|
1 GB önbelleğe sahip AMD EPYC Genoa-X işlemcisi ortaya çıktı!
-
-
İlk bilgisayarım da 256KB Ram vardı :)
-
Saçma sapan birşey.
Kimsenin bu kadar çok çekirdekli veya bu kadar çok önbellekli herhangi bir işlemciye ihtiyaç duyduğunu ne gördüm ne duydum.
Bu işler bana tamamen göz boyama gibi geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 18 Nisan 2023; 23:20:3 > -
Tırnağına...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Haberdeki Amd'nin Epyc serisi bir islemcisi, sunucularda ve superbilgisayarlarda kullaniliyor, gunluk genel amacli son kullaniciya yonelik bilgisayarlarda degil.
-
Boşnakcım gene havandasın döktürüyorsun (:
-
Arkadaş bilgisayarları sadece oyun oynamaktan ibaret makine olarak görüyor
-
Çok yavaştır o bellek bir işe yaramaz. İşlemci önbelleği ışık hızına yakın olmak zorunda birden 32 mb dan 1 GB'a çıkması mümkün değil, teknoloji o kadar ilerlemedi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sunucu ve süper bilgisayarlarda kullanılınca ne oluyor hastalıklara çare mi buluyorlar yada füzyon mu gerçekleştiriliyor?
Bunların hiçbiri olmadığına göre ben bu işlemcilerin en iyi durumda bile az sayıda laf olsun diye üretildiğini "en çok çekirdek bizde, en cigolaytlı süper bilgisayar bizde" demek için üretildiğini geri kalan gerçek sunucuların vs bu gereksiz işlemcilerle alakasının olmadığını düşünüyorum.
659984551 çekirdekli 16 cigolayt önbellekli işlemci kullanılınca facebook profil fotom 16 çekirdekli işlemciden farklı olarak 0.000001 saniye daha hızlı mı yükleniyor. Bu mudur olay yani?
Altı üstü bir foto yollayacaksın neyin 763 çekirdeği bu demezler mi o sunucuya?
Ben süper bilgisayar denilen şeylerin bile olduğundan şüpheliyim kimse kusura bakmasın. Yok bizde 10.000 çekirdek var yok biz 10.050 çekirdeklisini yaptık nasıl da geçtik sizi vs bir sürü tantana. Göster şu süper bilgisayarı dediğimizde de sıra sıra rafların içinde yanıp sönen birkaç led var başka da bir olay yok. Ne bileyim büyük hastalıklara çare falan yok hiç.
Sorsan hep bi simülasyon neyin yapıyorlar da ortada işe yarar bir şey var mı dediğimizde tık yok.
E ne malum bunların gerçek olduğu? Benim mimarlık ofisi sahibi arkadaşım var 8 çekirdekli işlemciyle çatır çatır render alıyor fazlasına o bile ihtiyaç duymuyor. Onun bile ihtiyaç duymadığı 697941132 çekirdekli işlemci çıksa ne olur çıkmasa ne olur.
Çoğu pazarlama bu işlerin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 19 Nisan 2023; 2:36:45 >
-
O bahsettiğin 3242141234 çekirdekli işlemcileri bizzat üreten ve servis olarak satan uluslarası bir firmada yazılımcı olarak çalışıyorum. Emin ol altı üstü bir foto video dediğin iş o kadar basit değil. Kendin kullanmıyor olabilirsin ancak bir çok profosyonel için bu işlem güçleri kesinlikle gerekli. Hatta şuanki teknolojiler bize yetmiyor bile. Milyar dolarlar bu işlere boşuna akıtılmıyor buna emin olabilirsin :)
Bunların gerçek olduğuna inanmıyorsan da diyebilecek bir şeyim yok zaten
-
evt hastalıklara çare buluyor doğrudur. Fold@home illa gpu ile çalışacak diye birşey yok hatta bazı programlar cpu kullanıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 19 Nisan 2023; 4:26:18 > -
Süper dar ülkemiz düşünce ufku. Hayallerinde işlemcinin çalışacağı yer yok.☹️
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu ülkede teknoloji, bilim, eğitim önemsenmez, hakir görülür. Nedeni ağzında diş başında saç kalmamış, protein yerine ekmekle beslenen, okumaya zekası yetmediğinden okuyanlara düşman, tavuk beyni ile çöplükte sağa solu didikleyerek hayatını geçiren embesillerdir. Cahilliğin nobranlığın ve ahlaksızlığın tepe yaptığı dönemlerdeyiz. Maalesef bunlarla aynı havayı soluyoruz... Şu teknoloji haberinin altına neler yazılırdı ama kırsal cehalet her yerde maalesef...
-
görende sanacak işlemci mühendisi
-
Bunlar sunucu işlemcileri, kişisel pc için değil.
-
Bu bir ihtiyaç olmasaydı ticari bir ürün haline getirmezlerdi. Dolayısıyla gösteriş dışında hiç bilmediğiniz bir dünyadaki bazı insanların ihtiyaçları karşılanıyor. Bu kadar yüksek gereksinime neden ihtiyaç olduğunu da ayrıca sorgulamak gerekiyor. Bu işlemcilerin çok çekirdekli olmayan alt modellerinden 20 tane kullanıyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Senin ufkun mimar arkadaşının render alan pc si kadar dar olabilir. Bu işlemcileri sana yapmıyorlar o yüzden. Çok da şeyapma sen takılmana bak.
Facebook profil foton için bu kadar güçlü işlemciye gerek yok. Celeron 400 ile de ayarlarsın.
Nick ini de Boş Ağa olarak düzenle fazla harf israf etmişsin.
-
Kendi sunucularımızda 24 çekirdek işlemci kullanıyoruz 196gb ram ile birlikte. Sistemin ayakta kalabilmesi için 3 tane aynı sunucudan var. Yetmediği zamanlar oluyor. AMD genel olarak yüksek bellek bant genişliği sunuyor. Bu da sanallaştırma yapanlar için iyi bir özellik.
-
Hocam yorumunuz çok derin ve zekice yazılmış, dünyaya bakış açınızı çok beğendim. Leonardo da Vinci ile bir akrabalığınız var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Arkadaş bilgisayarları sadece oyun oynamaktan ibaret makine olarak görüyor
|
Haberdeki Amd'nin Epyc serisi bir islemcisi, sunucularda ve superbilgisayarlarda kullaniliyor, gunluk genel amacli son kullaniciya yonelik bilgisayarlarda degil.
|
Senin ufkun mimar arkadaşının render alan pc si kadar dar olabilir. Bu işlemcileri sana yapmıyorlar o yüzden. Çok da şeyapma sen takılmana bak. Facebook profil foton için bu kadar güçlü işlemciye gerek yok. Celeron 400 ile de ayarlarsın. Nick ini de Boş Ağa olarak düzenle fazla harf israf etmişsin. |
Boşnakcım gene havandasın döktürüyorsun (:
|
|
Bizim insanlarımız cahil olduğu konularda konuşmasa ilerleyeceğiz belki de. |
Hocam yorumunuz çok derin ve zekice yazılmış, dünyaya bakış açınızı çok beğendim. Leonardo da Vinci ile bir akrabalığınız var mı? |
Kendi sunucularımızda 24 çekirdek işlemci kullanıyoruz 196gb ram ile birlikte. Sistemin ayakta kalabilmesi için 3 tane aynı sunucudan var. Yetmediği zamanlar oluyor. AMD genel olarak yüksek bellek bant genişliği sunuyor. Bu da sanallaştırma yapanlar için iyi bir özellik. |
Kimse günlük özel kullanım için tır kamyon gemi uçak vs almıyor. O zaman bunlarda ihtiyaç değil diyebilirmiyiz :))))))
|
Benzer içerikler
- whatsapp sohbet balonu rengi değiştirme iphone
- biyografi sözleri
- facebook dondurma
- whatsapp"ta engellendiğimi nasıl anlarım
- telegram premium ücretsiz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X