arkadaşlar boyum 1.71 29'' mtb çok mu büyük olur ya da sürebilir miyim?
Bu iş için kadro boyu önemlidir. Aynı çapta tekere uygun çeşitli kadro boyları vardır. Kadro boyu kadrodaki selenin takıldığı borunun uzunluğundan belli olur. O nedenle Öncelikle bisikletin kadro boyutunu uygun seçerseniz sıkıntı olmaz. Herkesin boyu aynı olsa bile bacak uzunlukları farklıdır. İmkan varsa deneyin. En ideal konum bisiklete oturduğunuzda ayak uçlarınızın hafif kırık vaziyette yere değdiği şekildir. Yani ne ayak tabanınız seleye oturduğunuzda yere düz basacak ne de sadece ayak ucunuzla zar-zor duracaksınız. Ayrıca sele borusu da yeterince uzun ise istediğiniz ayar yapılabilir. Öncelikle uygun kadro boyu sonra sele borusu ile ince ayar unutmayın.
quote:
Orijinalden alıntı: Sozuak
Bu iş için kadro boyu önemlidir. Aynı çapta tekere uygun çeşitli kadro boyları vardır. Kadro boyu kadrodaki selenin takıldığı borunun uzunluğundan belli olur. O nedenle Öncelikle bisikletin kadro boyutunu uygun seçerseniz sıkıntı olmaz. Herkesin boyu aynı olsa bile bacak uzunlukları farklıdır. İmkan varsa deneyin. En ideal konum bisiklete oturduğunuzda ayak uçlarınızın hafif kırık vaziyette yere değdiği şekildir. Yani ne ayak tabanınız seleye oturduğunuzda yere düz basacak ne de sadece ayak ucunuzla zar-zor duracaksınız. Ayrıca sele borusu da yeterince uzun ise istediğiniz ayar yapılabilir. Öncelikle uygun kadro boyu sonra sele borusu ile ince ayar unutmayın.
peki 21'' kadro çok mu büyük olur?
hem 21" kadro hem de 29" MTB çok çok büyük olur size.
Çok büyük, siz 15-18" arası bakmalısınız bence. Benim de boyum 1.71. 18" kadro uygun geliyor. Tabi 26" lastik için.
29'' yalan oldu yani. çok teşekkürler yardımlarınız için.
29" sadece jantla alakalı, ama bi miktar yükseltiyor bisikleti 1.71m uygun kadro 16-17" idir
29'' yalan oldu yani. çok teşekkürler yardımlarınız için.
boyun önemli değil bacak boyuna bak bacak boyun 80cm den uzunsa 18' 29jant bisiklete binebilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: yellowpick
quote:
Orijinalden alıntı: Sozuak
peki 21'' kadro çok mu büyük olur?
1,88 boyum var ve 21" kadro kullanıyorum. Bazen ben bile manevra yaparken sıkıntı çekiyorum. 29" sürmek istiyorsanız 17"-18"den büyük almayın yoksa sizin için eziyet olur bisiklet sürmek.
160-170 26 jant 16'' uygun olur. Benim boyum 1.70 16'' kullanıyoyorum gayet rahat.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme