Şimdi Ara

1 GB ram'de internet hızlanır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 512 ramin arsa taskbarda aç bakbakiyim %de kaçını kullanıyorsun muhtemelen 230 mb kullanılıyor diğeri yarısı boştadır birde ie. aç bak % kaç kullanıyor gene yarısıdır sonra 10 tane sayfa aç bak kaçını kullanıyor muhtemelen 250 civarı olmuştur gene yarısıdır bu durumda zaten 512 ram sana yeticektir bilgisayar için 512 ideal kesinlikle hızlanma filan olmaz kimseyi kandırmayın ve insanları yanlış yönlendirmeyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: guguk

512 ramin arsa taskbarda aç bakbakiyim %de kaçını kullanıyorsun muhtemelen 230 mb kullanılıyor diğeri yarısı boştadır birde ie. aç bak % kaç kullanıyor gene yarısıdır sonra 10 tane sayfa aç bak kaçını kullanıyor muhtemelen 250 civarı olmuştur gene yarısıdır bu durumda zaten 512 ram sana yeticektir bilgisayar için 512 ideal kesinlikle hızlanma filan olmaz kimseyi kandırmayın ve insanları yanlış yönlendirmeyin

Evet bencede 512 PC için en ideali.

Ama bende hala 256 SD var

• DOSTUM İNTERNET HIZININ RAM LE HİÇ ALAKASI YOK.BU TAMAMEN SENİN İNTERNET HIZINLA ALAKALI.OYUN OYNAMAYACAKSAN GRAGİK VİDEO KURGU MÜZİK PROGRAMLARI MULLANMAYACAKSAN RAM ALIP BOŞA MASRAF YAPMA DERİM.
  • ram le site açılışı hızlanırmı diyen zihniyeti kınıyorum

Ne ilgisi var ram le internet hızının, bide hızlanmaz diyen arkadaşlara sinirli bi şekilde downstream dedim diyosun.
    once downstream ne onu öğren ?
  • Bu konu hala devam ediyor mu ?

Ben şaka olsun diye açıldı sanmıştım
  • Ram yükselirse, Internet Explorer in yani iexplore.exe dosyasının sistemden okunup açılması hızlanır. Internet hızınız 56 k ise bir değişiklik olmaz,56 k kalır, 256 ise 256 kalır 512 ise 512 1 MB ise 1 Mb olarak kalır, yalnız şöyle bir değişiklik olur... Siz, www.herhangibirsite.com gibi bir adresi adres satırına yazıp enter a bastığını zaman ki sayfanın browserda görünme hızında bir değişik olur ama bu internet hızından değil, Ram inizin yuksek olmasından dolayı, bilgisayarınızın webden gelecek bilgileri derleyip browser a yansıtma süresi kısalır, bu da size gözle görünecek bir fark oluşturmaz...

inşallah yazdıklarıma kimse öfkelenmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inadinadadas -- 30 Kasım 2005, 14:35:04 >

• Yaw 128 olan rami 256veya 512 yaparsan zaten bariz bi şekilde hızlanır dosya açılmaları, windows uygulamaları
    ama site açılışına en ufak etkisi bile olmaz.Sitenin açılması internet hızıyla alakalı
  • 128 mb ram var bende. Ram'in artması program açılışlarını etkiler. İnternet hızını arttırmaz.
  • internet hızıyla alakalı olsa ben televizyondan internete girerken ram bulunamadı derdi :)) televizyon derken media center.
  • internet hızının artması diye bişi olamaz ...ama şu olabilir ...iexplorer daha hızlı çalışabilir ... bende 512 lik bi makine var ...

arkadaşta ise 128 lik bi makine ... sanırım bende iexplorer ın çalışmasından kaynaknan bi hız var ..

aynı lan a bağlıyız ...bu hız da çok fark yaratacak bi hız değil ...
  • İnternet hızlanmaz. Sayfalar biraz daha hızlı açılır. Antivirus kuruludur büyük ihtimalle. Bir sayfayı açarken antivirus o sayfadaki bütün dosyaları tarar. Bilgisayarın ne kadar hızlıysa o kadar hızlı tarayacağı için sayfanın açılma hızı artacaktır. Ancak şuna dikkat etmek gerekir. Arkaplanda çalışan çok program var mı? Veya bilgisayarın ilk açıldığında belleğin ne kadarını kullanıyor? Eğer 512MB a yakın bir değerse 1GB ram fark yaratır. Eğer fazla kullanmıyorsa ram almaya değmez.
    quote:

Orjinalden alıntı: :::Banner:::

Arkadaşlar benim bilgisayar 512 ram de 1 GB ya da 1.5 GB yapsam sayfaların açılışı gözle görülür şekilde hızlanır mı?
    Yoksa gerek yok mu?
  • internet hızı ram artınca hızlanmaz. bu kesin bir kuraldır. ikisi ayrı şeylerdir.

şu olabilir. örneğin ben aynı anda yaklaşık min. 40 küsür sayfa ile uğraşıyorum. bir dünyada msn var aynı zamanda kayıt kartı ile arka planda bişiler kaydı falan yapıyorum. o zaman bütün bunlar nerede duruyor? tabi ki rqam da ve ram yetmez se hdd oluşturacağı swap ram dosyasında. dolaylı yollardan eğer bu tip işleri herhangi bir tekleme olmadan yapayım diyorsa 1gb ram idealdir. ram arttıkça aynı anda açtığın web sayfa sayısı da arta. bu tür işler 256 ile yapmak insanın gülmesine neden olur. hehehe
  • quote:

Orjinalden alıntı: asprin

İnternet hızlanmaz. Sayfalar biraz daha hızlı açılır. Antivirus kuruludur büyük ihtimalle. Bir sayfayı açarken antivirus o sayfadaki bütün dosyaları tarar. Bilgisayarın ne kadar hızlıysa o kadar hızlı tarayacağı için sayfanın açılma hızı artacaktır. Ancak şuna dikkat etmek gerekir. Arkaplanda çalışan çok program var mı? Veya bilgisayarın ilk açıldığında belleğin ne kadarını kullanıyor? Eğer 512MB a yakın bir değerse 1GB ram fark yaratır. Eğer fazla kullanmıyorsa ram almaya değmez.

Ben de bunu demeye çalışıyorum... Ama bazı arkadaşlar anlamak istemiyo Hala internet hızının ram'le alakası yok dio Biliyorum olmadığını...

Neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::Banner::: -- 2 Aralık 2005, 17:06:09 >

• Ok. Sorun çözüldü herhalde...
  • resimleri yuklemeyi iptal edin internetiniz 100bin kat hizlanir ehe
  • bu hamur daha çok su götürmez inşallah
  • şöyle etkilidir
    1 C sürücünde 1 gb boş alan bırak
    2 bilgisayarında virüs spy trojan vb... barındırmadığın sürece
    3 fazla işlem yapmadığın taktirde
    4 internet explorer ile flash java gibi uygulamaların olmadığı sadece yazı ve arkaplanın olduğu sitede surf ise
    eğer bunların cevapları okey ise 512mb ram kalsın ama haa benim bilgisayarımda trojan falan olur diyosan sıkı bir warez ciyim diyorsan ve çoğunlukla flash ve java uygulamalarını internette kullanırım vb... gibi diyorsan yükselt
  • Ram fiyatları biliyorsun geçen seneye göre oldukça düştü.
    Bilgisayarı internet dışında da binbir türlü işler için kullandığımız düşünüldüğünde arttırmanda yukarıda da belirtiğim sebeplerden dolayı da fayda var.
  • evet belki 512 mb ram exploreer icin yeterde artar belki ama..! sadece exploreer kullanmıyorsunki. Eğerki sisteminde fasszla ram harcayan uygulamalar var ve explorera yeterince ram ayrılamıosa yani sistemindeki ram yeterli değil bu explorer dahil bütün uygulamalarını yavaşlattır. dolayısıyla ramini artırman mantıklı.(unutma eğer sistemin rami yetmiyorsa) yoksa hic bir anlamı yok.
  • ram interneti hızlandırmaz performansı artıttırır nihayetinde sayfaların hızlı açılmasını sağlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.