Bildirim
1 âdet tyt mat sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
-
Hocam anlamadım.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Nereyi hocam
20 kişi 18x
2 kişi 2x
1 kişi 100x
Son iki rakamı kazanan bilete ait 2 tane var biri biletin kendisi
Peki ya diğerleri hocam?
Bi de son rakamı aynı olanların iki tanesi son iki rakamı aynı olanlardan
Hocam yine anlayamadım.
X
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenelony -- 24 Haziran 2020; 18:53:28 >
bir bilet x lira olsun. toplanan para 200x olur. kazanan kişi 100x lira alır. çekilişi kazanan bilet numarası kaç basamaklı bir sayı olursa olsun x ve 2x lira ikramiye kazanan insan sayısı aynıdır.
örneğin ikramiye 004 numaralı bilete çıkmış olsun. 004 den başka son 2 hanesi 04 olan bilet numarası 104 dür. 104 nolu bilet sahibi 2x lira kazanır. 004 ve 104 den başka son basamağı 4 olan bilet sayısı 18 dir. 18 kişi x lira kazanır.
100x+2x+18x=120x=2400
x=20
istersen sayı uydurup tekrar deneyebilirsin. örneğin 016 ve 137 sayıları için tekrar denersen yine 1 kişi 100x lira, 1 kişi 2x lira, 18 kişi x lira kazanır.
Geçen denemede çıkmıştı bu sorunun şıklarında bariz bir mantık hatası var: hasılatın yarısı büyük ikramiyeye gidecek şıkları 200 ile çarparsak hasılatı buluyoruz ve A şıkkı haricinde hepsinin yarısı dağıtılan ikramiye tutarını geçiyor. Ben böyle yapmıştım. -
Soruyu yazan belki de test tekniğiyle mantık olarak çözülmesini istemiştir öbür türlüsü sınavın formatını biraz aşıyor gibi
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X