Şimdi Ara

100 Lvlde Blader Yapılandırması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
9.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mai_mai

    Parry rationun önemini bilmeyen hayatında gerçek parry ratio alchemy si yapmamış playerlar sallarım parry ratio yu cold da mis gibi defans var demiyorlar mı gülesim geliyor . Çoğu kişi hala alchemy nin inceliklerine ulaşmamış durumda ; aranızda kaç kişi ruby of dogging tabletini kullanıyor alchemy yaparken ? Ben cevap vereyim neredeyse hiçbiriniz çünkü ruby tabletlerin alchemysi oldukça zordur hatta jade tabletler ile kıyaslayınca piyango tadındadırlar . Şimdi bana cold un fiziksel defansını öven arkadaşlar imkanınız varsa önce bir kıyafetlerinizdeki parry ratio oranını %70 in üzerine çıkarın ondan sonra jade tablet ile %100 blue yu yakalayın , bakın toplamda parry ratio nuzu ne kadar yükseltebildiniz ve bakın bakalım aldığınız damage lerdeki değişime inanabilecek misiniz ? Cold un verdiği savunma parry ratio ile kıyaslanmamalı , neden mi çünkü iki sebebi var . İlki parry ratio hem magical hem fiziksel işler yani tek taraflı koruma sağlamaz ; ikinci olarak parry ratio direkt defansa katkı yapmaz parry ratio sizle alakalı bir özellik değil rakibiniz ile daha doğrusu rakibinizin damage aralığı ile alakalıdır ne kadar elle tutulur bir parry rationuz mevcutsa rakibinizin damage aralığı sabit değilse o kadar şanslısınız . Örneklendirme yapmak gerekirse oyunda en yaygın olan buildi ele alalım light nukelerini kullanan s/s nuker ; en büyük attack aralığına sahip skillerden biri light nukesi cümlemi bitireme gerek bile yok rakamları kafasında tutabilen pvp tecrübesi olan arkadaşlar neyi kastettiğimi anladılar bile . Şimdi diyeceksiniz ki light ın verdiklerinin üzerimizdeki itemlerle alakası yok ki ; evet kesinlikle yok ama 90 lvl deki değerleri dile getirelim light passive 33 parry ratio + concentration serisi 34 parry ratio = 67 parry ratio kıyafetlerinizdeki şanslı bir alchemy ile bile + 67 parry ratio yakalamanız zor işte hem alchemy den iyi bir iş çıkarıp hemde light olursanız parry ratio nun gerçekten neye yaradığını keşfedersiniz ; daha fazla anlatmamın bir manası yok sadece parry ratio yu küçümseyen arkadaşlar bugüne kadar gerçek bir alchemy yapmamışlardır diyebilirim .

    benim nüker arkadaşım var buildi light fire cold benim buildim cold fire biechon benim setimde %100 pary ratio var çok kolay bastım ve ikimizde kafede stat pencerelerine baktık benimki ondan daha yüksek ikimizde aynı cafedeyiz ayrıca coldun guardını süs diye koymadılar bence o phy defansı sadece sun itemler kapatabilir, tek bişey diyorum light kasıp garment giyen arkadaşlar 100 lvlde çok büyük phy damageler yiyeceksiniz özellikle bowdan bu benim görüşüm herkese saygılar.




  • Yahu uzun uzun yazmaya çizmeye gerek yok, herşey açıkca ortada, yapılandırmalar belli . . .
  • Coldun etkisi özellikle garment giyen str charlar da yabana atılamaz. Hele hele snow gibi bir hayat kurtarıcı varken.
    Pary ratio özellikle int charalara karşı gerçekten çok başarılı bir defans sağlamaktadır. Bunu mai nin dediği gibi tutturması gerçekten zordur. Emin olun diğer blueları basarken pary oranı düşmekte ve belli bir zaman sonunda da Alah ın cezası ne halin varsa gör denilerek bırakılmaktadır :) (Bahsettiğim blue olarak basılan %100 pary ratio değildir zaten her son lvl player da olması gerekende odur.)

    Şu anda bende kendi blader ımda karasızlık içerisindeyim. Skillerim pacheon 81 bicheon 81 fire 81 100 lvl geldiğinde force a gelecek son status e göre karar vermeyi düşünüyorum. Stun gelirse force daha bir avantajlı olacaktır blader için en azından zaten hp toplamamıza yarıyan yatır ımız a 5 sn lik daha bir avantaj sağlanmaktadır.
    Ama eğer force a stun gelmez ise ilk tercihim cold olacaktır. Bunun tek nedeni de zebil gibi artan bowların oluşudur. Zaten yanına yaklaştırmayan bir build den minimum zararı almak daha akıllıca olacaktır.




  • Cold skilinin max sınırında ne kadar defans vereceği bellimi acaba ? Veya Ligh ne vercek bunları görmeden birşeye karar vermek cok yersiz.En mantıklısı sadece str carlar icin silah skili ve fireyi up lamak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ablay -- 10 Mart 2009; 10:32:39 >
  • Cold

    Level 15
    Mastery 96
    MP 2.816
    SP 9.013
    Required skill Power guard of ice Level 9

    Continuous hours 778 Secound
    Physical defence power 158 Increase

    Level 10
    Mastery 100
    Passive
    SP 13.174

    Physical defence power 178 Increase

    Light

    Level 6
    Mastery 98
    MP 1.792
    SP 10.811
    Required skill Concentration - 3rd Level 6

    Continuous hours 789 Secound
    Parry ratio 37 Increase

    Level 10
    Mastery 100
    Passive
    SP 13.174

    Parry ratio 35 Increase

    Kaynak :http://silkroadonline.wiki.br/skill.asp?raca=ch&mastery=274&serie=2746&skill=270#skill




  • 100 level Blade char için 2 Build var:


    1.
    100 Fire
    100 Light
    100 Bicheon


    2.
    100 Fire
    100 Bicheon
    80 Light
    20 Cold



    Bence geri kalan faso fiso
    Hele Light yerine cold açalım diyenlere şaşıyorum,Allah aşkına cold açınca ne olacak biri söyleyebilir mi bana ?
    100 level cold Full str için :S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Capt. Awesome -- 10 Mart 2009; 13:56:38 >
  • Eğer bir str char için cold un gereksiz oldugunu gercekten dusunuyorsan ya hiç saglam bir eu str ile kapısmamıssın yada kale savası gibi ortamlarda str bowlar arasında kalmamıssın demektir.
    Ki bizim yapılandırmamız da kıyafet seçimi garmenttir, server ların geneline baktığında cogu blader ın yada cogu str nin prodector giydiğini görebilirsin.
    Eskiden kalma str adama phy defans gereksiz gibi yaklaşımların eu ların gelmesi ile değiştiğini artık kabul etmek lazım.
  • Amaç STR charlara karşı ölmemek mi ? :S
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TheMassacre

    Amaç STR charlara karşı ölmemek mi ? :S

    evet

    bowa yeni gelen yıldızlı light kasanların canını çok sıkacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenGar_TR -- 10 Mart 2009; 15:23:17 >
  • Bicheon 100
    Fire 100
    Cold 100

    Benim yapılandırmam böyle olucak ama force charlar güzel işler başarırsa cold yerine force...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Seytan Kobra

    Bicheon 100
    Fire 100
    Cold 100

    Benim yapılandırmam böyle olucak ama force charlar güzel işler başarırsa cold yerine force...

    benimkide senle aynı ;)
  • Arkadaşlar neden 20 Cold ?

    - Yada şöyle söyliyeyim, 20 Lv. Cold size hiçbirşey kazandırmaz, aksine kaybetirir . . .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GenGar_TR
    benim nüker arkadaşım var buildi light fire cold benim buildim cold fire biechon benim setimde %100 pary ratio var çok kolay bastım ve ikimizde kafede stat pencerelerine baktık benimki ondan daha yüksek ikimizde aynı cafedeyiz ayrıca coldun guardını süs diye koymadılar bence o phy defansı sadece sun itemler kapatabilir, tek bişey diyorum light kasıp garment giyen arkadaşlar 100 lvlde çok büyük phy damageler yiyeceksiniz özellikle bowdan bu benim görüşüm herkese saygılar.

    No ss no güven , bugüne kadar yüzlerce ruby of doggging harcadım ve hala setimde genel olarak %80 in üzerinde parry ratio yakalayabilmiş değilim , benim dogging alchemysine harcadığım para ile millet sun alırdı neyse uslüp değiştirip konuya dönelim , iyi dinle okuduklarının üzerine birazcık kafa yor benim bu forumda amacım kimseyi küçük düşürmek haksız çıkarmak değil . Senin bahsettiğin forumca blue diye tabir ettiğiniz jade tabletler yani yeşil tabletler ile yapılan alchemy ; o da çok önemlidir nasıl önemlidir senin iteminin parrry ratio yüzdesi %0 ya da yakın bir değerse o alttaki blue %100 ün hiç değeri yok çünkü oradaki değer item üzerindeki değerden yüzdelik artış salar . Şimdi sen arkadaşın ile kıyaslama yapmışsın ben bilememki sizin setlerinizin buildlerinizin inceliklerini yani elle tutulur bir bilgi vermiyorsun bana ; öyle örneklendirme kolay misal hemen yapayım youtube da bir video izledim kanka adam buzcuydu lightçıyı kesti ; bu mudur yani . Neyse ben bir üst topikte anlatmak istediğimi anlatmıştım gerçekten parry ratio nun önemini kavrayan arkadaşlar neyi anlatmaya çalıştığımı umarım anlayacaklardır ; mesajı bitirmeden önce bir genelleme yapmak gerekirse ;
    necisin : pure str blader
    genellikle hangi ataklara karşı zayıfsın : magical
    neyde kararsızsın : cold mu light mı ?
    cold sana ne kazandıracak : çok sağlam fiziksel defans bir de pvp lerde ölümsüz olmamı sağlayacak %20 - 30 snow s. , ice wall serileri biraz işime yarayabilir , gerekli alchemysini yapmamış arkadaşları dondurup eziyet çektiririm ve eğer savunması bir skile bağlıysa bu buildler wariorlar , cold kullanan nukerler ya da yan buildi cleric olanlar işleri bitmiştir , diğer skiller ile rakibi dondurup yavaşlatabilirim pvp de etkili olabilirler .

    light sana ne verecek : hız verecek pvm de filan rahat ederim harcadığım bot kartların sayısı epey azalır , parry ratio verir eğer gerçekten güzel de bir alchemy yaparsam savunmamı arttırmış değil diğer playerların ve mobların bana vereceği zararı aşağılara çekmiş olurum çünkü parry ratio nun anlamı budur , heleki bir de rakibim yüksek damage aralıklarına sahip nuker ve wizardlar ise bu dahada işime gelir bir de düşününce benim magical attacklara karşı zayıf olduğumu süper işime gelir . Magical damage katkısı sağlayacak yaklaşık olarak %15-20 iyide bu benim ne işime yararki , aaa öyle deme eskidendi o artık avatarlardan gelen intler var premiumdan geleni var başka yerlerden gelen magical arttırıcılar var blader olmana rağmen senin için önemli bir husus artık bu bir de herşeyden güzeli ışınlanma var pvp de işe yarar diğer ortamlarda ggöz zevki hareket rahatlığı .

    Son söz olarak kişinin tercihdir saygı duyarım light mış cold muş beni hiç ilgilendirmez , kimisi zaten fizksel olarak güçlü olmasına ramen dahada güçlenip str lere karşı kaybetmeyeceğini fakat int lere karşı zayıfladığını bilip oyununu oynar ; kimisi zaten fiziksel olarak güçlüyüm zayıf yönümü kapayayım der ve hem str ye hem de int e karşı bir şans yakalar . Benim tek takıldığım parry ratio yu çok önemsiz birşeymiş gibi göstermeniz , değildir eğer alchemy sini başarabilirseniz .




  • quote:

    Orjinalden alıntı: _AlligatoR_

    Cold'un Bence Snow Dışında Pek Fazla Bir Avantajı Yok Gibi Geliyor Ama;
    Shield Zaten Phy Defansı Yükseltiyor + olarak Magical Damage ve Parry Ratio da Önemli


    Cold'a STR char için avantaj dememek lazım.%50 absorbe etti manadan neyse vurucaksın ?
  • 100 cold yapılmasındaki amaç garment giyilerek ortaya çıkan phy def. açığını kapamak.
    özellikle str eurolara karşı phy defansı artırmak.
    100 cold yada 100 force benim tercihim.
  • lıght +pro giyersen iyi olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mai_mai

    quote:

    Orjinalden alıntı: GenGar_TR
    benim nüker arkadaşım var buildi light fire cold benim buildim cold fire biechon benim setimde %100 pary ratio var çok kolay bastım ve ikimizde kafede stat pencerelerine baktık benimki ondan daha yüksek ikimizde aynı cafedeyiz ayrıca coldun guardını süs diye koymadılar bence o phy defansı sadece sun itemler kapatabilir, tek bişey diyorum light kasıp garment giyen arkadaşlar 100 lvlde çok büyük phy damageler yiyeceksiniz özellikle bowdan bu benim görüşüm herkese saygılar.

    No ss no güven , bugüne kadar yüzlerce ruby of doggging harcadım ve hala setimde genel olarak %80 in üzerinde parry ratio yakalayabilmiş değilim , benim dogging alchemysine harcadığım para ile millet sun alırdı neyse uslüp değiştirip konuya dönelim , iyi dinle okuduklarının üzerine birazcık kafa yor benim bu forumda amacım kimseyi küçük düşürmek haksız çıkarmak değil . Senin bahsettiğin forumca blue diye tabir ettiğiniz jade tabletler yani yeşil tabletler ile yapılan alchemy ; o da çok önemlidir nasıl önemlidir senin iteminin parrry ratio yüzdesi %0 ya da yakın bir değerse o alttaki blue %100 ün hiç değeri yok çünkü oradaki değer item üzerindeki değerden yüzdelik artış salar . Şimdi sen arkadaşın ile kıyaslama yapmışsın ben bilememki sizin setlerinizin buildlerinizin inceliklerini yani elle tutulur bir bilgi vermiyorsun bana ; öyle örneklendirme kolay misal hemen yapayım youtube da bir video izledim kanka adam buzcuydu lightçıyı kesti ; bu mudur yani . Neyse ben bir üst topikte anlatmak istediğimi anlatmıştım gerçekten parry ratio nun önemini kavrayan arkadaşlar neyi anlatmaya çalıştığımı umarım anlayacaklardır ; mesajı bitirmeden önce bir genelleme yapmak gerekirse ;
    necisin : pure str blader
    genellikle hangi ataklara karşı zayıfsın : magical
    neyde kararsızsın : cold mu light mı ?
    cold sana ne kazandıracak : çok sağlam fiziksel defans bir de pvp lerde ölümsüz olmamı sağlayacak %20 - 30 snow s. , ice wall serileri biraz işime yarayabilir , gerekli alchemysini yapmamış arkadaşları dondurup eziyet çektiririm ve eğer savunması bir skile bağlıysa bu buildler wariorlar , cold kullanan nukerler ya da yan buildi cleric olanlar işleri bitmiştir , diğer skiller ile rakibi dondurup yavaşlatabilirim pvp de etkili olabilirler .

    light sana ne verecek : hız verecek pvm de filan rahat ederim harcadığım bot kartların sayısı epey azalır , parry ratio verir eğer gerçekten güzel de bir alchemy yaparsam savunmamı arttırmış değil diğer playerların ve mobların bana vereceği zararı aşağılara çekmiş olurum çünkü parry ratio nun anlamı budur , heleki bir de rakibim yüksek damage aralıklarına sahip nuker ve wizardlar ise bu dahada işime gelir bir de düşününce benim magical attacklara karşı zayıf olduğumu süper işime gelir . Magical damage katkısı sağlayacak yaklaşık olarak %15-20 iyide bu benim ne işime yararki , aaa öyle deme eskidendi o artık avatarlardan gelen intler var premiumdan geleni var başka yerlerden gelen magical arttırıcılar var blader olmana rağmen senin için önemli bir husus artık bu bir de herşeyden güzeli ışınlanma var pvp de işe yarar diğer ortamlarda ggöz zevki hareket rahatlığı .

    Son söz olarak kişinin tercihdir saygı duyarım light mış cold muş beni hiç ilgilendirmez , kimisi zaten fizksel olarak güçlü olmasına ramen dahada güçlenip str lere karşı kaybetmeyeceğini fakat int lere karşı zayıfladığını bilip oyununu oynar ; kimisi zaten fiziksel olarak güçlüyüm zayıf yönümü kapayayım der ve hem str ye hem de int e karşı bir şans yakalar . Benim tek takıldığım parry ratio yu çok önemsiz birşeymiş gibi göstermeniz , değildir eğer alchemy sini başarabilirseniz .


    çok güzel açıklama yapmışsın, evet ben bluelerden söz ediyorum setteki pary rartio değerini %100 yapmak dediğin gibi piyango.ama ben coldu lighttan daha iyi buluyorum bizim serverda fazla nüker yok coldla daha iyi iş çıkarıyorum hem meslekte hemde pvpede.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Auto CAD

    Arkadaşlar neden 20 Cold ?

    - Yada şöyle söyliyeyim, 20 Lv. Cold size hiçbirşey kazandırmaz, aksine kaybetirir . . .



    %20 snow shield için.Ama benim tercihim 100 fire+100 light+100 bicheon olacak gibi.


    Vallahi ben Cold'u yüksek tutup kaliteli oynayan Full Str hiç görmedim,bi extraloob var.

    Light %18 mag dmg artırma + avatar %5 dmg artırma + pre %5 , pre plus %10 mag dmg artırma + birde gold honor buff varsa %5 mag dmg artırma = Çok büyük bir mag dmg artısı ortaya çıkıyor,iyi düşünmek lazım.(Light açmak için sadece bu bile yeter)

    Cold açıp Lighti kapatan birinin damagesinde çok büyük bir düşüş olacağı aşikar.

    Sadece phy defansım artsın diye cold açacaksanız çok pişman olursunuz bence.
    Kesemeyeceğin Avrupa Str chara ha ölmüşsün ha hayyatta kalmışsın ne fark eder kesemedikten sonra ?




  • Çoğu arkadaş demiş str char %50 snow shieldi ne yapacak diye.Biz coldu snow shield var diye açmıyoruz cold çok güzel phy defans veriyor lightningin koşması potlarla kapatılabilir mag atack zaten str charlar için pek bir artış yapmaz lightta bana göre birtek parry ratio var...
  • Mag Fark Etmezmi Saçmalamayın ya dmg koşma parry ama en çok nukere lazım light
    bence cold bowa lazım asıl defansı kötü bladeye light hep koşma olmaz tabi kasarkende lazım ztn az vuruyor dmg den fatdalanır hem fire sizin tercihiniz tabi
    Edit:Blade Cold İstiyorsa Proda olabilir zorlama yok mustafa (mai_mai) ztn açıklamiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PiToN- -- 10 Mart 2009; 19:31:11 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.