Şimdi Ara

1 Uzun 2 Kısa Bip Sesi [Kısmen Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İmzamdaki gibi 5770 ekran kartım var arkadaşlar. 1 Uzun 2 kısa bip sesi bulduğum kadarıyla ekran kartı arızası gibi duruyor. Sistem açılıyor, oyunlarda bir sıkıntı yok. Son zamanlarda bir kaç kere internet tarayıcısında iken görüntü karardı geri geldi. Bazen güç düğmesine bastığımda post ekranı gelmeden sinyali veriyor, görünütü gelmiyor ve biosu sıfırlayıp (!) kendini yeniden başlatıyor. Önceleri biosu sıfırlamadan başlardı bunuda yeni çıkardı. Haliyle yaptığım overclock gidiyor, can sıkıcı bir durum. Ekran kartında problemini testler ile anlamamız mumkün mü acaba ? Ne gibi testler yapmalıyım ?

Düzetlme: Eski BIOS sürümüne dönmem ile hatadan iz kalmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mylord92 -- 19 Mart 2012; 22:50:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

http://www.bilgisayarkurdu.com/ekran-karti-test-etme-1464/

bunu ınceleyın ..

Teşekkür ederim hocam :) Furmark ve Rthdribl testlerini yaptım bir sorun ile karşılaşmadım. Yarımşar saat kaldılar testte. Furmarkta 74 derece civarı seyretti, Rthdribl ise 60-63 arası oynadı sürekli. Acaba başka bir donanımda mı sorun var benim?

• hocam biosun yanında 3 telli üzerinde jumper olan bir yer varsa oradan bios'u sıfırlayıp denediniz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mylord92

quote:

http://www.bilgisayarkurdu.com/ekran-karti-test-etme-1464/

bunu ınceleyın ..

Teşekkür ederim hocam :) Furmark ve Rthdribl testlerini yaptım bir sorun ile karşılaşmadım. Yarımşar saat kaldılar testte. Furmarkta 74 derece civarı seyretti, Rthdribl ise 60-63 arası oynadı sürekli. Acaba başka bir donanımda mı sorun var benim?

ustat dırek sudur dıyebılecegım bır durum goremıyorum .. ekran kartın tam yukde testte ısı degerı ıyı zaten testı tamamladıysa sorun yok demekdır .cunku genelde bıyerde donar resetler bıtıremez testı .. bence senın durum bıraz yaptıgın oc ıle alakalı .. yanı fızıksel bır problem degılde stabıl olmayan oc dıyebılrmıyız ..( oc degerlerını bılmıyorum tahmın sadece ) ..

• quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

hocam biosun yanında 3 telli üzerinde jumper olan bir yer varsa oradan bios'u sıfırlayıp denediniz mi ?

3 Telli değilde bende 2 tel var. Onları birbirine kısa devre edince bios sıfırlanıyor lakin pek işe yaramadı hocam. Daha öncede başarısız overclocklar yüzünden bayağı sıfırlamıştım.

Şüphelendiğim bir nokta daha var. Overclock yaparken Pci-e frequency kısmı 100Mhz sabitliyoruz belki biliyorsunuzdur. Acaba burada mı bir problem var ? Çünkü bios menüsünde bu özelliğin üstüne gelince şöyle yazıyor "Standart Pci-e frekansı 100mhzdir. Değiştirlmesi halinde çalışma frekansı 100mhz üstünde olan donanımlar için stabilite garanti edilmez.". Auto da bırakmayı hiç denemedim :) Bilginiz varsa bu konuda aydınlatırsanız sevinirim..

Ek olarak yine sorunu çözemezsem diğer bileşenlerimi teste tabi tutmayı düşünüyorum. Öncelikli olarak RAM lerden başlarım sanırım. Her şeyin altından çıkabiliyorlar biliyorsunuz :)

@nıggaa;

hocam şimdi şöyle yaptığım overclock pek fazla değil. 2.66 olan standart hızından 3.2 ye çıkardım stok voltajında bile çalışabiliyor bu hızda cpu fakat ben stabiletisinden emin olmak için az bir miktar voltaj arttırımı yaptım. 4 modül bellek kullanıyorum haliyle kuzey köprüsüne fazla yükleniyor. 1.1v olan standart voltajını 1.24v çektim. Bilidğim kadarıyla ekran kartını taktığımız slot (pci-express slotu) güney köprüsüne bağlı. Acaba bir overclock halinde buraya da voltaj arttırımı yapmak gerekiyor mu ?

• valla kardesım epy oldu oc yapmayalı .. bıraz arastırdım q8400 ıslmecıyle cok ugrasmısdım .. ver yada verme dıyemıyorum ısısını kontol edebılrmısın .. sonra cok ısınmasın ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Overclock üzerine bir bilgim yok hocam lakin şüpheleriniz bu yönde ise değerleri değiştirebilirsiniz.
  • quote:

valla kardesım epy oldu oc yapmayalı .. bıraz arastırdım q8400 ıslmecıyle cok ugrasmısdım .. ver yada verme dıyemıyorum ısısını kontol edebılrmısın .. sonra cok ısınmasın ?

Yani bir süre el yordamı ile bakabilirim. Kasa içi hava akımı iyi zaten bir sorun olacağını sanmıyorum hocam, deneyecem bunu. RAM lerde ve yaptığım oc de de bir sorun çıkmadı 3-4 saat cpu ya yük bindirdim ve ram lere memtest 86+ testini uyguladım.

quote:

Overclock üzerine bir bilgim yok hocam lakin şüpheleriniz bu yönde ise değerleri değiştirebilirsiniz.

Deneme yanılma ile bulacam inşallah sorunu. Kötü yanı her zaman ortaya çıkmıyor problem. Biraz uzun sürecek deneme-yanılma evrem sanırım :)

Teşekkür ederim arkadaşlar yardım ve önerileriniz için

• quote:

Orijinalden alıntı: mylord92

quote:

valla kardesım epy oldu oc yapmayalı .. bıraz arastırdım q8400 ıslmecıyle cok ugrasmısdım .. ver yada verme dıyemıyorum ısısını kontol edebılrmısın .. sonra cok ısınmasın ?

Yani bir süre el yordamı ile bakabilirim. Kasa içi hava akımı iyi zaten bir sorun olacağını sanmıyorum hocam, deneyecem bunu. RAM lerde ve yaptığım oc de de bir sorun çıkmadı 3-4 saat cpu ya yük bindirdim ve ram lere memtest 86+ testini uyguladım.

quote:

Overclock üzerine bir bilgim yok hocam lakin şüpheleriniz bu yönde ise değerleri değiştirebilirsiniz.

Deneme yanılma ile bulacam inşallah sorunu. Kötü yanı her zaman ortaya çıkmıyor problem. Biraz uzun sürecek deneme-yanılma evrem sanırım :)

Teşekkür ederim arkadaşlar yardım ve önerileriniz için

anladım hocam .. sonucları paylas yıne burada ..takıpdeyım ..

• Sorunu önceki BIOS sürümüne dönmem ile çözmüş bulunuyorum :) Eski BIOS ta bu hatayı yaklaşık 2 haftadır hiç almadım.
  • bıosla cozum ..

konu epey olmus gozden gecırınce hatırladım ..sorunun cozuldugune sevındım .. genelde bıos guncelleme sorun cozerken sımdı eskı surum ıse yaramıs ..bazen akıl erdırmek guc oluyor .. neyse cozulduyse sıkıntı yok
  • Ayni olayi yasiyorum nasi yaptiniz anakarti nasil sifirlicam bende 3 telli var 2 si bi swicle kapali nasi yapicam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bıosla cozum ..

konu epey olmus gozden gecırınce hatırladım ..sorunun cozuldugune sevındım .. genelde bıos guncelleme sorun cozerken sımdı eskı surum ıse yaramıs ..bazen akıl erdırmek guc oluyor .. neyse cozulduyse sıkıntı yok

Aynen hocam.Yalnız bazılarında da biosta koruma oluyor ve downgrade yapamıyorsunuz.Mesela hd6950'i hd6970 yapınca ivy bridge destekli anakartlarda çalışmıyor.Anakartın biosunu güncelledim ivy bridge desteği geldi ama hd6970 olarak sistem açılmıyor artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.