Şimdi Ara

10 dakikada 10 saatlik uyku (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
177
Cevap
29
Favori
24.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aylarca uğraşıp başaramama riski de var . o yüzden ben gereksiz buluyorum . zaten yetişkin bi insana eğer on tane maç yapmış derecede yorulmamışsa 4-5 saat uyku yeterli , bunu tüm uzmanlar/doktorlar/bilirkişiler söylüyor. fazla uyku da fazla uyuma isteğini beraberinde getirir. 10-12 saat uyuduğum günlerde zombi gibiyken 4-5 saat uyuduğum günlerde çok dinçtim. düzenli olarak aynı saatlerde yapılan 5 saatlik uykunun bünyeye fazlasıyla yeteceği kanaatindeyim . zaten çoğumuz günün yarısından fazlasında oturuyoruz . okulda,otobüste, evde,pc başında vs .. bedenimiz çok fazla yorulmuyor haliyle .
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayTheRock

aylarca uğraşıp başaramama riski de var . o yüzden ben gereksiz buluyorum .

Risk diye birşey yok.Sadece uyumadan önce 5-10 dakika önce egzersizleri yapıyoruz.Kaybedeceğimiz birşey yok.
  • deneyen var mı?
  • Mesajım bulunsun.
  • 6,5 saat uyuyorum ama mesaj bulunsun.
  • okumadım bunu ancak ben bunu yapabiliyorum. 5-10 dakikalık bi uyku tüm günü idare etmeme yetiyor. yani gerçektir böyle bişey doğrudur.
  • Denemek lazım.
  • Mesajım bulunsun.
  • mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

Yetişkinlere 7 saat yeter

Evet dediğiniz şey vardı, 8 saatten bahsediliyordu sanırsam.. O konuda anlatılan şey, mesela 7 saat 45 dak uyursanız, uykusuz kalırsınız ya da 8 saat 10 dak uyursanız sersem olurusunuz, olay tam 8saat uyumaktı sanırsam..
  • Arkadaşlar bırakın 10-15 dakikaları, 1-2 saatleri.
    Siz 10 saatten bahsediyorsunuz. 10 saat uyunur mu bebek misiniz?

7 saat idealdir. 23-06 veya 24-07 saatlerini öneririm size. Siz bunu başarın yeterde artar zaten.

Ben sürekli bu sistemle uyumaktayım. Yatış saatime 7 ekler uyanırım. Zaten vucüt biosaatide buna alışıyor zamanla.

Uyuma sürenizi ne kadar düşürürseniz o kadar sağlıklı, mutlu ve uzun ömürlü olursunuz.
  • Gün içi performans düşmese vücudun dengesi bozularakta uyku süresi düşebiliyor. Mesela birgün hiç uyumuyorsunz ertesi gün 3-4 saat erken yatıp iki günlük uykuyu 11-12 saatte alabiliyorsunuz. Bizzat denedim oluyor. Ama uyumadığınız gün berbat geçiyor Varsa tecrübeleri olanlar paylaşsın...
  • sadece burayı okuyayım dedim,işyerinde uykum geldi,herhalde yazının tamamını okusam 10 saat deliksiz uyurum

quote:

Orijinalden alıntı: 46

Yazının önemli bölgesi burası. Üşenenlerin burayı okumanız yeterli

Yatağınıza, kanepeye yada halıya, nerede uyumak istiyorsanız onun üzerine sırtüstü yatarak avuçlarınız aşağıya gelecek bir biçimde kollarınızı gövdenizin yanlarına uzatıyorsunuz. Sonra, sağ ayak küçük parmağından başlayarak her bir organınızın üzerindeki kasılmayı, ağırlığı ve gerilimi kaldırıyorsunuz. Bunu her bir organınız için yapıyorsunuz. Ayak parmaklarından başlayıp, ayaklara, tabanlarınıza, ayak bileklerinize falan filan bu gevşetmeyi uyguluyorsunuz. Yalnız bu göründüğü kadar şıppadanak olmuyor. Siz daha henüz dört parmaktaki basıncı kaldırmış beşinciyi düşünürken hop, bakıyorsunuz, ikinci parmak bağımsızlığını ele geçirmiş bile. Bu arada küçük karıncalanmalar da insana yaşamı zehir etmiyor değil.

Ama istenen sonuç, tüm bedenin, kafanın ve ruhun tam gevşemesi. Bir iki kasınız bile gerili kalsa değişen hiçbir şey olmuyor. İlla da illa tüm organlardaki gerilim kalkacak.

Ayak, parmak, karaciğer derken tüm vücudunuzu dolaşıyorsunuz. Sıra en zor olanına, kafaya geliyor. Gözler yarı açık, ağız neredeyse sarkmış, çene düşmüş olacak ve mutlaka beyazı düşüneceksiniz. Bu, yoğun bir bulut kümesi mi, süt mü artık siz bileceksiniz, ama mutlak beyazı düşünmek zorundasınız.
    En başlarda bir iki saat geçmesine karşın hiçbir başarıya ulaşamamak, beynin olan biteni yavaş yavaş keşfetmesi yüzünden zamanla yerini inanılmaz bir keyif olan bilinçli uyumaya terk etmesi, bende altı ay aldı.

Ve her şeyi yaptığınızı fark eden beyin bir anda ortalığı ana baba yerine çeviriyor. Açık arterlerden koşturan kan önüne çıkan, çıkmayan her hücreyi hızla yenilemeye başlıyor. Kulaklarınız vınlıyor, gözlerinizin önünde her bir şeyler uçuşmaya başlıyor. Bana ilk olduğunda başka bir gezegene ışınlanıyorum sanmıştım. Bu vınlamalar ve düşler yaklaşık on dakika sonra geldiği gibi yok oluyor. Ve bir kez başardınız mı vücut ve beyin onu mutlaka istiyor ve uyguluyor.

Ama yine dediğim gibi altı ay kadar sabırla yapılan gevşeme alıştırmaları sonucu yakalayabilmiş tim bunu. Başkalarının bir ayda mı bir yılda mı yoksa doğrudan hemencecik mi yakalayabileceğ i konusunu bilemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: tilsimonline

sadece burayı okuyayım dedim,işyerinde uykum geldi,herhalde yazının tamamını okusam 10 saat deliksiz uyurum

quote:

Orijinalden alıntı: 46

Yazının önemli bölgesi burası. Üşenenlerin burayı okumanız yeterli

Yatağınıza, kanepeye yada halıya, nerede uyumak istiyorsanız onun üzerine sırtüstü yatarak avuçlarınız aşağıya gelecek bir biçimde kollarınızı gövdenizin yanlarına uzatıyorsunuz. Sonra, sağ ayak küçük parmağından başlayarak her bir organınızın üzerindeki kasılmayı, ağırlığı ve gerilimi kaldırıyorsunuz. Bunu her bir organınız için yapıyorsunuz. Ayak parmaklarından başlayıp, ayaklara, tabanlarınıza, ayak bileklerinize falan filan bu gevşetmeyi uyguluyorsunuz. Yalnız bu göründüğü kadar şıppadanak olmuyor. Siz daha henüz dört parmaktaki basıncı kaldırmış beşinciyi düşünürken hop, bakıyorsunuz, ikinci parmak bağımsızlığını ele geçirmiş bile. Bu arada küçük karıncalanmalar da insana yaşamı zehir etmiyor değil.

Ama istenen sonuç, tüm bedenin, kafanın ve ruhun tam gevşemesi. Bir iki kasınız bile gerili kalsa değişen hiçbir şey olmuyor. İlla da illa tüm organlardaki gerilim kalkacak.

Ayak, parmak, karaciğer derken tüm vücudunuzu dolaşıyorsunuz. Sıra en zor olanına, kafaya geliyor. Gözler yarı açık, ağız neredeyse sarkmış, çene düşmüş olacak ve mutlaka beyazı düşüneceksiniz. Bu, yoğun bir bulut kümesi mi, süt mü artık siz bileceksiniz, ama mutlak beyazı düşünmek zorundasınız.
    En başlarda bir iki saat geçmesine karşın hiçbir başarıya ulaşamamak, beynin olan biteni yavaş yavaş keşfetmesi yüzünden zamanla yerini inanılmaz bir keyif olan bilinçli uyumaya terk etmesi, bende altı ay aldı.

Ve her şeyi yaptığınızı fark eden beyin bir anda ortalığı ana baba yerine çeviriyor. Açık arterlerden koşturan kan önüne çıkan, çıkmayan her hücreyi hızla yenilemeye başlıyor. Kulaklarınız vınlıyor, gözlerinizin önünde her bir şeyler uçuşmaya başlıyor. Bana ilk olduğunda başka bir gezegene ışınlanıyorum sanmıştım. Bu vınlamalar ve düşler yaklaşık on dakika sonra geldiği gibi yok oluyor. Ve bir kez başardınız mı vücut ve beyin onu mutlaka istiyor ve uyguluyor.

Ama yine dediğim gibi altı ay kadar sabırla yapılan gevşeme alıştırmaları sonucu yakalayabilmiş tim bunu. Başkalarının bir ayda mı bir yılda mı yoksa doğrudan hemencecik mi yakalayabileceğ i konusunu bilemem.

Göz probleminiz var

Bende de göz problemi var. Sadece PC başındayken ve çalışırken gözlük takarım. Bir ara sinevizyon derslerinde sürekli uyuyakalmaya başlamıştım.
    Erken yatıyorum, elimi yüzümü yıkıyorum yok yok! Sürekli uyuyakalıyordum. Sonradan farkettim ki gözlük olmadığı ve sinevizyonu takip ettiğim için gözlerim yoruluyor ve uykum geliyordu. Sonraki sinevizyon gösterilerinde gözlük takmaya başlayınca normale dönmüştüm.

Kitap okudugunda, bilgisayarla zaman geçirdikten sonra uykusu gelen varsa muhakkak gözlük taksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesar -- 11 Şubat 2010; 15:46:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

bir kere sırt üstü yatılmaz .. yanlıştır.. sağ tarafınıza yatmanız kendiniz için daha faydalıdır. sola yatınca da kalbe baskı yapıldıgı için ve de sağ tarafa yatınca sol burun deliği acıldıgından beynin sağ tarafı calısır ve de parasempatik sinirleri calıstırıp daha saglıklı uyumanızı saglar. ayrıca gunes dogarken ve batarkende uyunmaz. kerahat vaktinde uyumak uygun gorulmemiştir ki siz de kendiniz deneyince goreceksiniz ki o vakitlerde uyumayınca gun içerisinde kendinizi daha dinç hissedeceksiniz. hatta bu güneş dogarken ve batarken dunya ile guneş arasında yakınlasma ve uzaklasmadan dolayı bir kuvvetli enerji cekimi oldugundan dolayı bu saattlerde uyanık olmak insan sıhhati için gerekli oldugu bilimsel olarakda acıklanmıstır.. ayrıca oglen saattlerin dede yaklasık 30dk 1 saat en fazla uyumak gecenin 3-4 saat uykusuna bedel oldugundan gece bu saatlerdede uyuyabilen bi kestirsin :D ispanyollar siesta ders kimileri şekerleme der hatta einstein da öglen uykusu yapıyomus ki cok faydalıdır.

+1. Ayrıca bu yöntemi de denemeyi düşünüyorum. Eğer vücuda bir zararı yoksa çok işime yarar gerçekten.

• okuldan geldim uyumaya gidiyorum ohhh
    ayrıca bir arkadaşın dediği doğru bu saatlerde 1-2 saat uyku gecenin çok daha fazlasına bedel
  • Astal seyahat tekniklerini anlatmış. birebir aynı. Açıklama yeterli gelmediyse araştırılabilir... "astral seyahat"
  • Şaka maka hafiften yapıyorum. Bilmiyorum belki psikolojiktir ama aynen arkadaşın dediği gibi kan dolaşımını hissediyorum. Dün sabaha karşı 4te yattım 20 dakika falan denedim sonra boşve deyip uyudum. Sabah 9:45te kalktım. Henüz tam emin değilim, analize devam.
  • Ben bu yöntemleri denerken uyuyakalıyorum
  • liseyi bitirmiş bir insan uykunun evrelerini ve sürelerini bilir bunlara prim vermez.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.