Şimdi Ara

1 Senede Boğaziçi nasıl kazanılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
2
Favori
32.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru gayet açık . Hangi çalışma programıyla , hangi düzenle normal bir öğrenci , teşekkürü kıtı kıtına alan bir öğrenci de diyebiliriz . Bu öğrenci Boğaziçi'ni 1 senede nasıl kazanır ?

İktisat bölümünü. . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F1SECO -- 25 Mart 2010; 19:28:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: F1SECO
    Soru gayet açık . Hangi çalışma programıyla , hangi düzenle normal bir öğrenci , teşekkürü kıtı kıtına alan bir öğrenci de diyebiliriz . Bu öğrenci Boğaziçi'ni 1 senede nasıl kazanır ?

İktisat bölümünü. . .

valla nasıl kazanacağını bilmiyorum ama 2006 yılında lisedeki sınıf arkadaşım türkiye 300. süne yakın bi dereceyle boğaziçi iktisadı kazandı.. artık sen düşün..
  • Teşekkürü zor alan bir öğrencinin not ortalaması düşüktür dolayısıyla öss ye eklenecek puanı düşüktür.Yani hayal gibi birşey :) başka şeyler düşün kendine.Şimdi tamam olamazmı falan diyeceksin yapan yokmu diyeceksin e illaki vardır . ama çok çok çok zor..hatta imkansıza yakındır bence.Çalışma sistemi bir disiplindir.Öyle ha dedimmi oturup 1 gün çalışırsın 1 hafta çalışırsın ha diyelim bi ay çalışırsın.Gerisi gelmez Büyük ihtimalle temelinde zayıftır.Ama üzme kendini boğaziçi olmaz başka biryer olur.
  • Sosyal hayatını yok edip tamamen bi inek olman lazım saman bile yiyebilirsin.
  • günde 10bin sorun çözerek
  • günde 10 saatlik programla , bir de kafa çalışıyorsa olur bu iş
  • Günde 6-7 saat çalışırsan olabilir. Kesinlikle boş gün geçirmemen lazım. 1 yılını feda edip kazanabilirsin kısaca.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence günde 5 saatlik bir çalışmayla kazanılabilir. Konular bitene kadar günde 2.5 saat konu, 2.5 saat soru çözümü; konular bittikten sonra 1 saat tekrar, 4 saat soru çözümü şeklinde istikrarlı bir şekilde çalışırsan ve kafanda çalışıyorsa kazanırsın
  • lise boyunca yatarak son 1 sene bi tarafını yırtsan kazanamazsın. boğaziçi iktisat türkiye derecesi demektir. türkiye derecesi demek te uzun vadede olacak bir iştir. kimse einstein değil 1 senede çalışarak gidebilsin. ha ben bugüne kadar yatmadım çalıştım temelim iyi konulara aşinayım falan dersen o zaman farklı.

derece yapan öğrenciler konulara zaten aşina oldukları için hakim oldukları için çok seri bi şekilde konuları bitirip soru bankaları bitirmeye başlıyorlar. ta ki sınav gününe kadar. sürekli soru çözdükleri için hem tekrar etmiş oluyorlar konuları unutmamış oluyorlar ve soru çözme hızlarını artırıyorlar.

ayrıca şunu da unutma deneme soruları ile soru bankaları soruları farklı olur. soru bankası soruları öğretici niteliktedir. çözdükçe öğrenirsin. deneme soruları ise sadece bilgiyi ölçer. deneme çözerek bilgi ve yorum düzeyini ölçersin. süreyi kullanmayı ölçersin. deneme daha çok hız kazandırır.

hadi kolay gelsin.

• Başka bir konudan alıntı yapıyorum:

http://forum.donanimhaber.com/m_33995356/mpage_1/f_/key_//tm.htm#34309252

quote:

Orijinalden alıntı: Sendromkaan

355.631 puanla EA-2'de 836. olarak Boğaziçi - İktisat'ı kazandım. Bu sene Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi'den mezun oldum. Lisedeki ilk 3 senem CS, Age of, MSN vs. ile yani bilgisayar başında geçti. Okulda 155 kişi vardı 12.sınıfa başlarken ben 120. idim ve Mat-1'den kareköklü sayıları bile bilmiyordum. Ama 12.sınıfa başlamadan önce kişisel gelişim kitabı mı dersin, başarı öyküleri mi dersin, beni motive edeceğine inandığım bir sürü kitap okudum.

Beşiktaş'ta Arşimet diye bir dershaneye gittim. Temmuz'un sonlarında yaz kampı diye bir şeye başladık. İşte matematik ve geometri görüyorduk. Orada yavaş yavaş temeli oturtmaya başladım. Kafamı tamamen derslere verdim. Ders çalışmadığım zaman mp3'ten müzik dinlerdim. Sinemaya da gittim. Tiyatroya daha da fazla gittim. Sene başında interneti kapattırdım, bilgisayarı da başka odaya aldırdım ve sene içinde çok az kullandım.

Sonuç olarak 1.tercihime yerleştim. İlk hedefim burasıydı ve ben sene başında Boğaziçi hedefliyorum, hedefim okulun en iyi EA-2 ÖSS puanını yapmak dediğimde, birileri bir tarafıyla gülüyordu. Okuldan 73 gelmese 1.olacaktım, dediğim gibi ama bir arkadaş okul puanıyla geçti. Neyse bunlar önemli değil.

Benim tavsiye etmek istediğim şeylere gelince :

1- Eğer aklınızda gerçekten ders yoksa, çalışırken sürekli başka şeyler düşünüyorsanız, siz hayal kuramamışsınız demektir. Bu nokta bence ÖSS'nin en kritik noktalarından biridir. Motive olmak için gerçekten sizi gaza getirecek bir hayal kurmalısınız. Bu herkes için farklıdır; ben çok hayalperest biriyimdir. Bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım. Eğer şuan hayal ettiğim şeyleri söylesem, gerçekten gülersiniz. Ama bu hayallerin inanılmaz faydasını gördüm. Ulaşır mıyım bilmiyorum ama, Boğaziçi'ni kazanmamda 1. etken kesinlikle çalışmak falan değildi, hayal kurmaktı.

2- Kesinlikle sevgili yapmayın. Etrafımda bu dediğimi uygulamayan hiçkimse istediği yeri kazanamadı. Hele bir de o sevgiliye aşık olursanız yandınız. Platonik olarak aşık olursanız bu kadar etkilenmezsiniz ama dediğim gibi eğer aşık olduğun bir sevgilin varsa, hakikaten hayal ettiğin yeri kazanman çok zor.(İstisnalar mutlaka vardır; ama ben kendi gözlemlerime dayanarak bunları söylüyorum.)

3- Ben tekrar etmekten nefret eden bir öğrenciydim. Hala da yapamam; yani defteri açıp, çözülmüş sorulara bakıp, onları tekrar çözmek, yok üzerinden geçmek bana göre değildi. Bu konuda günü gününe test çözmenin faydasını gördüm. Bence siz de denemelisiniz. Konuyu işledikten sonra o gün içerisinde; ya da en geç 1 gün sonra test çözün; Celal Aydın Yayınları'nın çözümlü kitapçıkları olabilir, Karekök yayınları olabilir. Bunlar benim gibi öğrenciler için nimettir.

4- Ben 11. sınıfın sonlarında sınıftaki arkadaşlarımın hepsinin benim 10 katım ÖSS bilgisine sahip olduklarını görünce, "Ben nasıl kazanacağım?" demiştim. Siz sakın böyle bir hataya düşmeyin. Moralinizi hiçbir zaman bozmamaya gayret edin. Siz yukarıda bahsettiklerimi, ya da size ait çözüm yollarını uyguladığınız zaman göreceksiniz ki, gerçekten işler iyiye gidecek.

5- Eğer arkadaşlarınız size soru getiriyorsa, çözmeniz faydanıza olabilir. Bana sorular getirirlerdi; ya da onlar gelmediği zaman ben yanlarına gider, yardıma ihtiyaçları var mı diye sorardım. O vesileyle çözdüğüm soruların inanılmaz faydasını gördüm. Binbir çeşit kaynaktan sorular vardı. Her sorudan bir şeyler öğrendim, bazen bana hoş gelen soruların çözümlerini otobüste eve giderken hatırlardım, hafızama kaydederdim. Bu arada sene başında beklemeyin ki -eğer seviyeniz benimki gibi gerçekten düşükse- millet size soru soracak. Bana sene başında soru soran olmazdı. Sene sonunda bir soru bankası kadar soru getirdiler.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Daha sonra önemli bir şey hatırlarsam yazarım. Son olarak şunun altını çizmekte fayda görüyorum. Bu tarz tavsiyeler, taktikler her öğrenci için farklılık gösterir. Yani herkesin kendine özel taktikleri vardır. Benim kazanmamı sağlayan bunlardı. Belki sizinkiler farklı olacak. Belki de benim gittiğim yoldan giderek amacınıza ulaşacaksınız.

Hepinize başarılar diliyorum, umarım her şey hayal ettiğiniz gibi olur.

Düzenleme : Türkçemizi azami ölçüde koruyalım.

• Liseyi hatasız geçicen konuların yüzde 80 ini bitirceksin.
  • Kafan çalışıyorsa sorun yok düzenli,programlı çalışmayla işi götürürsün ama aksi taktirde istersen 24 saat çaliş belli bi seviyenin üstüne çıkamazsın.
  • insanoğlu çalışırsa herşeyi yapar bunu hiç bir zaman unutma kimse beyinsiz değildir.. adam gibi çalış kazanırsın.. kimse einstein değil denmiş.. evet kimse einstein değildir fakat dehanın 10da 9u ÇALIŞMAKTIR!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ---CnR--- -- 25 Mart 2010; 21:03:15 >
  • G*tüne motor takarsan anca kazanırsın çünkü teşekkürü zar zor alıyorum diyorsun. Benim kuzen yemek bile yemeden ders çalışıyor. ve öss denemelerindende en fazla 2-3 yanlış yapıyor. Düşün bak yemek yemeden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nForcible

G*tüne motor takarsan anca kazanırsın çünkü teşekkürü zar zor alıyorum diyorsun. Benim kuzen yemek bile yemeden ders çalışıyor. ve öss denemelerindende en fazla 2-3 yanlış yapıyor. Düşün bak yemek yemeden...

Ben korkarım o adamın ruh halinden.
  • quote:

Başka bir konudan alıntı yapıyorum:

http://forum.donanimhaber.com/m_33995356/mpage_1/f_/key_//tm.htm#34309252

quote:

355.631 puanla EA-2'de 836. olarak Boğaziçi - İktisat'ı kazandım. Bu sene Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi'den mezun oldum. Lisedeki ilk 3 senem CS, Age of, MSN vs. ile yani bilgisayar başında geçti. Okulda 155 kişi vardı 12.sınıfa başlarken ben 120. idim ve Mat-1'den kareköklü sayıları bile bilmiyordum. Ama 12.sınıfa başlamadan önce kişisel gelişim kitabı mı dersin, başarı öyküleri mi dersin, beni motive edeceğine inandığım bir sürü kitap okudum.

Beşiktaş'ta Arşimet diye bir dershaneye gittim. Temmuz'un sonlarında yaz kampı diye bir şeye başladık. İşte matematik ve geometri görüyorduk. Orada yavaş yavaş temeli oturtmaya başladım. Kafamı tamamen derslere verdim. Ders çalışmadığım zaman mp3'ten müzik dinlerdim. Sinemaya da gittim. Tiyatroya daha da fazla gittim. Sene başında interneti kapattırdım, bilgisayarı da başka odaya aldırdım ve sene içinde çok az kullandım.

Sonuç olarak 1.tercihime yerleştim. İlk hedefim burasıydı ve ben sene başında Boğaziçi hedefliyorum, hedefim okulun en iyi EA-2 ÖSS puanını yapmak dediğimde, birileri bir tarafıyla gülüyordu. Okuldan 73 gelmese 1.olacaktım, dediğim gibi ama bir arkadaş okul puanıyla geçti. Neyse bunlar önemli değil.

Benim tavsiye etmek istediğim şeylere gelince :

1- Eğer aklınızda gerçekten ders yoksa, çalışırken sürekli başka şeyler düşünüyorsanız, siz hayal kuramamışsınız demektir. Bu nokta bence ÖSS'nin en kritik noktalarından biridir. Motive olmak için gerçekten sizi gaza getirecek bir hayal kurmalısınız. Bu herkes için farklıdır; ben çok hayalperest biriyimdir. Bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım. Eğer şuan hayal ettiğim şeyleri söylesem, gerçekten gülersiniz. Ama bu hayallerin inanılmaz faydasını gördüm. Ulaşır mıyım bilmiyorum ama, Boğaziçi'ni kazanmamda 1. etken kesinlikle çalışmak falan değildi, hayal kurmaktı.

2- Kesinlikle sevgili yapmayın. Etrafımda bu dediğimi uygulamayan hiçkimse istediği yeri kazanamadı. Hele bir de o sevgiliye aşık olursanız yandınız. Platonik olarak aşık olursanız bu kadar etkilenmezsiniz ama dediğim gibi eğer aşık olduğun bir sevgilin varsa, hakikaten hayal ettiğin yeri kazanman çok zor.(İstisnalar mutlaka vardır; ama ben kendi gözlemlerime dayanarak bunları söylüyorum.)

3- Ben tekrar etmekten nefret eden bir öğrenciydim. Hala da yapamam; yani defteri açıp, çözülmüş sorulara bakıp, onları tekrar çözmek, yok üzerinden geçmek bana göre değildi. Bu konuda günü gününe test çözmenin faydasını gördüm. Bence siz de denemelisiniz. Konuyu işledikten sonra o gün içerisinde; ya da en geç 1 gün sonra test çözün; Celal Aydın Yayınları'nın çözümlü kitapçıkları olabilir, Karekök yayınları olabilir. Bunlar benim gibi öğrenciler için nimettir.

4- Ben 11. sınıfın sonlarında sınıftaki arkadaşlarımın hepsinin benim 10 katım ÖSS bilgisine sahip olduklarını görünce, "Ben nasıl kazanacağım?" demiştim. Siz sakın böyle bir hataya düşmeyin. Moralinizi hiçbir zaman bozmamaya gayret edin. Siz yukarıda bahsettiklerimi, ya da size ait çözüm yollarını uyguladığınız zaman göreceksiniz ki, gerçekten işler iyiye gidecek.

5- Eğer arkadaşlarınız size soru getiriyorsa, çözmeniz faydanıza olabilir. Bana sorular getirirlerdi; ya da onlar gelmediği zaman ben yanlarına gider, yardıma ihtiyaçları var mı diye sorardım. O vesileyle çözdüğüm soruların inanılmaz faydasını gördüm. Binbir çeşit kaynaktan sorular vardı. Her sorudan bir şeyler öğrendim, bazen bana hoş gelen soruların çözümlerini otobüste eve giderken hatırlardım, hafızama kaydederdim. Bu arada sene başında beklemeyin ki -eğer seviyeniz benimki gibi gerçekten düşükse- millet size soru soracak. Bana sene başında soru soran olmazdı. Sene sonunda bir soru bankası kadar soru getirdiler.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Daha sonra önemli bir şey hatırlarsam yazarım. Son olarak şunun altını çizmekte fayda görüyorum. Bu tarz tavsiyeler, taktikler her öğrenci için farklılık gösterir. Yani herkesin kendine özel taktikleri vardır. Benim kazanmamı sağlayan bunlardı. Belki sizinkiler farklı olacak. Belki de benim gittiğim yoldan giderek amacınıza ulaşacaksınız.

Hepinize başarılar diliyorum, umarım her şey hayal ettiğiniz gibi olur.

Düzenleme : Türkçemizi azami ölçüde koruyalım.

Ben zaten senin sayende hedefimi bu kadar yükselttim yalnız hala çalışma planının tam olrak ne olduğunu anlayabilmiş değilim . Senin çalışma planını kopyala yapıştır yapmak istiyorum ksıacası. . . :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ---CnR---

insanoğlu çalışırsa herşeyi yapar bunu hiç bir zaman unutma kimse beyinsiz değildir.. adam gibi çalış kazanırsın.. kimse einstein değil denmiş.. evet kimse einstein değildir fakat dehanın 10da 9u ÇALIŞMAKTIR!!!

• sen kazanamazsın...sorduğun soru bunu gösteriyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_ikbal

sen kazanamazsın...sorduğun soru bunu gösteriyor...

• @sendromkaan çalışma planın nedir tam olrak :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.