Şimdi Ara

1.6 HDI 110 beygir C5 hantal mı seri mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
3.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • atmosferik bir motora göre hayli hayli seridir.yokuşlara hangi vites ile girdiysen o vites ile rahatlıkla çıkarsın.daha doğrusu 0-100'ü 1.6 105 hp passat ile aynı oranlarda hemen hemen.eğer passatı kullandıysanız c5'in performansı arasında pek bir fark yoktur.
  • 12sn güzel değer. Hantal bir araç değildir. Turbonun da yardımıyla yokuşlarda asla bayılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • powermoon kullanıcısına yanıt
    Yaklasik 130.000 km dir bu araci sirket araci olarak kullaniyoruz.motor bu kasayi cekmekte zorlaniyor.suspansiyon cok yumusak.yol tutus zayif.konfor iyi.ic mekan distan duran heybetli goruntuye gore dar.bagaj kucuk.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam "arkadaş insanlara torkun değil beygirin önemli olduğunu anlatamadık bi türlü" "torkla insanları kandırıp araba satıyorlar" diyen arkadaşlar için açılmış bir başlık olmuş.
    Benzer bi konuyu, volvo S40 almaya niyetlendiğimde yaşamıştım. sürekli Volvo kullanmış bir abimizle konuşmuştum, "1.6 dizel alacaksan hiç durma, ama 1.6 benzine sakın bulaşma, üzülürsün" demişti. Neden? Tork farkı. C5 in kalitesini felan bilmem, ama kasayı çekme konusunda şüpheniz olmasın. benzer güçteki benzinli motorla kıyaslanmaz bile çekiş ve sürüş keyfi. Hele rampalarda gece ile gündüz kadar fark eder.
    Bir de yol tutuşla İlgili olarak: ben de çok kötüdür Diye düşünüyordum, forumda bi arkadaş "eğer yolda bir tekeri Çıkmış ama hala yol almaya devam eden araba görürseniz, bilin ki o C5'tir" demişti. Son derece üstün bir yol tutuş ve denge sistemi olduğunu söylemişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatih.yalcin

    Yaklasik 130.000 km dir bu araci sirket araci olarak kullaniyoruz.motor bu kasayi cekmekte zorlaniyor.suspansiyon cok yumusak.yol tutus zayif.konfor iyi.ic mekan distan duran heybetli goruntuye gore dar.bagaj kucuk.

    Nasıl hantal ??
    Araç gayet atik ve seri
    İç mekan gerçekten dar ama bende başlarda şaşırmıştım dayım uzun olduğundan geriye çekiyor belki ondanda olabilir ama bana arkası bizim c4'den dar gibi geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 sene 112 bg e-hdi motora sahip 5008 kullandım.1 sene derken 0 aldım ve 110 bin kmde sattım.iş icabı çok gezerim.şanzumanın etkisiyle ilk kalkışta biraz hantallık vardı ama sonrasında ne rampada nede başka bir zaman beni utandırdığını gòrmedim.özellikle rampa performansı beklenmeyecek kadar iyiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir önceki kasa c5 kullandık 2 yıl kadar 2007 modeldi 1.6 hdi ve 150000 km'deydi aldığımızda fakat hiç sorun çıkarmadı araç.Şu an amcamda da yeni kasa e-hdi var.Motor gayet yeterli bana göre yokuşlarda sorun çekmessiniz.Fakat yeni kasa eski kasaya göre içeri daha fazla motor ses alıyor.İç mekanda soyulmalar oluyor ve direksiyonuna alışmanız zaman alabilir.Yakıtı performanslı kullansanız bile gayet makuldür.Süspansiyonlu modelini bulursanız eğer çok güzel olur.
  • Boyutları dıştan çok büyük, dar yerlere park ederken daha fazla dikkat gerektirir. Çok ilginç bir arka cam tasarımı vardır. Guzel bir araç.

    Rampa performansına gelirsek, az önce İzmir Sabuncubeli rampasını arkalı önlü sol şeritten gayet rahat (atmosferik araçlar tıkanırken) 110 sabit hızda çıktık. Bilmeyenler için söyleyeyim, Bornova'dan (50-60 mt rakım) çok kısa mesafede 580 mt.ye çıkılıyor.

    Konforunun çok iyi olduğu hep söylenir, hatta bu konuyla ilgili @dolcevita bir video paylaşmıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 27 Temmuz 2014; 11:34:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2,5 yılda 100.000 Km yapmış 1.6 HDI 110'luk C5 sahibi olarak;

    Yakıt:
    Şehiriçi en az 7 lt/100 km (Ortalama 7,5 lt/100km)
    Şehirdışı 85 km/h ortalamayla 3,8 lt/100 km
    Şehirdışı 90 km/h ortalamayla 4,1 lt/100 km
    Şehirdışı 100 km/h ortalamayla 4,5 lt/100 km
    Şehirdışı 110 km/h ortalamayla 5,1 lt/100 km
    Şehirdışı 120 km/h ortalamayla 5,5 lt/100 km
    Şehirdışı 130 km/h ortalamayla 6,3 lt/100 km

    yakar. Yoldaki eğime göre artıp, azalabilir.


    Motor:
    Aracın 1. vitesi ağır. Hakikaten ağır.Hele ki araçta 3-4 kişi olup da klima açıksa, araç "Abi bana 1. viteste dokunma ben seni usul usul götürürüm" der. Fakat 2,3,4 ve 5'te öyle bir sıkıntı yok. Gayette iyi yürür araç.
    Araç 200 km/h'de limitöre giriyor. Ama 50-180 km/h hızları arasını hiç üzmeden gider.

    Yol Tutuş:
    D sınıfta beklenen yol tutuşu fazlasıyla sağlıyor. 3 Serisi ile kıyaslanamaz tabii ki. Fakat yukarıdaki bazı yorumlar kadar da kötü değil.
    Lastiklerin de yol tutuş da etkili olduğu açık;
    SX Paket 225/55 R17
    SXPK Paket ise 245/45 R18'ler ile geliyor.

    Konfor:
    Eğer hidropnömatik süspansiyona sahipse, dışarıya çıkıp bakın gördüğünüz araçların %95'inden daha konforludur. 2.0 Dizel ve 1.6 Benzinli ile standart olarak geliyor. 1.6 HDi'ların özel sipariş olanlar haricinde yok.

    Standart süspansiyonları da gayet yeterli. 18" lere rağmen D sınıfı konforu alabiliyorsunuz.

    Eksi Yönleri:
    Diresiyon ve vites soyulması.
    Radyo bilgi ekranı sürekli güneşte kalırsa filmi ölüyor. Sadece filmi değişmiyor, komple değişmesi lazım 650 TL. (Serviste)
    Lastikleri çok büyük olduğu için pahalı. 245/45 R18 Michelin 450 TL, Conti 500 TL. (Tanesi)
    130.000 km'ye kadar 4 motor kulağını da kırdı. Birkaç arkadaştan da benzer sikayeti duydum.
    Fransız ön yargısına sahip kişilerce adam yerine koyulmaması ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrkrtc -- 27 Temmuz 2014; 11:56:40 >




  • Yaw şunu anlamıyorum. Arkadaş alıp binmek için araç arıyor hemen işi satışa getirdiniz. Konunun yarısından çoğu 2. el muhabbeti. Almadan aracı sattırdınız adama.

    Şunu anladım ki foruma danışılarak araç alınmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 27 Temmuz 2014; 12:17:37 >




  • vetenes kullanıcısına yanıt
    satıyorum diye alacaksanız koç grubu fiat yada ford alın ve ya renault sokaklarda zibil gibi sanayideki markette bile ufak tefek parçaları satılır ama c5 i 225.000 km 1.6 hdi 2009 kullanıyorum öncelikle yokuşta araçta bir boğulma takılma olmuyor tork değerinin 1500 devir üzerine geldiğinizde araçta performansı sağlıyor gaza tepkiler çok güzel kırmızı ışıkta özellikle gaza bastığınızda sziden daha iyi çıkış yapan bir araç bulamazsınız 2 . viteste ani gazlanmalarda koltuğa yapıştırıyor ama ben bu aracı yakıt ekonomisinden dolayı aldım şuana kadarda çok memnunum (https://www.youtube.com/watch?v=tjp2YmG175Y ) linkten arkadaş test yapmış ... parça olarak ford tan daha ucuz olduğunu biliyorum zaten motoru 1.6 110 beygir psa grubu motoru bu motoru hala ford ve volvo araçlarda tdcı olarak kulanılıyor motor ömrü 400000 km deniyor ama kulanıma ve bakıma bağlı oarak daha da artabiliyor... 2. el olarak ford mondeo dan daha rahat satıldığını biliyorum özelik olarak yazmaya gerek yok yıl 2014 fiat ford ve renaultun araçlarda paket olarak ayrı sattığı far, yağmur, yol park, sensörleri , ESP ASR 2 bölgeli dijital klima v.s c5 te standart olarak sunuluyor c ellyese de bile şu yazılanlar standart c5 kullanıyorum c4 grand picasso ve ds5 e hayran kaldım...




  • müMKÜNsüz kullanıcısına yanıt
    memlekette bu düşüncelere sahip ne kadar insan olduğunu sokağa çıkıp araçlara baktığınızda anlarsınız , zamanında buzdolabı beyaz eşya kalıntılarıyla tofaş adı altında araç üretip satanlar hala bu ülkede otomobil üretip satabiliyor ... satmak için araç alan tek milletiz galiba yada arabayı almadan satmayı düşünen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vetenes

    Motor sorunsuz ancak iç mekan sesleri vw deformasyonları oldukça fazla şehir içi 7.5 litre üzüm yolda 5.5 tüketim olur size bağlı olarak 0.5 aşağı 1 litre yukarı dusunebilirsiniz biraz hantal ancak hızınızı alırsanız çok rahat çıkar ben tavsiye edermiyim Hayır bir düşünün neden c sınıfı dizel fiyatına satılıyor ?

    Ve yazarken yanlışlıkla subliminal mesaj vermişsiniz hocam
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.