Şimdi Ara

1 Yaş için 1.500 lira vermeye değermi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hatırlayanlarınız varsa daha önce Linea alsammı diye bir konu açıp fikirlerinizi öğrenmiştim. Lineanın siparişini verdim ancak Temmuz ortası teslim edileceği için 2011 model olacak. Bende madem o kadar beklicem, ağustosa kadar bekleyip 2012 model alayım diye bayii'e öneri sunmuştum. Bugün aradılar, 2012 model olması mümkün yalnız 1.500 lira fark olacağını söylediler. Düşünüp sizi arayacağım dedim ve düşünmeye başladım. Ne yapayım, 1 yaş için 1.500 lira daha vermeye değermi?

• Bence değmez ne gereği var.

Uzun vade binici iseniz mesela 5 yıl sonra satarken 2011 ile 2012 model arasında 300-500 tl ancak farkeder.

Yinede siz bilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenman -- 5 Temmuz 2011; 13:50:50 >
  • Aracınız hayırlı olsun.

Zor karar verilecek bir durum. Ben olsaydım ilave parayı öder 2012 model alırdım.

Zaten bu farkı satarken geri alacaksınınız.
  • ne fark eder boşver 1500 tl ye yakıt alır doya doya gezersin
  • İkinci el piyasasını bilmiyorum ama satarken değeceğinden eminseniz alırken de değer bana göre.Hayırlı olsun aracınız.
  • Aracınız Temmuz ortası teslim edilecekse 15 gün daha bekleyip 2011 yerine 2012 model olması daha mantıklı olacaktır.

2011 model olursa 15 gün sonra aracınız bir model eski olacaktır. Bence buna değmez. 15 gün daha beklemeyi tercih ederdim.

Eğer 2011 model alıp "Keşke bu farkı ödeyip 2012 model alsaydım." şeklinde pişmanlık duymayacakcasınız o zaman sorun olmaz.
  • Ne kadar süre kullanacağınıza bağlı 2 sene sonra satarım düşüncesindeyseniz farkı verip 2012 model alın fakat en az 4-5 sene kullanırım derseniz satarken yukarda arkadaşın da dediği gibi çok fazla fark olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer arasında sadece hiçbir donanım farkı yoksa ha 2011 ha 2012 ne fak eder satarken zaten öncelik km ye bakılır 1 yaşın o kadar önemi olmaz
  • değmez verme o parayı
  • ben verirdim dostum neticede 2011 model alırsan daha 0 arabayı aldığında modeli eskimiş arabaya bineceksin ama 2012 alırsan daha 1.5 sene son model arabaya binceksin. tamam araba aynı araba olabilir ama psikolojik fark var bir kere.
  • Model yılı otomobilin karakteristlik özelliğini belirtir (makyajlı kasa olması, standart donanımların değişmesi, kronik sorunların giderilmiş olması, o yıl için özel üretm olması, o yıl ki fiyatı vs. vs. vs. ) 2011 model yılı ile 2012 model yılı arasında herhangi bir özellik farkı yoksa boşuna 1.500 tl vermek anlamsız.

Önemli olan trafiğe çıkış tarihidir. ikinci el bir araca ben olsam, model yılı özelliğinde herhangi bir fark yoksa trafiğe çıkış tarihi eylül olan bir araca ağustos çıkışlı olana göre fazla para ödemem.
  • Bence 1500 TL vermeye değmez, parana yazık.
  • 1500 TL için 1 yaş eski almaya değermi ?
  • otomobil üreticilerinin şu yaptığı tüketici aldatmacasından başka birşey degil, kasa makyajlanmadıysa ve donanım farkı yoksa bence kesinlikle değmez.
  • binerken sorun olmaz satarken sorun olur...
    sen pazarlık yap 750 tl ye bağlamaya çalış...
  • Sevgili Wilusa,

Aracı en fazla 2 yıl kullanacaksanız 1.500 TL değer, eğer en az 4-5 yıl binicem derseniz bence değmez. FIAT başarısız bir marka değil ama uzun vade de fazla değer kaybeden bir marka.

Bu arada aracınız şimdiden hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
  • 1500 TL için 1 yaş yeni almaya değermi ?
  • Bence değer.Hem daha yeni daha sorunsuz bir araç alırsın, hemde satarken2.el fiyatı yüksek olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crysisis

Bence değer.Hem daha yeni daha sorunsuz bir araç alırsın, hemde satarken2.el fiyatı yüksek olur.

daha yeni derken? üretim tarihleri arasında en fazla 30 gün var.
  • Donanım, özellik ve şekil olarak hiç bir değişiklik olmayacak. Biri temmuz üretimi olduğu için 2011, diğeri ağustos üretimi olacağı için 2012 model olacak. Aralarındaki fiyat farkı 1.500 lira. İki ucu moklu değnek derlerya, aynen o durum bendeki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilusa -- 5 Temmuz 2011; 16:44:05 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.