Arkadaşlar önümüzde iki seçenek var. 2004 43000 de 1.6 110 HP benzinli 307 XR 2001 82000 de 1.6 102 HP benzinli Golf Trendline.
donanımları ikiside aynı, ikiside kazasız,boyasız. 307 de direk. kumn. teyp var üstelik. siz olsanız hangisini alırsınız/tavsiye edersiniz??
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
beyler yok mu yardım edecek
307 daha yeni ve km.si az. Ayrıca motoru daha güçlü. Fakat VW in de adı ve kalitesi var. Zor bir karar. Fakat ben olsam ikisini de almazdım. Mutlaka 2. el alacaksan daha yeni bir VW al derim. Golf 5 gibi.
KESİNLİKLE GOLF DERİM....
bu durumda 307. ama benzinli 307 satarken çok daha fazla zarar eder. dizeli olsaymış
evet bayagı ir zor seçim. ama çevremdeki arkadaşlarda golf deyip duruyor. bakalım ben tavsiyede bulunacam artık alıcı kişi hangisini begenirse.
307, daha genc , km daha dusuk , motor daha az yakar.
ikisini de bir test et kendın karar wer ben sana golf u onerırım.
İKİSİNİ DE GEÇ DERİM
Şuandada GOLF 5 kullanan biri olarak golf diyorum.İkisinide sürme şansın varsa bence bir sürüp karar vermen daha mantıklı olur.Zaten sürünce golfe karar vericeksin Daha lüks bir arabadır.Daha rahat ve daha konforlu.Pevgeot biraz daha az yakacaktır ama yakıt problem olmazsa golf.Ne demişler adı yeter.
307 golfü haşlar.golf hantal yakıtıda ayyaş gibi içiyor
golf 307'yi haşlar. 307 hantal yakıtı da ayyaş gibi içiyor
Dostum,
2001 Golf'un motoru AKL, yani EA111 serisinden, üstten tek eksantrik ve 1 emme, 1 eksoz, toplam 8 valf ve gaz pedalı halatlı. İşte bu motorun Avrupa'daki adı "ÖLMEYEN MOTOR" çünkü çok ama çok sağlam ve sıhhatli bir makina. Yapacağın tek şey trigger kayışını değiştirmek, yağ seviyesini kontrol etmek ve gaza basmak. Ayrıca bu motor LPG'ye çok ama çok iyi uyum sağlıyor ve mesela LANDI RENZO veya BRC Sıralı Sistem taktırırsan kilometreye 13-14 Kuruş yakan çok sağlam bir otomobilin olur.
307 bunu başaramaz ve 307 daha çabuk yıpranır. Fransızdan şarap olur, peynir olur, ama otomobil olmaz.
Bu motor VW, SEAT, AUDI ve SKODA'nın modellerinde kullanıldı. Aşağıda aynı motorun AUDI logolusu var.
GOLF AL LPG TAKTIR BİN
SATARKEN DE 307'DEN DAHA ÇOK PARA EDER!
Topic'in adını ilk okuduğumda hemen Golf yazcaktım ancak Model ve KM farkı yüksek arabalar arasında , 306 azıcık da olsa mantıklı olabilir , ancak biraz daha para koyarak daha yeni model 2. el bir araç tercih etmeniz daha mantıklı ...
golf tartışmasız tanergode neden olduğunu anlatmış ve bende golf v imde aynı motorun 102 hp olan versiyonunu kullanıyorum sorunsuz bir makine tavsiye edilir:)
bence 307 derim km si daha az her zaman yeni araba yenidir modeli yüksek araba iiyidir şimdi gol alacan eski araba döşemeleri sökülür filan bi sürü para bence 307 derim
seni mutlu edecek bi araba istiyosan golf4 al kesinlikle. gercekten de 1.6 golf kadar sorunsuz bi araç bulmak zor. 307 için cok sorun cıkardıgı söyleniyo ama tam olarak bi bilgim yok.
Golf IV yürüyeni daha sağlam bir araçtır. 307 nin süspansiyon sistemi daha düşük maliyetli ve sesli çalışmaktadır. Golf IV'ün Dashboardunda kullandığı malzeme de 307 den üst seviyededir. motoru tek egzantrik (8V) olmasından dolayı alt devirlerde 16V motorlara göre daha atak olmasına rağmen üst devirlerde bayrağı teslim etmektedir. 110HP lik PSA motoru ise değişken sübap zamanlamasına sahip ve 102HP lik VW motoru gibi kendini kanıtlamış bir motordur. Motor olarak hiç bir şüphen olmasın. 24 saat lemans tarzı yapılmış bir test sonucunda Alfa Romeo'nun 1.6 Twinsparkından sonra en iyi sonuçlara ulaşmıştır.
Banttan inen ilk 307'lerde çok fazla elektronik arıza ile karşılaşıldığı bilinmekte olup yıllar içerisinde bu problemler iyileştirilmiştir. 2.el konusunda ise Golf IV mutlak bir üstünlüğe sahiptir.
Ancak bir otomobilin otr. olarak 10.000 komponentten oluştuğu ve her bir parçanın da bir raf ömrü olduğunu düşünürsen 7 yıllık bir araçta problemle karşılaşma olasılığın daha yüksek olacaktır. Bence her iki aracında kronik problemlerini öğrenmen ve buna göre değerlendirmen daha doğru olacaktır.
sevgi ve saygılar...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme