Şimdi Ara

1 NCİ PİYADE ER EĞT. TUG. KOMUTANLIĞI /MANİSA (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
2
Favori
189.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar 325 kd batı kışlada yaptım.çok soguktu 5. bölükde yaptım komutanlar ıyıdı. ama askerlık işde çok kalabalık her yerde sıra var sıkıor..
  • yani arkadaşlar şunu diyeem ne kadar şanslıyım ki manisa da kalmadım, ben de 325 k.d batı kışla 5. bölükteydim. GÜnün nasıl geçtiğini biraz anlatayım; ilk olarak sabah 5.00 koğuş kalk, kalabalıkta traş olmak bi işkence, ardından kahvaltı sırası o ayrı bi dert, sona kaldıysanız menüde eksilmeler olabilir, kahvaltdan sonra mıntıka temizliği, ardından bölük içtiması için eğitim alanında toplanılır bölük komutanı tekmil alana kadar bi süre beklenir, tekmilden sonra takımlar eğitim için bölgelerine geçer, sabah sporu yapılır, tüfekli tüfeksiz hareketler, yada eğitime göre tek er eğitim alanına gidilir saat 10 olmuştur artık güneş yavaştan görünmeye başlar, 11.45e kadar eğitime devam edilir, her saat için 10 dk. istirahat verilir, kantine gidersin uzunca bi sıra beklersin tam çayını aldın ydumlarken toplan düdüğü çalar, batıkışlada sıraya girmek artık hayatınızın bir parçası haline gelir. 12ye doğru öğle yemeği için koğuşlar bölgesine uygun adım yemekhaneye gidilir, yemek duasının ardından sıayla yemeğe gidilir, 13 gibi tekrar toplanılır, öğlen içtimasında bölük yeniden toplanır, 13-17 arası eğitimlere devam edliri, 17 gibi alay içtima için toplanılır, gidersiniz ve tekrar dönersiniz akşam yemeği saat 18dedir, yemekten sonra saat 19.15e kadar dinlenilir, 19.30-20.30 arasında "komutanlık saati" adlı ders saatinde yemekhanede toplanılır, sadece fırçalanırsınız bu saatte başka da bişey olmaz, ilk hafta bu saat bir hayli uzun olur, evrak işleri filan derken çıkmak 22-23 arasını bulur, evet artık koğuşa gidebiliriz, kamuflajlar çıkarlır, botlar boyanır, kişisel temizlikler yapılır ve artık yatabilirsiniz, sabah 5te kalkmak üzere.... işte gün böyle geçer batıkışlada. (Burada önemli olan ilk haftayı atlatmak, sonrasında alışıyorsunuz zaten)

    En temel sorunlar, kalabalıktan dolayı heryerde uzunca bir sıra beklemek( kantin, yemek, banyo, hela,en önemlisi telefon...), kaloriferin çoğu zman yanmaması(muhtemelen herkes ü.s.y.e geçirecektr), banyoda sıcak su bulmak pek kolay olmaz, haftada 2 gün akşam 4-6 arası ve her sabah 4-6 arası banyo açık ama sıcak su olmama ihtimali yüksek, yemeklerde kalori tutsunda gerisi önemli değil mantığı var, (her yemekte havuç mevcuttur), yemekhane temizliği sanki hiç yapılmıyor, tabaklarda dünkü yediğiniz yemeğin izlerini görmek hiçte zor değil. Bu arada koğuştaki dolaplarda süs içindir, kullanacağınızı düşünmeyin:)

    Denetleme olduğu dönemlerde çok renkli geçer:)

    Komutanlar genelde iyiler, eğitimler insani ilişkiler içinde geçiyor, dövmek sövmek gibi durumlarla karşılaşılmadı...
    Dağıtımda 1 bölük harici komple kıbrısa gitti diye biliyorum..
    Bende haftasonu kıbrısa gidecem allah izin verirse, herkese hayırlı teskereler...
  • selam arkadaşlar hayırlı yolculuklar yolunuz acık geleceğiniz aydınlık olsun
  • sevgili arkadaşlar çocuktuk kücüktük,sevdik sevildik idildik kakıldık derken adam gibi adam olma zamanımız gelmiştir.trabzon çaykaralıyım.tekirdağda oduruyorum lise mezunuyum .1.P.EĞT.TUG.KOMUTANLIĞINA sülüsümüzü altık 17/01/2009 tarihinde teslim olacağım.çanakkale izmir üzerinden manisaya gececeğim.teslim olmadan önce buluşup kaynaşalım ve gercek birer mehmetcik gibi teslim olalım nedersiniz.çevapınızı bekliyorum.
  • ARKADAŞLAR MERHABA.bende asker ablasıyım kardeşim 88/4 b grubu.1.piyade eğitim tugay komutanlığı manisa ya çıktı.17 ocakta asker oldu.bizde izmirde olduğumuz için çok üzülmedik aslında.ilk önce batı kışlaya teslim oluyorsunuz.

    ordan çoğunu doğu kışlaya gönderiyolarlar.bazılarıda batı kışlada kalıyor.kendi gözlerimle gördüğümü yazıyorum size.batı kışlada 12 bölük var.doğu kışlada ise 4 bölük.koğuşlar eğitim alayına yakın koğuşların yakınlarında ankesörlü telefonlar var.ailenize telefon açabilirsiniz yani.benim kardeşim 4 bölükte koğuşa yakın olduğunu o söyledi.

    Ayrıca ordaki askerler o kadar yardımcı oldu ki bize.kardeşimin bölüğünü bilmiyorduk.bulmak için seferber oldular.çok ilgililerdi.sadece tek sorun geceleri kapıları pencereleri açık yatıyorlarmış.kaloriferler çalışmıyormuş.yani üşüyorlar.28 gün kalıncak orda.13 şubatta yemin törenleri var.

    biz cumartesi teslim ettik pazar günü görüşe gittik.yanımızda yicek götürdük ama almadılar ısrar ettik öyle aldılar.içeriye kantine bir girdim her kez yicek içicek getirmiş.hatta kamera getiren bile olmuş walla.

    yani kısacası doğu kışla batıya göre daha iyi.her yer yakın fazla kuyruk yok.bugün gördüm.komutanlar biraz daha iyiler gibi.bilmiyorum.şimdilik bu kadar.bilgilendirmeye devam edicem arkadaşlar.


    ALLAH HER KEZE SABIR SELAMET VERSİN.HAYIRLI TESKERELER İNŞALLAH.
  • Acep abim şimdi batıkışlada ne yapıyor?
    ALLAH bilir
    Sağlığını korusun yeter.Askerlikte çok önemlidir. Kendisi batıkışlada D.K
  • merhaba arkadaşlar.size yazmaya devam edicem demiştim.umarım size faydalı olan şeyler yazıyorumdur.doğu kışla batı kışladan daha iyi demiştim ama sanırım öyle değilmiş.çünkü doğu kışla az asker her yer birbirine yakın kuyruk yok demiştim ama en büyük sorun şu an ordan her kez kesinlikle ama kesinlikle şırnak a gidiyormuş.o kadar kötüyüz ki ailecek.benim aklım ermiyor gerçekten 28 günlük eğitim alan askerler nasıl da hemen şırnak a gönderirler.bu nasıl bir mantıktır ya.bu nasıl bir saçmalık.resmen çocukları kuçaklarına atıyorlar.çok kötüyüz.allah sabır selamet versin.bütün askerlere.allahım yardımcımız olsun hepsinin.
  • Yok canım, hepsini Şırnak'a yollamazlar sayın ablam.
    İnşALLAH bizimkinin askerliği kıbrısa çıkarda bizede kıbrısı görmek nasip olur
    Bu arada yazmaya devam bakalım kimin askerliği nereye düşecek.
  • allah korusun yarabbim doğu olmasın tabi.gönül burda kalmasını ister.böyle bir şey olmucağını hepimiz biliyoz.doğuya kimse gitmezse kim gidicek.tabiki her aile gitmesini istemez ama kısmet.allah haklarında en hayırlısını versin yarabbim.RUDE senin askerin nerde.doğu kışlamı batı kışlamı.senden benden başka yazan yok zaten.
  • Doğu kışladan herkes Şırnak'amı gidiyormuş ???? Bende acemiligimi doğu kışlada yaptim 2006 temmuzunda....1000 kişilik bir taburdu...4 boluk vardi....1000 kisinin %95'i Kibris-İstanbul-Ankara arasinda dagitildi....Bana Ankara çıktı....Kalan %5 İskenderun-Doğu illerine gitti.Gecen donemlerdede bole ama doğu kışla doğu ya gonderiyor olayi bir şehir efsanesidir...1.P.Er.Egt.Tug.K.lığı en çok askeri Kıbrısa gonderiyor takip ettigim kadariyla..Sizde endiselenmeyin bosuna hicbir zaman daha yeni piyade askerleri kimsenin kucagina ole kolay kolay atmazlar...Komando olmadigina dua edin....



    quote:

    Orjinalden alıntı: sevda88/4

    merhaba arkadaşlar.size yazmaya devam edicem demiştim.umarım size faydalı olan şeyler yazıyorumdur.doğu kışla batı kışladan daha iyi demiştim ama sanırım öyle değilmiş.çünkü doğu kışla az asker her yer birbirine yakın kuyruk yok demiştim ama en büyük sorun şu an ordan her kez kesinlikle ama kesinlikle şırnak a gidiyormuş.o kadar kötüyüz ki ailecek.benim aklım ermiyor gerçekten 28 günlük eğitim alan askerler nasıl da hemen şırnak a gönderirler.bu nasıl bir mantıktır ya.bu nasıl bir saçmalık.resmen çocukları kuçaklarına atıyorlar.çok kötüyüz.allah sabır selamet versin.bütün askerlere.allahım yardımcımız olsun hepsinin.
  • Askerim Batıkışla'da, ablacım
    ALLAH nasip kısmet ederse yemin töreninede gidecem.Ankara'dan kaç saat sanki Manisa yaklaşık 7 8 saat falan.Nys herkesin askerine ALLAH sabır , sağlık ,güç versin yüce Rabbim. Saygılar.
  • MARANELLO kardeşim.malesef bize söylenen yani doğu kışladan direk şırnak oluyormuş diye.bana da hiç mantıklı gelmedi.28 günlünk askeri şırnak a atmaları.yanlız bugün seçmelere gelmişler.sanırım komondo seçmeleri.seçildimi seçilmedi bilmiyorum.inanın çok korkuyorum.hem kardeşim için hem gidecekler için.umarım kardeşim senin dediğin gibi istanbul ankara kıbrıs çıkar.umarım allahtan öle dua ediyorum.MARANELLO madem sen orda yaptın acaba bir daha seçmelere gelcekler mi.geldiklerinde neler soruyorlar.nasıl cevap vermeli kardeşim.sen daha iyi bilirsin.şimdiden teşekkürler.

    RUDE cim o yemin törenınde bende olcam inşallah.çünkü batı kışlada olcak tören.senin askere de allahtan sabır hakkında hayırlı olmasını dilerim.tüm askerler için.
  • Bir kere gelmislerdi benim donemimde...Yabanci dil bilenleri soruyorlar...Birde profesyonel olarak herhangi bir spor daliyla ugrasip ugrasmadigini soruyorlar...Ben koca 1000 kisiden 1 kisi gordum piyadeden komandoya cevrilen bizim taburda....1000 de 1 ihtimal yani.....Genelde komandodan piyadeye cevrilme coktur...Komando olamaz raporu verirler (refüze derler askeriye dilinde)...Vucudunun herhangi bir yerinde yara izi varsa yada dövmen varsa direk refüze ederler...Piyade olursun....

    Bu secmelerde cevap verme olayi tamamen sansa bagli...Simdi ne desem bos....Sunuda belirteyim acemi birliginden dagildiktan sonra usta birligine gittigindede secmeler olacak bunu unutmayin....Oradada birligi degisebilir...Mesela ben Ankarada bir birligin icindeki bir bolukten baska bir boluge transfer edildim...(tertip emri ile)....

    Baska bir ornek vereyim...Mesela askerligin 6.ayinda bagli bulundugunuz birlige bir yazi gelir.....Askerleriniz arasinda bilgisayarli animasyon konusunda uzman varsa bize bildirilmesi falan vs vs.....Ornek olarak sizin kardesiniz bu konuda uzmansa...Hemen tertip emriyle usta birligide degistirilebilir....İhtiyac olan birlige gonderilir....Ama sesini cikarmayip hic bir sey bilmiyorum derse o zaman kalir oldugu yerde....

    Kisacasi tamemen sans meselesi....Ben bilgisayarciyim dedim beni yazici yaptilar....Askerligim boyunca 15 ay memur gibi evraklarla ugrastim...Acayip sıkıcıydı....Arkadaslarim istirahat ederken ben sayfalar dolusu evraklarla bogusuyordum....

    Bide yemin toreni batikislada olacaklar 12.000 askerle birlikte yemin edecekler....Dogu kisladakiler 1000 asker yemin edecekler....Ben dogu kislada yemin ettim...Sabah 10.00-10.30 gibi disari ciktim ailemle bulusup dondum evime...Yemin toreni icin batikislaya gidenler cok gec cikmislar 12.000 kisi oradaki toren daha gorkemli oluyor dogal olarak daha gec cikiorsun....Batikislada torene katilcam diye kasmasin...Orda bakin duzgun yuruyun sizi batikislada torene gondercez falan dicekler hic umursamasin....Yarim gun gider benden solemesi....7 gun izin var zaten...Bide otobus bulamiyorsun Manisa'dan berbat oluyor.. 12.000 kisinin aileleriyle birlikte Manisa otogarina hareket ettigini dusunun....Arabaniz varsa arabayla gidin...Dogukislara yemin etmesi kendi avantajina...

    quote:

    Orjinalden alıntı: sevda88/4

    MARANELLO kardeşim.malesef bize söylenen yani doğu kışladan direk şırnak oluyormuş diye.bana da hiç mantıklı gelmedi.28 günlünk askeri şırnak a atmaları.yanlız bugün seçmelere gelmişler.sanırım komondo seçmeleri.seçildimi seçilmedi bilmiyorum.inanın çok korkuyorum.hem kardeşim için hem gidecekler için.umarım kardeşim senin dediğin gibi istanbul ankara kıbrıs çıkar.umarım allahtan öle dua ediyorum.MARANELLO madem sen orda yaptın acaba bir daha seçmelere gelcekler mi.geldiklerinde neler soruyorlar.nasıl cevap vermeli kardeşim.sen daha iyi bilirsin.şimdiden teşekkürler.

    RUDE cim o yemin törenınde bende olcam inşallah.çünkü batı kışlada olcak tören.senin askere de allahtan sabır hakkında hayırlı olmasını dilerim.tüm askerler için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maranello -- 23 Ocak 2009; 12:01:10 >
  • İsterse 120.000 kişi olsun.Abimin yemin ettiğini göreceğimya bana en büyük hazı verecek.Yemin törenleri ayrı güzeldir.Diğer abimin yemin törenini göremedim, ama gitmiştim (azıcık geç kaldım ).Galiba araba ile gitmek en mantıklısı.İnşALLAH havalar güzel olurda

    @Sevda
    EyvALLAH ablacım, AMİN.
  • Bende Manisa doğu kışlada geçen 2008 ocakda acemiliğimi yaptım, şimdi arkadaşlardan anlatılanları dinliyorumda kıyaslarsam en kötü ilk 3 acemi birliğine girer(Sivas - Erzincan - Manisa).
    Komando seçildiyse askeriniz çok yüksek bir ihtimalle doğuya gidicektir, 28 günlük askerdik, takımımızda (35kişi) 6-7 komandomuz vardı, 3 tanesi Çukurcaya düştü, Dağlıcaya 2 tane gitti diğerleride komando kaydırma birliklerine gittiler. 200 kişilik bölüğüzün ise %60 doğuya gitti. Bizede batı ve kıbrıs denmişti, dağıtımlar okunurken pek öyle olmadığını gördük. Şöyle birşey var, Kuvvet tarafından o sene için özel bir dağıtım sistemi uygulanmayıp, komando seçilmeyip, meslekci seçildiyse çok güzel yerlere gidebilir. Meslekciler genelde ordu evlerinde ve sosyal hizmetlerin yürütüldüğü birliklerde görev yapıyorlar. Ben bilgisayar operatörü olarak seçildim ve bir tatil bölgesinde resepsiyonist olarak görev yapıyorum. Umarım en kötü garsonum der ve meslekci gider. Hayırlısı olur inşallah.
  • İnşALLAH batıya düşer
  • bu arada bizmki batıkışla 4.tabur 11.bölükteymiş galiba. Acaba nereye düşerki?Bilen veya bu bölükte yapıp şuraya düştüm diyen varmı?
  • MARANELLO kardeşim.çok teşekkür ederim anlatımların için.geçen hafta komondo seçimlerine gelmişler.kardeşim bende panik atak var ayrıca gözlük kullanıyorum demiş.vücudunda herhangi kesik veya bir dövme yok.Sanırımda elenmiş.bu geçtiğimiz cumartesi biz yanına ziyarete gittik.o zamanda meslek secimleri için gelmişler heralde.ne yazıkki 4 bölüğe sıra gelmeden seçimler bitmiş.yani 4 bölükten hiç kimseyle konuşmamışlar.acaba bir daha seçimler olur mu olmaz mı bilmiyorum.kendisi orda manga başı olmuş.üniversite öğrencisi kardeşim.sürekli evrak işiyle uraşıyor.ayrıca trampet çalıyormuş yürüyüşlerde.meslek seçimlerine gelseler bir daha müzisyenim dicek.gerçi bilgisayarla da arası oldukça iyi ama müzisyenlik demek istiyor daha çok.vurmalı çalgıları çalabiliyor.ayrıca yemin töreninde yürüyüşlere katılmıcakmış.çünkü o yürüyüşler kasıktan dimdik ayak atıyormuşsun.ben katılmak istemiyorum demiş.onlar içerde yemin ediceklermiş.doğu kışlada yemin töreni oluyorsa inşallah orda olur senin dediğin gibi erken bir saatte kavuşurum kardeşime.Şİmdi tek dileğim tekrar meslek secimlerine gelmeleri.Bu 4 bölük ne olcak şimdi zaten 300 kişilermiş bunlarla hiç konuşmadan bunlar eğlendimi oluyor yani.walla şu askerliğin işine aklım ermiyor.allahtan arabamız var da hafta 3 gün gidebiliyorum.kardeşim de sayemde eğitimden kurtuluyor.yanlız dün dediğine göre bu hafta çok zor geçicekmiş.eğitimlerler sertleşcekmiş.heralde yemin törenine hazırlık.

    RUDE cim batı kışlada bildiğim kadarınla 8 bölük kötüymüş.umarım o çok rahattır.ben hafta sonları doğu kışlaya giderken ordan geçiyorum inanılmaz bir kalabalık var.ordaki tek sorun çok kalabalık olması.bunu unutma.ALLAH KURTARSIN HEPSİNİ.KEŞKE YARDIMCI OLABİLSEK.
  • ben izmirde oturduğum için arabayla yarım saat sürüyor bana doğu kışlaya gitmem.zaten fazla sürat yapamıyorsun manisa yolunda çok radar taraması var.buna rağmen yarım saatte orda oluyorum.kapıdaki askerler artık beni tanıyor.cmt pzr birde hafta içi gidoğu kışla mart diyorum.orası çok rahat bi yer bana göre.birde doğu kışla mart ayında sakarya ya taşınıyormuş.batı kışlada başka bir yere taşıncakmıi.doğu kışla topcu olcakmış.edindiğim bilgiye göre.yani kardeşim orda da kalsa sakarya ya gidicek.aman can güvenliği olsunda neresi olursa olsun.
  • ALLAH, herkesin evladına sağlık, sıhhat, afiyet versin. Gözü yolda olanlarada sabır versin.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.