Şimdi Ara

1.Vitese Geçişte Aralıklarla Zorlanıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
67.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 11 yaşında ilk defa direksiyona geçtim.. Araba ford transit..
    Teorik olarak nasıl sürüldüğünü biliyorum. Araç boşta, hafif bir yokuşta aşağı doğru gidiyor, ayaklarım yetişmediği için ayakta kullanıyorum.
    Düzlüğe çıkınca elim vitese gitti;
    Yanımda gür ve emin bir ses:
    Öğüt 1! Giden araba 1. vitese takılmaz yeğenim..
  • Hort olmus ama iyi olmus :) Ben de birkac gundur bunu dusunuyordum iyi oldu okudugum
  • Bu durumda araç 1 vitese geçmiyorsa vitesi boşa alıp ayağınızı debriyajdan çekin. Debriyajı tekrar kökleyin geçecektir Eğerki yokuşta iseniz yada frene basmanız gereken yerlerde olursanız yine vitesi boşa alın aynı zamanda frene basın. Debriyajı tekrar kökleyin 1 vitese geçer.

Benim araçta bu hareketi hiç yapmazdı. Baskı balatayı değiştirdikten sonra yapmaya başladı sanırım. Hatta sağda solda soruşturdum "Normal her araçta yapar" diyenler bile oldu. Fakat bunu nadiren yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 2 Aralık 2009; 3:10:08 >
  • Starexde geçiyor zorlanmadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: uazro

11 yaşında ilk defa direksiyona geçtim.. Araba ford transit..
    Teorik olarak nasıl sürüldüğünü biliyorum. Araç boşta, hafif bir yokuşta aşağı doğru gidiyor, ayaklarım yetişmediği için ayakta kullanıyorum.
    Düzlüğe çıkınca elim vitese gitti;
    Yanımda gür ve emin bir ses:
    Öğüt 1! Giden araba 1. vitese takılmaz yeğenim..

• @Taner Göde zaten yazmıs, konuyu aracı ilk aldıgımda acmıstım ben de uzun zaman gecmıs aradan.
  • çok şükür cevabını bulduğum bir konu olmuş.Herkese teşekkürler..

Pek alakalı değil ama Megane coupe 2001 16V arabamda pencerelerin otomatik kumanda buton panelinin yedeği var mıdır? varsa yaklaşık fiyatı ne kadardır?
    Bir de Direksiyonum oldukça sert.Hidrolik değil mi coupelerin direksiyonları?
    ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: drumbeat

Detaylı test raporu yayınlanmadığı için hangi viteslerde senkromeş bulunduğu yazılmıyor. 1. ve geri viteste senkromeş bulunmaz.

1. vitesde senkromeş (synchromesh) bulunmadığından araba tam durmadan vitesi 1. vitese almak zorlama gerektirir. Hatta durma anında vites boşta ise aracı hareket ettirmek için 1. vitese almak istediğnizde bazen zorlamaya gerek olabilir.

Dururken aracı yaklaşma vitesinde bırakın ve debriyaj basılı olarak durun. Durduktan sonra vitesi boşa alın. Tekrar 1. vitese alırken genellikle zorlama olmadan geçtiğini fark edebilirsiniz. Veya 1. vitese almadan önce 2. vitese alıp ondan sonra 1. vitese alın. Zorlama olmadığını farkedersiniz.

Umarım katkımız olmuştur.

aynen ışıklarda boşta beklerken 1 e atmaya deniyorum olmazsa 2 ye alıp tekrar 1 e çekince rahat geçiyor. demekki normal bir durum sebebide senkromeç miş. .

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum

R19 vardı bizde bir ara seyir halinde yavaşlayınca 1. vitese takmak çok zor oluyordu. Sonradan öğrendim ki R19'lar genelde böyleymiş.
    İmzaya bakılırsa Megane Coupe2den bahsediyorsunuz o yüzden aynı sorun olabilir.
    Bu araçlarda birde gaza basınca vitesin geriye doğru hareket etmesi olayı vardır. O da bazılarına garip gelir.

Sokmak ya da geçirmek kelimesi yerine takmak kelimesinide kullanabiliriz.

Rampa üzeri 2.vitesle tırmanırken öndeki araç yavaşladı diyelim gaza basınca da araç çekmemeye başladı debriyajı yememek için ve arkadan da araba geliyor bu arada frene basamam mecbur seyir halinde iken 1.vitese takıp aracı devirden düşürmeden seyire devam edilebilmesinin sanzımana bir zarar vericeğini düşünmüyorum tabi ani kalkışlar ve zorlamalardan ötürü özellikle alışmadığınız bir araçta kullanımda geri vites te özellikle garç gurç seslerini çoğu kişi duyar ...

• s.a bende reno 9 1.4i var 1. vitese takarken bazen geriye geçiyor acaba bilgisi olan varmı saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kusursuz66

s.a bende reno 9 1.4i var 1. vitese takarken bazen geriye geçiyor acaba bilgisi olan varmı saygılar..

Mandalı çekmeyin 1e atarken

Şaka bir yana en çok yaşanan sıkıntıdır o, geri vites ve 1 yan yana. Benim ilk aracım da Fairway di, ben evde yokken komşu rica etmiş arabayı çekmek için, kamyon mu ne gelecekmiş. Yokuş yukarı duran araba, kendisi de clio kullanıyor, arkamda araba var. Sadece ileriye alması gerekiyor!

Be arkadaş ne diye 1 e takarken mandalı çekersin de arkadaki arabaya vurursun? Hayır, aynı şanzumanlı arabayı kullanıyorsun, onu geçtim 1 e takmayı da bilmiyorsun..
    Neyse ki arkadaki araba kendi arabasıydı :)

Konuyu dağıttım ancak mandal mekanizmasında yada viteslerde sorun olabilir, ustaya göstermek en doğrusu.

• baktımda eski kafalara sanırım internetle ilk tanışan insanlardı .adam ankara demiş diğerleri bağdat
  • quote:

Orijinalden alıntı: edilhan

bu bir sorun değildir, hareket halinde 1. vitese sokulmaz, 1. vites kalkış vitesidir
    LoL nerede yazıyor bu 1 e geçmiyorsa Aragaz verin geçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.