Şimdi Ara

[b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
7
Favori
73.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teknolojik gelişmeleri çok yakından takip etmeme rağmen daha hiç gözlük takıp 3D deneyimi yaşamadım ve yaşamakta istemiyorum,gözlükle yapılan bir şeyi LG ve Nintendo avuç içi kadar aletlerde gözlüksüz olarak sunabiliyorsa bu gözlük zaten ölü doğmuş demektir yani 3D tv alan arkadaşlar acele etti bu işi gözlüksüz olarak yapacak cihazlar kapımızda,şu 1.4 kabloya gelince,kablo işine fazla takılmamak lazım 40 liraya 1.4 HDMI kablo almanız yada benim gibi ekran kartının kutusundan çıkan 1.3 kabloyu kullanmanız görüntüyü değiştirmez,hatta hdmi çıkışlı ancak hd görüntü vermeyen dvd playerlarda yada uydu alıcılarında bile HDMI kablo kullanmanız kuzgun gibi gözleriniz yoksa farkı hissetmenize sebep olmayacaktır,görüntüyü etkiliyecek faktörler ekranda kullanılan panelin frekansı,kontrastı,türü ve gecikme süresiyle alakalıdır önce düzgün panelli tv alın sonra kabloyu düşünürsünüz....1.4 kabloyu ethernet olarak kullanabilmeniz için hdmi çıkışlı modemlere sahip olmamız lazım,4k 2k yı kullanabilmemiz için xbox 720 yada 2*gtx580 yada ps4 yada 2*6970 lazım,şu an için audio returnden başka bir getirisi olmayan kablo ki onda 1.4 giriş çıkış içeren receiver lazım,ha zaten o receiverı aldıgınız yer 1.4 kabloyuda size hediye eder...




  • Şöyle bi kablo var fakat fiyatından dolayı tereddüt yaşıyorum.Acaba çok mu basit bir malzeme kullanılmış ki fiyat böyle ?

    http://www.hepsiburada.com/Liste/inca-hdmi-to-hdmi-18mt-14-3d-altin-uclu-kablo-blisteraskili-ihh-04/ProductDetails.aspx?productId=bs130234&categoryId=84120
  • slm arkadaslar since 1903 senin kafandaki sorunu bende yaşadım arkadaşım.Hiç kafana takma bende 13 tl ye aldım 3D ledimde kullanıyorum çok iyide performansı var. diger konuya gelecek olursak ender kardeşimin verdiği bilgiler dayanarak denedim test ettim bilgisayardan 3D film izlemek için bu kabloya mutlaka ihtiyaç var 2.si 3D filmin formatı arkadaşlar gerçek 3D kalitesini filmin çekim şekli veriyor eğer tvnizle bir gözlük verildiyse izlediğiniz film ya yanyana iki aynı görüntüden olacak yada altalta olacak başka hiçbir filmi tvnizin yanında gelen gözlükle izleyemiyorsunuz.Bu içiçe renklerin girmiş oldugu filimleri basit 10-15 tl lik plastik gözlüklerle izleyebiliyorsunuz ama benden söylemesi fazla bir zevk almadan izlersiniz.Teşekkürler..
  • Sormak istediğim bişey varda benimde. Ben Asus vg236h 3D monitor aldım ve laptopumdan bağlamak istedim fakat laptopta vga ve hdmı çıkış var. Monitor sadece dvı-d çıkışta 120 hz destekliyor 3D vision olanak sağlıyor direk hdmı üzerinden sadece 60 hz olarak görüntü veriyor. Acaba hdmı 1.4 veya 1.3 kablo ile dvı-d çıkışlı bir kablo ile monitore bağlamak istiyorum. Ama laptopumun hdmı çıkışının 1.3 veya 1.4 destekleyip desteklemediğini bilmiyorum. Acaba bu ikisini nasıl ayırt edebiliriz. Şekil farkı varmı arlarında. Ekran kartım nvidia gt 425m.

    Neden vga dan dvı ile bağlamayorsun derseniz. Dvı-d çıkış olduğu için monitor sadece digital görüntü aktarabiliyor. vga dan denedim ama görünt yok :D

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • up
  • Sayın image_ ,

    http://videocards.productwiki.com/nvidia-geforce-gt-425m/

    sayfasında ekran kartınız için :

    Features

    Notebook GPU
    DirectX 11
    96 CUDA cores
    1120MHz processor clock
    800MHz memory clock (DDR3)
    Up to 1GB memory
    Nvidia Optimus
    Verde drivers
    Nvidia PhysX
    Hardware video decode acceleration
    HDMI 1.4a support
    Dual-link DVI support
    PCI Express 2.0

    yazıyor. Bu durumda hdmi 1.4 kablo almanız gerekiyor.




  • çok teşşekür ederim ender kardes. Uğraştırıyorum senide. Cvp lar hep sorulrı doğuruyor kusurama bakmassan bir sorum daha olacak burada dual DVI desteklediği yazıyor fakat laptop üzerinde DVI çıkışı yok. Bugun HDMI dan DVI çıkışlı kablo aldım monitörü yinede 120 hz çıkartamadım. Sadece dual link DVI bağlantıda 120 hz olacağı yazıyor. Bu konuda yapmamı önerebileceğiniz bir şey vamı acaba. Tekrardan yardımlarınız ve hassiyetiniz için çok teşekkür ederim.
  • Sayın image_,

    Ekran kartı ile monitörümüzü artık dvi veya hdmi gibi dijital kablo ile bağlıyoruz. VGA gibi analog bağlantılar giderek azalıyor . Şimdi 1280x1024@60 hz de çalışan bir monitörünüz olsun. Bu bağlantıda dvi kablonun taşıyacağı görüntü datası 1 birim olsun. Eğer siz daha yüksek çözünürlükte ve ekran tazeleme oranında bir monitör kullanacak olursanız , örneğin 1920x1080@120 hz, su sefer kablonun taşıması gereken görüntü datası 2-3 kat fazlalaşıyor.

    Bu yüksek data aktarımını karşılamak için dual dvi veya hdmi 1.4 gibi yeni versiyon sistemler çıktı. Sizin de dvi kablo ile 120hz görüntü alamamanız normal çünkü o kadar yüksek datayı monitöre aktarmaya kablonun üretim yapısı uygun değil.

    Aşağıdaki resim sanırım size bir fikir verecektir.Dikkat ederseniz daha fazla data taşıyabilmek için dual-dvi kablo daha fazla pin (iğne uç) , yani kablo kanalı içeriyor.

    Ben uzman olmadığım ve sizin sistemize sahip olmadığım için çok net bir fikir veremem ama 1.4 hdmi kablo sizin ihtiyacınız olan yüksek data aktarımına (@120 Hz , yani 3 boyut özelliğine) yeterlidir. Sanırım tek çözüm bu olacak. Ayrıca hdmi kablo ile sesi de sorunsuz taşıyabilirsiniz. İlerde 3 boyutlu tv alırsanız ihtiyacınız olur. Çok az ekran kartı dvi üzerinden ses de iletimine izin veriyor. Normalde dvi bağlantıyı sadece görüntü taşır diye biliyor olsak da bir tür özel taşıma sistemi ile ses de iletilmesi sağlanabiliyor. Dvi kablo ile bence boşuna uğraşmayın. Hdmi kabloyu da 1,5-2 metre yerine 3 metre alırsanız ilerde tvde de kullanabilirsiniz. 5 metre üzeri hdmi kablo alırken dikkatli olun, yüksek data aktarımına yeterli gelmeyip çalışmama ihitmali az da olsa vardır. Önceki sayfada anlatmaya çalışmıştım.

    Kolay gelsin





  • çok teşekkür ederim ender kardeş. Sanırım sorunu çözecek olan sadece 1.4 HDMI olacak. Herkese kolay gelsin saygılar
  • Tamam tüm kablolar aynı 1 ve 0'ları iletiyor, ama satın aldığımızın ertesi günü bunu yapıyorlar. Ancak kablolar sık sık sök-tak muamelesine maruz kalıyorsa ve sık sık sarılıp açılıyorsa satın alındıktan birkaç yıl sonra tüm kablolar aynı 1 ve 0'ları iletemiyor... Yeri geliyor içindeki tellerden kopan oluyor yeri geliyor konnektör sapıtıyor, yeri geliyor kablonun dış sargısı kırılıyor katlanıyor başa dert oluyor... Bunu Firewire kabloda yaşamışlığım var :(

    Taşınabilir projeksiyon cihazı ile kullanabileceğim bir HDMI kablo ihtiyacım var ve ihtiyaçlarımı da 1.3 standardı şu an için karşılıyor. Ancak sök tak ve kablonun sarılması -açılması durumlarına dayanacak bir kablo almak istersem ne tavsiye edersiniz?

    Sonorous marka kablo gördüm. Kaliteli hissine kapıldım ama görünüşe aldanmamak gerek, adını ilk defa duydum.
    Philips marka kablolar var, iyidirler herhalde.
    Belkin'e denk gelmedim, ama güvenilir olduğunu firewire tecrübemden biliyorum...
    Hama ve Digitus ilk alındığı vakit işini görür ama taşınabilir projeksiyon ile kullanmak için bana güvenilir gelmediler.
    Monsterlar çok pahalı...

    15-30 TL aralığında dış sargısı sar-aç işinde çozutmayacak,
    Konnektörleri tak çıkar işlemlerinde sapıtmayacak
    İçinteki teller dikkatli şekilde kablo sarılıp açıldığı taktirde yarı yolda bırakmayacak hangi kabloları önerirsiniz?

    Dediğiniz gibi medya playerla TVyi bağlayacak ve bir daha dokunmayacak olsam her kablo iş görür.
    Ancak taşınabilir pprojeksiyonda kullanacağım, böyle bir kullanım için hangi kabloyu önerirsiniz?




  • Elimde monster marka 1.4 altın kaplama soketli ,sargılı hdmi kablo var. Hiç kullanılmadı sıfırdır ,piyasa değeri 130 tldir.Ben 100 liraya elden çıkartacağım ilgilenenler öm atsın

    Televizyonla beraber yeni aldık ama tvnin hdmi girişleri arkada olduğu için ve tvyi duvara monte ettiğimiz için takamadık. Kablo elimizde kaldı.
  • Üstad üşenmemiş yazmış değil üretici sayfalarında wiki sayfalarında bile bulamayacağınız bir dilde hemde ...


    ender123 e konu ile ilgili pek çok "doğru bilinen yanlışı" tespit edip düzelttiği, çoğu insana karmaşık gelen yeni teknoloji ürünler ve bağlantıları ile ilgili verdiği detaylı kolay anlaşılır bilgilerden ötürü çok teşekkür ediyorum
  • arkadaşlar merhaba.kullandığım tv nin kullanma kılavuzunda 1.3 hdmi kablo kullanılması öneriliyor.benim şu an kullandığım kablo d smart hd cihazıyla birlikte gelen sıradan bir hdmi kablo.altın uçlu falan da değil.acaba bu 1.3 veye 1.4 yazan kablolar gerçekten görüntüde bi fark yaratırmı ?
  • Merhaba arkadaslar.
    lg 32lw5500 tv aldım ve ps3 ümü bağlayıp 3d görüntü elde ettim.
    Ama HDMI kablomun hangi versiyon olduğunu bilmiyorum.(kabloyu 2007 de aldım)
    Acaba 1.4 hdmi kablo alırsam görüntü kalitesinde değişiklik olur mu?
  • Arkadaşlar size çok değişik bir soru (belki kabloyu değiştirince ben kendim cevap vericem sizden yanıt alamazsam)

    PS3 ü aldığım zaman ki HDMI kabloyu kullanıyorum yani %90 1.3 (ki o da en fazla )

    O zamanlar LCD tv kullanıyordum 1080p de sorun yok iletiyor ancak 60 Hz üzerine çıkmıyor.

    Tv LCD den LED 3D ye geçti ses sistemim (Z5500) optik kablo ile PS3 e bağlıydı, Tv ye bağladım. Ancak 3D filmlerde ve oyunlarda zar zor 3D alıyorum.

    Bariz kablo sorunu yaşıyorum onda şüphem yok.

    Asıl sorum şu :

    PS3 interneti kablosuz olarak alıyor kullandığım Tv samsung un smart tv modeli 1.4 HDMI kablodan sonra PS3 üzerinden internet kullanımını Tv den de yararlanabilecekiyim ?

    Bilgisi olan varmı acaba ?
  • Merhabalar,
    Televizyon 7605 Philips. Ses sistemi ise Samsung HT-D550. TV'de optik çıkış yok. ARC özellikli HDMI giriş yeri var. Conax karttan teledünya yayını alınıyor. Ses sisteminden TV sesini alabilmek için 1.4 HDMI uyumlu Goldmaster kabloyu aldım. TV'ye HDMI (ARC)'a kabloyu bağlayıp diğer ucunu ses sistemindeki HDMI kablosuna bağladım. TV ayarlarından HDMI-1 Arc özelliğini de açtım. Samsung ayarlarından da Audio Return "auto" da. Ancak gene de ses vermemekte.
    Sorunun ne olduğunu bulamadım. Ses sisteminden aynı kablo ile DVD izlenebiliyor olsa da Kablo'da bir problem olabilir mi?
  • 1.4a kablo ile 1.4c kablo arasında ne fark var
  • Herkese merhabalar...
    Ben uzun zamandır LCD tvde PS3 kullanıyorum. Bağlantıyı HDMI kablo ile sağlıyorum. Yaklaşık bir ayı aşkın bir zaman önce LED 3D tv aldım. Samsungun D6000 modelini. Yine PS3ü daha önce kullandığım kablo ile tvye bağladım. Kablonun 1.3 olduğunu sanıyorum. Onu da yaklaşık 6 ay önce bir alış-veriş merkezinden "ne çok pahalı, ne çok ucuz olmasın, vasatın üstünde işimi görecek bir HDMI kablo verir misiniz" diyerek almıştım. Sanırım satıcıda bana 1.3 versiyonundan verdi. Şimdiki televizyona bu kablo ile bağladığım konsolu, oyun modu ve 3D aktif olarak çalıştırdığımda, (bana göre!) gayet güzel ve 3D yayın alabiliyorum. Kablomun 1.3 olduğunu varsayarsak, 3D yayın almam mümkün müdür? Eğer mümkünse, kabloyu 1.4e yükselttiğim de görüntü kalitesi ve 3D yayında gözle görülür bir fark olacak mı? Eğer böyle bir durum söz konusu değilse, benim kablomun 1.4 olduğunu saptamış olursak, (bu kabloyu 24,9TL ye almıştım) daha kaliteli, örneğin sonynin 50-60 TL lik bir kablosuyla değiştirmek akıllıca bir seçim mi yoksa gereksiz bir masraf mı olacak?
    Bu konuyla ilgili daha önce yazılmış yazıları okudum, özellikle sayın "ender123" ün yazdığı akıcı ve anlaşılır yazıları için bir kez daha bende teşekkür etmek istiyorum. Fakat yinede tam olarak bu durum kafama oturduğunu ve anladığımı söyleyemem. Bunu cahilliğime, okuduğumu anlamada yeteneksizliğime verebilirsiniz. Bu yüzden direkt benim sorunuma/soruma cevap arama ihtiyacı hissettim...
    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...




  • Son olarak 1.4 kablo almamı önerirseniz. Kullandığım tv ve konsol için en mantıklı ve en yüksek performansla kullanabileceğim, 1.4 HDMI kablo marka ve modeli önerirseniz çok sevinirim...
  • Kardeşim bende philips 3D tvmde 1.3 kablo kullanıyordum gayette 3D filimleri güzel derinlemesine izliyordum.Fakat bende senin gibi 1.4 kabloya merakımdan 3 gün önce hepsiburadan.com dan ınca marka 1.8 metre 1.4 kablo aldım ve sonuç hiçbir fark yok ama belkide bu kablolarda kalite kalite olabilir çünkü fiat 19 tl gerçek 1.4 kabloya philps servisi 55 tl demişti bana.Eğer kaliteli bir kablo alıp denersen sonucu burada paylaş ki benimde kafamda soru işaretleri kalmasın.Acaba diyorum ben 3D yi bu kabloyla tam olarak almıyormuyum dicem ama bazı film sahnelerinde tv den dışarı çıkyor görüntü yani izliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.