Şimdi Ara

1 GB ram'de internet hızlanır mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl 17 inc monitörden 21 inç e geçince internet hızımız artmıyorsa ram lerini 512 den 1 gb yapınca hızın artmaz; ama telokom müdürlüğnüne bir dilekçe verirsen hızın artar........
  • quote:

Orjinalden alıntı: amd77

bazıları binbaşı seviyesine gelmiş ama pek bir şey öğrenememiş. ram le internet hızının ne alakası var !!!!

Hâlâ ''ram le internet hızının ne alakası var'' diyo ya

Arkadaşım önce bi mesajları oku istersen... post için mesaj yazma... zahmet olucak ama bi oku istersen yazılanları

2 sayfa oldu ya

• quote:

Orjinalden alıntı: zoozfire

Nasıl 17 inc monitörden 21 inç e geçince internet hızımız artmıyorsa ram lerini 512 den 1 gb yapınca hızın artmaz; ama telokom müdürlüğnüne bir dilekçe verirsen hızın artar........

Tövbe ya

Neyse bişi demiyorum artık... ya lütfen 1. sayfada yazılanları okur musun Biliyorum internet hızımın artmıcağını Alla alla ya

Kafayı yicem ya Hala internet hızı artmaz dio adam

• :::Banner::: sıkma canını,biz biliyoruz nasıl etkide bulunacağını.
    Bu konu daha önce de açılmıştı.
    Arkadaşlar "sörf hızı" ile telekomdan aldığımız bağlantı hızını karıştırıyorlar.
    Sonuçta Cache denilen bir olgu var.Sayfalar hem harddiskte hem de bellekte tutuluyor.
    Önbellek miktarı ne kadar yüksek olursa,önbelleğe alınan sayfa sayısı o kadar çok olur ve böylece o sayfalar arasında sörf hızı bariz bir şekilde artar.Bellek düşük olduğunda belleğe alınan dosyalar sürekli defrag edilmek zorunda kalacaktır ve sayfalar arası sörf hızını olumsuz etkileyecektir.
  • Aslında herkes aynı şeyi söylüor ama yanlış anlaşılma oluor
  • :::Banner::: kardeş konuyu biraz daha açarak yazsaydın yanlış anlaşılmalara neden olmazdı ...Neyse birçok arkadaşımız konuyu gayet güzel açıklamış ama anlayana...........saygılar..
  • BİRÇOK ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ YOĞUN BİR PROGRAM TRAFİĞİ YAŞIYORSAN VE BU ARADADA 1 2 TANE İÇİNDE BOLCA JAVA VE EKLENTİ İÇEREN BİR ŞİTEYİ AÇMAYA ÇALIŞIYORSAN BİRDE BU ARADA DOWNLOAD FELAN YAPIYORSAN 1 GB HİÇTE FENA OLMAZ..

AMA PC BOŞTA ÇALIŞIRKEN AKLINA ESİP 1 2 SAYFAYI ZİYARET EDEYİM DERSEN RAMLE İNT. HİÇ ALAKASI YOK ARKADAŞIM..BİRDE ŞU VAR DAHA ÖNCE ZİYARET ETTİĞİN SİTELERİN VE SAYFALARIN YAPILARI BELLEKTE TUTULUYOR..BUNLARI DA SENİN FARKETMEN İMKANSIZ KİMBİLİR SANİSENİN 1000 DE KAÇI KADAR HIZLA GEÇİYORLARDIR RAM DEN..BUNUDA SENİN FARKETMEN İMKANSIZ
    AMA İLLEDE ALMAK İSTİYORSAN VE İLERDE İNTERNET HIZI TB LERE VARDIĞINDA BENİM PC İHTİYAR KALMASIN DİYORSAN AL TABİ..
  • kısacası direkt bi etkisi olmaz .ama proglar hızlı calısacagııcın i.e da hızlı acılacagından dolaylı yoldan hızlanır
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

:::Banner::: sıkma canını,biz biliyoruz nasıl etkide bulunacağını.
    Bu konu daha önce de açılmıştı.
    Arkadaşlar "sörf hızı" ile telekomdan aldığımız bağlantı hızını karıştırıyorlar.
    Sonuçta Cache denilen bir olgu var.Sayfalar hem harddiskte hem de bellekte tutuluyor.
    Önbellek miktarı ne kadar yüksek olursa,önbelleğe alınan sayfa sayısı o kadar çok olur ve böylece o sayfalar arasında sörf hızı bariz bir şekilde artar.Bellek düşük olduğunda belleğe alınan dosyalar sürekli defrag edilmek zorunda kalacaktır ve sayfalar arası sörf hızını olumsuz etkileyecektir.

feylesof sağol ya... Bi sen anladın beni

Mesela ben O.D.T.Ü'de P3 256 MB Ram bilgisayarda; 2 MB/sn internet kullandım... Ama sayfaların açılışı 1024 kbps hızı olan; P4 512 ram bilgisayarla aynı... Download tabiki 10 kat daha hızlı! ama sayfaların açılışı aynı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::Banner::: -- 3 Aralık 2005, 13:35:34 >

• ram sistem performansınızı düşürmediği sürece bağlantı hızınızı etkilemez.yani artık 64 ram yavaşlama yapabilir ama 256 ile 1.5 gb ın bir farkı yoktur.yani hızlandırmaz.sadece çok düşük ram ile sistem kasılırsa yavaşlatır o kadar.
  • İnternet hızı tabilki değişmez. Ama internetde kullanığın programları daha stabil hızlı kullanmak için ram gereklidir.
    Belirgin bir hızlanma gözükür. Aksini iddia eden arkadaşlar çıkarın ramleriizi 128 ram takın görün ne demek istiyoruz. Hatta aynı sayfanın tam açılma sürelerini ölçün hem normalde hem 128ramlii iken üstün körü yazı yazmayın. Ben hergün parça alıp sattığımdan ara sıra ramim düşük kalıyor o anlarda ben birebir görüyorum sayfaların açılma yavaşlığını.
  • quote:

Orjinalden alıntı: esenlik

İnternet hızı tabilki değişmez. Ama internetde kullanığın programları daha stabil hızlı kullanmak için ram gereklidir.
    Belirgin bir hızlanma gözükür. Aksini iddia eden arkadaşlar çıkarın ramleriizi 128 ram takın görün ne demek istiyoruz. Hatta aynı sayfanın tam açılma sürelerini ölçün hem normalde hem 128ramlii iken üstün körü yazı yazmayın. Ben hergün parça alıp sattığımdan ara sıra ramim düşük kalıyor o anlarda ben birebir görüyorum sayfaların açılma yavaşlığını.

İşde anlamıyolar ki

Bizim de bi bildiğimiz varki konuşuyoruz...

Adam hala ''binbaşı olmuşsun bişi bilmiyosun; ram'le internet hızının ne alakası var'' diyo

Kendisi çok biliyo ya...

• Eheh arkadaş konuyu açtığına bin pişman oldu
    Sonuç olarak bağlantı hızı tabii ki değişmez ama yüklenmiş sayfaların kesintisiz bir şekilde açılması ve sayfalardaki flash, java applet ve diğer yan programcıkların çalışmasında faydası olur.
  • arkadaşlar banerın üstüne gitmeyin artık alla alla

kardeş sayfalar hızlı açılır yani tek tıklamayla 1 sn.yede explorer 0.50 saniyede firefox açılır..

ayrıca ekran kartını ve işlemcini de değiştirsen sayfalar daha güsel gözükür

ses kartını değiştirirsen daha hoş müzi,kler dinlersin...

ayrıca aasabisin biras bildiğin bir konuda msg atıyorsan başkalarının verdiği cevaplara sinirlenme derim ben... kaç küsur kişi problemini çözmek için girmiş msg.a

ayrıca sana 512 bile çok

git sinemaya
    git taksime o parayı ram e vereyeceğine ye bence...

çok hızlı açılmasını istiyorsan ram cleaner kullan defrag yap yap bişile dostum ya

• quote:

Orjinalden alıntı: aytunci

arkadaşlar banerın üstüne gitmeyin artık alla alla

kardeş sayfalar hızlı açılır yani tek tıklamayla 1 sn.yede explorer 0.50 saniyede firefox açılır..

ayrıca ekran kartını ve işlemcini de değiştirsen sayfalar daha güsel gözükür

ses kartını değiştirirsen daha hoş müzi,kler dinlersin...

ayrıca aasabisin biras bildiğin bir konuda msg atıyorsan başkalarının verdiği cevaplara sinirlenme derim ben... kaç küsur kişi problemini çözmek için girmiş msg.a

ayrıca sana 512 bile çok

git sinemaya
    git taksime o parayı ram e vereyeceğine ye bence...

çok hızlı açılmasını istiyorsan ram cleaner kullan defrag yap yap bişile dostum ya

Bişi demiyorum artık... adam yazılanları okumadan geliyo topic'i hortlatıyo ya

• internette gezinmede bırakın ramı,eski ile yeni bilgisayar arasında bile fark yok!
    örnek
    evde 2 bilgisayar ve bir laptop var
    1.si 3000 athlon
    2.si 1050 athlon
    3.sü 1600 intel centrino
    aralarında internette gezinmede nede downloadda ben bir fark göremiyorum
    bağlantım 10 mbit,belki ondandır,bilemiyorum
  • ya ram her şeyin hızını etkiler tabi ki ama internet hızı artsın diye ram alanı hele hele 512den 1024 e çıkaranı ilk defa görüyorum
    surf hızına etse etse %5 etki eder. yani o da ne fark eder?
  • biri şu konuyu kapatsa artık çok iyi olur ya silebilen biri yok mu bu topic i?
  • bence var..mesela firefox veya exploreri açtıgınızda bir süre bekliyorsunuz takılmalar işlem yavaşlıkları yaşanıyor ve resim gösterme gücünü de etkiler bence.. bu arada hiç etkilemiyor diye bir kanıt varmı?

• Cevap yazmayın artık
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.