Şimdi Ara

1.6 atmosferik lpg mi 1.4 Turbo lpg mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ekonomi olarak bakim masrafı olarak uzun süre kullanılması açısından hangisi daha iyi olur. 1.4 Turbo oalrak astra j düşünüyorum, diğerleri için 1.6 standart lpg.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Google Chorome -- 5 Nisan 2018; 10:29:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bahsedilen 1.4t lpg opelin ise takılır a14-b14 kodlu motorlara sorunsuzca lpg takiyorlar hatta insigniasi 2014-2015 de Türkiyeye fabrikasyon olarak lpg ile de girdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 5 Nisan 2018; 10:44:58 >
  • İkisinin bakımı aynı. Yağ filtre filan hiç bir farkı yok. Yakıt olarakta pek bir farkı yok, 3 farklı atmosferik, 2 farklı astra j kullandım bu nedenle iyi biliyorum. Tavsiyem a14net motor kodu ile başlayan bir astra j almanız. LPG de sorunsuz, performansta süperdir 1.6 atmosferiğe göre

• yıllık bakım masrafları olarak fark var mı yada ağır bakımlar gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Google Chorome -- 5 Nisan 2018; 10:48:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhdmr

İkisinin bakımı aynı. Yağ filtre filan hiç bir farkı yok. Yakıt olarakta pek bir farkı yok, 3 farklı atmosferik, 2 farklı astra j kullandım bu nedenle iyi biliyorum. Tavsiyem a14net motor kodu ile başlayan bir astra j almanız. LPG de sorunsuz, performansta süperdir 1.6 atmosferiğe göre

hocam o kodlu motor olduğunu nereden anlarız. neye bakmamız gerekir.

• birde astra j 1.4t ile cruze 1.4 t aynı hiçbir fark yok diyebilir miyiz.

• Turboya LPG mi ☺️

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Google Chorome

quote:

Orijinalden alıntı: ilhdmr

İkisinin bakımı aynı. Yağ filtre filan hiç bir farkı yok. Yakıt olarakta pek bir farkı yok, 3 farklı atmosferik, 2 farklı astra j kullandım bu nedenle iyi biliyorum. Tavsiyem a14net motor kodu ile başlayan bir astra j almanız. LPG de sorunsuz, performansta süperdir 1.6 atmosferiğe göre

hocam o kodlu motor olduğunu nereden anlarız. neye bakmamız gerekir.

ruhsatta yazıyor. almadan önce sahibine sorun söyler ve alırken ruhsata bakın.

@yksln hocam bu torbo öyle ford, vw, seat, skoda vb olanlardan değil. hatta k kasada kullanılan da değil. j kasadaki farklı bir motor olduğu gibi atmosferik motorlar gibi lpg takılabiliyor. tüm 1.4 turbolara takılmasına rağmen a14xer olanlar bazen sorun çıkarabiliyor (ortalama 70.000 km sonrası sübap sorunu gibi) ama a14net ler de sorun çıkmıyor

• 1.4 TURBO
  • peki turbo olduğu için istop etmeden bir süre beklemek gerekiyor mu yoksa kontağı kapatıp gidebilir miyiz

• Google Chorome G kullanıcısına yanıt
    Ben 40ar saniye kadar rolantide bekletiyorum hareket etmeden once ve stop ederken

• yani lpg takılı olması beklememeye sebeb değil

• LPG motoru yıpratır uyumlu olanlar var tabi ama turbo motorlar için risk çok büyük.

Ne kadar denendi bilmiyorum ama sonu pek mutlu olmaz.

LPG li araba dedin mı Honda oda olmadı Toyota . Atmosferik.

Cruze 1.4t kullanıyorum evet motor olarak hiçbir farkı yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi bir ayar ile iyi bir usta tarafindan takilan lpg'li astra j nin tadindan yenmez

• quote:

Orijinalden alıntı: root16

Cruze 1.4t kullanıyorum evet motor olarak hiçbir farkı yok.

Ne kadar süredir kullanıyorsunuz hocam, memnun musunuz, sorun oldu mu hiç lpg ile

Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum yaklaşık 40 bin km yapmışım. Bu süre zarfında 1 kere lpg'nin enjektörlerinden birini değiştirdim sanırım 200 tl bi maliyetle. Başka bi problem yaşamadım.

Yakıt olarak uygun 7-8 litre civarında lpg'de uzun yolda. Tavsiye de ederim. Arabanın performansı da tatmin edici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root16 -- 6 Nisan 2018; 10:27:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: root16

Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum yaklaşık 40 bin km yapmışım. Bu süre zarfında 1 kere lpg'nin enjektörlerinden birini değiştirdim sanırım 200 tl bi maliyetle. Başka bi problem yaşamadım.

Yakıt olarak uygun 7-8 litre civarında lpg'de uzun yolda. Tavsiye de ederim. Arabanın performansı da tatmin edici.

hangi model var hocam sizde otomatik mi manuel mi, tavsiye eder misiniz astra 1.4t mi yoksa cruze 1.4t mi sizce.

• Manual 1.4t cruze hb

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.