Şimdi Ara

100 binle makine mühendisliği okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nasıl arkadaşlar başlangıçta 3.5k falan kazanır mıyım sizce ? Asgari ücretle mi başlarım yoksa ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marlon Br. -- 7 Şubat 2019; 20:25:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mezun olduğun zaman işverenin aaa sen 100k sıralaması olan bir üniversiteden mezun olmuşsun sana asgari ücret verebilirim demeyecek.Kendine ne katıp nasıl bir mühendis olduğuna bakacak.
  • asgari ücretle bile başlamazsın kardeşim malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendine ne kattığına bağlı kanka bende öğrenciyim onun için net cevap veremiyorum bende UPlayim bari

Şu üstteki boşuda spamla geç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60k dan sonra mühendislik okunmaz kardeşim kimse kimseyi kandırmasın, şartlar belli malesef. Bir sene daha çalışın adam gibi bir yer okuyun işsizlik çok fazla ve her geçen gün katlanarak artıyor kendinize yazık etmeyin..
    Son günlerde bir de "kendini geliştirirsen hede hödö" diyen tipler doldu buralara, onlara kulak asmayın boş konuşuyorlar.
    Sağlık bölümlerine yönelmek en mantıklısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeremiKılarksın -- 7 Şubat 2019; 22:53:39 >
  • meb1907 kullanıcısına yanıt
    Yav demeyecek tabi ama işverenin odtü makineyle kırıkkale makine mezunu adamı da bir tutmayacak.Zaten ilk girdiğin zaman maaşını diploman sayesinde alacaksın ve 100k lık yerden mezun olunca başlangıçta asgari ücret alamaman oldukça olası.
  • Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    Top 10 üniversite dışında kalan üniversitelerde aynı eğitim veriliyor.100k sıralamadaki bir üniversite ile 50k daki bir üniversite arasında uçurum oluşturacak kadar fark yok.

100k daki üniversitenin sağlayacağı dezavantaj arkadaş ortamın olabilir.Yukarıdaki üniversitelerde biraz daha iyi bir çevreniz olur ve bu tabi ki kendinizi geliştirmek için bir engel değil.

Şehir sıkıntısı olabilir mühendislik okunacak şehirde iş kolları ve sanayi nispeten gelişmiş olmalı.Bu da insanın kendini geliştirmesi için bir engel değil.Okulun tatil olduğu zamanlarda daha büyük şehirlerde gönüllü staj yapabilir.

Para bile almadan çalışabilir insan,okul zamanı bunlar yapan birisi okul bitiminde odtü den mezun olan bir kişideki profile erişmez ama kötü üniversite mezunu vasıfsız mühendis sıfatı da yemez yani.

Edit:Sonradan aklıma geldi ingilizce eğitim almakta bir fark oluşturacaktır.Dışarıdan ingilizce öğrenmek zor değil ama ingilizce eğitim almak önemli bu da bir fark yaratır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meb1907 -- 7 Şubat 2019; 23:45:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ makine vs YTÜ makine
    geçen yıl açıldı
    Ege Tıp vs ODTÜ Makina
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.