Şimdi Ara

1.Tercihi Yapmayan 2.Tercihi Yapabilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
42.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yoksa 1.tercihte gelmeyecek yerleri yazıp 2.tercihte istediğim yerleri yazacam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tercih Yapmayanlar için Ek Tercih Seçeneği

Üniversiteye giriş veya iş başvuruları gibi bazı durumlarda, başvuru sahiplerine birden fazla tercih hakkı verilir. Bu durumlarda, ilk tercihlerini yapmayanlar için ek tercih yapma imkanı olup olmadığı merak edilebilir.

İlk Tercih Yapmayanlar Ek Tercih Yapabilir mi?

Genel olarak, ilk tercih yapmayanların ek tercih yapabilme hakkı bulunmaz. İlk tercih hakkını kullanmayan başvurular, genellikle süreçten elenir. Bunun nedeni, ilk tercih hakkının başvuru sahibinin en çok istediği seçeneği belirlemesi için verilmesidir.

Ancak bazı kurumlar, istisnai durumlarda ilk tercih yapmayan başvurular için ek tercih yapma imkanı sunabilir. Örneğin, hayati bir sağlık sorunu veya beklenmedik bir ailevi durum nedeniyle ilk tercih hakkını kullanamayan başvuruculara ek tercih yapma şansı verilebilir.

Ek tercih yapma imkanının olup olmadığını öğrenmek için ilgili kurumun duyurularını dikkatlice incelemeli veya doğrudan yetkililerle iletişime geçmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evt yapabilir ek yerleştirme yapar üni ye yerleşmediğin sürece yaparsın 2. tercihleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: newmayin

evt yapabilir ek yerleştirme yapar üni ye yerleşmediğin sürece yaparsın 2. tercihleri

1.tercihte hiç gelmeyecek yerleri yazayım o zaman 2.tercih hakkım olsun.

• Rskli değil mi biraz.
  • Ilk tercih hakkını kullanmazsan ek tercih yapamazsın. Ama ilk tercih hakkını kullanıp yerleşemezsen ek tercih hakkını kullanabilirsin.
  • panpa kontenjanlar dolarsa o zaman görürsün ek kontenjan işi daha kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: november517

Rskli değil mi biraz.

Yerleşememe gibi riskim var ama pek önemli değil seneye daha iyi hazırlanırım.1 seneden bir şey olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ek tercih veya 3.mezun
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeoBurak

quote:

Orijinalden alıntı: november517

Rskli değil mi biraz.

Yerleşememe gibi riskim var ama pek önemli değil seneye daha iyi hazırlanırım.1 seneden bir şey olmaz.

O zaman sıkıntı yok. (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: caGATay89

Ilk tercih hakkını kullanmazsan ek tercih yapamazsın. Ama ilk tercih hakkını kullanıp yerleşemezsen ek tercih hakkını kullanabilirsin.

İlk tercihini yapmasan da 2 yerleştirmeye katılabilirsin. Ek yerleştirme kuralları açıktır katılamayacak olanların şartları bellidir. Kural icat etmeyelim ya da kaynak gösterelim..
    SON EK YERLEŞTİRME KILAVUZUNDAN:

1.1.TEMEL ÝLKELER
    1.2011 Yükseköðretime Geçiþ Sýnavý (YGS) ile Lisans Yerleþtirme Sýnavlarý (LYS) sonuçlarýna göre 2011-2012
    öðretim yýlý için yükseköðretim programlarýna ek yerleþtirme iþlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleþtirme
    Merkezince (ÖSYM) yapýlacaktýr.
    2.2011-2012 öðretim yýlý için yükseköðretim programlarýna yapýlacak merkezî ek yerleþtirme kontenjanlarýný,
    a) 2011-ÖSYS merkezî yerleþtirme sonunda boþ kalan kontenjanlar,
    b) 2011-ÖSYS merkezî yerleþtirme ile kayýt hakký kazanan adaylarýn kayýt yaptýrmamasý nedeniyle boþalan
    kontenjanlar ve
    c) 2011-ÖSYS Yükseköðretim Programlarý ve Kontenjanlarý Kýlavuzu basýldýktan sonra açýlan ve bu nedenle
    merkezî yerleþtirme iþlemlerine girmemiþ olan yeni yükseköðretim programlarýnýn kontenjanlarý
    oluþturur.
    3.2011 ek yerleþtirmeye baþvurabilmek için 2011-ÖSYS'ye baþvurulmuþ olmasý zorunludur.
    4.2011 ek yerleþtirmede tercihlerin yapýlmasý ile ilgili kurallar bu kýlavuzda yer almýþtýr.
    5.Adaylar, tercih yapma haklarý bulunan tablolardan toplam 30'u geçmemek üzere istedikleri sayýda tercih
    yapabileceklerdir.
    6.ÖSYM'nin gerek yükseköðretim kurumlarýndaki kayýt iþlemleri gerekse yükseköðretim kurumlarý arasýndaki
    yatay geçiþ iþlemleri ile hiçbir iliþkisi yoktur. Bu konudaki bütün baþvurularýn, doðrudan ilgili yükseköðretim
    kurumlarýna yapýlmasý gerekir.
    7.Ek yerleþtirme kontenjanlarýna yerleþtirme yapýlýrken, 2011 Öðrenci Seçme ve Yerleþtirme Sistemi Kýlavuzu ve
    2011-ÖSYS Yükseköðretim Programlarý ve Kontenjanlarý Kýlavuzunda yer alan ilke ve kurallara uyulacaktýr. Bu
    kýlavuzda yer alan okul birincileri, bedensel özürlüler, bir mesleðe yönelik program uygulayan liselerin mezunlarý,
    belli sanat dallarý, konu alanlarý veya sporda üstün yetenekli olanlar ile ilgili ilke ve kurallar ek yerleþtirme için de
    geçerlidir. Bu nedenle adaylarýn adý geçen kýlavuzlarý yeniden gözden geçirmeleri yararlarýna olabilir.
    1.2.2011 EK YERLEÞTÝRMEDE TERCÝHLERÝN YAPILMASI ÝLE ÝLGÝLÝ KURALLAR
    1.2011-ÖSYS Merkezì yerleþtirmede bir yükseköðretim programýna yerleþtirilmiþ olan adaylar (açýköðretimin
    kontenjansýz programlarýna yerleþenler hariç) ek yerleþtirmede tercih yapma hakkýna sahip deðildir. Ek
    yerleþtirmede tercih yapabilmek için, 2011-ÖSYS merkezî yerleþtirmede hiçbir yere yerleþtirilmemiþ veya
    açýköðretimin kontenjansýz programlarýna yerleþtirilmiþ olmak gerekir.
    Merkezî Yerleþtirmede bir örgün yükseköðretim programýna yerleþtirilmiþ adaylar ile kontenjan
    sýnýrlamasý olan açýköðretim programlarýna yerleþtirilmiþ olan adaylar, Anadolu Üniversitesinin
    kontenjan sýnýrlamasý olmayan açýköðretim lisans ve ön lisans programlarýna Ek Yerleþtirme için baþvuru
    yapabileceklerdir.
    Bunun dýþýnda aþaðýdaki kurallar geçerli olacaktýr:
    a) Yeni açýlan yükseköðretim programlarý ile merkezî yerleþtirmede kontenjaný dolmayan ve en küçük puaný
    oluþmayan yükseköðretim programlarýný, ilgili puaný hesaplanmýþ tüm adaylar tercih edebilecektir.
    b) Merkezî yerleþtirmede kontenjaný dolan ve en küçük puaný oluþan, ancak yerleþtirilen adaylardan
    birkaçýnýn kayýt yaptýrmamasý nedeniyle kontenjan açýðý oluþan lisans programlarýný ve Tablo 3B’deki
    önlisans programlarýný, yalnýz programýn en küçük puanýna eþit veya daha büyük puana sahip olan
    adaylar tercih edebilecektir. Tablo 3A’daki önlisans programlarý için en küçük puan koþulu
    aranmayacaktýr.
    2.2011'de özel yetenek sýnavý ile bir yükseköðretim programýna yerleþtirilmiþ olan adaylar ek yerleþtirme için
    tercih yapabilirler.
    3.Adaylarýn yükseköðretim programlarýný tercihleri arasýnda gösterebilmeleri için bu programlarýn koþullarýný
    karþýlamalarý gerekir.
    4.2011-YGS/LYS'ye girmeyerek sadece sýnavsýz geçiþ için baþvuran, 2011-ÖSYS'de sýnava girmek için
    baþvurduðu hâlde sýnava girmeyen veya sýnava girerek 140,000'ýn altýnda YGS puaný alan meslek lisesi
    mezunlarý sadece Tablo-3A'dan kendi alanlarýndaki yükseköðretim programlarýný tercih edebileceklerdir.
    5.2011-ÖSYS'de sýnava girerek ilgili puan türünde 140,000 ile 179,999 arasýnda YGS puaný alan meslek lisesi
    mezunlarý gerek kendi alanlarýnda gerek alanlarý dýþýnda Tablo-3A ve Tablo-3B'deki tüm programlar ile
    Tablo-4'teki Açýköðretim programlarýný tercih edebilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: uvanci

quote:

Ilk tercih hakkını kullanmazsan ek tercih yapamazsın. Ama ilk tercih hakkını kullanıp yerleşemezsen ek tercih hakkını kullanabilirsin.

İlk tercihini yapmasan da 2 yerleştirmeye katılabilirsin. Ek yerleştirme kuralları açıktır katılamayacak olanların şartları bellidir. Kural icat etmeyelim ya da kaynak gösterelim..

1.1.TEMEL ÝLKELER
    1.2011 Yükseköðretime Geçiþ Sýnavý (YGS) ile Lisans Yerleþtirme Sýnavlarý (LYS) sonuçlarýna göre 2011-2012
    öðretim yýlý için yükseköðretim programlarýna ek yerleþtirme iþlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleþtirme
    2.2011-2012 öðretim yýlý için yükseköðretim programlarýna yapýlacak merkezî ek yerleþtirme kontenjanlarýný,
    b) 2011-ÖSYS merkezî yerleþtirme ile kayýt hakký kazanan adaylarýn kayýt yaptýrmamasý nedeniyle boþalan
    kontenjanlar ve
    c) 2011-ÖSYS Yükseköðretim Programlarý ve Kontenjanlarý Kýlavuzu basýldýktan sonra açýlan ve bu nedenle
    merkezî yerleþtirme iþlemlerine girmemiþ olan yeni yükseköðretim programlarýnýn kontenjanlarý
    oluþturur.
    3.2011 ek yerleþtirmeye baþvurabilmek için 2011-ÖSYS'ye baþvurulmuþ olmasý zorunludur.
    4.2011 ek yerleþtirmede tercihlerin yapýlmasý ile ilgili kurallar bu kýlavuzda yer almýþtýr.
    5.Adaylar, tercih yapma haklarý bulunan tablolardan toplam 30'u geçmemek üzere istedikleri sayýda tercih
    yapabileceklerdir.
    6.ÖSYM'nin gerek yükseköðretim kurumlarýndaki kayýt iþlemleri gerekse yükseköðretim kurumlarý arasýndaki
    yatay geçiþ iþlemleri ile hiçbir iliþkisi yoktur. Bu konudaki bütün baþvurularýn, doðrudan ilgili yükseköðretim
    7.Ek yerleþtirme kontenjanlarýna yerleþtirme yapýlýrken, 2011 Öðrenci Seçme ve Yerleþtirme Sistemi Kýlavuzu ve
    2011-ÖSYS Yükseköðretim Programlarý ve Kontenjanlarý Kýlavuzunda yer alan ilke ve kurallara uyulacaktýr. Bu
    kýlavuzda yer alan okul birincileri, bedensel özürlüler, bir mesleðe yönelik program uygulayan liselerin mezunlarý,
    belli sanat dallarý, konu alanlarý veya sporda üstün yetenekli olanlar ile ilgili ilke ve kurallar ek yerleþtirme için de
    geçerlidir. Bu nedenle adaylarýn adý geçen kýlavuzlarý yeniden gözden geçirmeleri yararlarýna olabilir.
    1.2011-ÖSYS Merkezì yerleþtirmede bir yükseköðretim programýna yerleþtirilmiþ olan adaylar (açýköðretimin
    kontenjansýz programlarýna yerleþenler hariç) ek yerleþtirmede tercih yapma hakkýna sahip deðildir. Ek
    yerleþtirmede tercih yapabilmek için, 2011-ÖSYS merkezî yerleþtirmede hiçbir yere yerleþtirilmemiþ veya
    Merkezî Yerleþtirmede bir örgün yükseköðretim programýna yerleþtirilmiþ adaylar ile kontenjan
    sýnýrlamasý olan açýköðretim programlarýna yerleþtirilmiþ olan adaylar, Anadolu Üniversitesinin
    kontenjan sýnýrlamasý olmayan açýköðretim lisans ve ön lisans programlarýna Ek Yerleþtirme için baþvuru
    yapabileceklerdir.
    a) Yeni açýlan yükseköðretim programlarý ile merkezî yerleþtirmede kontenjaný dolmayan ve en küçük puaný
    oluþmayan yükseköðretim programlarýný, ilgili puaný hesaplanmýþ tüm adaylar tercih edebilecektir.
    b) Merkezî yerleþtirmede kontenjaný dolan ve en küçük puaný oluþan, ancak yerleþtirilen adaylardan
    birkaçýnýn kayýt yaptýrmamasý nedeniyle kontenjan açýðý oluþan lisans programlarýný ve Tablo 3B’deki
    önlisans programlarýný, yalnýz programýn en küçük puanýna eþit veya daha büyük puana sahip olan
    adaylar tercih edebilecektir. Tablo 3A’daki önlisans programlarý için en küçük puan koþulu
    aranmayacaktýr.
    2.2011'de özel yetenek sýnavý ile bir yükseköðretim programýna yerleþtirilmiþ olan adaylar ek yerleþtirme için
    tercih yapabilirler.
    3.Adaylarýn yükseköðretim programlarýný tercihleri arasýnda gösterebilmeleri için bu programlarýn koþullarýný
    karþýlamalarý gerekir.
    4.2011-YGS/LYS'ye girmeyerek sadece sýnavsýz geçiþ için baþvuran, 2011-ÖSYS'de sýnava girmek için
    baþvurduðu hâlde sýnava girmeyen veya sýnava girerek 140,000'ýn altýnda YGS puaný alan meslek lisesi
    mezunlarý sadece Tablo-3A'dan kendi alanlarýndaki yükseköðretim programlarýný tercih edebileceklerdir.
    5.2011-ÖSYS'de sýnava girerek ilgili puan türünde 140,000 ile 179,999 arasýnda YGS puaný alan meslek lisesi
    mezunlarý gerek kendi alanlarýnda gerek alanlarý dýþýnda Tablo-3A ve Tablo-3B'deki tüm programlar ile

Bizzat tecrübem var. Arkadaşım ilk tercih hakkında tercih yapmadı. Ek tercihler geldiği zaman tercih yapmak istedi ve yapamadı. Kural icat eden yok

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uvanci

quote:

1.1.TEMEL ÝLKELER
    kontenjanlar ve
    oluþturur.
    yapabileceklerdir.
    yapabileceklerdir.
    aranmayacaktýr.
    tercih yapabilirler.
    karþýlamalarý gerekir.

Bizzat tecrübem var. Arkadaşım ilk tercih hakkında tercih yapmadı. Ek tercihler geldiği zaman tercih yapmak istedi ve yapamadı. Kural icat eden yok

Yanlış tecrübe etmişsiniz ben yıllardır Rehber Öğretmen olarak öğrencilerime tercih yaptırırım .. Ekim ayı geldiğinde yine yaptıracağım ..

• Konunun uzamaması, saptırılmaması ve öğrenci arkadaşların yanlış bilgilerle hata yapmaması için değerli bir uzman arkadaşımın blog yazısının linkini veriyorum .. Gerçek tecrübeleri destekleyen bir yazıdır, arzu eden arkadaşlarım ösym'yi arayıp teyit ettirebilirler ..

http://blog.milliyet.com.tr/ek-yerlestirmelerde-kimler-tercih-yapabilir-/Blog/?BlogNo=63130
  • merhaba arkadaşlar ben 1. tercihimi yaptım ve bir okul tuttu ama bazı nedenlerden dolayı bu okula kaydımı yaptırmadım meslek lisesi çıkışlıyım ve kendi bölümüme geçiş yapmak istiyorum 2. tercih yapma hakkım varmı biri bana yardımcı olursa çok sevinirim
  • sonuç: Evet ek tercihlere başvurma hakkın var

ruyaruya senin yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi >>StoRm<< -- 15 Eylül 2012; 3:25:40 >
  • Bugün de Abbas Güçlü'nün sitesinde açıklandığı üzere. İlk yerleştirmelerde tercih yapmayan ya da kaçıran adaylar Ek yerleştirmelerden yararlanabileceklerdir ..

İlgili Haberin Linki:
    http://www.abbasguclu.com.tr/osys/20...ri.html?page=2
  • Arkadaşlar ben bir üni de okuyorum.Bu sene de girdim ilk tercih yapmadım 2.ye yapabilirim değil mi?
  • Arkadaşlar ben bu yılki ösys tercihlerini kaçırdım, yani 29temmuz ile 4ağustos arasında tercih yapılması gerektiğini takip edemediğim için sistemde herhangi bir tercih yapamadım, önümüzdeki zamanda ek tercih hakkı gelir mi ve ben yararlanabiliir miyim? (ygsde barajı aştım 220puanım var, açıköğretim yazıcaktım)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.