Şimdi Ara

%100 Elektrikli Renault Fluence ZE bütün detaylarıyla bu videoda (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
1
Favori
65.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm arkadaslar otomasyon teknısyenı olarak bu ıs ıcın cok dusundum elektrıklı otomobıl yapmak cok zor degıl gereklı olan dc motor ve akuler gerısı otomasyonda kullandıgımız sıstemlerle yapılabılır
    daha oncekı arastırmalarımda amerıkada elektrıklı donusum ıstasyonları var ve yapıyorlar egıtımlerıde var
    yanı aracınıza lpg taktırır gıbı elektıklıye donusturebılıyorsunuz akulerı arka koltuk altına yerlestırıyolar bu akuler bızım araclarda kullandıgımız akulerle aynı (amp yuksek) serı baglayıp voltajı yukseltıyorlar ortalama 10 aku 120 volt 20 akü 240 volt burda onemlı olan arac ıcın kac kw kac beygır dc motor gereklı ve bunu temın etmek onemlı pıyasada var yok degıl motoru bulduktan sonra araca montesı kalıyor zaten kullandıgımız araclar mekanık olarak hazır
    aracın motor ve sanzıman kısmını komple sokulup alınıyor dırek motor baglanıyor araya daha sonra dc motor akü baglantıları yapılıyor araya hız ayarlama cıhazı yanı gaz pedalı motor koruma unıtelerı baglanıyor yol bılgısayarı yapmak bıle mumkun kac km gıdecegınızı kalan km bıle gösterebılır kabaca bole
    aracın kendını sarj etmesı ısde bu konu tefarruatlı

• Son okudugum bir kac yazida sivi bataryalarda ciddi gelismeler oldugundan bahsediyordu. istenen verimlilige ulasirsa araca akaryakit doldurur gibi bataryanin elektrolid sivisini doldururarak batarya bir kac dakikada sarj edilebilcek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 27 Haziran 2011; 18:14:55 >
  • Şu an bizim ülkemizde en büyük holdingler bile gerçek ödemeleri gereken vergileri tam ödemiyorlar. Sabit geliri olan maaaşı belli vergisi belli insanlar dışında Vergi kaçırmanın her yolu her insan ve şirketler tarafından uygulanıyor. Hal böyle olunca devlet bütün giderini vergilerle karşılamak zorunda...Bu para nasıl toplanacak ? Normal vergini toplayamıyorsan ancak Dolaylı vergi ile...Bunlarda her malın üzerine bindirdiğiniz her insanın aynı oranda ödediği vergiler..EN HAKSIZ VERGİ DOLAYLI VERGİLERDİR..Aylık geliri 30.000 lira olan insanda bir litre benzin alırken aynı vergiyi ödüyor..Aylık 800 liraya çalışan bir vatandaşta motorlu bisikletine bir litre benzin alırken aynı vergiyi ödüyor. DEVLET ASLA ELEKTRİKLİ OTOMOBİLDEN OKKALI VERGİ ALMADAN " üretime izin vermez. Çünkü insanlar ucuz diye elektrikli otomobile koşarlarsa benzinden aldığı vergileri kaybedecek..Bunca maaş alan memur, emekli, işçi, devletin gelirine muhtaç, bunca okul, yol, hastane , güvenlik, ordu , savunma harcamaları bunlar hepp para ile oluyor..DESTEKLİYORUM DEYİP KÖSTEK OLMANIN BİN TÜRLÜ YOLU VAR...Aynı olay ülkemizde HİBRİT araçlarda açık açık belli...LÜKS deyip aşırı vergi bindirmeseler hepimiz bu gün hibrit araç kullanırıdk.. 100 km yol gideceksin 3,5 Lt benzin yakacaksın...1000 km yol 35 Litre benzin...Bu arabayı kim istemez ?..Bir çok insan ben dahil...İster ama ulaşamaz...ARABANIN 10 -15 YILLIK KULLANIM ÖMRÜ BOYUNCA BENZİNDEN YAPACAĞI TASARRUFU peşin olarak arabayı alırken aşırı vergi ile şişirilmiş fiyat farkı olarak ödemenin mantığı yok.Bu fiyatla hibrit arabanın cazibesi yok..Durum böyle böyle...saygılarımızla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 29 Haziran 2011; 8:35:48 >

• Türkiye satı$ fiyatı 25-30bineuro olursa patladi gitti olur
  • Şimdilik alırken vergi muafiyeti var ama 3-5 yılda elektrikli araçlar yaygınlaşıp, akaryakıttan alınan vergilerde farkedilir bir miktar düşüşe yol açarsa, buna da extra yıllık vergi falan gelir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogkasa
    prizlerde şarj etmek için kabloların vericeleceğini söylediler. Al aküyü götür evine şarj et bu kadar basit. Hatta bitanede yedek akü al 320 km git 2 akü ile

türk insanı işte

sen o arabada küçük 50 tl lik normal arabalarda kullanılan akülerden mi var sanıyorsun

arabanın yarısı aküden oluşuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: düşünen_adam

quote:

Orijinalden alıntı: ogkasa
    prizlerde şarj etmek için kabloların vericeleceğini söylediler. Al aküyü götür evine şarj et bu kadar basit. Hatta bitanede yedek akü al 320 km git 2 akü ile

türk insanı işte

sen o arabada küçük 50 tl lik normal arabalarda kullanılan akülerden mi var sanıyorsun

arabanın yarısı aküden oluşuyor

fluence ze nin bataryasi tam 250kg. aracin yarisi olmasada 4de 1i :)))
    sehir sebekesiylede 6-8 saatde doluyormus. ama 32a 400v guc kaynagi ile 30dakikada doldurmak mumkun

22kwh batarya ile 160km gidiyormus. ev elektiriginin gece fiyati 10kurus civari. ufak bir hesapla 100km yi 1.375tl ye gider. benzinli aracin 10da birinden az.
    gercekden cok ekonomik. arkadaslarinda dedigi gibi vergiyi dusurecek kadar yayginlasirsa saglam bir vergi yer.

• gelecek garajlarda zaten yapanlarda hazır araba ile aküden motora 4 kablo bağlıyor patent havasıyla ortaya çıkmıyorki millet cesaret edip yapmaya kalksın eski araba alıp garajda çalışmak gerek
  • Menzil sorunu olmasa hemen alırım. Şehir içi ideal. Ama senede 2-3 defa uzun yola çıkıyoruz. Yollara bir an önce buna uygun istasyonlar yapsalar bari...
  • Konunun tamamını okuyamadım daha önce yazıldımı bilmiyorum.
    Aracın fiyatı yaklaşık 70.000TL gibi olması bekleniyor. Benim aldığım duyum bu yönde. Çalıştığım firmayı denetlemeye gelen Renault yetkililerin ağızından çıkan rakam bu. 70.000TL den fazla olur az olur bilemem sonra beni taşlamayın forumda :)

Bu arada kimse dizelin 5 de 1 ine geliyo falan diye heveslenmesin. Bu devlet kimseyi ucuza arabaya bindirmez.
  • elektiriğide kontürlüye çevirecekler. 2 saatlik elektirk koy abi!...
  • inceleme için teşekkürler
  • bu arabalar tek şarj ile 400-500 km gitmeden tutulmaz hele ki türkiyede bu fluence in 80.000 tl gibi bir fiyattan satılması türkiyede 2-3 adet sattırır..

@asderty

dostum kırmızı ışıkta (60 sn-90 sn) motoru kapatıp açmak arabayı durdurmadan kırmızı ışıkta durmaktan 3-4 kat daha karlı bir iş... çünkü motorun ilk benzini alma miktarı normalden fazla olur..

yani kırmızı ışıkta motoru kapatmak çevrecilik değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 25 Temmuz 2011; 13:57:29 >
  • Bir yerde okumuştum. 25-30 bin euro civarı bir fiyata satacaklarmış. Şarjlı pillere de kira ödenecekmiş ayrıca...
  • İnceleme için teşekkürler

İyi güzel de ona uygun istasyon yapılması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: swat882

bu arabalar tek şarj ile 400-500 km gitmeden tutulmaz hele ki türkiyede bu fluence in 80.000 tl gibi bir fiyattan satılması türkiyede 2-3 adet sattırır..

@asderty

dostum kırmızı ışıkta (60 sn-90 sn) motoru kapatıp açmak arabayı durdurmadan kırmızı ışıkta durmaktan 3-4 kat daha karlı bir iş... çünkü motorun ilk benzini alma miktarı normalden fazla olur..

yani kırmızı ışıkta motoru kapatmak çevrecilik değildir

Aslına bakarsan ben biraz Türk işi olsun diye 60 sn dedim. Aslı 30 sn'den fazlasıdır. Ben motorlardan biraz anlarım bana güven, hatta google'dan 1-2 link buldum senin için

http://suaotogaz.com/Bilgi.aspx?mid=8

http://www.undp.org.tr/Gozlem3.aspx?WebSayfaNo=999

Burada da herkese faydalı olabilecek bir yazı buldum. (Kaynak: Çevre ve Orman Bakanlığı, Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK tarafından 2005 yılında yayımlanan belge)

http://www.turkcebilgi.net/otomobil/puf-noktalari/araclarda-verimli-yakit-kullanma-6734.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 25 Temmuz 2011; 21:57:48 >

• Konusulan rakam 56 bin tl idi ne oldu bir gelismemi varda fiyati 70 - 80 binlere cikardiniz yokaa laf olsun torba dolsun mantigimi hakim bu yorumlara. Ayrica tam net olarak saglam kaynakttan cikis tarihini bilen var mi kimi eyluk kimi ekim dio. Eger benim bildigim gibi 56 bin lira olursa dusunulebilir bir arac olucak bizim icin.
  • Bu fluence diğer fluencelere göre çok farklı sanki makyajlanmış gibi..

• Satışlar ne zaman başlıyor ?
  • Satışlar sanırım eylül-ekim gibi olacak...

Bu fluence görünüş olarak, jant hariç çok güzel. Buna 17'' fluence jantı takarsak güzel olur...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.