Şimdi Ara

1 saatlik asgari ücret ile karnını tıka basa doyurdu 😋 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
3.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

o kadar kolay olsa herkesin altında neden o bahsettiğin 5 motorlu araçlardan yok? dönerci açıp, krediten vuran cahilleri örnek göstermişsin. ama doktor maaşı ile yine alamıyorsun. çünkü o dönerci tipte herif senden kat be kat fazla kazanıyor. artık gp yani aile doktorları bile tek katı 3 veya 4 doktor olarak kiralıyorlar. yoksa paraları çok çok düşüyor.

• herşey para pul değil... yani 2019 daki ortam olsa, hadi bir nebze çekilirdi. ama artık yok ve uçurumdan aşağı yuvarlanıyor almanya. çok beğenen varsa alsın gelsin. bu salak ülkede bile ikinci sınıf insan muamelesi görmek çok komik.

suriyeli 5 çocuklu abdül'ün çift vatandaş olma hakkı var mesela. yani hem suriye hem almanya pasaportu olabiliyor. ama sen eğitimli tahsilli bu ülkeye vergi veren Mustafa, şevket, özlem, özge olarak yani Türk olarak, Almanya vatandaşı olacaksan Türkiye vatandaşlığını yırtman gerekiyor.

60 sene Türkler bu ülkeyi inşaa etmekle uğraşmışlar. gördüğün bir çok yolun temelini aslında türkler atmış zamanında, ormanların ilk dikimini Türkler yapmış, ne bilim kapatılmış madeni Türkler işlemiş. İş gücü olmuş. bu 60 senelik emek sonunda, iki Türk çocuğu okulda ders arasında tenefüste Türkçe konuşamaz! eğer öğretmenine denk gelirse uyarı bile alabiliyor!

ama araplar hani 11 12 yıldır burada %95 devleti sömüren, 5 li 6lı o ilim milleti var ya ... bu sene yürürlüğe giren yasa ile, okullarda Arapça dil dersi olarak verilebilecek!

işte senin almanyan ...

ben ayrıca eşimle Bulgaristan'a dönücem. orada hazır iki evi var, toprağı var vs. Sofya'da çalışıp hafta sonları köyde yaşamayı düşünüyoruz veya direkt onun yaşadığı Türk köyünde yaşıycaz.

Bulgaristan diyince millet "hağh" oluyor ama , geçen sene benim Türkiye'den gelen arkadaşa Bulgaristan'ın Hakkari'si olan şehrinden iş teklif ettiler (şirket kyaşif ood). 1300 euro + bonuslar vs 1500 euroya. çocuk gitmeyi çok düşündü ama onun da kız arkadaşı polak kezosu ... çocuk şimdi dortmunda çingene ve arap arasında yaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 24 Eylül 2022; 13:57:24 >

• Hiçbir vidyo bizi almanyanın gısgandığı fikrinden caydıramaz hüloğ

Ben sana kiyaslamayi da hesabı da doktor maaşları üzerinden yazdım. Daha üzerine konuşabilecek birşey yok.

Burada 12.5 yıl orada 2.5 yıl. Daha bunun üstüne konuşabilecek birşey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Gle alamamış mis 2.5 yılda.
    Sen gel buraya bakalim 5 yılda 2000 model 22 yaşında corollayi alabiliyor musun alamiyormusun? Hala konuşuyorlar, kendi verdiği örnekten, kendi verdiği matematik hesabından patlamış hala konuşuyor adam.

Gelse buraya k.cina don bile alamaz.Adamlarin buraya tatile geldiği yaptıkları yolun benzin parası bizim hayatımızı mahveder. Hala konuşuyor.

Oradaki rahatının içinden bu laf oy verip benim kaderimi etkileyemez arkadaş. Şu yönetim değişir değişmez ilk iş bunu engelledim artık. Bu kafayla oradan oy kullanıyorlar.Agzimiza ediyolar, hayatımızı karartiyorlar bir de üstüne utanma sıkılma olmadan ahkam kesiyorlar.

Bıktım akp bizden de duzeninizden de, kumpasinizdan, rantinizdan, verginizen, TV de nefret kusmalarinizdan, her panoda, her üst geçitte aynı nefret dolu gozuleri görmekten de, gurbetçinizden de, kiraathanedeki dişleri dökük AKP'li dayinizdan da.

Bir defolup gidin başımızdan da 20 yıl sürecek olan toparlanma süreci başlasın en azindan.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Ne 1500 u ya? Kim aliyor orda asgari ücret. Eskiden bizde de 300 TL idi asgari ücret. Bakkal ciragi, kasap çırağı dışında asgari ücret alan yoktu.

Ciraklik parasiydi yani. Akp geldi asgari ücret yükseldi şu.di toplumun yüzde 60 i asgari ücret alıyor.

Ben 1 sene yaşadık Chicago'da evet öyle kolay değil. 2500 dolar civarı kazanihordum pizza dağıtarak. Tiplerle beraber. V8 Lexus LS 400 Arabam vardı. 1400 dolara almistim(piyasası ikinci el 200 civarıydı ben düşeş denk getirdim Meksikalınin kafasına vurduk aldık) 7+1 bose müzik sistemi, 6 li CD changer, 32 valf 4.2 V8, üç boyutlu göstergeler, çift bölge ram otomatik dijital klima, hafızalı elektrikli deri koltuklar, hafızalı elektrikli, direksiyon ve yan aynalar, Cruise control, Kontak anahtarıni çıkarınca yukarı kalkan dureksiyon, Airmatic havalı amortisörler, SUNROOF. O koskoca V8 araba ile pizza dağıttım, benzinimi aldım. Her cumartesi Fix Cluba gittim, Ayda en az 1 kere Wiscounsine ev partisine gittim, haftada 3-4 defa kumarhanede vakit geçirdim. Rahat değil ama bu şekilde ay sonu anca gelerek yaşadım. Bunları ben İstanbul'da yapsam benim ayda 50.000 kazanmam lazımdi.Ev ortakti. Herşey dahil 500 dolar benim kira ve faturalara olan payimdi. 2000 -2300 arası cebime kalandi. 10 yıl önceydi tabi. Şimdi herhalde 3500 - 4000 rahat kazanılır.

Yani ABD de İstanbul'daki gibi yasamiyorsun. Bir şekilde ekstralarin ve burada lüks olarak saydığın şeyler hayatının rutini oluyor. Bu şekilde düşünürsen İstanbul'da yaşamaktan farkı yok ay sonunu getirme açısından diyebilirsin. Ama İstanbul'daki gibi alışveriş yapamadan, evine et alamadan, iki kahve içmeden önce 1 saat hesap yaparak yaşarsan ABD de yaşamak tabi ki çok daha avantajlı. Şimdi Erdoğan bir daha seçilsin eşimi de alıp yine gidicem. ABD ya da başka biryere. Ömrümden verecek başka yılım kalmadı. 38 e dayandım.

ABD sağlıkta aşırı pahalı. Onun dışında orada yaşamak buradan daha kolay. 3.000 - 4.000 arası kazanirsin basit işlerle Bir ev bulursun 1000 dolara. İstanbul'da 6-7 kazanırsın ki beyaz yaka olarak çogu şirket asgari ücret veriyor artık. Sansliysan 6-7 kazanırsın 4000 TL ye hap kadar evde yada kötü bir semtte oturursun. Temiz bir semtte oturuyorum kiralar 7-8 bin. Araba, gıda, herşey burada ABD ye göre kendi alım gücümüze kiyasla ekstra ekstra pahalı. ABD de ekmek ve bazı meyveler pahalı, et ve diğer herşey nispeten alım gücüne göre makul fiyatlarda. Orda iki kişi çalışsak eşimle 7-8 bin dolar girdimiz olur gayet te rahat yaşarız.

Ha ben niye döndüm? Bu kadar kotu olabilecegini tahmin etmedim Türkiye'nin özlem vs duygusal sebeplerle geri geldim. Buradaki hayat şartları artık duygusal sebeplerin ötesine geçti. Para kazanabiliyor isen en güzel yer doğduğun yerdir. Ama insan gibi yaşamak için gerekirse herkes gider.

• 1 koyup 18 alıyorlar. Allam bana da nasip et şöyle 1 koyum bir de yerde uzasınlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kronikyorgun kullanıcısına yanıt

Amin !

arabayla zenginmi oluyon,canım dünyada 8 milyar insan yaşıyor hiç üzme kendini çoğunluğun içindesin küçük bir azınlık sürüyor o kısmi refahı, bu kadar metaryalizme tapmayın sağlığın olmasa o mal mülk hiç bir işe yaramaz.

meraketmeyin düzen değişiyor bir süre sonra derdiniz araba, ipnone değil kuru canınız olucak, allah verdiklerinide geri almayı bilir 2020 den beri çatır çatır geri alıyorda bunlar daha çok iyi günler. 

insanlık tarihinde kum tanesi kadar olan 60-70 yıllık usa eksenli lay lay lom dönemi 7000 yıldır sürüyor diye decode ettiniz herhalde çok uzak olmayan bir gelecekte görüceksiniz gerçek hard hayatı doların 20 tl olması bile cennet ortamı gelicek o derece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Eylül 2022; 17:18:11 >

ya hala boşa konuşuyorsun!

benim evime 2400 2500 euro arası para giriyor.

kiramda 4 senem olduğundan öyle fahiş zamlar yapılmadı. 60m2 evimin kirası 510 dan 540 a yükseldi. normalinde çıkıp girsem 650 euro. bana bunu evin sahibi şirket söyledi. kayınpeder için kira konuşmaya gitmiştim de...

540 euro. internet 30 euro çünkü 4 senedir aynı netteyim. yoksa şu anda 39.99 dan gidiyordu. elektrik şu an için 200 euro. ama normalde 250 300 arası fiyat istedik. şirket kabul etmedi. sene sonu bize geri ödeme yapmak istemiyor. durumlar malum

önceki gün evin sahibi şirket mektup gönderdi. yaktığım gazın maliyeti 0.34 ten 0.59 a çıkarılmış. yani kiramın içinde olan ısınma bedeli ile ben mayıs ayında yıllık hesaplamada muhtemelen bir 1000 euro bayılırsam kendimi karda sayıcam. bu da aşağı yukarı kirami 600 euro gibi tutmamı sağlıyor.

mutfak masrafları uçmuş. 6 7 ay önce 7 8 euro olan tranç et şimdi 14.99 euro. süt 0.79 dan 1.39 lara çıkmı. kaşar 1.59 dan 2.69 lara gelmiş dilimli 400 gr. hayır önceden lidldan en baba alışverişte 90 euroya çıkarken, şimdi 191 euro öder olmuşum ki bu işin içinde daha Türk marketi yok. Etlerimi oradan alırım

yani kusura bakma ama ben ayda 900 euro markete, 600 euro kiraya, 200 elektriğe , internet 30 euro. en temel ihtiyaç için giden para 1700 euro oldu bile. asgari ücret bu ülkede 1300 euro. benim hesapladığım paranın içinde 210 euro çocuk parası da var.

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=345241887&cn=DE&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&gn=D%C3%BCsseldorf%252C+Nordrhein-Westfalen

şimdi ben bu arabayı hangi parayla alıcam la? neredeyse çift asgari ücrete denk gelen evime giren para ile. bitti o hayal almanya. bunun için yeşillere teşekkür edebilirsiniz...

• Almanya'ya göç edin böyle bakıp bakıp iç geçirmekten bıkmadınız mı? :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 24 Eylül 2022; 17:14:55 >

2000 euro aylık alıp almanya'da yaşamak mı daha kârlı olur

yoksa aynı maaşı alıp Türkiye'de yaşamak mı daha kârlı olur?

Her bakımdan, market, ihtiyaç, ev, araba vs.

2000 euroya Türkiye'de ben yaşarım ama eşim istemez.

Valla gidemioz . Kaç kere schengen başvurdum eften püften sebeplerden kabul edilmiyor.

Borcum falanda yok bankalara hiç 0 borç kurtulamıyorum.

Bildigin Yurtdışı çıkış yasağı uyguluyorlar üstü kapalı.

Ünlüler ve zengin iş adamları futbolcular dışında öyle senin benim gibi normal halkın ülkeyi terketmesinin önüne geçmişler.

Kaldık burda. İltica falan etsem ama oda sıkıntı iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 24 Eylül 2022; 18:30:36 >

Oha süpermiş, bu anlattıklarına senin alım gücün benim 4 katim falan.

Asgari ücret almıyorsa bir insanın geliri yaklaşık 6500 TL. evin kirası en kötü İstanbul'da 5000 TL en varoş yerde 4000 TL.

İnternet ayda 120 TL 10 yıllık kullaniciyim. Elektrik 400 TL. Su 150 TL

Gaz son gelen zamlar öncesi gecen kışın aylık ısınma için 1200 TL idi. Bu sene. İki defa üst üste yüzde 40 zam geldi. Kimse 2000 den aşağı isinamayacak

Tranç et 170 TL en ucuz. Senin maaşının 166 da biri yapan et benim maaşımın 35 te biri yapıyor. Zaten artık evimize et almıyoruz. Ayda bir canımız çekerse yiyoruz.Yoksa bütçe sarsılıyor. Bir kilo kıyma alıp 2 haftada tüketiyoruz. Her yemeğe 150 gram falan koyarak idare ediyoruz. Bir nevi et yedik demek için mastürbasyon yani.

Kaşar 400 Gr 70 - 80 TL aralığında Sen 929 adet ben ise 85 adet alabiliyorum.

Süt 15 TL civarı litresi, den 1924 litre, ben 400 litre alabiliyorum.

Sen en baba Alışverişe 190 Euro öder olmuşsun kinbiz baba alışveriş yapmıyoruz, Et yok alkol yok bir mutfağın aylık alışverişi 2000 TL

Sen o alışverişe 13 defa ben 3 defa cikabiliyorum tüm maasimla.

Biz etleri diğer marketten almıyoruz, gerek yok çünkü zaten 2 kg kıyma alicaz aylık, diğer markete benzin yakacaz 20 TL zaten bir depo benzin 1100 TL maaşın 6 da birinden az. Etin 5 TL ucuz olduğu markete gitmek için 20 TL yakmaya değmez gelmişken aynı marketten 2 kg kiymamizi da alıyoruz. Tranç falan deme burda çoğu insan yılda bir kere bile yemez.

Nerde kalmistik? Kıyma doyirduk 2 kg kıymaya da 250 TL maaşın 24 te birini bırakıp geliyoruz evimize.

Yani kusura bakma 2000 TL markete, 5000 TL kiraya, 400 TL elektriğe, 150 TL suya 100 TL internet 2000 TL ısınma

En temel ihtiyaç için bile 9.650 TL oldu bile. Bu ülkede asgari ücret 5300 TL. Geri kalan yönetici olmadigi sürece 6500 - 8 den fazla kazanan da yok.

Zaten haberin var mı bilmiyorum asgari ücretliler sayısında tuekiye rekor kıran bir ülke. Bu ülke in yüzde 60 i asgari ücretle çalışıyor.

Sen Almanya'da o arabayı bir şekilde alırsın da gel buraya o arabanin lastigini bile alabiliyor musun gör. Ben orta direk bile sayilamayacak yaşlı bir araba aldım 2016 yılında. Taksidi geçen sene bitirdim.

Senin yazının aynısını kendi fiyatlarımızı ve alım gücümüzü yazarak yazdım.

Sen orada hiç ağlama bence kıymetini bil. Burada gençler senin dediğin o dana tranç in tadına bakabilmek için konsolosluk kapılarında ağlıyorlar.

Devletin verdiği senin alabildigin benim hiçbirine sahip olmadığım sosyal yardımları falan da saymadım.

Oradan Türkiye hakkinda atıp tutmayı bırakın, hatta buradaki durumu yaşamadan oy vermeyin de bence. Çünkü çaresizlikten tren raylarina kendini atan gençlerin, çocuklarını isitamadigi için saç kurutma makinasını açıp odaya bırakıp, salona geçip kendini tavana asarak intihar eden annenin, 40 yaşlarında aynı evde yaşayan ve umutsuzluktan karar verip aynı anda birlikte intihar eden 3 erkek kardeşin, oğlu pantolonu yüzünden öğretmeni tarafından azarlandigi için okula gitmek istemediğini ogrenince oğluna pantolon alamadığı için kendini asan babanın sebebi de oluyorsunuz.

Senin bu yazdığın fiyatları okuyan çoğu genç zaten keşke imkanım olsa diye iç geçirecektir.

Biz burada öyle bir durumdayız ki sen farkında olmadan şikayet ettiğini sanarak hayal kurdurdun insanlara.

Gel buraya 10000 TL maaş al o Almanya'da alamadigin arabayı da 500 TL arttirarak. Alırsın.

En azından 10.000 maaş alsan 500 TL arttirarak 1400 ayda golf alırsın.

116 yıl eder. Ha nasıl yaşıyorsunuz diyeceksin?

Senin yaptığın alışverişi yapmıyoruz sadece et olarak değil. Markette neredeyse hicbirseye elimizi atmiyoruz canımız birşey çekerse elimizi surmiyoruz. Et yemiyoruz. Süt çocuk yoksa icmiyoruz. Tatlı falan çekerse canımız ayda ya da iki ayda bir yiyoruz. Sebze meyve az tüketiyoruz artık onlar da pahalı. Ekmek ağırlıklı, makarna agirlikli besleniyoruz. Bu şekilde yaşamanın uzmanı olduk burda. Her haftasonu dışarı çıkmıyoruz evden cikamadigimiz için şiddetli aile kavgalariyla zaman akıyor bir şekilde.

Çocuk birşey istediginde ağzının ortasına patlatiyoruz iki tane. İstetmiyoruz. Sadece özel günlerinde oyuncak alıyoruz, ya da ikinci el sitelerinden oyuncak buluyoruz.

Kendimiz de oyunlar pahalı olduğundan artık olay station falan oynamıyoruz. Artık konsolunu da alamıyoruz zaten.

Normal senin isindigin gibi isinmiyoruz. Kombiyi en dipte tutuyoruz. Ben 2000 hesapladım ama ABD de yaşadığım evdeki gibi isinsam burada 5.000.

Minimum sıcaklıkta çalıştırıyoruz, az kullandığımız odaların kapılarını peteklerin kapatiyoruz, Evde kazak ve battaniyelerle oturuyoruz. Araba kullanmamaya calisiyoruz. Cinemaya artık hiç gitmiyoruz, dışardan yemek asla söylemiyoruz. Üst baş giyim kuşama para harcayamiyoruz. Ayakkabı alamıyoruz. Bir Nike benim maaşımın yarısına yakın.

Bankalara borclanoyoruz. Kartları dibe indiriyoruz. Ondan çekip ona, ordan çekip oraya yatırıyoruz, patlama noktasında bir kredi çekip, kartları temizliyoruz, Borcu arttırıp vadesini uzatmış oluyoruz. Bir şekilde bu donguden kimse çıkamıyor. Kacabilenler senin oraya tranç yemeye geliyorlar.

Ben bu yazdıklarımı biraz daha esneterek yapıyorum.

Karı koca çalışıyoruz aylık gelirimiz 12.000 civarı. Aidat ısınma, alışveriş, elektrik araba taksidi, benzin falan derken ay sonu sıfır kalıyoruz. Ama bu yaz köpek değilim ben tatil yapacaz dedim, dengede giderken bu şekilde (etsiz, tatsız, gezmesiz) Aile maddiyatimiz ve aile saadetimiz çöktü. Ucuz bir bölgede ucu konaklamalı basit bir tatil bütün hayat düzenimizi altüst etti.

Önümüzdeki sene yaz gelene kadar bu acigi kapatmak için calisicam.

Biz sadece açlıktan olmeyelim, bir de ertesi gün ise gelebilecek yol paramız olsun ki calisabilelim diye para kazanıyoruz ve patrona bu devamlılığı sağlayacak minimum kazanç ile yardımcı oluyoruz.

Yani maaş bizim için değil. Ertesi gün ise gidebilelim ki patron kazanmaya devam edebilsin diye.

Sen o yazdıklarını yazıp burada oraya gelemeyen insanların iştahını kabartmişsin orayı kotuledigini zannederken.

Sen sürünme orda, gel bak Tayyip Reisinin sana Türkiye de yaşatacağı zevk dolu anlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 24 Eylül 2022; 18:59:13 >

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Yazdığın zam oranları doğruysa harika durumdasınız şükredin. samimi söylüyorum şu dönemde daha zor durumdasınız sanmıştım müthişsiniz müthiş

Kalem kalem Tr ortamını yazsam hastroloji nasıl yaşıyorsunuz dersiniz 

• Almanyada arkadaşım var arada görüşüyoruz, aylık vergiler düştükten sonra ortalama 3700 euro kazancı var, bu kişi işçi olarak calisiyor öğretmen,mühendis,doktor filan değil düz işçi araba üretim tesisinde çalışıyor.. oturduğu yerde kira 1+1 44 metre kare 500 euro kira veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 24 Eylül 2022; 19:20:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2000 euro Tr de yaşarım demişler 2000 euro 35k yapıyor nerdeyse mv maaşı doktor olsan o parayı alamıyorsun şaka mısınız la siz. Arada girip kur falan bakın

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.