Şimdi Ara

%100 Disk Kullanımı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle, sorunum çok garip arada %100 disk kullanımım oluyor ne zaman olduğunu anlatmaya başlıyorum

Çoğunlukla bilgisayarımı açınca hemen ve sürekli %100 disk kullanımı oluyor ve düzelmesi için tek çözüm bilgisayarımı "yeniden başlatmak"

Bilgisayarımı açınca %100 disk kullanımı olmadı diyelim bu sefer bir programı açınca %100 disk kullanımı oluyor ve tek çözüm o programı kapatmak

Bazen hiç olmuyor

Eskiden bazen %100 disk kullanımı CompatTelRunner.exe (gereksiz bir sistem dosyası) yüzünden oluyordu onu silmeme rağmen devam ediyor

NOT: %100 olan diskim sistem diskim değil diğer hard diskim

Diski kullanan uygulamalara baktığım zaman genelde bir şey göremiyorum Kaynak izleyicisinden de bakıyorum fakat her şey normal gözüküyor(bazen sistem çok kullanıyor "C:\$LogFile" denen bir yere bir şeyler yazıp okuyor)

Virüs olabileceğini düşündüm bu yüzden kaspersky ile tarama yaptım ve diğer bir çok toollarla bilgisayara tarama yaptım sonuç temiz.

Sistemim: WDC WD30EZRX-00AZ6B0 SCSI(Sorun çıkaran Harddisk) , Samsung SSD 840 EVO 120G(Sistem diski) , 12 GB Kingston RAM , i7 4790K CPU 4.00 GHz , MSI GTX 970 GPU

Bu sorun en başta yoktu fakat ne zaman başladığını tam olarak hatırlayamıyorum ve uzun bir süredir devam ediyor artık bu sorundan çıldırmak üzereyim sinirim bozuluyor her seferinde format atmadan çözmem gerekiyor.

• Yok mu yardım edebilecek :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: RisenShadow

Yok mu yardım edebilecek :(

Hard.Disk.Sentinel ile bilgisayarı tarat bakalım sorun nerede çıkacak.
  • refikilhan kullanıcısına yanıt
    Yükledim fakat bir sorun göstermiyor %100 performans %100 health gözüküyor ve alert de yok.Nerede bu sorun acaba
  • W10 mu bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Win10dan kaynaklı güncelleme yaptıysan eğer normaldir ssdye geç yada önceki win

• Win10dan kaynaklı güncelleme yaptıysan eğer normaldir ssdye geç yada önceki win 10 sürümünü kurup güncellemeleri kapat

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hard Disk %100 Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Cpu Kullanımı %100 Ve Donma
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hackrap kullanıcısına yanıt
    Sistem ssdde zaten ama diğer disk %100 o diskteki uygulamalara sorun yaratıyor.
  • Aynı sorunu ben de yaşamaktayım.Bilgisayarı yeni açtığımda CompatTelRunner.exe diskin büyük bir kısmını kullanıyor ve buda pcnin kasmasına sebep oluyor.Açıldıktan 5-6dk sonra sıkıntı düzeliyor.Win10 x64 kullanmaktayım.Çözümü bilen biri yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaimoN001

Aynı sorunu ben de yaşamaktayım.Bilgisayarı yeni açtığımda CompatTelRunner.exe diskin büyük bir kısmını kullanıyor ve buda pcnin kasmasına sebep oluyor.Açıldıktan 5-6dk sonra sıkıntı düzeliyor.Win10 x64 kullanmaktayım.Çözümü bilen biri yok mu?

Arama şeysine Services.msc yaz. Hizmetler penceresi açılır. Oradan Windows search, Windows update, Windows defender ve hızlı getirmeyi durdur ve devre dışı bırak ve yeniden başlat bakalım..
    Ayrıca dws lite programını profesyonel moda alarak çalıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 9 Mayıs 2017; 13:12:17 >
  • Görev yöneticisinden başlangıçta açılan uygulamaları kontrol et sistemi çok etkileyenler yazar zaten onları da devredışı bırak bakalım düzelme olacak mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.