Şimdi Ara

1 GB ram'de internet hızlanır mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: asprin

İnternet hızlanmaz. Sayfalar biraz daha hızlı açılır. Antivirus kuruludur büyük ihtimalle. Bir sayfayı açarken antivirus o sayfadaki bütün dosyaları tarar. Bilgisayarın ne kadar hızlıysa o kadar hızlı tarayacağı için sayfanın açılma hızı artacaktır. Ancak şuna dikkat etmek gerekir. Arkaplanda çalışan çok program var mı? Veya bilgisayarın ilk açıldığında belleğin ne kadarını kullanıyor? Eğer 512MB a yakın bir değerse 1GB ram fark yaratır. Eğer fazla kullanmıyorsa ram almaya değmez.
    quote:

Orjinalden alıntı: :::Banner:::

Arkadaşlar benim bilgisayar 512 ram de 1 GB ya da 1.5 GB yapsam sayfaların açılışı gözle görülür şekilde hızlanır mı?
    Yoksa gerek yok mu?

• quote:

Orjinalden alıntı: penguin

Ram bellek ile internet arasında ilişki şu şekilde kurulabilir,
    Java appletları bol bulunan, üzerine flash animasyon, javascript ve bilumum programlama teknolojisi yığılmış siteleri açarken, bellek tüketimi fazlasıyla artar.
    Dolayısı ile, java uygulamaları çalıştıracağınız bir site için, ekstradan 100MB bellek ayırmak, bir lüks değil ihtiyaç olmaya başlar.
    Bunun gibi, beş-on siteyi aynı anda açmaya çalıştığınızda, 1GB bellek ilaç niyetine kullanılabilir diye düşünüyorum.

Grafikli sayfalar fazla açılırsa rama binecek böylelikle ram ihtiyacı olabilir ama bu çok düşük bi ihtimal..
  • Gözle Görülmezz.
  • ya kardeşim kavga çıkarmak için başlık açmışsın.

senin sorduğun soru ne?------------> "1 GB ram'de internet hızlanır mı?"

sen cevabı kafanda hazırlamışsın.hızlanır diye.hızlanmaz diyen herkesi tersliyorsun.

istediğin cevabı alana kadar da durmayacaksın sanırım.

al sana cevap FAZLA RAM İNTERNETİ HIZLAAANDIRMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAZZZZ!
  • kesinlikle hızlandırmaz. Sayfa açılışı olarakta başka bir açıdanda. 512 ile 1 gb arasında ki fark internet hızına etki etmez. Hani işlemci deseniz belki çok çok çok az bir etki. Ayriyetten orada farklı bir şeyde okudum. İnternet hızı yani sörf diyeyim sadece senin bağlantı hızınada bağlı değil. Aynı zamanda sörf yaptığın sitenin sana sunduğu hızıda bağlı. Dolayısıyla yani sörf yaptığın site hızlı değilse ister p3 128k ile bağlan istersende çift hızlı heyper işlemcilerle 10 mbit ile bağlan genede sitede kriz geçirirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derbe -- 8 Aralık 2005, 14:43:17 >
  • bence artırır ama kesin mi bilemem çün kü ben 512 kuyllanıyorum
  • Hızlandırmaz ama şöle bir alakası vardır;
    benim gibi bolca haber okuyan biriyseniz mutlaka bir seferde birçok ie sayfası açarsınız dolayısı ile su gibi ram kullanılır. benim bilgisayrımdada 512 MB ram vardı, yaklaşık 19-20 sayfa açınca ie çökmeleri oluyordu. 1024 yaptıktan sonra şimdi hiç problem yaşamıyorum. yakşalık 40-45 sayfa açınca dahi çok nadir problem oluyor.
    e tabi birde ram müsait olacağı için hdd daha az çalışacak ve genel sistem performansını da etkileyecektir. e tabi oyunlar için zaten min 1gb...
  • arkadaslar, standart bir kullanıcı, çok fazla ram harcıyan programları çok fazla sayıda açmayacağından, 512 RAM FAZLASIYLA yetecektir, 1024-2048-4096 RAM lerle arasında o kullanıcların farketceği bir hız farkı yoktur, bilgisayar çalışırken sadece kendisine yetecek RAM varmı diye kontrol eder yani 2048 ve 4096 Ram arasındaki farkı anlayamazsınız..gereksizdir..
  • Ram ile internetin ne alakasi var anlamiş değilim, güldürmeyin adami, Eğer hizlanacaksa 4 gb ram takalim 512 kbps ile uçalim arkadaşlar bosuna 2048 kbps internet almaya gerek yok
  • ccaparli gördüğüm kadarıyla başlığa bakıp cevap yazmışsın... Mesajları okusaydın belki o küçük beynine bişiler girerdi

federaL aynı şekilde sen de... Önce tüm mesajları oku istersen... Anlayan, bilen arkadaşlar gerekli açıklamayı yaptı...

quote:

Orjinalden alıntı:asprin

Sayfalar biraz daha hızlı açılır. Antivirus kuruludur büyük ihtimalle. Bir sayfayı açarken antivirus o sayfadaki bütün dosyaları tarar. Bilgisayarın ne kadar hızlıysa o kadar hızlı tarayacağı için sayfanın açılma hızı artacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı:feylesof

:::Banner::: sıkma canını,biz biliyoruz nasıl etkide bulunacağını.
    Bu konu daha önce de açılmıştı.
    Arkadaşlar "sörf hızı" ile telekomdan aldığımız bağlantı hızını karıştırıyorlar.
    Sonuçta Cache denilen bir olgu var.Sayfalar hem harddiskte hem de bellekte tutuluyor.
    Önbellek miktarı ne kadar yüksek olursa,önbelleğe alınan sayfa sayısı o kadar çok olur ve böylece o sayfalar arasında sörf hızı bariz bir şekilde artar.Bellek düşük olduğunda belleğe alınan dosyalar sürekli defrag edilmek zorunda kalacaktır ve sayfalar arası sörf hızını olumsuz etkileyecektir.

quote:

Orjinalden alıntı: esenlik

İnternet hızı tabilki değişmez. Ama internetde kullanığın programları daha stabil hızlı kullanmak için ram gereklidir.
    Belirgin bir hızlanma gözükür. Aksini iddia eden arkadaşlar çıkarın ramleriizi 128 ram takın görün ne demek istiyoruz. Hatta aynı sayfanın tam açılma sürelerini ölçün hem normalde hem 128ramlii iken üstün körü yazı yazmayın. Ben hergün parça alıp sattığımdan ara sıra ramim düşük kalıyor o anlarda ben birebir görüyorum sayfaların açılma yavaşlığını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::Banner::: -- 8 Aralık 2005, 19:43:04 >

• ramla sadece ie açılışı hızlanır bağlantı hızının internet hızıyla alakalı bişiy
  • arkadaşlar tüm mesajları okumadan ya da bilip bilmeden mesaj yazmayalım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoonRose -- 8 Aralık 2005, 19:55:17 >
  • attıgın 3700 msj la dogru orantılı olarak bıseylerde ogrenmıs olman gerekırdı
    ama pek oyle gozukmuyor...

quote:

Arkadaşlar internet sayaları ram'e kaydedilir... NE kadar çok olursa o kadar çok sayfa kaydeder o kadar hızlanır...

Neyse anlayan arkadaşlar nedir yorumunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: RSS_02

attıgın 3700 msj la dogru orantılı olarak bıseylerde ogrenmıs olman gerekırdı

Belkide senin gibi gereksiz adamlardan dolayı öğrenemedim...

Herkes yukarıda alıntısını yaptığım adamlar gibi olsaydı öğrenirdim
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: RSS_02

attıgın 3700 msj la dogru orantılı olarak bıseylerde ogrenmıs olman gerekırdı

Belkide senin gibi gereksiz adamlardan dolayı öğrenemedim...

Herkes yukarıda alıntısını yaptığım adamlar gibi olsaydı öğrenirdim

yasin böyle konuşan insanlar için cesa almaya değmes seni bilen bilir bu forumda uuraşma lütfen

• yeterince cevap almış bir konu
    bundan ötesi tartışmalara gidecek belli
    bu sebeple topic kilitlenmiştir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.