Şimdi Ara

1 haziran 2018 CityCocoTr rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , konuyu ekşisözlükten kopyalıyorum . Yakın bir arkadaşımın başından geçen bir olay . Bu tarz bir cihaz almak isteyen/almayı düşünen arkadaşlar için bir uyarı olması açısından konuyu bir süre yukarda tutalım .

merhaba sevgili sözlük ve ahalisi.

uzun zamandır rezalet gibi rezalet başlığı açılmayan sözlüğümüzün aylık rezalet ihtiyacını karşılayacak derecede bir rezaletle sizlerleyim

özet isteyenlere ; citycoco turkiye distribütörü avcilar mağazasından, 6700 tl verip , comfort elektrikli scooter aldık. cihaz performans olarak, akülü çocuk arabalarının bi tık üstü birşey çıktı.
    ufacık bir rampada kontak kapattı. hemen ertesi gün iade etmek isteyince, yokusta hicbirsey olmaz akar gider diyen firma, olur öyle arada sende düz yolda sürüver tarzında tavsiye verdi. baktılar iadede ısrar ediyoruz, önce 2. el olarak alırız dediler. sonra da hiçbir şekilde iade alamayız dediler. tüketici hakem heyetine başvurduk süreci hizlandirmak icin tavsiye almak ve bilgi vermek adına bu başlığı açtım.

pazartesi günü arkadaşımla avcılar citycoco mağazasına gittik. orada cihazı almadan önce 10 metre falan düz yolda sürdük ve satıcıya ben işe gidip geleceğim işyerimin ora yokuş, yokuşta problem olur mu? diye sordum, satıçı arkadaş biliyormuş bizim orayı, "o yokuşta hic bişey olmaz rahat gider gelirsin şarjı 4-5 saate doluyor" dedi. (8-10 saatte zor doldu)
    neyse söylenenlere güvendim ve salı günü kargoyu gönderdiler hic sarjı yoktu aksama dogru geldi. bende 4 gibi sarja koydum aksam 10 gibi aldım eve gidicem sarjı dolmamıstı, tabi dedikleri gibi cıkmadı.
    hafif bi yokuş var orayı cıkıyorum tak pil sıfıra düştü aniden ekran kapandı ve motor durdu.
    az bi yokuşta bildiğin kontak kapatıyor cihaz.
    firmayı aradığımda pil azalınca tekrar şarj edeceksin dediler, 5 dk lık bi yokuşta pil 100 den 20 ye düşüp kontak kapatıyor 5 dk da bir priz mi arayacağım? iade etmek istiyorum deyince henüz alalı 2 gün olan cihazı 2. el alırız dediler .
    şuanda da beni iyice oyalıyorlar.
    kendi sayfalarında cayma hakkı var ve buna binaen iade etmek istediğimde olmaz diyorlar.
    tüketici hakem heyetine başvurduk ilkkez başıma böyle birşey geliyor, insallah adalet sağlanır.
    ekşi sözlük
    1 haziran 2018 citycocotürkiye rezaleti
    https://eksisozluk.com/1-haziran-2018-citycocoturkiye-rezaleti--5672726

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi towyedi -- 4 Haziran 2018; 14:26:9 >

• Nicki gördüm patlattım bi black rose yine

10. dakikada şu an ve müthiş...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarı .

Arkadaşlar birazcık yukarda tutalım lütfen.Ne kadar çok kişi görürse o kadar kişiye yardımımız dokunur.
  • Keşke satıcının sözlerine güvenip alışveriş yapmasaydınız. Araştırmak, daha önce alanlara sormak gerekiyor alışveriş yapmadan önce. Tüketici hakem heyeti kaç TL'ye kadar bakıyoru hatırlamıyorum. Hakkınızı arayın eninde sonunda süreç sonuçlanacaktır.
  • Bakalım nasıl sonuçlanacak

acaba bu iş ile ilgili olarak makamda bir bilirkişi var mı? yoksa karar masa başı mı verilecek incelenmeden.

Tahminim böyle bir olay için bilirkişi çalışanın olmadığı. Böyle bir senaryoda maalesef ki dosyanız inceleyen memurun insafına kalıyor.
  • kendi eşşekliği bu citycocolar sahil kentlerindeki yazlıklara yazdan yaza senede max 30gün kullanılacak kafa agrıtmayan motorlardan. o paraya yüzlerce scooter var gitmiş en alınmayacağını almış hakediyor böyle tipler kazıklanmayı :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyükşehir belediyesi statüsünde olan illerde 4 bin 570 Türk Lirası ile 6 bin 860 Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetleri

ilçe bakmıyormuş satıcı da çok dürüstmüş maşallah, yatacak yeri olmaz inşallah :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    A101 28 Mayıs 2015
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Up,

• Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up
  • İşe gidip gelmek için böyle birşeye bel bağlamakta bana garip geldi. Kendince makul düşünceleri vardır ehliyet vs. Vs. Ama az parada değil.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olaydan dışarı bir şey söyleyeyim.

Bu kıçı kırık oyuncağa 6700 verene kadar ehliyet + ybr 125 esd alınırdı bu oyuncaktan 1000 kat daha mantıklıdır.
  • Yukarı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ürünleri alıp 10 gün binip sıkılan bir sürü 2. El ilanı var. Keşke ona yönelseydiniz.

• Bir insan neden böyle bir alet almak ister ki?

• geçmiş olsun. nasıl bir yokuş varmış da böyle bir alete ihtiyacı olmuş anlamış değilim.

bu arada her türlü davasını açsın. parasını geri alır.
  • Matematik ve bilim bilmeyen toplumlarda böyle olur maalesef. Elektrikli araçları kullananlar saygıyı hakediyorlar. Bisiklet/motor/araba vs.

Ben de elektrikli bisiklet kullanıcısıyım.

Gelelim ilk cümleye,batarya teknolojisi daha çok iyi gelişmediği ve aşırı pahalı olduğu için asıl olay sürtünmeyi azaltmak ve az enerji sarfetmek olacaktır.

EŞEK kadar KOCAMAN bu tekerleklerle o bataryanın ve motorun yokuşta çıkacağına nasıl inandınız?

Çoğu motorsiklette yok o tekerlek.

Ne diyeyim, geçmiş olsun.
  • 50 cc motorlar hiç üzmezdi
  • Yokusta test etseymis arkadasin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.