Şimdi Ara

10 Saniyede Nasıl Adam Dövülür ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
14
Favori
53.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dediğin escrima dostum... Sopa çevirmeyi bırak neler çeviriyorsun neler

Escrima henüz yeni başladığım ve şimdiden hayran kaldığım bir sistem..

Wing Tsun öğrencilerine bir noktadan sonra Escrima dersi veriliyor,tabi istersen sadece escrima da öğrenebilirsin..

Escrima İspanyolların Filipinleri işgal edip ve bütün ateşli silahları topladıktan sonra ortada çıkan bir sistem..Filipinler sadece demir sopalarla ve machetalarla İspanyolları topraklarından def etmiştir.
    Şemsiye,gazete hatta uzun bir anahtarlıkla bile size bıçak,sopa,levye ile saldıranlar kolaylıkla perişan edebiliyorsunuz.. Sabırsızlıkla antreman günlerini bekliyorum
    1. Videoda gördüğün sopalı görüntüler,escrima antremanındandır.
  • Yani ben ilk video yu izledim, bi kere saldıran adam aşırı derecede pasif.İnsan sonunu düşünmeden böyle şuursuzca atağa geçer mi? Hiç savunma yapmadan çok yapmacık bir şekilde atağa geçiyor.Ha yanlış anlama yaptığınız işe saygım var ama bu bir tanıtım video su olduğundan bazı şeyler çok bariz.
  • 60 kiloluk birisinin karşısına 80 kiloda bi badici çıksın bakalım ne olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül

60 kiloluk birisinin karşısına 80 kiloda bi badici çıksın bakalım ne olacak

2 sene WT uğraşmış birisi hatta 1.5 senede olabilir çok kolay devirir ...
    Bu işte kilo,boy,fizik önemli değil tam olarak anlatamadım heralde ...

@berdush :

ben hala tam olarak anlatamadım heralde..

Adam yumrukla saldırıyor fakat yumruğu yiyor(fakat sihing sönmez şimşek atmıyor atsa olur mu) ve hiçbirşey olmamış gibi davranıyor..
    Sizde buna pasiflik,unreality diyorsunuz..Adam orda yumruğu yiyor,yada sopayı yiyor ve bile bile devam etmiyor..Sonuçta yemiş oluyor yani

Hala çok iddialı iseniz ve gerçek olmadığını düşünüyorsanız gelip görebilirsiniz,deneyebilirsiniz...
  • 2 yıl karete 1 yıl aikido ve 1 yılda kung fu ve kick box yaptım...ben sana diyorum ki kung fu ya bir git....sonra gel
  • Bunlar bana çok geyik gelio her sene yeni bişiler çıkıo yok keipora yok çipura yok ken doo yok bilmem ne, yok sana saldıran 5 bıçaklı adamı döversin yok 10 kişiyi dağatırsın inandırıcı gelmio bana kusura bakma. Kuvvet antremanı yapsan veya belli bi süre boks ta çalışsan karşındaki adamı dağatırsın zaten ama 5 kişiyi döverim fln hikaye
  • İnternet üzerinden resimlerle ve sözlerle özellikle Türk milletine bu şekilde empoze edebilmek pek mümkün değil.. Amacım zaten empoze etmek değildi.

Hangi şehirde,hangi semtte olduğuna ve bu tür konulara ilgi duyanlar Buradan bakabilirler..Ücretsiz ve tanıtım amaçlı antremanlara da katılmanız mümkün olacaktır.
    Çok da kendinize güveniyorsanız oradan bir eğitmen kolaylıkla havanızı söndürebilecektir.
    Baştan söylediğim gibi amacım hiç bir kimseyi,yada bir uğraşı kötülemek değil..Aksine osmanlı tokadı yeter,levye sopa yeter,3-5 arkadaş hallederiz diyenlere Her türü uğraşa saygım sonsuz

(Sanki wc e bile 3-5 arkadaşla yada demir levye,sopayla gidiyorlar neyse )

rotary_power madem 1 yıl kung-fu yaptın wing tsun u kolaylıkla öğrenebilirsin..Temel aynı daha indirgenmiş ve daha etkili hali..
    Bruce Lee nin önce Wing Tsun sonra Kung-Fu öğrenip ve bu iki sanatı harmanlayıp Jet Kun Do adını verdiğini de bilirsin elbette ?

• Çok teşekkür ederim. Gerçekten arıyordum ben de bunu.
  • videoyu şimdi izledimde ya bu ne yaaa...komedi yaaa...bunlar şimdi dövüş mü yapıyor.....bende ciddi bir şey sanmıştım.....ankarada isen ve istiyorsan ben sana benim hocamın telefonunu vereyim kendisi 28 yıllık kung fu cudur..çin deki shaolin tapınağında eğitim görmüş,senelerce başbakanın korumalığını yapmış ve şu anda insanlara bu konuda eğitim veren bir ustadır....

bahsettiğin wing tsuna gelince.....hikayeden öteye gidemez....dünyadaki tüm dövüş sporları 2000 yıl önce çin shaolin tapınağındaki ustaların geliştirmiş oldukları kung fu dan türemiştir.....kung fu tüm dövüş sporlarının en zoru en kapsamlısı ve en mükemmeli dir.....karete taekwando kopeiro(nasıl yazılıyorsda artık),wing tsun dediğin şeylerin hepsini toplayıp 10 la çarpsan kung fu nun 10 da 1 i bile olamaz....wing tsunun dövüş sporlarının ekisk yanlarından ortaya çıktığını söylemişsin.....buda senin kung fuyu bilmediğinin kanıtıdır....çünkü kung fu yu bilen herkes bilir ki kung fu da eksik bir şey tanımlaması yanlıştır.....eğer yaptığınız kung fu da eksik bir şey var ise bu sizden kaynaklanır....çünkü kung fu sınırsız dır.......sınırı yanlızca ve yanlızca sizdirsiniz...kung fu yumruğun ne olduğunu öğretir nasıl atacağınız size kalmıştır...karete gibi kalıplaşmış teknikler kung funun doğasına aykırıdır....bir kung fu ustası tıpkı bir gitar ustası gibidir.....bir gitar ustası nasıl doğaçlama olarak solo atabilirse kung fu ustasıda o derece profesyonelce dövüş yapabilir..

diğer fason sporların nasıl türediğini de söyleyeyim..........uzun yıllar sonra çindeki savaşlardan dolayı shaolin tapınağı dağılır ve ustalarda farklı ülkelere giderler örneğin bir usta japonyaya gider orda kung fu tekniğini öğretir bunu öğrenen 2. 3. nesil ustalar zamanla kung fu yu bozar ve saptırırlar...yeni dövüş sporları türetmeye çalışırlar...örneğin kung fudaki tekniklerin çok küçük bir kısmını alıp birazda makyajlayıp piyasaya sürer ve buna karete derler....bir başka ülkedeki örenğin koredeki bir usta da aynı şekilde birilerine öğretir ve onun öğrettiği 2. 3. kuşak ustalar yine aynı şekilde yeni şeyler bulayım derken fason şeyler ortaya çıkarır ve buna taekwando derler...bu da böyle uzayıp gider....karate dediğiniz şeyin geçmişi 100-200 yılken kung fu nun ki 2000 yıldır....anlatabiliyormuyum.....ve safkan kung fuyu 50 yaşına kadar 40 yıl günde 10 saat yapmış bir ustanın karşısında dünyadaki hiç bir dövüş sporu usta veya insan duramaz.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotary_power -- 8 Haziran 2006; 15:09:40 >

• Herkese göre yaptığı uğraş en iyisidir dostum,tartışmaya ve topici kirletmeye gerek yok..

Benim amacım tanıtmak ve göstermekti...Kung-Fu elbette bütün sporların babasıdır ve WT elbette Kung-Fu dan türemiştir...
    Ben bunun aksine birşey söylemedim..Sen kalkmışın Kung-Fu nun tarihini anlatmışsın..

Wing Tsunda kademeler bile kung-fu adından gelir
    Sifu = baba (Kung-Fu Babası)
    Sihing = Abi
    Dai-Sihing = Büyük Abi gibi..

evet ankaradayım dostum izmir 2. caddesi ayakkabı dünyası arkasında çıtır simit yanı Korkmaz Şimşek Spor Merkezinde aradığını bulabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judith -- 8 Haziran 2006; 15:23:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: judith

Herkese göre yaptığı uğraş en iyisidir dostum,tartışmaya ve topici kirletmeye gerek yok..

Benim amacım tanıtmak ve göstermekti...Kung-Fu elbette bütün sporların babasıdır ve WT elbette Kung-Fu dan türemiştir...
    Ben bunun aksine birşey söylemedim..Sen kalkmışın Kung-Fu nun tarihini anlatmışsın..

Wing Tsunda kademeler bile kung-fu adından gelir
    Sifu = Büyükbaba (Kung-Fu Babası)
    Sihing = Abi
    Dai-Sihing = Büyük Abi gibi..

evet ankaradayım dostum izmir 2. caddesi ayakkabı dünyası arkasında çıtır simit yanı Korkmaz Şimşek Spor Merkezinde aradığını bulabilirsin...

doğru söylüyorsun herkes kendi sporuna iyi der ama bence sen kung fu yu benim wing tsunu seveceğimden daha çok sevebilirsin..kung fu nun tarihinide bilmeyenlerin bilgi edinebilmesi için anlattım.....yolum düşerse senin yere bir uğrarım.....saygı çerçevesinde cevap verdiğin içinde ayrıca teşekkür ederim

• Bu mükemmel sanatı hemn öğrenmek istiyorum videoyu defalarca izledim ve hemen akabinde arkadaşıma tekme tokat giriştim

İçinizdeki jackie çeni ortaya çıkarma zamanı geldiKorkak sporlarına,savunma sanatlarına HAYIR

Wing tsunforever

• hee karşıdaki de armut topluyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: Guitarist

Bu mükemmel sanatı hemn öğrenmek istiyorum videoyu defalarca izledim ve hemen akabinde arkadaşıma tekme tokat giriştim

İçinizdeki jackie çeni ortaya çıkarma zamanı geldiKorkak sporlarına,savunma sanatlarına HAYIR

Wing tsunforever

hangi şehirdensin dostum ? inşallah ankaradır da yardımcı olabilirim ..

rotary_power :

Elbette saygı çerçevesinde cevap vericez dostum...Kung-Fu baba bir sanat,herşeyin temeli ve çekirdeği zaten o kısmet Wing Tsun muş bize

• quote:

Orjinalden alıntı: judith

quote:

Orjinalden alıntı: Guitarist

Bu mükemmel sanatı hemn öğrenmek istiyorum videoyu defalarca izledim ve hemen akabinde arkadaşıma tekme tokat giriştim

Wing tsunforever

hangi şehirdensin dostum ? inşallah ankaradır da yardımcı olabilirim ..

rotary_power :

Elbette saygı çerçevesinde cevap vericez dostum...Kung-Fu baba bir sanat,herşeyin temeli ve çekirdeği zaten o kısmet Wing Tsun muş bize

Hocam ben kursa mursa gitmeyi sevmiyorum ama üniversitede kısmet olursa Capoera ya gidecem

Ayrıca ben kodummu oturturum

• walla ben çok iyi tekme atarım.

benim tekmemi bu sanatla nasıl önleyecekler
  • yaw ben aikidoya gidiyom bırakayımmı şimdi.bu dahamı etkili adamı dövmekte
  • Şimdi millet dicek.Ben kung fu biliyom gel taksime kapışalım kimin sporu daha iyi.Biri der ben kunfu munfu bilmem sallamayla gelirim .Aman beyler
  • En iyisi tekme tokat dalmak.Üstüne tanımam en son ve halk arasındaki en geçerli dövüş sanatıdır.İsteyenlere inceliklerini ve sallama tarihini anlatabilirim.Öyle uzak doğu lardan falan değil direk ülkemizin bağrından, anadolu dan çıkmış bir dövüş sanatıdır.Öğrenmesi çok kolay ve çok özgür bir branştır.Bu yöntemi birçok eski Türk filminde kullanılmıştır ve en çok tercih edilen dövüş sanatlarındandır.Halk arasında kafa göz dalma gibi farklı isimleride vardır.Üstelik yukarıda saydığınız dövüş sanatlarındaki gibi çeşitli hareket isimleri vardır.Mesela dövüşe geçmeden önce "Hareket yapma hareketin Allah'ını görürsün" gibi veciz selamlama ifadeleri vardır.Ayrıca tekme tokat dövüş sanatına gönül vermiş kişiler arasında müthiş bir birlik beraberlik ruhu vardır.Mesela; "beyler aşağı mahallede Alptuğ'a artistik yapmışlar" dendiğinde bütün dövüşçüler toplayabildiği bilimum dövüşçü ile aşağı mahalleye akar ve kesin çözüm kaçınılmazdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: berdush

En iyisi tekme tokat dalmak.Üstüne tanımam en son ve halk arasındaki en geçerli dövüş sanatıdır.İsteyenlere inceliklerini ve sallama tarihini anlatabilirim.Öyle uzak doğu lardan falan değil direk ülkemizin bağrından, anadolu dan çıkmış bir dövüş sanatıdır.Öğrenmesi çok kolay ve çok özgür bir branştır.Bu yöntemi birçok eski Türk filminde kullanılmıştır ve en çok tercih edilen dövüş sanatlarındandır.Halk arasında kafa göz dalma gibi farklı isimleride vardır.Üstelik yukarıda saydığınız dövüş sanatlarındaki gibi çeşitli hareket isimleri vardır.Mesela dövüşe geçmeden önce "Hareket yapma hareketin Allah'ını görürsün" gibi veciz selamlama ifadeleri vardır.Ayrıca tekme tokat dövüş sanatına gönül vermiş kişiler arasında müthiş bir birlik beraberlik ruhu vardır.Mesela; "beyler aşağı mahallede Alptuğ'a artistik yapmışlar" dendiğinde bütün dövüşçüler toplayabildiği bilimum dövüşçü ile aşağı mahalleye akar ve kesin çözüm kaçınılmazdır.

çok doru bi noktaya değinmişsin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.