Şimdi Ara

=====>10 EV ALIP KİRAYA VERMEK HAKKINDA<===== (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
2.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: A.S.A.P

quote:

Orijinalden alıntı: mırat01

quote:

Amerika da güç şirketlere dayalıdır. Yani dediğinin tam tersi Amerika da şirket devlettir, özellikle teknoloji alanındaki şirketler devletin başıdır. Onlara bir şey olursa Amerikaya da olur bu yüzden devlet yapabileceği tüm desteği şirketlerine sağlar, sağlamak zorunda kalır

Aynı şeyi diyorsun da farkında değilsin

Amerikada devlet ne ile destek oluyor para basıp veriyor desen

amerikan devletinin para basma yetkisi bile yok

fed özel bir kuruluş

Yani çokta bir detek yok ama şirketlere devlet çokta karışamaz zira vergiyi veren zaten şirketler

Bu şirketlerin devletin parasına zaten ihtiyacı yok ki her türlü parayı kazanırlar, peki bu şirketler ben bilgilerimi devlet ile paylaşmıyorum derse ne olur sence? Amerika teknoloji şirketlerini desteklemese Apple ürünlerini satamayacak mı? Microsoft Windows ile dünyanın parasını kaldırmayacak mı? Google her gün veri bankalarını şişiremeyecek mi? Özellikle Google üzerinden gidersek yapay zeka da bir dünya yatırım yaptı hiç kimse sanmıyordur herhalde bu yapay zekanın normal insanların kullanımına sunulacağını. Google artık askeri işlere dahi girebiliyor. Google sen teknoloji ile ilgilenip insanlara satıcak yeni ürünler geliştirmen gerekirken nasıl olur da askeri işlere merak salarsın, normal bir şirket nasıl amaçları dışına çıkar. Çıkar çünkü devlet zaten bu şirketler. Amerikanın bunlara yapabileceği tek destek HUKUKSAL destektir ki bunu da yapıyor zaten. Karşılığında da sözde güçlü bir devlet olarak ayakta durabiliyor, yada biz ona güçlü bir ŞİRKET olarak ayakta duruyor diyelim. Misal Rusya şirkete dayalı bir devlet değil Rusya gerçek bir devlet hiç bir zaman şirketlerin eline düşmedi. Özellikle şu dönem de.

Kısaca bu şirketlerin para kaygısı yok önümüzdeki 100 yıl daha para kaygıları olmayacaktır zira her alanda elleri var. Onlar istemese bile para akmaya devam edecek. Aslında ikimiz de aynı şeyi diyoruz sadece desteğin konusunda anlaşamadık

Hala aynı şeyleri diyoruz kardeş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Carpii

quote:

quote:

quote:

quote:

bu hayallerle iş kurup iflas eden kaç bin kişi var biliyomusun sen herşey disardan gorundugu gibi degil gidip turkiyedeki en buyuk 100 sirketin arasina giren bi sirketin varmis gibi gelip millete hikaye anlatma

İŞTE O RİSKİ ALANLARIN ÇOCUKLARINDAN BİR KISMI NA SEN ONLAR ZENGİN ÇOCUĞUUU YEAAA DİYE BAKIYORSUN

RİSKİ ALIP BATANLARIN ÇOCUKLARI DA SENİN GİBİ DEVLET OKULUNA FİLAN GİDİYOR NE KAYBETMİŞ?

RİSKİN KELİME ANLAMINI BİLMİYORSAN YAPABİLECEĞİM BİRŞEY YOK

BENİM TEK SÖYLEDİĞİM RİSK YOKSA ZENGİNLİK İÇİN ŞANSIN DA YOK

ben fikrimi soyledim sadece 100 kişi risk aliyo arasindan 10 kişi zengin oluyo hal boyleyken millet yuzde 10 sansim var zaten niye parami kaybediyim diyip garantiyi seciyor bu olay bu kadar basit

o şans işi değil işte ayrıca bu riski alamıyorsan

ZENGİNLİĞİ HAK ETMİYORSUN

Iyi güzelbakalimda sen bu riski alip zenginmi oldun?

Eh işte diyelim

İşe hiçbir birikimin olmadan mesela bizim gibi dış ticaret yaparak başlarsan anında tokatlanırsın

sonra ticaret kötü

daha basiti de var

misal bir ceviz bahcesi fizibilitesi oku dediğimi anlarsın

çok fazla fizibilite kelimesini kullanıyorsun merak ettim ceviz bahçesininkinin linkini atabilirmisin inceleyeyim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Amerika da güç şirketlere dayalıdır. Yani dediğinin tam tersi Amerika da şirket devlettir, özellikle teknoloji alanındaki şirketler devletin başıdır. Onlara bir şey olursa Amerikaya da olur bu yüzden devlet yapabileceği tüm desteği şirketlerine sağlar, sağlamak zorunda kalır

Aynı şeyi diyorsun da farkında değilsin

Amerikada devlet ne ile destek oluyor para basıp veriyor desen

amerikan devletinin para basma yetkisi bile yok

fed özel bir kuruluş

Yani çokta bir detek yok ama şirketlere devlet çokta karışamaz zira vergiyi veren zaten şirketler

Bu şirketlerin devletin parasına zaten ihtiyacı yok ki her türlü parayı kazanırlar, peki bu şirketler ben bilgilerimi devlet ile paylaşmıyorum derse ne olur sence? Amerika teknoloji şirketlerini desteklemese Apple ürünlerini satamayacak mı? Microsoft Windows ile dünyanın parasını kaldırmayacak mı? Google her gün veri bankalarını şişiremeyecek mi? Özellikle Google üzerinden gidersek yapay zeka da bir dünya yatırım yaptı hiç kimse sanmıyordur herhalde bu yapay zekanın normal insanların kullanımına sunulacağını. Google artık askeri işlere dahi girebiliyor. Google sen teknoloji ile ilgilenip insanlara satıcak yeni ürünler geliştirmen gerekirken nasıl olur da askeri işlere merak salarsın, normal bir şirket nasıl amaçları dışına çıkar. Çıkar çünkü devlet zaten bu şirketler. Amerikanın bunlara yapabileceği tek destek HUKUKSAL destektir ki bunu da yapıyor zaten. Karşılığında da sözde güçlü bir devlet olarak ayakta durabiliyor, yada biz ona güçlü bir ŞİRKET olarak ayakta duruyor diyelim. Misal Rusya şirkete dayalı bir devlet değil Rusya gerçek bir devlet hiç bir zaman şirketlerin eline düşmedi. Özellikle şu dönem de.

Kısaca bu şirketlerin para kaygısı yok önümüzdeki 100 yıl daha para kaygıları olmayacaktır zira her alanda elleri var. Onlar istemese bile para akmaya devam edecek. Aslında ikimiz de aynı şeyi diyoruz sadece desteğin konusunda anlaşamadık

Hala aynı şeyleri diyoruz kardeş

Amerikanın bu şirketlere bir desteği yok diyorsun ben de para konusunda desteği yok ama Amerika bunlara HUKUKSAL destek veriyor diyorum uzun uzun yazmamın sebebi de devletin parasına ihtiyaçları olmamasını anlatmaktı.

• Turbo hocam sen ne diyorsun bu konu hakkinda ?@turbolinea

• Üye profili neden gizli onceki konulara bakmak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mech.engr

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Diabolik-

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Diabolik-

Abi sen hep böyle anlatıyorsun iyi hoş güzel haklısın.Biraz da kendi durumundan bahsetsene sen neler yapıyorsun

her konumda fix bu soruyu soran sen misin la daha önce 100 kere yazdım

Şimdi uraşmıcam

Nasıl olsa cevabı alınca kayboluyorsunuz

Hayır daha önce cevapladığınızı görmedim.Herneyse keyfin bilir adanalı mırat keyfin bilir.Bu konuyu da yedekledin mi nedir canın sıkılınca kopyala yapıştır konu açıyorsun

Kısaca özetleyim çok istiyorsan dış ticaret yapıyoruz ancak işler üzerinde ben yada çekirdek ailem tam insiyatif sahibi değiliz fakat ben daha sonra arıca kendi işimi de kuracağım

Merhaba adanalı mırat kardeş. Yazını okudum. fakat anlamadiğim nokta şimdi 50 bin paramiz var buna ev almak mı yoksa bu parayla ticarete atılmak mı. Devlet kurumunda çalişan biri ticarete atilamaz ki yasak diye biliyorum. Ya da hiç okumayalım direk esnaf kredisi çekip ticarete mi atilalim adanalı mırat hocam ? Tavsiyen nedir.

Ticarette normal denilebilecek bir iş kendini 2 senede amorti eder

Fakat bir ev kendini 20 senede amorti eder

Yani ev almak vs saçamalıktır

Memurluk ve en alta yazdığım ev örneği sermaye yok yeaa diyenler için yazdım

bir memur istifa edip iş kurabilir tabi istediği şey zenginlikse

2 senede kendini amorti eden herhangi bir iş söylesene. Tabi basit bir şekilde hesabını da yaz

• zebani var mı ona göre okuyacam
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bu hayallerle iş kurup iflas eden kaç bin kişi var biliyomusun sen herşey disardan gorundugu gibi degil gidip turkiyedeki en buyuk 100 sirketin arasina giren bi sirketin varmis gibi gelip millete hikaye anlatma

İŞTE O RİSKİ ALANLARIN ÇOCUKLARINDAN BİR KISMI NA SEN ONLAR ZENGİN ÇOCUĞUUU YEAAA DİYE BAKIYORSUN

RİSKİ ALIP BATANLARIN ÇOCUKLARI DA SENİN GİBİ DEVLET OKULUNA FİLAN GİDİYOR NE KAYBETMİŞ?

ben fikrimi soyledim sadece 100 kişi risk aliyo arasindan 10 kişi zengin oluyo hal boyleyken millet yuzde 10 sansim var zaten niye parami kaybediyim diyip garantiyi seciyor bu olay bu kadar basit

o şans işi değil işte ayrıca bu riski alamıyorsan

ZENGİNLİĞİ HAK ETMİYORSUN

Iyi güzelbakalimda sen bu riski alip zenginmi oldun?

Eh işte diyelim

İşe hiçbir birikimin olmadan mesela bizim gibi dış ticaret yaparak başlarsan anında tokatlanırsın

sonra ticaret kötü

daha basiti de var

misal bir ceviz bahcesi fizibilitesi oku dediğimi anlarsın

bu girişimcilik için atılabileceğimiz sektörleri nerden araştırabiliriz ? Bilgin var mı ? Bu arada yazdıklarına katılıyorum. Batan adam zaten riski yönetememiştir. Yada kısa yoldan zengin olmak için esnaflığın dışına çıkmıştır.

• İyisin hoşsunda bu dediklerini tr değilde amerikada avrupada yapsan olabilir, türkiyede yarının ne olacağı hiç belli değil, bir kanunla birşeyle vergilelerle sana köstek olabilirler ve işlerin düzgün gitmedimi batarsın, ticaret risk işi değil cesaret işidir
  • Mırat Kardeşim sana tek bir şey soracağım. Sen kendi emeğiyle zengin olmuş bir insanmısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harunk1994

Mırat Kardeşim sana tek bir şey soracağım. Sen kendi emeğiyle zengin olmuş bir insanmısın ?

Eh işte milyoner değilim

Ama tecrübeli bir mühendisten daha çok kazanıyorum

Ayrıca Ticarete yükselmenin hududunun olmaması inssana çalışma aşkı kazandırıyor.

Yani ticarette de kemer sıkman gereken zamanlar olur ama bu memurlarınkine benzemez

örneğin bir konteyner malı 20 bin tl ye getirdin(tüm masraflar vergiler dahil) 33 bin tl ye elden çıkardın,

bu kari görünce daha çok yatırayım daha çok kazanayım hissi her yanını sarar bir ay sokaktaki şarapçıdan daha aç gezsen de içinde bir mutluluk olur,

ben şimdilik bu aç tayfadanım ama mutluyum.

ve hiçbir zaman da yazanenin önünde tavla oynayan dayılardan olmak istemiyorum

• quote:

quote:

Mırat Kardeşim sana tek bir şey soracağım. Sen kendi emeğiyle zengin olmuş bir insanmısın ?

Eh işte milyoner değilim

Ayrıca Ticarete yükselmenin hududunun olmaması inssana çalışma aşkı kazandırıyor.

Yani ticarette de kemer sıkman gereken zamanlar olur ama bu memurlarınkine benzemez

örneğin bir konteyner malı 20 bin tl ye getirdin(tüm masraflar vergiler dahil) 33 bin tl ye elden çıkardın,

bu kari görünce daha çok yatırayım daha çok kazanayım hissi her yanını sarar bir ay sokaktaki şarapçıdan daha aç gezsen de içinde bir mutluluk olur,

İstediğim cevap bu değildi ama o soruya gerek kalmadı bir de şöyle sorayım: Peki tecrübeli bir mühendisin ne kadar kazandığını düşünüyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harunk1994 -- 9 Ekim 2014; 17:44:06 >

• quote:

quote:

çincede sadece kriz kelimesi 2 kelimeyle yazılırmış galiba?

risk ve fırsat

• quote:

quote:

quote:

Eh işte milyoner değilim

İstediğim cevap bu değildi ama o soruya gerek kalmadı bir de şöyle sorayım: Peki tecrübeli bir mühendisin ne kadar kazandığını düşünüyorsun ?

10 civarı

Amacın konuyu baltalamak anşlaşılan

Çalışarak bal gibi de zengin olunur arkadaşım ama yukarıda yazdığım gibi bir basamakta durup o basamağın sorumluluğunu yerine getirmek çalışmak değildir

Çalışmak BASAMAK ATLAMAYA ÇALIŞMAKTIR

Tüm masrafları çıkardığında keyfine göre yiyebileceğin 10 binin 8 binini biriktirip işleri büyütmektir

Bu 10 bin bir riski eseri 20 bine çıkması da başka bir riskin eseri olacaktır

amacın kurp takacak biryer bulmak değilse bu kadarı yeterli senin için

yok ille irdeliyecem bir noktaya takacam ben kazandım

diyeceksen git işine kardeşim bu kadarı yeter

• mırat01 M kullanıcısına yanıt
    Hayır öyle bir şey demeyecektim. Bu konuda gerçekten tecrübelimisiniz yoksa şu diğer çok bilmiş konuşan insanlardanmısınız diye bir soru sordum. Sadece basit bir soru. Bir insanın basit bir soruya verdiği tepkiden bir çok şey anlaşılabilir.
  • mırat01 M kullanıcısına yanıt
    ben fizibiliteden falan anlamam daha üniversiteye yeni başladım ama dedikleriniz çok mantıklı uzaktan da olsa düşündüklerimle uyuşuyor. benim de okulu bitirdikten sonra bu tür hedeflerim var ama üniversite bitirmiş tanıdıklar işe asgari ücretten, 1000 liradan vs. başlıyor. bu paralarla dediklerinizi yapmak imkansız çünkü ben öğrenci halimle ancak 900-1000 harcıyorum/harcayacağım hayat gerçekten çok pahalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

ben fizibiliteden falan anlamam daha üniversiteye yeni başladım ama dedikleriniz çok mantıklı uzaktan da olsa düşündüklerimle uyuşuyor. benim de okulu bitirdikten sonra bu tür hedeflerim var ama üniversite bitirmiş tanıdıklar işe asgari ücretten, 1000 liradan vs. başlıyor. bu paralarla dediklerinizi yapmak imkansız çünkü ben öğrenci halimle ancak 900-1000 harcıyorum/harcayacağım hayat gerçekten çok pahalı.

Benim gibi düşünmene sevindim

Ama semayesiz ticaret olmaz

Bu doğanın kanunlarını değiştirmek gibi olur.
    min 30 bin birikmişiniz olacakki birşeylerden bahsedebilelim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

Benim gibi düşünmene sevindim

Ama semayesiz ticaret olmaz

Bu doğanın kanunlarını değiştirmek gibi olur.
    min 30 bin birikmişiniz olacakki birşeylerden bahsedebilelim

o halde sermaye bulduk diyelim, daha önce yapılmamış bir şey bulmak gerekiyor. mesela artık heryer çiğköfteci doldu, memleketimde 3 tane dönerci birden yanyana açıldı bu da oradaki müşterilerin 1/3'ünü kaybetmek demek. eskiden bakkal açılsa tutmama şansı çok azdı şimdi patır patır 1 ayını doldurmayan dükkanlar kapanıyor

• Fabrikatör eniştemin lafı; EV ÖLÜ PARADIR.
  • Durumum yoktu okuyamadım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.