Şimdi Ara

1 Ayda 7 Kilo Vermek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

YGS&LYS maratonu yüzünden baya kilo aldım, kendime dikkat etmedim. Hiç diyet filan yapmadım ama yaparsam da sağlam yapacağıma inanıyorum.

Günlük öğün nasıl şeyler yemeliyim / yememeliyim?

Günlük spor yapacaksam ne gibi yöntemlerle yapmalıyım?

Bazı gıdalar varmış, boksörlerde kullanıyormuş onu gün içersinde alıyormuşsun 8 saat civarı filan tok hissediyormuşsun, hiçbir şey yemene gerek kalmıyormuş. Onlar sağlıklı mıdır acaba?

• 1 ayda 7 kilo fazla bence.versen bile kısa zamanda geri alırsın.tatildesin zaten 2 ay a yayabilirsin.
    neler yiyebilirim demişsin sabah kahvaltısında eğer seviyorsan haşlanmış yumurta ye bol bol domates közlenmiş biber ye az birazda yağsız olanlarından peynir yiyebilirsin.eğer erken saatte kahvaltı yapıyorsan 12 gibi biraz meyve ye.birazdan kasıt 2-3 kayısı-7-8 kiraz-1 elma-yarım muz-1 şeftali-4-5 dilim karpuz bunlardan birini seç.öğlen et ne bulursan ye ben hindi etini tavsiye ediyorum mesela hem düşük kalorili hem lezzetli.mümkünse yemeklerini kendin pişir yağ kullanmamaya özen göster.örneğin ben hindiyi pişirirken yağ yerine sütle pişiriyorum hem de daha yumuşak oluyor hindi.baharat kullanabilirsin bol bol.akşamüzeri de ya yine meyve ye yada yarım avuç kadar kuruyemiş yiyebilirsin.ama fazla kaçırmamaya dikkat et malum bayağı yağ var kuruyemişlerde.akşama gelincee sadece salata ye yağsız az tuzlu.tabi yağsız olunca tadı olmuyor ben daha yenilesi bi hale getirmek için bol bol limon sıkıyorum.mümkünse yatmadan 3 saat önce yemek olayını bitir.eğer gece miden kazınırsa ağzına 1 tane kuru kayısı atıver o bayağı kesiyor açlığı.hee bir de günde 1 fincan şekersiz yeşil çay iç gece yatmadan olursa iyi olur çünkü gevşer ve daha rahat uyursun.ben kendi uyguladıklarımı yazdım sana tabi herkesin bünyesi farklı sende zaten bi süre sonra kendine göre bi düzen oturtursun

• Bende 2 hafta önce diyetisyene gittim, ideal kilomdan 5 kilo fazlam varmış. Ama ben biraz daha vermek istiyorum dedim, 7 kiloda karar kıldık. 3.5+3.5 iki ay şeklinde vereceğim. Başkasının diyeti uygulanmaz derler ama ben yine de seninle paylaşayım, istersen dene.
    Boy=1.60, kilo=59, 21 yaşında bayanım. Hipotroidizmim var ve kolestrolümde biraz yüksek (230) çıktı. Diyetisyenimin buna uygun olarak verdiği diyet şu şekilde;
    Sabah kahvaltısı (07.00-10.00)
    2 kibrit kutusu beyaz peynir ( light veya köy peyniri),
    veya 1 kibrit kutusu peynir + 1 yumurta (haşlanmış tavada farketmez
    veya 1 kibrit kutusu light kaşar peynir ve Uno Denge light ekmekden yapılmış tost ( yağ sürülmeyecek)
    5 zeytin
    1 dilim tam tahıllı, çavdar ekmeği veya 2 dilim Uno Denge Light ekmek ( Tost yaparsan bunları kullanacaksın)
    istediğin kadar söğüş domates, salatalık, yeşil biber, maydanoz

1. Ara (10.00-12.00)
    10 badem veya 10 fındık veya 3 ceviz

Öğle (12:00-14:00)
    1 porsiyon sebze
    Yarım kase yoğurt veya 1 su bardağı ayran
    Bol salata ( 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağlı)
    1 dilim tam tahıllı, çavdar ekmeği veya 2 dilim Uno Denge Light ekmek veya 1 kase çorba

2. Ara (14.00-15.00)
    1 porsiyon meyve + 1 su bardağı süt veya 1 kase yoğurt veya 1 kibrit kutusu peynir veya 1 su bardağı ayran

3. Ara (16.00-17.00)
    1 porsiyon meyve + 1 su bardağı süt veya 1 kase yoğurt veya 1 kibrit kutusu peynir veya 1 su bardağı ayran

Bu şekilde 2 aranın yerine tek ara da yiyebilirsin o da şöyle;

2. ve 3. Aranın Yerine (15.00-16.00)
    Yarım simit + 1 üçgen peynir
    veya 1 paket diyet bisküvi
    veya 4 yemek kaşığı sütlü tatlı
    veya 2 top dondurma

Akşam (18.00-20.00)
    3 köfte kadar et veya3 köfte kadar tavuk veya 3 köfte kadar balık veya 9 yemek kaşığı baklagil
    Yarım kase yoğurt veya 1 su bardağı ayran
    Bol salata ( 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağlı)
    1 dilim tam tahıllı, çavdar ekmeği veya 2 dilim Uno Denge Light ekmek veya 2 yemek kaşığı makarna veya 2 yemek kaşığı bulgur pilavı

4. Ara (20.00-22.00)
    1 bardak kefir veya 1 kutu meyveli probiyotik yoğurt

Her öğün öncesi 1 bardak, toplam 8-15 bardak ılık su içilecek
    Günde 3 bardak çay (yeşil olursa iyi olur) + 1 kutu Coca Cola Zero + 1 Sade soda içebilirsin
    Haftanın 3-4 günü 45-60 dakika tempolu yürüyüş veya yüzme
    Ana ve ara öğünleri kendi içlerinde değiştirebilirsin
    Yemekler yağlı olmayacak 1 kilo sebze/ baklagile 2 yemek kaşığı yağ, tereyağ margarin yok

Burada yazılanlara da dikkat edilecek
    http://www.doktorsitesi.com/yazi/6185/30-adimda-saglikli-zayiflama?a_id=125

Haftada bir kontrolüm var değişiklik olduğunda, istersen yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crn_knk -- 2 Temmuz 2011; 0:14:29 >

• Teşekkürler arkadaşlar.

@crn_knk
    Sabah ve akşam öğünlerini hemen hemen senin dediğin gibi yapmaya başladım 1-2 gün önce, ama ara ve öğlen öğünleriyle birlikte tamamını uygulamak benim için zor gibi. Spor olarak yüzmeye başlayacağım haftalık, kaydoldum bizim yakınlarda bir yere. Onun yanı sıra gündelik olarak şınav ve mekik çalışması yapıyorum. Umarım bunlar şimdilik yeterli olur. Senin diyetin konusuna gelecek olursak, elbette sonucunu yazarsan güzel olur. Çünkü boy-kilo orantısı olarak aynı sayılırız.

Bir şey daha sormak istiyorum, genelde diyetisyenler bol su için diyorlar gün içerisinde.( bkz; 2 lt gibi) Ben de pek su tüketmem, onların yerine içecek olarak meyvesuyu veya gazozlu içecekleri tercih ederim. Acaba su içmenin kilo vermede ne kadar bir etkisi vardır?
  • Gazlı içeceklerin faydadan çok zararı var diyet falan şöyle dursun herkesin uzak durması lazım ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Espâda

Teşekkürler arkadaşlar.

@crn_knk
    Sabah ve akşam öğünlerini hemen hemen senin dediğin gibi yapmaya başladım 1-2 gün önce, ama ara ve öğlen öğünleriyle birlikte tamamını uygulamak benim için zor gibi. Spor olarak yüzmeye başlayacağım haftalık, kaydoldum bizim yakınlarda bir yere. Onun yanı sıra gündelik olarak şınav ve mekik çalışması yapıyorum. Umarım bunlar şimdilik yeterli olur. Senin diyetin konusuna gelecek olursak, elbette sonucunu yazarsan güzel olur. Çünkü boy-kilo orantısı olarak aynı sayılırız.

Bir şey daha sormak istiyorum, genelde diyetisyenler bol su için diyorlar gün içerisinde.( bkz; 2 lt gibi) Ben de pek su tüketmem, onların yerine içecek olarak meyvesuyu veya gazozlu içecekleri tercih ederim. Acaba su içmenin kilo vermede ne kadar bir etkisi vardır?

Sonuç yazmayı unutmuşum .
    Bugün itibariyle diyetimin 12. gününü bitirmiş bulunmaktayım. Evdeki tartıya göre 1,5 kilo diyetisyendeki tartıya göre 700 gram vermişim. Aradaki farkın sebebi, diyetisyende ilk tartıldığımda akşam 5 olmuş ben daha bir şey yememiştim tartılacağım diye, ikinci tartılışımda ise yemek yemiştim, 1- 1,5 litre su içmiştim. Evde ise her iki tartılışımda aç karna olduğu için fark daha rahat belli oluyor. Bu 12 günde hiç spor yapmadığımı da belirteyim.
    Doktorların tiroidden dolayı metabolizman neredeyse durmuş demelerine rağmen ben 12 günde 1,5 kilo vermişsem sen uygularsan daha iyi sonuç alabilirsin bence. Ama ara öğünleri atlamamak çok önemli diyor iyetisyen, uygulaması da çok zor değil. Her öğün için telefonun takvimine hatırlatma ekledim, saati gelince telefon çalıyor, telefon çaldığında en yakın manavdan, 3 kayısı veya 5kırmızı erik + 1 ayran almak ne kadar zor olabilir ki?

Ayrıca su içmek de çok önemli su içmeyince vücut ödem yapıyormuş. Meyve suyu ile aralarındaki fark ise en basitinden şu; 2 litre meyve suyu senin günlük kalori ihtiyacının 2/3'si kadar kalori almak demek, 2 litre su ise 0 kalori demek. Bende su içmeyi pek sevmiyorum aslında ama, yarım litrelik pet şişelerden alıp hep yakınında tutunca bir şekilde gidiyor, hem ne kadar içtiğini de hesaplayabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crn_knk -- 1 Temmuz 2011; 21:07:55 >

• Bende seninle ayni dertten muzdaribim bak arkadasim kosmassan asla kilolari veremezsin azimli olmak 1. Sarttir. Arkadasin verdigi diyet programi guzel ama ben sana yine hatirlatma yapayim gazli iceceklerden uzak dur ozellikle coca cola fanta vb. oyle kacamak yapmak yok mc donalds a gideyim burger kinge gideyim bir doner yiyeyim gibi. Uzun sure spor yapmadigindan hamlamissindir spor yaparken dikkatli ol kendine sinir koy 20 dakika koş kostugun zaman anlayacaksin ki baya uzun bir sure 20 dakika :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 ay da 32 kilo verdim
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şuanda 70 kilo oldum.
  • quote:

Şuanda 70 kilo oldum.

çok hızlı değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: anıl20

quote:

Şuanda 70 kilo oldum.

çok hızlı değil mi

Hızlı evet ama istemeden oldu birazda. Kız arkadaşımdan ayrılınca yemeden içmeden kesildim.
  • 3-5 günde 4 kilo çok abes kaş yapayım derken göz çıkarma sonra ...
  • Şimdi ben birşeyler diyeceğim ama bu söylediklerim şu şekildedir hocanın dediğini yaptığını yapma :) Özellikle son dönemde aşırı kilo almış birisiyim. Sizin durumunuz çok iyi bile yani :) Boy artı 30 lardayım :) Ama 1.5 yıldır diyet düşünmedim sporda nadiren zevkine yaptım. Ben doğduğumda 5.5 kilo olduğumdan bildim bileli kilo problemi yaşayan birisiyim o nedenle tavsiyelerimi belirteceğim.

Öncelikle bir arkadaş spora başlayacaksan hamlamışsındır 20 dakika koş demiş. Önerdiğin arkadaşın cinsiyetini bilmiyorumda bayansa ve daha önce koşu yapmadıysa 20 dakika bile koşamaz zaten ki 20 dakika koşması iyi birşey değil. Yağ yakımı 45 dakikadan sonra başlıyor. Eğer 45 dakika koşabilecek kondisyonunuz yoksa 1 saat "tempolu" yürüyüş yapın. Nabız değeride vermek isterdim ama yaş ve cinsiyete göre değiştiğinden bir değer vermeyeyim sonra yanlış anlaşılır. Ayrıca eğer kondisyonunuz elveriyorsa koşudan veya yürüyüşten sonra interval çalışması yapmanız çok çok daha faydalı olacaktır. İnterval çalışmasını sizin anlaycağınız dilden anlatayım. 100 metre arkandan köpek kovalıyormuş gibi koş sonra yavaşla(durma sakın) sonra 100 metre yavaş git sonra bi 200 daha koş arkandan köpek kovalıyormuş gibi sonra 200 daha yavaş git. Burada kendi kondisyonunuza göre 200 lerin sayısını arttırabilirsiniz veya 400 e çıkabilirsiniz. Ben en son 1.5 sene önce 30 dakika koşuyordum sonra 200+400+400+800+200+200 yapıp sonra mekik , şınav , barfiks çekiyordum ve diyetsiz(sadece ekmek yemeyip ve kola yerine zero içerek 2 ay gibi bir sürede 10 kilo kadar vermiştim) Ama benim sporla aram iyi olduğundan spora ağırlık vermiştim. İşimde müsait. Eğer sizin böyle bir imkanınız yoksa diyete ağırlık vereceksiniz.

Bir diğer konuda ara öğünler. diyetisyene giden arkadaşlar biliyordur mutlaka. Çevremde görüyorum öğle yemeği yiyeceğiz ben yemiyeceğim diyetteyim diyor. Bunu malesef genelde kız arkadaşlarda daha fazla görüyoruz. Bu çok yanlış bir yöntem. Birşey yemezseniz metabolizma yavaşlar ve sonuç yine hüsran olur. O nedenle ara öğünler çok önemli kesinlikle atlanmamalı. Gazlı içecekler tabi ki kötü ama benim tecrübelerim ve daha önce konuştuğum 3 spor uzmanı ve 2 diyetisyeninde söyledği meyve suyu içeeğine illa su dışında birşey içmek istiyorsan zero kola iç diyorlar. O nedenle bende bir kola fanatiği olarak zeroyu tavsiye ediyorum. Ben kendime ödül gibi koyuyordum zeroyu. 1 saat koşarsam içeyim tarzında. Hoş bir motivasyon oluyor açıkcası ;)

Diyet yapan arkadaşlara bir tavsiyemde ben hiç denemedim ama spor yapacaklarsa eğer yağ yakıcı haplar var. Bakın piyasadaki oturduğunuz yerden sizi zayıflamayı vaad eden hapları demiyorum. Yağ yakıcı hapları spordan 1 saat önce alıyorsunuz. Normalde spor yaparken dedim ya 45 dakika sonra yağlar yakılmıyor başlıyor diye işte o haplar bu süreyi öne çekiyor. Spor yapılmazsa hiçbir manası yok.

Son bir söz bünyenizin kilo almaya uygun olduğunu düşünüyorsunuz misal ben :) Diyeti hiç bir zaman bitirmemelisiniz. Arzuladığınız kiloya indikten sonra da form koruma diyetine devam etmelisiniz aksi takdirde verdiğiniz kilodan daha fazlasını uzun vadede alırsınız.(En büyük örnek benim :) )

Eğer yanlış birşey söylediysem özür dilerim ama bunlar benim yaklaşık bir 10 yıllık tecrübelerim sayısız spor uzmanı ve diyetisyenle görüşmüşlüğüm var. Defalarca 10 kilo civarında kilo verip bi o kadarda almışlığım var. Hepinize bol şans dilerim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.