Şimdi Ara

1.6 dci yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Renonun yeni motorunu kullanan varsa yakit tüketimini paylaşabilir mi ? Gt-line alma arefesindeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    1.6 DCİ 130 320 FLUENCE için Şehir içi 23 km ortalama hızda 6.6 megane 3 hb de benzer biraz daha az yakacaktır.6.5 litre gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: speed26

1.6 DCİ 130 320 FLUENCE için Şehir içi 23 km ortalama hızda 6.6 megane 3 hb de benzer biraz daha az yakacaktır.6.5 litre gibi

fluence de 1.6 130 bg lik dizel motor var mı?
  • hocam 1.6 dci manuel nissan qq kullandım yakıt tüketimi pek memnun etmemişti şehir içi 8-9 litre uzun yolda 5.5-6 litre civarıydı tabi ağır megane hafif bir nebze ama yine şehir içi 6.5 uzun yolda 5 litre altı yakmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

hocam 1.6 dci manuel nissan qq kullandım yakıt tüketimi pek memnun etmemişti şehir içi 8-9 litre uzun yolda 5.5-6 litre civarıydı tabi ağır megane hafif bir nebze ama yine şehir içi 6.5 uzun yolda 5 litre altı yakmaz

1.5 DCI iler bu verilerden çok çok daha az yakio o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

Orijinalden alıntı: speed26

fluence de 1.6 130 bg lik dizel motor var mı?

Var hocam şuanda Renault sitesinde fiyatı gözükmüyor ama makyajlı kasa ile geldi ve satışı yapıldı malum sitede ilanları var.

http://www.sahibinden.com/renault-fluence-1.6-dci

@erkmenson Hocam bir arkadaşın 1.6 dCi GT-Line Megane ile 20.000 km'lik incelemesi mevcut, belki işinize yarar bir konuya göz atın :http://forum.donanimhaber.com/m_92215126/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

hocam 1.6 dci manuel nissan qq kullandım yakıt tüketimi pek memnun etmemişti şehir içi 8-9 litre uzun yolda 5.5-6 litre civarıydı tabi ağır megane hafif bir nebze ama yine şehir içi 6.5 uzun yolda 5 litre altı yakmaz

evet 1.5 dci oldukça az yakar ama neden renault ? bana kalırsa farklı alternatifler düşünün eğer bütçe ihtiyaç söylerseniz tavsiyede bulunabilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PASSAT 1.4 TSI YAKIT TÜKETİMİ
    14 yıl önce açıldı
    Polo 1.2 tsi yakıt tüketimi!
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

evet 1.5 dci oldukça az yakar ama neden renault ? bana kalırsa farklı alternatifler düşünün eğer bütçe ihtiyaç söylerseniz tavsiyede bulunabilirim

Evde 2 araç vardi. 1 e dusurdum. Çok km yapiyorum, yillik ortalama 40-50 bin km kadar. Fransiz dizeline ihtiyacim var. Ve de geniş olmasi gerek. Megane sport trourer GT line kadrajima bu yüzden girdi. 55 bine kadar nakit alma imkanim var. Araca da 60 binden fazla vermem.
    1.6 DCI bin yeni twknoloji bi motor olmasi dikkatimi çekiyor. Daha önce dizel olarak 105 beygir 250 tork TDI kullandim. Yakit ve güç olarak tatmin etmedi. Pejo 2008 de kadrajimda ancak bagaji çok küçük

• 2008 bagajı idare edecekse tercih edilebilir bence.

• 1 aydır qashqai 1.6 dci 130ps 320 tork xtronic (otomatik) kullanıyorum 2500 km ortalaması 6.1, şehir içi şehir dışı yarı yarıya karışık

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evde 2 araç vardi. 1 e dusurdum. Çok km yapiyorum, yillik ortalama 40-50 bin km kadar. Fransiz dizeline ihtiyacim var. Ve de geniş olmasi gerek. Megane sport trourer GT line kadrajima bu yüzden girdi. 55 bine kadar nakit alma imkanim var. Araca da 60 binden fazla vermem.
    1.6 DCI bin yeni twknoloji bi motor olmasi dikkatimi çekiyor. Daha önce dizel olarak 105 beygir 250 tork TDI kullandim. Yakit ve güç olarak tatmin etmedi. Pejo 2008 de kadrajimda ancak bagaji çok küçük

Anladım 40-50 bin km çok ciddi bu yüzden sizin tek ilacınız dci motor hdı biraz daha fazla yakar dci den yalnız tercihiniz 1.5 motor olsun EDC ile mükemmel olur

http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=177678890&rnd=7310 bakın bu araba benim hoşuma gitti

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım 40-50 bin km çok ciddi bu yüzden sizin tek ilacınız dci motor hdı biraz daha fazla yakar dci den yalnız tercihiniz 1.5 motor olsun EDC ile mükemmel olur

http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=177678890&rnd=7310 bakın bu araba benim hoşuma gitti

Harika. Tam da aradigim araba boyle bi araba. Fiyat fazla değil mi ? 55 bin bandinda alabilecegim otomatik araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: ChonDanger

1 aydır qashqai 1.6 dci 130ps 320 tork xtronic (otomatik) kullanıyorum 2500 km ortalaması 6.1, şehir içi şehir dışı yarı yarıya karışık

1.5 tonluk araç için hele ki 2500 km de güzel tüketim. Hocam hic zorlayarak denediniz mi ? Agresif kullanımda ne yakiyor

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    Aracı hiç zorlamadım 1-2 kere 160ı gördüm sadece.. özellikle zorlamıyorum! kitapçığında ilk 1600 km zorlamayın yazıyordu.. yavaş yavaş zorlarım artık.. ama yumuşak kullanımda çok iyi tüketim veriyor.. bu sabah beylikdüzü halkalı arası sakin kullanımda erken saat te akıcı trafikte 27 km lik mesafeyi 5.0 ortalama ile gittim..

• quote:

Orijinalden alıntı: ChonDanger

1 aydır qashqai 1.6 dci 130ps 320 tork xtronic (otomatik) kullanıyorum 2500 km ortalaması 6.1, şehir içi şehir dışı yarı yarıya karışık

CVT şanzıman diye hatırlıyorum, öyle ise güzel değerler. Sonuçta 130hp gerçek bir güç, megane gibi aracı 10sn altında 0-100 yaptırıyor. C sınıfı araç için spor sayılabilecek motor bile denebilir. QQ için güzel bir motor tam kasasına yeten.

1.5dci 105-110hp modellerinden 1.6dci 130hp daha fazla yakıyor diyen gaza fazla basıyordur. Aynı şartlar altında az yakması gerekir bu motorun...
  • 1.5 dci edc icin soracak birseyiniz varsa bende cevaplayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

1.5 dci edc icin soracak birseyiniz varsa bende cevaplayabilirim.

Biraz konu dişi olacak ancak 1.5 DCI privilige ile GT line arasinda ki donanim farklarini yazabilir misiniz rica etsem, bilginiz varsa hocam

• quote:

quote:

Biraz konu dişi olacak ancak 1.5 DCI privilige ile GT line arasinda ki donanim farklarini yazabilir misiniz rica etsem, bilginiz varsa hocam

Hocam benim bildiğim donanım olarak aynı. Sadece görüntü farkı var. Ic mekanda ki seritler , dış kısımda tamponda ledler ve jantlar. Bir de kadran kısmı değişik.

Eğer o bütçeyi asmayacaksanız 1.6 yerine 1.5 dci alın hatta edc sini de. Yakıtından performansından herseyinden memnunum acıkcası. Bende ki megane. Tek sıkıntı sı mazotta en ufak bir pislik varsa hemen servis ışığı yakıyor. Bazen kendi kendine sönüyor bazen de servise gidiyorsunuz. 2 sefer mazot filtresini degistirdim bu kötü yakıttan.

• quote:

quote:

Vay arkadaş 10 dakika aralıksız yazdım laptopun fişi çıktı. 4 senelik mst sahibiyim tavsiye ederim. Ayrıca forumda mst konusu var. Oradan benim son yir mi otuz mesajımı okursanız her şeyi öğrenmiş olursunuz hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 9 Eylül 2014; 0:25:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.