Şimdi Ara

1 üzeri sonsuz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
19.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bilmeyen sazanlar 1 dir diye atlıyolar.. elbette değildir BELİRSİZDİR !! belirsizliği gidermek içinde kurallar vardır.. !!!!!

ViP MembeR

DJNONE

\_______TS_______/
  • quote:

Orjinalden alıntı: shoto

Sana Kac Lazım ?

BU İMZAYA ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 16/07/20XX tarih ve 20XX/40X nolu kararı gereği bu imzaya erişim DONANIMHABER YÖNETİMİ'NCE engellenmiştir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uzil

quote:

Sana Kac Lazım ?

• 1 dir .
    Sen istediğin kadar çarp sonuç olarak yine 1'i elde edeceksin , sonsuzu göreceli kabul etsek de bu böyledir bana göre , tanımsız diyen matematikçiler bir şeyleri yerine oturtmak için böyle kolaya kaçıyor fikrimce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basar -- 12 Aralık 2008; 20:54:30 >
  • eğer 1^sonsuz daki 1 sabit 1 rakamı ise belirsiz olarak düşünüp limit alırsın sonuç yine 1 çıkar.Ama 1^sonsuzdaki 1 eğer x'in gittiği değerden dolayı bir oluyosa(e sayısının çıktığı limit gibi (1+(1/x))^x ) sonuç 1 çıkmaz.

1 üssü sonsuzun limiti belirsizdir

diye hatırlıyorum

http://www.teknoloji.kuark.org/
  • bende belirsiz diye hatırlıyorum...

Kendimce ispatı;

10 tane 1i yanyana çarparsın,trilyon tane 1i yanyana koyup çarparsın ama sonsuz tane 1i yanyana yazamazsın ,yazma işlemi bitmeyeceğine göre çözmek için asla sıra gelmeyecektir.

Orjinalden alıntı: IuFuKI

quote:

Orjinalden alıntı: uzil

quote:

Sana Kac Lazım ?

• 1 üzeri sonsuz 1 dir , ne mantıksızca konuşuyorsunuz nasıl belirsiz olsun , sonsuz diyorsunuz ne kadar sayı getirirseniz getirin sonuç 1 çıkar, tübitak hastamısın nesin ya

1 üzeri sonsuz TANIMSIZDIR demişti.çünkü sonsuzluk sayı belirtmez.

@moğollar bilmiyosan sus bari

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=7&soru_id=3493
    buraya bi bakın cevabı ve formulu burada

Orjinalden alıntı: SinanBest

bu soruyu eskiden matematik hocamıza sormuştuk.

1 üzeri sonsuz TANIMSIZDIR demişti.çünkü sonsuzluk sayı belirtmez.

@moğollar bilmiyosan sus bari

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=7&soru_id=3493
    buraya bi bakın cevabı ve formulu burada

Bak şimdi inandım , bu şey gibi ,

1 üzeri dünyada bulunan kum tanelerinin toplam sayısı , gibi bişey sanırım , ama kum tanelerinin sayılma ihtimali bile ufacık var ( YUH yazdığıma kendim bile inanamıyorum ) fakat sonsuzda hiçbi net yanıt bulunamıyor .

Aaa şu olur 1 üzeri kıyametin kopmasına kalan gün sayısı , bakın bu olur

• 1^∞ =x diyelim. Buradan ln1^∞ = lnx ve ∞.ln1= lnx. Buradan da ∞.0=lnx olur (ln1=0). ∞.0 ifadesi belirsiz olduğundan x de belirsiz olacaktır.
    http://www.matematiktutkusu.com/lise-matematik/216-tanmsizlik-belirsizlik-nedir.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliiz -- 27 Kasım 2011; 7:38:55 >

edit: konu hortmuş sakinim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWarrior -- 27 Kasım 2011; 7:43:43 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.