Şimdi Ara

100 TL Altındaki Kasalı Uydu Alıcı Tavsiyeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
2
Favori
6.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Umutcan
    Hd kanallarda takılma yaşamadım, özellikle dizi saatlerinde sorun oluyorsa onu bilemiyorum.

Kara Sevda (Çarşamba), Muhteşem Yüzyıl Kösem (Perşembe), Kiralık Aşk (Cuma) dizileri bu yeni kameralar kullanılıp yeni teknoloji ile yayımlanıyor. Özellikle cuma akşamı yayımlanan Kiralık Aşk dizisi çok yüksek bitrate oranı ile yayımlanıyor. İşlemci ve ram yetersiz cihazda bu yayını takılmalı olarak gösterebiliyor.

Benim şu an dahili uydu alıcılı LG LED televizyonumda takılmaya başladı.

140 hd mega'yı bu konuda deneme şansınız olursa çok makbule geçecek. 6 ay sonra tekrar alıcı değiştirmek istemiyorum. Teşekkürler.
  • Hocam ben dizi izlemediğim için bilemiyorum, normal yayınlarda sorun yok. Dizi saatlerinde pc başında olurum genelde.
    Ben önceden discovery kanalları dışında kanal da izlemezdim, d-smart sağolsun hd ye geçerek bizim alıcıları çöp etti. Ben de normal bir hd alıcı alayım dedim, bu da işimi gördü. Merkezi sistem olduğu için astra uydusundan discovery izleme şansım da yok. O yüzden boşuna pahalı alıcı almak istemedim. Bizim sistemde mevcut olan hotbird'de ise hep latin ve slav avrupa kanalları var, ingilizce belgesel olsa o bile kafi. Size önerim madem dizilerde böyle bir sıkıntı var, yüksek donanımlı(512mb ram vs.) cihazlara yönelin içiniz rahat etsin. Belli ki kullanım amaçlarımız farklı. Beni tatmin eden cihaz başkasının isteklerine cevap vermeyebilir. Benim kullanım şeklime göre bir sıkıntısına rastlamadım henüz. Hatta daha da alt model olan Hiremco Zapper HD alacaktım ama forumda yazılım çökme, ayar silinme problemlerini okuyunca vazgeçtim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim.

Benim için dizi önemli değil, şu an yeni formatta yayım yapan tek kanal Star TV ve bu formatı dizilerinde kullandığı için test yapın istemiştim. Test'e gerek de kalmadı çünkü bu alıcıdan bende satın aldım ve yarın iade edeceğim. Gecenin Kraliçesi dizisi de bu formatta yayım yapıyormuş ve bugün denedim, birçok takılma oldu.

Olay dizi meselesi değil. Bizim televizyon kanallarımız Full HD (1920x1080) çözünürlükte yayım yapıyormuş gibi görünse de en fazla HD (1366x768) yayım yapıyorlardı. Şimdiyse HD kalitesi yükseliyor ve HD+ (1600x900) yayım yapmaya başlıyorlar. Aynı zamanda kanallar sequential scanning yöntemine geçiyor bu sayede HD yayındaki görüntü bozulmaları ve karelenmeler en aza inecek, daha kaliteli ve sorunsuz bir HD yayım yapılacak.

Bugün için Star TV ama 1 sene sonra hemen hepsi buna geçmiş olacak. O zaman dizi izlemeseniz de elinizdeki uydu alıcılar HD yayını sorunsuz iletemeyecek, sequential scanning desteklemeyen veya sözde destekleyen uydu alıcılarınız kanal ayrımı gözetmeksizin HD kanalların takılarak gösterilmesine (kare kare - interlaced yöntemindeki gibi olmasına) sebep olacak.

Üstte mesajda yazdım ama sanırım anlaşılmamış bu sebeple mesajın sonunda tekrar yazayım. Dizi önemsiz, şu an test edebileceğimiz kaynak kısıtlı olduğu için Star TV'de özellikle dizide test edilmesini istiyoruz. Kaynak sayısı arttıkça başka kanallarda ve programlarda da test yapılabilir. Aslında forumda bir konu açılsa ve bu son durumdan detaylıca bahsedilse iyi olur. Televizyonların içinde genel dahili uydu alıcıları dahil birçok HD uydu alıcısında sıkıntılar çıkacak ve takılma olmadan HD yayım izlenmek isteniyorsa uydu alıcının değişmesi gerekecek. Şu an bu yayımların sorunsuz izleyebilmek için işlemci de önemli olmakla birlikte uydu alıcısındaki ram miktarı en az 128 MB olmalı.

• Üstad senin dediğin sequential scanning Progressive scaning yani 1080p oluyor dimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: emurat

Üstad senin dediğin sequential scanning Progressive scaning yani 1080p oluyor dimi?

1080p içinde kullanıyorlar ancak tek kullanım alanı o değil. Görüntüde kare sayısı, iletim teknolojisi, derinlik gibi birçok kıstas için bu kullanılıyor. Genelde medikal cihazlarda daha iyi sonuçlar elde edilmesi için kullanılıyor. Bu tip yayımları sorunsuz alabilmek için uydu alıcısında en az 8 MB flash ve 128 MB ram olmalı.

Astra 19'da bulunan Alman HD Plus paketindeki kanallar bu teknoloji ile HD yayım yapıyor. Astra 19 varsa iki kanalı şifresizdi onlarda uydu alıcısı ile denenebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LTE

quote:

Üstad senin dediğin sequential scanning Progressive scaning yani 1080p oluyor dimi?

1080p içinde kullanıyorlar ancak tek kullanım alanı o değil. Görüntüde kare sayısı, iletim teknolojisi, derinlik gibi birçok kıstas için bu kullanılıyor. Genelde medikal cihazlarda daha iyi sonuçlar elde edilmesi için kullanılıyor. Bu tip yayımları sorunsuz alabilmek için uydu alıcısında en az 8 MB flash ve 128 MB ram olmalı.

Astra 19'da bulunan Alman HD Plus paketindeki kanallar bu teknoloji ile HD yayım yapıyor. Astra 19 varsa iki kanalı şifresizdi onlarda uydu alıcısı ile denenebilir.

Hocam o yayınları izlediginde baksana info kısmına yayin 1080p mi yaziyor diye? p yani progressive i interlaced demek 1080i yani.

• quote:

Hocam o yayınları izlediginde baksana info kısmına yayin 1080p mi yaziyor diye? p yani progressive i interlaced demek 1080i yani.

Yurt dışı kanallarda uydu alıcı destekliyorsa yazabilir ama bizde yazacağını sanmıyorum. Benim denediğim uydu alıcılarda Star TV HD açıkken 1080p yazmıyordu. Yabancı kanallarda denemedim. Kanal desteklese bile orada 1080p yazması için uydu alıcı seçeneklerinde 1080p seçeneği olmalı. Bu seçenek varsa bu seçilip denenmeli.

Star TV HD'deki belirttiğim yayımları birçok uydu alıcısında denedim ve kitlenme veya sorun olmayan tek uydu alıcı olarak Next Minix HD Punto Plus modelini gördüm. BU uydu alıcısında 8 MB flash ve 512 MB ram var. Star HD için hiç kitlenme olmadı.
  • Geçerlerse kendi bilecekleri iş hocam, tv çok az izliyorum o yüzden basit bir receiver işimi görüyor.
    Daha birçok kanalın sd yayına devam ettiğini düşünürsek ben full hd'ye tam geçişin çok uzun zaman alacağını düşünüyorum. O zamana kadar da iptv iyice yaygınlaşır zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 20 Nisan 2016; 7:41:57 >
  • quote:

Geçerlerse kendi bilecekleri iş hocam, tv çok az izliyorum o yüzden basit bir receiver işimi görüyor.
    Daha birçok kanalın sd yayına devam ettiğini düşünürsek ben full hd'ye tam geçişin çok uzun zaman alacağını düşünüyorum. O zamana kadar da iptv iyice yaygınlaşır zaten.

Bende çok az TV izliyorum ama ailem izliyor bu sebeple mecbur sorunsuz bir uydu alıcı kullanmak durumundayım. Star HD geçişi başlattık çok yakında ATV, Kanal D, TRT kanalları ve Fox'da başlatacak zaten bunlar en çok izlenen kanallar. Bunların da takılarak izlenmesi sıkıntı yaratacaktır, takılmadan HD yayın izlemek isteyenlerde buna göre seçim yapmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linwin

Hocam önerinizle bu kutulu uydu alıcıdan sipariş ettim ama kafamı kurcalayan sorular var. Bana yakın uydu dükkanında zapper hd 80 lira, zapper hd plus 140 lira, redline 140 130 lira, redline 150 ise 140 lira. Başka sitelere baktım en ucuz 100 liradan satıyorlar.

Hepsiburada nasıl oluyor da önce 114 sonra 93 şimdi 79 liradan satabiliyor? Acaba bize fason imalat veya farklı bir cihaz mı gelecek? Fiyatı bu kadar düşürecek bir kampanya yapmaları bana anlamsız geldi. Zapper hd modelininden binlerce sattılar ama hep 84 liradan sattılar daha aşağı vermediler. Hepsiburada uydu alıcı fiyatları hep uyducularla doğru orantılı giderken uyducularda 130 liradan satılan kutulu cihazı mini cihazlar ile benzer fiyattan satmaları şaşılacak şey.

Cuma günü gelecek deneyip yorumlarımı yazarım eğer beğenmezsem iade yapacağım. Bu kadar özellik ve youcam hediyesiyle birlikte bu fiyata olması biraz düşündürüyor.

Hocam size gelen cihaz redline ts 140 mega modelimi cihaz tam bir hüsran hemen iade edicem,bu alıcadan önce 3 farklı model kullanmıştım bunun kadar kötüsünü görmedim 3 yıllık trimax hd 7000 ts 140 ın yanında sti işlemcili gibi kaldı.Hepsiburada sayfasındaki gösterilen ürünle gönderdiklerinin alakası yok,tek iyi yanı kanal geçiş hızı ama hd kanalları sd kalitesinde gösterdiği için bu durum gayet normal.linwin hocam iade konusunda sorun çıkarmazlar değilmi kargo kodunu aldım süreç nasıl işliyor yadımcı olabilirmisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: LTE

quote:

Geçerlerse kendi bilecekleri iş hocam, tv çok az izliyorum o yüzden basit bir receiver işimi görüyor.

Bende çok az TV izliyorum ama ailem izliyor bu sebeple mecbur sorunsuz bir uydu alıcı kullanmak durumundayım. Star HD geçişi başlattık çok yakında ATV, Kanal D, TRT kanalları ve Fox'da başlatacak zaten bunlar en çok izlenen kanallar. Bunların da takılarak izlenmesi sıkıntı yaratacaktır, takılmadan HD yayın izlemek isteyenlerde buna göre seçim yapmalı.

Hocam ben iade almazlar kafasındayım o yüzden böyle konuşuyorum. Jelatinini açıp kullandık sonuçta. Tavsiye ettiğiniz model var mı peki değişim isteyelim?
    Hepsinde bir sorun çıkıyor sanırım ucuzların.

• quote:

Hocam ben iade almazlar kafasındayım o yüzden böyle konuşuyorum. Jelatinini açıp kullandık sonuçta. Tavsiye ettiğiniz model var mı peki değişim isteyelim?
    Hepsinde bir sorun çıkıyor sanırım ucuzların.

Eğer hepsiburada sitesinden aldıysanız sorun çıkartmazlar. Ben oradan çok şey alıp iade ettim 14 gün süre var kargodan siparişi alınca başlıyor 13. günde iade ettim yine sorun çıkmadı. Düzgün bir dille alıcıdan memnun kalmadım yazarsanız iade alırlar.

Ucuzla pahalıyla pek alakası yok aslında. İşlemci hızı, flash ve ram miktarı önemli olan. Bu üçlü iyiyse gerisi çok önemli olmuyor. (İşlemci görüntü kalitesi bakımından fark ediyor) Bende arayış içerisinde olduğum için önerebileceğim bir model yok. Yeterlilik açısından Next minix hd punto plus iyi bir cihaz onunda ısınma sorunu var ama fiyatına göre miniler arasında iyi sayılır.

knslgmr, hepsiburadadan alınca mega olan geliyor. Onların tedarikçisi multi vizyon firması ve o firmada mega modeli var. İade kodunu aldıktan sonra iyice paketleyip iade kodu ve notuyla birlikte hepsiburadaya kargo ücreti ödemeden gönderin. Sorun çıkartan bir site değil iadenizi alırlar.

Star HD'nin takıldığını görenler bir bir iade etmeye başladı. 3-4 aya kalmaz forumdaki birçok uydu alıcı sahibi aynı dertten bahsedecek ve HD kanallarım takılıyor diyecek. İşte o zaman bir LTE nickli arkadaş vardı bizi uyarmıştı ama biz dinlemedik diyecekler. Düzgün bir işlemci, en az 8 mb flash ve en az 128 mb ram olmayan uydu alıcı satın alınırsa bundan sonraki süreçte HD yayınlarda sorun yaşanacak. İster fiyatı 50 lira olsun ister 250 lira olsun fark etmez.

• Next minix modelini önermişsiniz, peki bu mini alıcılar ısınma ve bozulma gibi sorunlar yaşıyor diye okumuştum. Ucuza adam gibi kasalı cihaz yok açıkcası,
    512mb ramli olarak bir o dediğiniz model görünüyor o da kasasız mini model. Mesela şu model nasıl, donanımı iyi gibi gözüküyor (M3510E İşlemci, 8MB Flash / 512Mb DDRII Bellek) kasasız olduğu için ucuz sanırım.

http://www.hepsiburada.com/next-minix-black-ii-full-hd-mini-uydu-alicisi-usbdivx-pvr-p-EVNEXTMINIXBLACKP

Edit: bir de kasalı şöyle birşey buldum, 100tl'yi geçtik madem...http://www.hepsiburada.com/next-star-ye-5000-hd-cx-uydu-alici-p-EVNEXTYE5000HDCX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 20 Nisan 2016; 20:50:46 >

• Mini modellerin hepsi marka fark etmeksizin ısınma sorunu yaşarlar ve ömürleri çok uzun olmaz. Garanti süresi içinde kullanabilirsiniz genelde 2 veya 3. sene sonunda arıza yapıp bozulurlar bu sebeple fiyatları ucuz olur.

Punto plus modelinde Sunplus SPHE1506C 594 MHz işlemci var.
    Minix Black II Sunplus ALI M3510E 594 MHz işlemci var.

İşlemci hızları aynı olsa da punto modelindeki işlemci daha iyi görüntü kalitesine sahip. Ayrıca punto plus 2015 modellerindeki teknik sorunlar sebebiyle bu alıcı 2016 modelinde yenilendi ve ısınma sorunu azaltıldı. Bu iki model arasında kalsam punto plus olanı alırdım.

Eğer televizyon günde 8 saat açık kalıyorsa ve yoğun kullanım varsa mutlaka kasalı uydu alıcı tercih edin. Minik modeller uzun süreli kullanımlar için değiller ve fiyatları bu sebeple ucuz.
  • Ben dediğim gibi uzun süre tv izlemiyorum açıkcası ama şöyle bir durum var, bazen uydu alıcıyı açık unutuyorum uzun süre açık kalıyor.
    Açık kalıp yanabilir, tek sıkıntı orada.

Peki Kasalı 5000HD CX modeline ne diyorsunuz hocam, Ram 512mb DDR2. Fiyatı fena değil. Önceki attığım plus modeliymiş, o daha düşük donanımlı. Düz CX daha iyi.

667MHz Sunplus SPHE1506C CPU
    8MB Flash Bellek / 512Mb DDRII RAM

http://www.next.com.tr/tr/nextstar-ye-5000-hd-cx/863/urun-ozellikleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 20 Nisan 2016; 21:11:59 >
  • 5000HD CX modeli güzel fakat çok arıza dönüşü olan uydu alıcılardan. Arıza yaşamazsanız çok rahat kullanabilirsiniz fakat yaşarsanız biraz uğraşırsınız. Eski bir uydu alıcıdır ve forumda konusu var. İsterseniz güncel durumunu orada sorabilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_97518757/tm.htm

Görüntü kalitesi ve hızı açısından Neta 6000 ideal bir uydu alıcı. 450Mhz RISC işlemci var, 64Mb flash, 1024 Mb ram var. 168 nakit 175 taksitli fiyatı var. Hepsi dijital 13 lira indirim kampanyasını yeniden yaparsa tam fiyat / performans cihazı olur.

http://www.hepsidijital.com/neta-6000-hd-uydu-alicisi

• Sorunlu cihazsa bana gelmez hocam :) Baktım biraz sıkıntı yaşayan bayağı olmuş. Ben sorunsuz, uğraştırmayan otomatik kanal güncellemeli sıkıntısız cihaz istiyorum.
    Punto plus alıp kullanmadığım zaman fişini çekeceğim o zaman. Veya umarım açık kalmalara karşı otomatik kapatma seçeneği vardır.
    Çünkü benim sony tv kumandaya 1 saat(ayarlanıyor) dokunmazsam kendini kapatıyor mesela. O tarz bir özellik varsa ben zaten az kullanırım, açık kalmadığı sürece ısınmaz.
  • Şu anki yazılımda otomatik kapanma özelliği yok ve kullanmadığınız zaman açık unutursanız, çok uzun süre açık kalırsa sorun yaşatabilir. Üst bütçe nedir? Bütçe 100 liraysa alınabilir fakat üzerine biraz daha koyabiliyorsanız Neta 6000 ideal olacaktır.

Punto plus içinde bir konu buldum biraz sıkıntılı. Konuyu okuyun isterseniz ve ona göre tercih yapın.

http://forum.donanimhaber.com/m_113970479/tm.htm
  • Hocam 100 lirayı biraz aşabilirim ama öyle 170-200 civarlarını düşünmüyorum, bu sefer üst seviyelere çıkmış oluyoruz.
    130 civarını üst sınır diyelim. 5000 cx'i 108 liraya alabiliyoruz n11'den ücretsiz kargoyla. Bu açıdan iyi donanımlı ve kasalı cihaza göre uygun. Ama sorunlu olması sıkıcı.
    Veya piyasada kaliteli fiyat/performans cihaz yoksa madem hiçbirşey almayıp iade ettiğimle beklerim öyle, iptv vs. kullanırım napayım. Pc zaten tv'ye bağlı.
  • Bu cihazın en büyük sorunu kumanda alıcısı,tam karşıdan kullanmadıkça algılamıyor.bu cihazı iade edip mini black 2 almayı düşünüyorum.minilere alıştıktan sonra kutulu cihazların led ekranı çok göze batıyor.Kullandığım en vasat alıcı kesinlikle almayın,fiyatı hb de 79 tl üzerine biraz eklenirse çok daha kaliteli cihazlar var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.