Şimdi Ara

100 KW Rüzgar Türbini maliyeti ve kazancı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
14.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yatırım için 100 KW Rüzgar Türbini yaptırmayı düşünüyorum. Maliyeti (bütün giderler) ve devlete elektrik satıldığında aylık getirisi ne olur? birde bu konu hakkında devlet kredi yada hibe veriyor mu?

Bilen var ise yardımcı olursa sevinirim.

saygılar.

• Bunu buradan değil de bu sistemleri üreten-pazarlayan firmalardan araştırırsanız çok dah geçerliliği olan kesin bilgilere ulaşırsınız. Bu kadar ciddi bir yatırımın fizibilitesini buradan yapmanız akıllıca olmaz.
  • Aradım görüştüm, 8 senede kendini amorti ediyormuş. sadece devlete satarak kar edilmesi çok zormuş..

yatırım için pek önerilmiyormuş, kredi meselesi yurt dışından kredi veriyorlarmış fakat A.Ş şirket olman lazım mış
  • Geçen senelerde bir güneş enerjisi santrali kuran amerika'daki (California) bir şahıs yaptığı 150.000dolarlık yatırımın %90 kadarını devletten geri almış hem çift taraflı sayaç ile sisteme elektrik veriyor ve alıyor aradaki farka göre de alacaklı yada borçlu oluyor. Tabi akü yerine gündüz sürekli enerji üretip kendi kullanıyor ve fazlasını satıyor. Gece ise şebekeden alıyor.

Bizdede ithal edilen parçalara da yerli parçalarada tonlarla vergi, stopaj biner. 8 Yılda da tabi sistemin ciddi bir parça ihtiyacı olmaz ise. Neyse ülkemizde daha katedilecek çok mesafe var desenize.
  • http://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memid=535407
    bu üye ile irtibata geçebilirsin kendisi bu konularda uzman sayılır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.