Şimdi Ara

1 NİSAN HAKKINDAKİ ACI GERÇEK !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 Nisan'ın tarihçesi 15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşa...tır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.

En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil "Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız BU akşam size bir şey yapmayacağım" der.

Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.

Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine

Müslümanlar "Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz" dediklerin de Haçlı ordusu komutanı "Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur" diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada şehit edilir.

İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında hile günü olarak kutlanmaktadır ve bu bir gelenek haline gelerek Günümüzde 1 Nisan şakası haline gelmiştir.

Kaynak:www.seviyorum.gen.tr

Geçen sene bu zaman donanım haberdeki bir arkadaşta böyle bir şey yayınlamıştı ben tekrar yayınlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhiste -- 1 Nisan 2010; 21:32:48 >

• ne yazıkki gercek..
    Bunu bile kutluyoruz..batılılar emellerine ulasıyor..kulturumuzu yok ediyorlar..
  • 1 Nisanla ilgili diğer muhabbet yılbaşı muhabbetidir ama bunların kanıtlandığı bir kaynak göremedim. Bu her iki söylenti içinde geçerlidir.
  • her türlü öpülüyoruz...madden ve manen....
  • Çok farklı tarihçe rivayetleri var bu günün. Bugün bir yerde eski yılbaşının 1 Nisan'da kutlandığını, daha sonra 1 Ocak'a alındığını ve yılbaşını 1 Nisan olarak görenlerle dalga geçilerek o günün bugünkü haline geldiğini okudum.

Kültür bekçilerimiz de gelmekte gecikmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Historia Calamitatum -- 1 Nisan 2010; 21:40:36 >
  • O batılıların birliğine girmek için 10 senedir uğraşan ülkede yaşıyorsunuz bence 1 Nisan kutlamak çok saf ve zayıf kalır bunun yanında
  • Umrumdaydı ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farrabi

O batılıların birliğine girmek için 10 senedir uğraşan ülkede yaşıyorsunuz bence 1 Nisan kutlamak çok saf ve zayıf kalır bunun yanında

• Sen de buna inandın geldin ciddi ciddi konu mu açtın
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

ne yazıkki gercek..
    Bunu bile kutluyoruz..batılılar emellerine ulasıyor..kulturumuzu yok ediyorlar..

ıyıde endulus emevı devletı veya onun uzantısı ben-ı ahmar devletı turk degıl.
  • bir tek bu gün olsa keşke :D sevgililer günü daha vahim bence

"Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gün. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.[1]"

http://tr.wikipedia.org/wiki/Sevgililer_G%C3%BCn%C3%BC

• quote:

O batılıların birliğine girmek için 10 senedir uğraşan ülkede yaşıyorsunuz bence 1 Nisan kutlamak çok saf ve zayıf kalır bunun yanında

Hangi 10 yıl?Ak parti için söylemişsin neredeyse yarım asırdır sürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozoklar

quote:

Hangi 10 yıl?Ak parti için söylemişsin neredeyse yarım asırdır sürüyor.

yüzlerine vurma cahilliklerini çirkefleşiyolar sonra
  • kaynak ne? oradan buradan bulduğunuz saçma sapan şeylere inanıp konu açmayın.
  • sakın coca cola almayın
    tersten okuyunca kahrolsun islam
    düz okuyunca kahrolsun türkler
    kuzeye bakıp okuyunca kahrolsun Atatürk
    güneye bakıp okuyunca size küfrediyor
    batıya bakıp okuyunca ermeni soykırımı vardır
    doğuya bakıp okuyunca yaşasın rumlar yazıyor
    güneşe tutup baktığınızda ajdar silüeti çıkıyor
    amannnnnnnnn...
  • sevgililer günü vs hep bu papazlarla,haçlılarla ilgili mesela yılbaşında noel baba giysisi giyiyo herkes yani saçma bence gidin nasrettin hoca vs giyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_catcher

Umrumdaydı ya

Anladık senin 2 gr lık cevizini büyütmehevsin yok. En azından bırakda küçülmesin. Ciddi bişi anlatmış arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Ozan

sakın coca cola almayın
    tersten okuyunca kahrolsun islam
    düz okuyunca kahrolsun türkler
    kuzeye bakıp okuyunca kahrolsun Atatürk
    güneye bakıp okuyunca size küfrediyor
    batıya bakıp okuyunca ermeni soykırımı vardır
    doğuya bakıp okuyunca yaşasın rumlar yazıyor
    güneşe tutup baktığınızda ajdar silüeti çıkıyor
    amannnnnnnnn...

+1 sakın haa migrosdan alırsanız paralar israile tansaştan alırsanız ugandaya bakkaldan alırsanız apoya gidiyor.
  • sanki 1 nisan tüm yurtta törenlerle kutlanıyor.ayrıca hepsi rivayet.geçerli bir kaynak lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.