriklere ? parasınız biz ödüyoruz ama çatır çatır. gelen faturanın 4 de 1 i vergi. farkındasın değilmi bunların ? normalde 50 gelen fatura bu seferde 75 geldi. giderek artıcak galiba

64 GB || Geceyarısı Mavi

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.