Şimdi Ara

1.500 Bütçe, Sorular, Evetler ve Hayırlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. 10 yıl önce sahip olduğum bir kasa vardı. O zamanlar ilgileniyordum sistemler ile, fakat malum teknoloji bir ayda bile değişebiliyor. 7 yıldır notebook kullanıyorum. O yüzden masaüstü teknolojisini çok fazla kaçırdım. Yani sıfır bilgim yok diyemem, ama fazla sayılmaz. Araştırdıklarım ile sınırlı. Bir süredir forumdaki performans ve fiyat dengesini sağlamış ürünlere bakıyorum. Hangisine verilen para değer acaba diye... Aşağı yukarı bir liste hazırladım. Onu paylaşayım önce, sonra da sorularıma geçeyim.

Hdd'yi SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM olarak değiştirebilirim büyük ihtimal ile.

Öncelikle amacım güncel ve çıkacak MMORPG oyunlarını kaldırması. Çizim programları da kullanıyorum, ama şu an kullandığım notebook ile bile pek problem yaşamıyorum. 1 sene olmadı ve güncel bir sistem sayılır. MMORPG oyunları bildiğiniz üzere genele hitap edildiği için çok fazla sistem istemiyorlar. Ama tabii ki sağlam bir sistem her zaman avantajlı.

1- Dikkat etmem gereken şeylerden birisi, loading süresini olabildiğince azaltmak. En büyük sıkıntılarımdan birisi şu an için o. Ekran kartı 1 gb seçilebilirdi. Ama 2 gb çok fark ettirmese de, uzun vadede çıkacak olan oyunlarda fark yaratabilir. Kafam rahat olsun... Hdmi girişli led monitör var. Vga yok zaten .p

2- Yukarıda bahsettiğim olay cpu ile alakalı olabilir. Bu yüzden 2x4 seçiyorum. Ama sadece 8 mi alsam? İleride 2x8 yaparım diye... 2x4 ile 8 arasında fark olacak mı? Yoksa basitçe, ileride 4x4 yaparım.

3- İşlemcinin kendi soğutucusu yeterli mi dersiniz? Yoksa ayrıca Cooler Master Hyper 212 alabilirim.

4- Şu an bütçe 1.500. Ama upgrade etmek sıkıntı olmaz. 1, 1,5 sene içinde sistemin değeri 3-4 bin bile olabilir. Şimdilik sadece kaldırabilir mi diye bakacağım. Malum Crysis 3 tarzı yüksek grafik isteyen oyunlarda gözüm yok. Ama elbette MMORPG oyunlarındaki pvp haritalarını hayal edebilirsiniz. Pve'de 60 fps'den aşağı düşmezken pvp'de bazen 6 fps, bazen 3 fps aldığım oluyor. (Savaşların hareketliliğine bağlı olarak...) Sakin bir pvp ortalama 43-23 aralığında. Benim amacım bunu en yükseklere, en uygun bütçeyle getirmeye çalışmak. Kısacası beni zorlayıcı ortamlarda kaldırması gerekiyor.

5- Ben biraz kozmetik düşkünüyüm, açık olayım. İleride Zalman 11 kasaya, düzgün bir psu ile geçmek isterim. Soğutma, malum benim için önemli. Zalman da bu konuda benim gözümde ilk sıralarda. Siz ne dersiniz bilmiyorum...

6- Dediğim gibi, çok uzun yıllardır notebook kullanıyorum. Bu yüzden wi-fi olayı ne oldu bilmiyorum masaüstü bilgisayarlarda. Modem de uzakta biraz. Bu konuda ne yapmalıyım? Anakartta tümleşik yok galiba.

Hemen hemen bu kadar aklımda olanlar. 10 yıldır MMORPG oyunlarıyla içli dışlıyım ve buna rağmen hep laptop kullandım. Çektiğim acıları tahmin edebilirsiniz. Kasmadan oynadığımı hatırlamıyorum. "Oh be!" demek istiyorum bir şekilde. Ekleyecekleriniz varsa memnuniyetle kabul ederim.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insomniatic -- 20 Ağustos 2013; 16:21:14 >

• işlemci anakart uyumsuz bir kere mmorpg ler çok güç istemez. ondan dolayı şu şekilde bir sistem daha iyi olur.

AMD FX 6100 İşlemci

GIGABYTE 970A-UD3 Anakart

GSKILL RİPJAWSX 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 1.5V Ram

SEAGATE 1TB BARRACUDA SATA3 64MB 7200Rpm Hard Disk

SAPPHIRE HD7850 O.C 2GB Ekran Kartı

CORSAIR CARBIDE 200R 550W Kasa

COOLER MASTER HYPER 212X İşlemci soğutucusu.

ASUS 24x SATA DVD-RW

bu sistem hafta sonu indirimi ile 1630 tl ye geliyor

1-loading süresi hard disk ile alakalıdır cpu ile değil
    2-2x4 alın 8 tek almanız mantıksız 16 gb ram gerekli olana kadar çok zaman geçer
    3-kendi soğutucusu yetersiz
    4-pvp alanlarındaki fps düşmesi sistem kadar net hızına da bağlı oluyor. yazdığım sistemi alın crysis 3 te de sorun yaşamazsınız.
    5-zalman z11 güzel kasa ancak carbide 200r da kötü değil. ileride bu kasayı satıp z11 alırsınız ve bu kasanın içindeki psu yu kullanırsınız. bu kasa gayet yeterli psu su ile birlikte
    6-anakartların çoğunda tümleşik yok. onun yerine zyxel nwd2105 kullanabilirsiniz. kendim kullanıyorum 150mbps için yeterlidir. hafta sonları 30 tl ye mi ne geliyordu

son olarak 2 şey söyleyeceğim. alacağınız usb wireless alıcısını mutlaka direk bağlayın ara kablo kullanmayın performans ta oldukça farkı oluyor.
    birde eş zamanlı olarak 2 tane wireless biri desktop bir laptop olursa desktop nette online oyunlarda sıkıntı yaşarsın. ben bizzat league of legends da yaşadığım için desktop ethernet ile bağladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarkolar -- 20 Ağustos 2013; 16:49:23 >

• Çok teşekkürler. Gözden geçireceğim tekrar. Yalnız GIGABYTE 970A-UD3 ile ilgili araştırma yapmıştım. Çünkü g43/g46 stokta yoktu. Spesifik bir kısmında ısınma probleminden bahsettiler. Öyle bir durum var mı? (yanılıyor da olabilirim elbette)

Ayrıca son olarak SEAGATE olarak fikrimi değiştirmem daha iyi mi olmuş? Yani dediğim gibi loading ekranını çok fazla karşıma çıkıyor. Bu yüzden olabildiğince hızlı olmalı. Biraz daha parayı gözden çıkarabilirim, başka bir üründe daha iyi performans alacak isem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insomniatic -- 20 Ağustos 2013; 17:17:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Insomniatic

Çok teşekkürler. Gözden geçireceğim tekrar. Yalnız GIGABYTE 970A-UD3 ile ilgili araştırma yapmıştım. Çünkü g43/g46 stokta yoktu. Spesifik bir kısmında ısınma probleminden bahsettiler. Öyle bir durum var mı?

Ayrıca son olarak SEAGATE olarak fikrimi değiştirmem daha iyi mi olmuş? Yani dediğim gibi loading ekranını çok fazla karşıma çıkıyor. Bu yüzden olabildiğince hızlı olmalı. Biraz daha parayı gözden çıkarabilirim, başka bir üründe daha iyi performans alacak isem...

MSI
    970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    183 TL

AMD
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    293 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    188 TL

CORSAIR
    CARBIDE SERİSİ 200R 550W MIDT ATX SİYAH KASA
    245 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    160 TL

SAPPHIRE
    HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI
    432 TL

Toplam : 1501 TL

Hepsi alanındaki kaliteli en iyi parçalar.

bjk__murat

• ASUS
    DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI 32,00 USD 74,39 TL *68,44 TL
    GSKILL
    4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram 54,00 USD 125,53 TL *115,49 TL
    AMD
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci 168,00 USD 390,53 TL *359,29 TL
    ASUS
    M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart 129,00 USD 299,87 TL *275,88 TL
    CORSAIR
    CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MidT ATX SİYAH KASA 145,00 USD 337,07 TL *310,10 TL
    TOSHIBA
    3.5" 500GB SATA 3.0 32MB Önbellek 7200Rpm Harddisk 74,00 USD 172,02 TL *158,26 TL
    ASUS
    GTX650Ti Boost DirectCUII O.C GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı 233,33 USD 542,40 TL *499,01 TL

Toplam (KDV Dahil): 1.941,81 TL %25 *1.460 TL

Kasa ön panelindeki USB 3.0 portunun bağlanabileceği ön panel USB 3.0 konnektör özelliği de olan anakart.
    Bütçe durumuna göre şimdi veya ileride 4GB bellek daha alınarak DUAL olarak kullanılabilir.

• Hepinize teşekkürler. Hafta sonuna kadar bir iki araştırma daha yapayım. Duruma göre içlerinden birini alacağım.
  • bjk muratın sistemi güzel. ancak internet stoklarında 970a-g46 olmadığından onu önerdim.
    970a-ud3 e gelirsek ud serisi hep iyi kartlar üretir. ısınma sorunu var evet kuzey köprüsü ısınıyor ancak şu ana kadar sıkıntı oluşturanı görmedim. tavsiyem elbette alabilirseniz g46
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asdas

• geciktim biraz kusura bakma

• yyyu

• quote:

Orijinalden alıntı: galakapos

...

Çok sağol fotoğraflar için Kasa güzel duruyor, evet.
  • g46 halen yok. O yüzden sistemi son olarak şu şekilde karar verdim.

Bu fiyata alınacak daha iyi bir sistem var mı bilmiyorum. Ama tam 1.500'e denk geldi 30% indirimle
  • quote:

g46 halen yok. O yüzden sistemi son olarak şu şekilde karar verdim.

Bu fiyata alınacak daha iyi bir sistem var mı bilmiyorum. Ama tam 1.500'e denk geldi 30% indirimle

gayet güzel olmuş belki şöyle birşey yapılabilir. anakart 970-ds3 kasa da asgard 382 500w yaparsan ekran kartını 7870xt yapabilirsin 1530 tl ye gelir. 7870 yaparsın 1480 tl ye gelir

tavsiyemi sorarsan bu şekilde al

• quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

gayet güzel olmuş belki şöyle birşey yapılabilir. anakart 970-ds3 kasa da asgard 382 500w yaparsan ekran kartını 7870xt yapabilirsin 1530 tl ye gelir. 7870 yaparsın 1480 tl ye gelir

Hmmm... Evet, dediğiniz daha iyi duruyor. Peki bu bahsettiğimiz iki anakart arasındaki farklar nelerdir?

-500w yeterli olur mu? Pek bilmediğim için... Yani dvd yazıcı ve ekstralar ileride eklemem gerekirse sorun çıkar mı?
  • quote:

quote:

Hmmm... Evet, dediğiniz daha iyi duruyor. Peki bu bahsettiğimiz iki anakart arasındaki farklar nelerdir?

-500w yeterli olur mu? Pek bilmediğim için... Yani dvd yazıcı ve ekstralar ileride eklemem gerekirse sorun çıkar mı?

yok 500w sorun çıkartmaz. anakarta gelirsek aralarında uçurum farklar olmasada bir miktar fark var. özellikle birinin 4+1 diğerinin 8+2 faza sahip olması önemli fark o yüzden anakartınız kalsın derim

• quote:

quote:

quote:

yok 500w sorun çıkartmaz. anakarta gelirsek aralarında uçurum farklar olmasada bir miktar fark var. özellikle birinin 4+1 diğerinin 8+2 faza sahip olması önemli fark o yüzden anakartınız kalsın derim

Fakat overclock yapmayı planlamıyorum. 30 lira fark çok değil tabii ki ama oc yapmayanlar için fark etmiyorsa ds3 alırım .p

• quote:

quote:

quote:

quote:

Fakat overclock yapmayı planlamıyorum. 30 lira fark çok değil tabii ki ama oc yapmayanlar için fark etmiyorsa ds3 alırım .p

oc yapacaksan o sistemi al ds3 ona imkan tanımaz 500w yetmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Çok teşekkürler. Gözden geçireceğim tekrar. Yalnız GIGABYTE 970A-UD3 ile ilgili araştırma yapmıştım. Çünkü g43/g46 stokta yoktu. Spesifik bir kısmında ısınma probleminden bahsettiler. Öyle bir durum var mı?

MSI
    970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    183 TL

AMD
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    293 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    188 TL

CORSAIR
    CARBIDE SERİSİ 200R 550W MIDT ATX SİYAH KASA
    245 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    160 TL

SAPPHIRE
    HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI
    432 TL

Toplam : 1501 TL

Hepsi alanındaki kaliteli en iyi parçalar.

bjk__murat

nokta.

yerinde ve zamaninda noktayi.koymussun murat. 1500 tl en iyi sistem ve dengeli :)

• Dediğim gibi oc yapmayacağım. Eğer oc yapacak olsaydım 500W yetmez demişsiniz. 500W yetmez ise kasayı değiştirmenin de anlamı kalmaz o zaman en başında. Bu halde ekran kartını da değiştiremem. Kısacası Oc yapacaksam benim en başta seçtiğimi, oc yapmayacaksam sizin önerdiğiniz kasa+grafik kartı değişimini almalıyım.

Yani görünene göre anakart 970-ds3, kasa asgard 382 500w ve ekran kartı 7870xt oluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.