Şimdi Ara

1.9 jtd sehir ici yakit durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar full depo ile 800 km ye yakin yol kat ediyorum ortalama 80-120 km sizce bu normal mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • help

• Merhaba
    Tam dolu depo ile 800 km demişsin iyi veya kötü olup olmadığı için öncelikle depo hacmini yazman gerekir.3 senedir 1.6 multijet doblo kullanıyorum tam dolu depo ile şehir içinde yaklaşık 750 km falan gidiyorum bunuda depo yakıt lambası yanana kadar gidersem oluyor.Yani yaklaşık 6.7 lt/100 km ortalama oluyor.Bu yol şartlarına ve kullanımıma göre değişiyor ama ortalama olarak demeliyim.Bu arada aracımın deposu 60 lt ve el kitabına göre yakıt ikaz lambası yandığında depoda 8-10 lt arası yakıt kalıyor.Tecrübe de ettim lamba yandığında ya 50 lt yada 52 lt de tabanca atıyor.
    Şehir dışında da menzil yine yakıt lambası yanana kadar 925-1000 km arası değişiyor.oda 5.4 lt / 100 km ortalama gibi buda 90-120 km arası süratlerde kullanırsam.Bir keresinde Bursa m.kemal paşa arasında 4.8 / 100 km ortalama oldu oda 90 km hızı geçmeden sabit hızda.
    Otobanda ise kocaeliden istanbula 140-160 km hızlarda seyrettim ortalamam 7.6 lt / 100 km çıktı.

Benim değerler böyle senin için iyi veya kötü diyebilmemiz için depo kapasiteni ve şehir içi veya şehir dışı katettiğin km yi yazman gerekicek.

• quote:

Orijinalden alıntı: VMTX

Merhaba
    Tam dolu depo ile 800 km demişsin iyi veya kötü olup olmadığı için öncelikle depo hacmini yazman gerekir.3 senedir 1.6 multijet doblo kullanıyorum tam dolu depo ile şehir içinde yaklaşık 750 km falan gidiyorum bunuda depo yakıt lambası yanana kadar gidersem oluyor.Yani yaklaşık 6.7 lt/100 km ortalama oluyor.Bu yol şartlarına ve kullanımıma göre değişiyor ama ortalama olarak demeliyim.Bu arada aracımın deposu 60 lt ve el kitabına göre yakıt ikaz lambası yandığında depoda 8-10 lt arası yakıt kalıyor.Tecrübe de ettim lamba yandığında ya 50 lt yada 52 lt de tabanca atıyor.
    Şehir dışında da menzil yine yakıt lambası yanana kadar 925-1000 km arası değişiyor.oda 5.4 lt / 100 km ortalama gibi buda 90-120 km arası süratlerde kullanırsam.Bir keresinde Bursa m.kemal paşa arasında 4.8 / 100 km ortalama oldu oda 90 km hızı geçmeden sabit hızda.
    Otobanda ise kocaeliden istanbula 140-160 km hızlarda seyrettim ortalamam 7.6 lt / 100 km çıktı.

Benim değerler böyle senin için iyi veya kötü diyebilmemiz için depo kapasiteni ve şehir içi veya şehir dışı katettiğin km yi yazman gerekicek.

1.9 jtd 60 lt depo 750 km yapip fullettim sehir ici 80-120 yapiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE727383A -- 14 Mart 2013; 19:02:54 >

• Merhaba
    Düz hesap aracın bu km süresinde 60 lt nin tamamını yaktığını kabuledersek ortalama 8 lt / 100 km ortalama çıkarki bu düz hesap aslında yaptığın km yanında birde aldığın yakıtın litresini versen daha iyi olucak.Bu şekilde yanlış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VMTX

Merhaba
    Düz hesap aracın bu km süresinde 60 lt nin tamamını yaktığını kabuledersek ortalama 8 lt / 100 km ortalama çıkarki bu düz hesap aslında yaptığın km yanında birde aldığın yakıtın litresini versen daha iyi olucak.Bu şekilde yanlış olur.

55 lt falan aldim mazot icinde vardi alirken 5 lt

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astra K 1.4T Yakit Tuketimi
    9 yıl önce açıldı
    Golf 8 1.5 e-tsi yakit tüketimi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Verdiğin bilgiler kadarıyla ve aracının silindir hacmine rağmen yakıt değerlerin bence iyi.Yakıt tüketimi konusunda birden çok faktör var etki eden ama düz mantık düşünüldüğünde bana iyi bir değer gibi geldi.
  • şehiriçi 80 120km 24.5litre 100tl 420km yol bilgisayarı 5.4litre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARGEGSM -- 8 Nisan 2013; 22:14:04 >
  • Ben albea ile uzun yolda 4.0 a kadar düşüyorum şehir içindede 4.5 falan en fazla. (1.3mj) belki faydası olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.