Şimdi Ara

1.6 TDCI Mondeo ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
6.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi forumlar.55 bin liraya 2012 model titanium paket 1.6 70 80 binde mondeo almayı düşünüyorum.bir kaç sorum olacak sizlere.

1.6 115 hp bu kasayı taşır mı,malum çok ağır ?
    yakıt tüketimi nasıldır?
    4 5 sene sorunsuz binmek istiyorum,beni memnun eder mi ?
    selective paket ile arasında ki farklar nelerdir ?
    ford servis ve parça fiyatları nedir?
    ortalama motor ömrü kaç bin acaba ?
    daha sonra satışı konusunda bizi üzer mi ? malum sitede toplam 70 tane ilanı var ve şaşırdım.

NOT : PERFORMANS ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL ANCAK SOL ŞERİTTE ARKAMIZDAN FAR ÇAKILACAK DURUMA DA GETİRMESİN BİZİ

BAŞKA ARAÇ TAVSİYE EDER MİSİNİZ? İYİ GECELER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglarozy -- 9 Mayıs 2015; 0:44:50 >

• 2.0 motorların bu kadar tercih edilmesinin sebebi nedir acaba arkadaşlar ? Arada net fiyat farkı da var zaten ?
  • 1.6 tdci gayet güçlü bir dizel motor. Aktarımı felan fevkalade. Selektive çok dolu mukemmel donanımlı arac. Cok fark var saymakla bitmez. Dizel arabayi anlamsiz devirlerin altinda tutmazsaniz da bastıkça gider.
    Ayrıca mondeoyu satarsiniz ama biraz uzun surebilir. Cok gördüm bu durumi çevremde. Galerilerdedir hep mondeo ilanlari. Çünkü halk satamayip sıkılıp galeriye vermekte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysnsnglsmhrybrhm.19000

1.6 tdci gayet güçlü bir dizel motor. Aktarımı felan fevkalade. Selektive çok dolu mukemmel donanımlı arac. Cok fark var saymakla bitmez. Dizel arabayi anlamsiz devirlerin altinda tutmazsaniz da bastıkça gider.
    Ayrıca mondeoyu satarsiniz ama biraz uzun surebilir. Cok gördüm bu durumi çevremde. Galerilerdedir hep mondeo ilanlari. Çünkü halk satamayip sıkılıp galeriye vermekte

yorum için teşekkürler.ben bu arabayı alırsam 4 5 seneden önce satmam,bundan eminim.satacak ve yeni araç macerasına girecek mecalim yok.sadece 2.0 motora rağbet olmuş oda sanırım 1.6 da otomatik şanzıman ilana denk gelmedim ondan olsa gerek.ben özellikle manuel istiyorum ve yakıt olarak beni üzmesin,donanımı tatmin etsin,önemlisi yolda arkamızdan selektör çaktıracak duruma getirmesin.

• Geçen kuzenin şirket Aracına bindim. Mondeo 1.6 tdci selective Donanım. Neyse bir iki ufak gaza bastı ben 2.0 sandım sonra yakıttan bahsederken 1.6 oldugu için 6-7 litre diyordu o zaman anladım. Arabanın gidişi gerçekten güzeldi ve kasa ağırlığını hissettirmiyordu. Yani diyeceğim şu ki 1.6 dizel çoğu araçla aynı gidişe sahiptir. Belki 0.2-3 saniye farkeder

• caglarozy kullanıcısına yanıt
    Bence cok güzel araç. 2.0 illaki cok canlı motor ama Manuel 1.6 size yeter. Ben fordun dizelinin sizi üzecegini sanmıyorum. Tavsiyem selektive beyaz renk

• quote:

Orijinalden alıntı: omcool

Geçen kuzenin şirket Aracına bindim. Mondeo 1.6 tdci selective Donanım. Neyse bir iki ufak gaza bastı ben 2.0 sandım sonra yakıttan bahsederken 1.6 oldugu için 6-7 litre diyordu o zaman anladım. Arabanın gidişi gerçekten güzeldi ve kasa ağırlığını hissettirmiyordu. Yani diyeceğim şu ki 1.6 dizel çoğu araçla aynı gidişe sahiptir. Belki 0.2-3 saniye farkeder

Şimdi şöyle bir durum var ben zaten 5 6 senedir partner ticari arabaya biniyorum iş dolayısıyla.bu saatten sonra bana hangi arabaya binsem kardeşim ne gidiyor yahu dedirtir ondan yana sorun yok beni yakıt olarak üzmesin,kasanın ağırlığını ana yollarda yansıtmasın bana yeterlidir.donanım olarak titanium olanlara gücümüz yetiyor gibi duruyor malum siteden baktığımda ve arkadaşın dediği gibi çoğu galeriden ve sınırlı ilan.tutulmadığı ortada aracın ancak 2. el değer kaygım şuan için yok,uzun yıllar binmek istiyorum. motoru sorunsuz götürür herhalde bizi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 6 1.6 TDI MOTOR
    2 yıl önce açıldı
    Ford Mondeo 2.0 TDCI Otomatik
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysnsnglsmhrybrhm.19000

Bence cok güzel araç. 2.0 illaki cok canlı motor ama Manuel 1.6 size yeter. Ben fordun dizelinin sizi üzecegini sanmıyorum. Tavsiyem selektive beyaz renk

selective paketler ile aralarında net fiyat farkı var ve benim 55 56 nın üstüne çıkacak maddi dermanım yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglarozy

quote:

Geçen kuzenin şirket Aracına bindim. Mondeo 1.6 tdci selective Donanım. Neyse bir iki ufak gaza bastı ben 2.0 sandım sonra yakıttan bahsederken 1.6 oldugu için 6-7 litre diyordu o zaman anladım. Arabanın gidişi gerçekten güzeldi ve kasa ağırlığını hissettirmiyordu. Yani diyeceğim şu ki 1.6 dizel çoğu araçla aynı gidişe sahiptir. Belki 0.2-3 saniye farkeder

Şimdi şöyle bir durum var ben zaten 5 6 senedir partner ticari arabaya biniyorum iş dolayısıyla.bu saatten sonra bana hangi arabaya binsem kardeşim ne gidiyor yahu dedirtir ondan yana sorun yok beni yakıt olarak üzmesin,kasanın ağırlığını ana yollarda yansıtmasın bana yeterlidir.donanım olarak titanium olanlara gücümüz yetiyor gibi duruyor malum siteden baktığımda ve arkadaşın dediği gibi çoğu galeriden ve sınırlı ilan.tutulmadığı ortada aracın ancak 2. el değer kaygım şuan için yok,uzun yıllar binmek istiyorum. motoru sorunsuz götürür herhalde bizi ?

O yaşayacağın hissi bilirim. Şirket aracı partner var ondan inip neye binsem harbiden yer uçağı gibi geliyor Titanium da en dolusudır, motorda kendini ispatlamış Yakıt peformans dengesi çok iyi ve sağlam bir motordur. Her türlü alınır

• tam bir uzun yol arabası. Ama o kasaya 2.0 yakışır.

• quote:

Orijinalden alıntı: dudeykewl

tam bir uzun yol arabası. Ama o kasaya 2.0 yakışır.

2.0 kasa hem 750 800 lira vergi farkı var hemde benim bütçe max 55 2.0 kasalarda o fiyata temiz araç biraz zor gibi gözüküyor.
  • quote:

quote:

quote:

O yaşayacağın hissi bilirim. Şirket aracı partner var ondan inip neye binsem harbiden yer uçağı gibi geliyor Titanium da en dolusudır, motorda kendini ispatlamış Yakıt peformans dengesi çok iyi ve sağlam bir motordur. Her türlü alınır

508 auto6R active baktım navigasyonlu falan 56 57 e geliyor oda 2012 modelleri 80 90 binde ama bu daha çok içime sindi gibi.508 içi vs çok cafcaflı duruyor lafım yok da işte nedense içime sinmeyen bir şeyler var

• Kasa büyük görünüyorda araç 1500kg, b7 passatta 1500kg 1.6 tdi 105bg. Passatla millet yollarda terör estiriyor, 115bg aynı ağırlıkta mondeo neden yürümesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Kasa büyük görünüyorda araç 1500kg, b7 passatta 1500kg 1.6 tdi 105bg. Passatla millet yollarda terör estiriyor, 115bg aynı ağırlıkta mondeo neden yürümesin.

çok şükür elinde belgesiyle aklı başında bir adam geldi.2.0 motora yıllık 700 lira fark vermek istemiyorum aslına bakarsanız.4 5 sene beni usul usul götürür mü onu merak ediyorum.Linkte ki araç alınabilir mi ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-sahibinden-satilik-bakimli-arac-209156845/detay/

• quote:

quote:

Kasa büyük görünüyorda araç 1500kg, b7 passatta 1500kg 1.6 tdi 105bg. Passatla millet yollarda terör estiriyor, 115bg aynı ağırlıkta mondeo neden yürümesin.

çok şükür elinde belgesiyle aklı başında bir adam geldi.2.0 motora yıllık 700 lira fark vermek istemiyorum aslına bakarsanız.4 5 sene beni usul usul götürür mü onu merak ediyorum.Linkte ki araç alınabilir mi ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-sahibinden-satilik-bakimli-arac-209156845/detay/

Arkadaşım öncelikle 2.0 motor vergisi 2012 model için bu yıl 2. taksitte 850 TL yüksek. Gelecek yıl 1.6 için 700 TL, 2.0 için 2000 TL ödeyeceksin aradaki fark 1300 TL.

1.6 tdci 270NM torka sahip 1500kg araç için gayet yeterli. Tabi koltuğa gömsün 200km hıza kadar kesintisiz hızlansın dersen 2.0 bakacaksın.

Bence linkteki araç renk dışında harika. Titanium donanım ve mondeo kalitesi dizel clio parasına daha ne olsun.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşım öncelikle 2.0 motor vergisi 2012 model için bu yıl 2. taksitte 850 TL yüksek. Gelecek yıl 1.6 için 700 TL, 2.0 için 2000 TL ödeyeceksin aradaki fark 1300 TL.

1.6 tdci 270NM torka sahip 1500kg araç için gayet yeterli. Tabi koltuğa gömsün 200km hıza kadar kesintisiz hızlansın dersen 2.0 bakacaksın.

Bence linkteki araç renk dışında harika. Titanium donanım ve mondeo kalitesi dizel clio parasına daha ne olsun.

benim gönlüm beyazdan yana ama araç yakın mesafede yarın bir görmeye gideceğim gibi duruyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

benim gönlüm beyazdan yana ama araç yakın mesafede yarın bir görmeye gideceğim gibi duruyor

Zevk meselesi bende beyazdan yanayım ama siyahın bakımı çok sıkıntılı. Aracı sürekli pis görüyorsunuz ve insanın canı sıkılıyor. Beyaz aracı 2 hafta yıkamayın çamur yoksa temiz görünüyor. Siyahı yıkamacıda seviyorsunuz ertesi gün verdiğiniz yıkama parasına yanıyorsunuz vs.

• Makyajsız 2.0 dizel manuel titanium aracı aktif olarak kullanmaktayım, 1.6 dizel olanıda test etmiştim. Kesinlikle aracın çekişinde ve gidişinde bir problem yok, tork değeri ve iyi ayarlanmış vites aralıkları aracın yeterli bir performans sunmasını sağlıyor.

Donanım konusuna gelecek olursak bütçe el veriyorsa tabiki selective donanım almalısınız, makyajlı kasada makyajsıza göre titaniumda bazı donanımları kırptılar. Örneğin makyajsızda 8 yönlü elektrikli sürücü koltuğunu makyajlıda sadece yukarı ve aşağı yönde elektrikli olarak değiştirdiler. Bu kırpılan donanımlar ve selective donanımda bulunan ısıtmalı deri koltuk, xenon farlar, yokuş kalkış desteği vs. gibi donanımlar sizin için önemli değilse titanium sizi memnun eder, önemli olan ihtiyaçları belirlemek ve buna göre hareket etmek.

İnşallah istediğiniz gibi bir aracı bulabilirsiniz, şimdiden hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emirio

Makyajsız 2.0 dizel manuel titanium aracı aktif olarak kullanmaktayım, 1.6 dizel olanıda test etmiştim. Kesinlikle aracın çekişinde ve gidişinde bir problem yok, tork değeri ve iyi ayarlanmış vites aralıkları aracın yeterli bir performans sunmasını sağlıyor.

Donanım konusuna gelecek olursak bütçe el veriyorsa tabiki selective donanım almalısınız, makyajlı kasada makyajsıza göre titaniumda bazı donanımları kırptılar. Örneğin makyajsızda 8 yönlü elektrikli sürücü koltuğunu makyajlıda sadece yukarı ve aşağı yönde elektrikli olarak değiştirdiler. Bu kırpılan donanımlar ve selective donanımda bulunan ısıtmalı deri koltuk, xenon farlar, yokuş kalkış desteği vs. gibi donanımlar sizin için önemli değilse titanium sizi memnun eder, önemli olan ihtiyaçları belirlemek ve buna göre hareket etmek.

İnşallah istediğiniz gibi bir aracı bulabilirsiniz, şimdiden hayırlı olsun.

çok teşekkür ederim,yorumlarınız için sağolun.Kafama takılan yokuş kalkış desteği titanium paketlerde de var sanırım 2012 modellerde.selective almak bütçemizi zorluyor çünkü max değerlere yükseldik.2.0 dizel aracınız şehir içi ne kadar yakıyor acaba bir de hangi şehir ?

• caglarozy kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, bende şimdi baktım titaniumda yokuş kaklış desteği varmış.

Bizim araç İstanbul şehir içinde ortalama 8-9.5 litre civarında yakıyor, fakat ortalama hız 15-20 km/h aralığında yani genelde yoğun trafikte. Şehir dışında ise hız durumuna göre değişiyor, geçenlerde sabiha gökçene giderken tüketimi sıfırladım ve 100 km/h cruise control ile 4.8 litre değerini yakaladım. Her zaman o tempoda gitmek mümkün olmasada uzun yolda 5.5 litre gibi değerleri yakalamak gayet kolay.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.