Şimdi Ara

10 Yil Sonra TURKIYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
3.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaslar 10-11 yil sonra yani 2023 te Turkiyeyi nasil bir hal ve konumda bekliyorsunuz, olmasini istediginiz nelerdir?

• Bölünmez bütünlüğümüz
    Laik devlet anlayışı
    1 trilyon dolar ihracat 500 milyar dolar ithalat javascript:void(AddText(''))
  • Şu anda Allaha emanet gidiyoruz ama herşey Ortadoğunun nasıl şekilleneceğine bağlı.
    2 sene sonrasını çok merak ediyorum.
  • kafayı sıyırmış olacağım için sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: demonchild

kafayı sıyırmış olacağım için sorun yok

Amanın...
    Sen lazımsın, bir yere gitmek yok.
  • Beklediğim hal:
    İç savaş ve devletin acizmiş tavrına bürünmesi.

İstediğim Hal:
    Hukukta İslam şeriatı anlayışı
    Eğitimin, Sağlığın, Yolların ücretsiz ve kaliteli olması
    Devletin işlerini planlı yapması(Şehirleşme, Ordu düzeni, teknoloji gelişimi, Eğitim kurumlarının verdiği mezun sayısı ve ihtiyacın dengelenmesi vs.)
    Sorunların toprak vererek değil sınırları genişleterek çözülmesi(Azerbaycanın,Ermenistanın Gürcistanın, GKRK'nin, 12 adaların Türkiye'ye dahil edilmesi)
    İslam birliğinin kurulması(Bu amaçla parçalanmış İslam ülkelerinin ve diğer bazı ülkelerin birleştirilip bu çatı altında toplanması)
  • Umarım uzaylılar gelip tüm silahları elimizden alır, orduları dağıtır, gümrük kapılarını ateşe verip, banka kasalarındaki paraları yakacak olarak halka dağıtır. Ziyaaa ziyaaa...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • daha totaliter bir türkiye görüyorum. onun dışında üç aşağı beş yukarı aynı be yaa.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_62520127/mpage_1/f_/key_//tm.htm#62520127

Önce anlam veremediğim bu garipliğin sebebi ortaya çıksın sonra herkes bu konuya gelip sadece Türkiye'nin değil dünyanın gelecek 10 yılı ile ilgili birşeyler söyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zıplayan fil

Beklediğim hal:

İstediğim Hal:
    Devletin işlerini planlı yapması(Şehirleşme, Ordu düzeni, teknoloji gelişimi, Eğitim kurumlarının verdiği mezun sayısı ve ihtiyacın dengelenmesi vs.)
    Sorunların toprak vererek değil sınırları genişleterek çözülmesi(Azerbaycanın,Ermenistanın Gürcistanın, GKRK'nin, 12 adaların Türkiye'ye dahil edilmesi)
    İslam birliğinin kurulması(Bu amaçla parçalanmış İslam ülkelerinin ve diğer bazı ülkelerin birleştirilip bu çatı altında toplanması)

İstediğiniz hiçbir zaman gerçekleşmeyecek öyleyse.
    Türkiye Cumhuriyeti çağdaş hukuk sistemine bağlı bir devlettir ve öyle kalacaktır.

• Hmm... Sanırım Osmanlı Cumhuriyeti olabilir
  • 10 yıl sonrası oluşan bu şartlar içinde 100 yıl sonrası gibi geliyor.
    Bence tahmin etmek çok güç, küresel büyüklükte bir kapışma da bu sürenin içinde gerçekleşebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M

quote:

Orijinalden alıntı: Zıplayan fil

Beklediğim hal:

İstediğim Hal:

İstediğiniz hiçbir zaman gerçekleşmeyecek öyleyse.
    Türkiye Cumhuriyeti çağdaş hukuk sistemine bağlı bir devlettir ve öyle kalacaktır.

Siz yanılıyorsunuz.Zaman ne gösterir bilinmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

daha totaliter bir türkiye görüyorum.

ya da tam tersine on yıllardır baskılardan bunalmış insanlar başka bir totaliterliğe daha tahammülü olmadığını, buna göz yummayacağını ve gerçek bir demokrasi istediğini haykıracak. olur mu olur. hiç ummadığım insanlardan bunalma emareleri görmekteyim.
  • Değil on yıl yarın bile uyandığınızda her şeyin baştan aşağı değişebileceği bir ülkede yaşıyoruz. Hal buyken tahmini ne mümkün?

Bir sabah uyandınız ki darbe olmuş,
    Bir sabah baktınız ki İran, Amerika, İsrail, Suriye... vurmuş,
    Bir sabah gök yüzüne baktınız ki füzeler gökyüzünü aydınlatmış..
    ...
    Bir bakmışsınız ki uzaylılar Türkiye'ye selam çakmış :)

"Burası Türkiye" sözü boşuna mı sandınız?
  • Karamsar olmak adına ne ararsanız var gerçekten.Yok,yok resmen.

Moral aşılamak istiyorum ben.Forum ileriki yıllarda hızlanabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

Değil on yıl yarın bile uyandığınızda her şeyin baştan aşağı değişebileceği bir ülkede yaşıyoruz. Hal buyken tahmini ne mümkün?

Bir sabah uyandınız ki darbe olmuş,
    Bir sabah baktınız ki İran, Amerika, İsrail, Suriye... vurmuş,
    Bir sabah gök yüzüne baktınız ki füzeler gökyüzünü aydınlatmış..
    ...
    Bir bakmışsınız ki uzaylılar Türkiye'ye selam çakmış :)

"Burası Türkiye" sözü boşuna mı sandınız?

Darbeler gelişmekte olan ülkelerde görülebilen olgulardır, o yüzden ihtimal verilebilir.
    Savaşlar ise aniden çıkabilen olaylar olmayıp, modern zamanda hazırlıkları yapılan, uluslararası alanda naraları duyulan olaylardır.

"Burası Türkiye." anlayışına da karşıyım açıkçası. Bu çok eski bir tarihsel değerlendirme şekli. "Biz bize benzeriz."ci anlayışın ortaya koyabileceği türden bir şey. Oysa bugün tarih değerlendirilerken, tarihsel materyalizm adı verilen çok daha ileri bir metod kullanılıyor.

• 10 sene sonra Türkiye için iki seçenek bulunduruyorum .
    1. Ortadoğuda asıl hedef olan Türkiye'ye büyük sataşmalar olacak, ve ülkenin gelişmesine engel olunacak bi nevi savaş olabilir .
    2. Türkiye günden güne güçlenen bir ülke haline gelecek Ortadoğunun bügünkü gibi gözdesi ama lideri olacaktır, Ortadoğu'da birlikler kurulacağını düşünüyorum bunların lideri ise Türkiye olabilir. Bunların eşliğinde Pkk'nın arkasındaki Amerika,Fransa,İsrail,K.ırak yönetimleri Pkk'ya çok önemli silahlar,militanlar takviye edebilir, diğer olasılık ise Pkk ile ilgili biliyoruz ki Türkiye ekonomisi şuanda çok iyi yerlerde gerçekten 10 sene sonra ekonomik açıdan dahada gelişmiş oluruz, silah açısındanda ve o zaman Pkk illetini bitirebiliriz bu topraklarda.

Dipnot ; 15-20 yıl sonra Türkiye 3.Dünya savaşına hazır hale gelebilir

• Eğer Türkiye şu 2-3 yılı sağ salim atlatabilirse önünde kimse duramaz Allahın izniyle.
    Bir aralar Hükümetin niyetinden şüphe edenler vardı.Sürekli BOP'tan bahsederlerdi.Ama PKK'nın son şemdinli saldırısına Hükümetin ve Ordunun verdiği sert tepki gösteriyorki Vatanımızın bölünmez bütünlüğü Hükümetimiz ve Ordumuzca garanti altındadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MechE-15

Eğer Türkiye şu 2-3 yılı sağ salim atlatabilirse önünde kimse duramaz Allahın izniyle.
    Bir aralar Hükümetin niyetinden şüphe edenler vardı.Sürekli BOP'tan bahsederlerdi.Ama PKK'nın son şemdinli saldırısına Hükümetin ve Ordunun verdiği sert tepki gösteriyorki Vatanımızın bölünmez bütünlüğü Hükümetimiz ve Ordumuzca garanti altındadır.

http://www.ensonhaber.com/hakkaride-belediye-binasi-ve-karakola-saldiri-2012-08-27.html

Bugünün haberi. Hükümet kınayarak pkkyı bitireceğini sanıyor, başka bir sert tepkisi yok.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.