Şimdi Ara

[b]1.4 versiyon Hdmi Kablo İncelemesi[/b] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
7
Favori
73.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bildiğim kadarıyla 3d için 1.3 yeterli 1.4'un ethernet ile data iletimi gibi bir farkı var.Ama daha kesin ve detaylı bilgiyi Ender Bey verebilir.
  • 1.4 ün farkı ARC channel a sahip olması, ethernet datası geçirebilmesi ve 4Kx2K çözünürlük desteği. 3D iletimi, görüntü kalitesi vs. konusunda bir farkları yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    1.4 ün farkı ARC channel a sahip olması, ethernet datası geçirebilmesi ve 4Kx2K çözünürlük desteği. 3D iletimi, görüntü kalitesi vs. konusunda bir farkları yok.

    Sayın techraven;

    1.4 kablo ile tv,bluray arasında ethernet datası nasıl iletilebilir, tv ye ethernet kablosu ile bağlantı sağladığımda tv de bluray oynatıcıya 1.4 sayesinde datayı iletebilir mi?

    Teşekkürler
  • Şöyle oluyor, Blu-ray playerında internete bağlanma özelliği varsa TV ye v1.4 HDMI ile bağlıyorsun. TV zaten ethernet ya da Wifi ile internete bağlı. Bu durumda Blu-ray den modeme herhangi bir bağlantı yapman gerekmiyor, ethernet datası geçirebilme özelliği bu. Yani modemden sadece TV ye bağlantı var, v1.4 ile bağladığın Blu-ray ise HDMI kablosunun ethernet datası geçirebilmesi sayesinde internete bağlanmış oluyor.
  • Yardımın için çok teşekkür ederim...
  • Herkese merhaba,

    Bilgisayarımı televizyona bağlamak için Dark'ın 10m'lik kablosunu ve mini hdmi-hdmi adaptörünü aldım. Ancak malesef işe yaramadı.
    http://www.hizlial.com/bilgisayar/aksesuarlar/dark-v1-4-3d-ve-ag-destekli-ferrit-core-emi-rfi-filtreli-kilifli-dual-molding-altin-uclu-10mt-hdmi-kablo-dk-hd-cv14l1000_30.041.9352.0006.htm
    http://www.hepsiburada.com/Liste/dark-hdmi-disi-mini-hdmi-erkek-donusturucu-dk-hd-afxmm/productDetails.aspx?productId=bs130178&categoryId=105307&SKU=BS130178

    Durumu şöyle özetleyeyim:

    MSI 460GTX Cyclone'u LG 42LV570S'ye Dark'ın mini HDMI-HDMI adaptörü ile (kartın mini HDMI çıkışı var) bağlamayı denedim, olmadı. Bilgisayar televizyonu LG TV olarak görüyor ancak ufak tefek cızırtı sesinin dışında televizyona bir şey gitmiyor. Zaten TV de sinyal yok mesajı veriyor. Aynı adaptör ve kablo ile Canon 550D fotoğraf makinemi bağladım, görüntü ve ses sorunsuz gitti (720P video oynattım). Kartta mı sorun var acaba diye bilgisayarımı, ofisteki kartımın (MSI 560GTX) mini HDMI-HDMI adaptörünü ve 1,5m'lik kablosu ile televizyona bağladım, çalıştı. Daha sonra 1,5m'lik kabloyu Dark'ın adaptörü ile bağladım, yine çalıştı. Yani sonuç, 10m'lik Dark kabloda bir sorun var. Acaba full HD çıkışına mı yetmiyor diye görüntüyü 800x600'e ayarladım, yine çalışmadı.

    Şimdi merak ettiğim aynı kablo ve adaptör ile fotoğraf makinesiyle bağlantı yapabilirken neden ekran kartı ile bağlantı kuramıyorum. PC Labs'ın forumunda biri bu kabloyu önermiş. Ben de almadan önce bir kez daha düşünün çünkü bende işe yaramadı dedim. Ancak öneren kişi ben sorunsuz kullanıyorum diye yazdı. paraya kıyıp 100 liraya kablo alayım diyorum ama ya çalışmazsa...

    Sorun ve çözümü ne olabilir, yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tirido -- 19 Ocak 2012; 16:35:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    Şöyle oluyor, Blu-ray playerında internete bağlanma özelliği varsa TV ye v1.4 HDMI ile bağlıyorsun. TV zaten ethernet ya da Wifi ile internete bağlı. Bu durumda Blu-ray den modeme herhangi bir bağlantı yapman gerekmiyor, ethernet datası geçirebilme özelliği bu. Yani modemden sadece TV ye bağlantı var, v1.4 ile bağladığın Blu-ray ise HDMI kablosunun ethernet datası geçirebilmesi sayesinde internete bağlanmış oluyor.

    techraven;

    Dediğiniz şekilde yapmama rağmen sonuç olumsuz, ethernet kablosunu bluray oynatıcıya taktığım zaman internete bağlanabiliyorum ama hdmı 1.4 bu özelliği iletmiyor,

    Aşağıdaki ürünü kullanmaktayım vede tv LG 42LW5500 biryerde sıkıntı var sanki ama bulamadım. Bir fikriniz olabilir mi?

    Teşekkür ederim...

    http://www.lg.com/ca_en/tv-audio-video/home-theatre-systems/LG-home-theatre-system-HB806PH.jsp#BVRRWidgetID




  • quote:

    Orijinalden alıntı: charsaf21

    quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    Şöyle oluyor, Blu-ray playerında internete bağlanma özelliği varsa TV ye v1.4 HDMI ile bağlıyorsun. TV zaten ethernet ya da Wifi ile internete bağlı. Bu durumda Blu-ray den modeme herhangi bir bağlantı yapman gerekmiyor, ethernet datası geçirebilme özelliği bu. Yani modemden sadece TV ye bağlantı var, v1.4 ile bağladığın Blu-ray ise HDMI kablosunun ethernet datası geçirebilmesi sayesinde internete bağlanmış oluyor.

    techraven;

    Dediğiniz şekilde yapmama rağmen sonuç olumsuz, ethernet kablosunu bluray oynatıcıya taktığım zaman internete bağlanabiliyorum ama hdmı 1.4 bu özelliği iletmiyor,

    Aşağıdaki ürünü kullanmaktayım vede tv LG 42LW5500 biryerde sıkıntı var sanki ama bulamadım. Bir fikriniz olabilir mi?

    Teşekkür ederim...

    http://www.lg.com/ca_en/tv-audio-video/home-theatre-systems/LG-home-theatre-system-HB806PH.jsp#BVRRWidgetID



    Ben denemedim ama deneyip sonucunu bildiririm.

    Wireless ile tv ya da blurayde ag ayarlarini olusturdugunuzda diger bilesenlere v1.4 hdmi ile bagli iseniz ag ayarlarindan network kurarken kabloluyu secip deneyin.Bakalim izin verecek mi ?




  • Ethernet kablosu ile tv ye bağlıyorum wİfi adaptor kullanmadım sorun olması ilginç ses sistemi 1.4 desteklemiyor ihtimali aklıma geliyor... Teşekkürler
  • HDMI v1.4 altyapısına uygun olmayabilir Home Theater evet. Blu-ray player settings lere de bak belki ordan bir ayar da olabilir.
  • Teşekkür ederim yardımınız için olmaz ise yetkili servisi çağıracağım;)
  • Arkadaslar elımde 1.3 hdmı var . D800 TV VE PS3 şimdi ps3 ayarlarından gırıp bakınca 3d modu ıle alakalı herhangi bir ibare yok en fazla 1080p 1080i var anladıgım kadarı ıle 10803d olmamasının nedeni 1.4 hdmi kablomun olmaması lakin yukarıda bazı arkadaslar 1.3 olarakta goruntu alabılıyormus. Benım buradaki asıl sorum şu ki; ps3 olayında 3d otomatık mı calısıyor yoksa 3d oyun oynayacagımız zaman settıngden gırıp ayar mı yapıyrouz. Yada oyunların kedı ıcınde 3d olayı var mı_ TESEKKURLER sımdııden.
  • arkadaslar bırsey merak edıyorum.bendeki tv nın 4 hdmı cıkısı var bunlardan 3 tanesı 1.3v hdmı desteklı bır tanesı de 1.4v hdmı destegı var fakat tv 3D tv deil bildiğimiz 2D tv lerden.ben bunu monitör olarak kullanıyorum pc ye bagladım ekran kartım gtx 570(1.4a mını hdmı cıkısı var).ama kullandıgım kablo TTAF 1.3c hdmı kablo.sımdı ben mkv fılmler ızlerken tv de 100hz acıkken goruntude takılmalar oluyor.100hz ı kapattıgımda hıcbır sorun yok.Bunun kullandıgım player ıle alakası olabılır mı yoksa kablodan kaynaklı bır sorun mu merak edıyorum.Kullandıgım player splash pro player.dıger playerların neredeyse hepsını denedım en ıyı sonucu bununla aldım.tv nın ayarlarından 100hz ı aktıf edınce bellı surelerde 5 sanıye gıbı takılmaların olusmasının sebebı;

    1- kablo 1.3c oldugu ıcın
    2- kullandıgım playerdan kaynaklı ( power dvd 11 ıle denedım daha cok takılıyor )
    3- Tv sınyal olarak 1920*1080p 60hz destekledıgınden (ekran kartı ayarlarından baktıgımda en yuksek 60hz secebılıyorum.)
    4- ekran kartının mını hdmı dan hdmı cevırıcısı (tıp C den tıp A ya ) 1.3c desteklı olabılır mı olsa bıle bundan olabılır mı?
    tv nın 1.4 gırısı pc ye 1.3c kabloyla baglı ama ekran kartı 1.4a desteklı.

    Sahneler yag gıbı akarken teklıyor sonra eskı hızına gerı donuyor 5-8 sn aralarında oluyor.Ayrıca mkv fılmlerı (20gb-30gb) ızlerken hızlı sahnelerde 100hz acıkken dıkkatlı baktıgımda goruntulerın onunde bır fululuk var.boyle nasıl anlatayım seffaf 0.5cm kalınlıgında bır perde gıbı bırsey gozukuyor.Bu olayı sole anlatayım avatar fılmını ızlerken avatarların uzerlerıne bındıklerı yaratıkların onunde bu olayı cok net gorebılıyorum.gercı her fılmde var bu olay.Bazen hızlı goruntulerde ozellıkle araba yarısı fılmlerınde arabanın arkasındakı fon da mozaıklesmeler oluyor bu 100hz olayını acınca.

    Sorum şu 1.4c kablo alsam 1080p 340mhz arc ve ethernet ozellıgı desteklı bu sorunlarım düzelir mi?

    Kullandıgım tv philips 32 pfl 7695H/12



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 21 Ocak 2012; 11:00:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ravunos

    Arkadaslar elımde 1.3 hdmı var . D800 TV VE PS3 şimdi ps3 ayarlarından gırıp bakınca 3d modu ıle alakalı herhangi bir ibare yok en fazla 1080p 1080i var anladıgım kadarı ıle 10803d olmamasının nedeni 1.4 hdmi kablomun olmaması lakin yukarıda bazı arkadaslar 1.3 olarakta goruntu alabılıyormus. Benım buradaki asıl sorum şu ki; ps3 olayında 3d otomatık mı calısıyor yoksa 3d oyun oynayacagımız zaman settıngden gırıp ayar mı yapıyrouz. Yada oyunların kedı ıcınde 3d olayı var mı_ TESEKKURLER sımdııden.

    Eğer 3D oyun açıyorsam, hiç bir ayara dokunmadan 3D olarak görüntü alıyorum. Hatta 3D destekli oyun taktığımda 2D görüntüyle oynamak için ayar yapıp 3Dden çıkmam gerekiyor. En azından benim tv ve konsolumda durum bu şekilde işliyor.
    ...ve hala 1.3 kablo ile 3D görüntü alıyorum. Bir fark olmayacak çekincesiyle, parama kıyıp 1.4 kablo alamadım.




  • Peki hangi oyunlar 3D bende mesela İnfamous var bunun 3D olayı yok demekki Fıfa12de var ondada yok o zaman
    Peste varmıs mesela onu mu alıp denemek gerke 3D oyunların lısteıs olan bır lınk falan var mı acaba gercı konu dısına cıkmıs gıbı olucaz ama:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DUKES

    arkadaslar bırsey merak edıyorum.bendeki tv nın 4 hdmı cıkısı var bunlardan 3 tanesı 1.3v hdmı desteklı bır tanesı de 1.4v hdmı destegı var fakat tv 3D tv deil bildiğimiz 2D tv lerden.ben bunu monitör olarak kullanıyorum pc ye bagladım ekran kartım gtx 570(1.4a mını hdmı cıkısı var).ama kullandıgım kablo TTAF 1.3c hdmı kablo.sımdı ben mkv fılmler ızlerken tv de 100hz acıkken goruntude takılmalar oluyor.100hz ı kapattıgımda hıcbır sorun yok.Bunun kullandıgım player ıle alakası olabılır mı yoksa kablodan kaynaklı bır sorun mu merak edıyorum.Kullandıgım player splash pro player.dıger playerların neredeyse hepsını denedım en ıyı sonucu bununla aldım.tv nın ayarlarından 100hz ı aktıf edınce bellı surelerde 5 sanıye gıbı takılmaların olusmasının sebebı;

    1- kablo 1.3c oldugu ıcın
    2- kullandıgım playerdan kaynaklı ( power dvd 11 ıle denedım daha cok takılıyor )
    3- Tv sınyal olarak 1920*1080p 60hz destekledıgınden (ekran kartı ayarlarından baktıgımda en yuksek 60hz secebılıyorum.)
    4- ekran kartının mını hdmı dan hdmı cevırıcısı (tıp C den tıp A ya ) 1.3c desteklı olabılır mı olsa bıle bundan olabılır mı?
    tv nın 1.4 gırısı pc ye 1.3c kabloyla baglı ama ekran kartı 1.4a desteklı.

    Sahneler yag gıbı akarken teklıyor sonra eskı hızına gerı donuyor 5-8 sn aralarında oluyor.Ayrıca mkv fılmlerı (20gb-30gb) ızlerken hızlı sahnelerde 100hz acıkken dıkkatlı baktıgımda goruntulerın onunde bır fululuk var.boyle nasıl anlatayım seffaf 0.5cm kalınlıgında bır perde gıbı bırsey gozukuyor.Bu olayı sole anlatayım avatar fılmını ızlerken avatarların uzerlerıne bındıklerı yaratıkların onunde bu olayı cok net gorebılıyorum.gercı her fılmde var bu olay.Bazen hızlı goruntulerde ozellıkle araba yarısı fılmlerınde arabanın arkasındakı fon da mozaıklesmeler oluyor bu 100hz olayını acınca.

    Sorum şu 1.4c kablo alsam 1080p 340mhz arc ve ethernet ozellıgı desteklı bu sorunlarım düzelir mi?

    Kullandıgım tv philips 32 pfl 7695H/12

    Yeni nesil ürünlerde hrtz devri kapandı,yani siz 100-600 v.s hrtz seçseniz dahi panel gelen sinyali otomatik algılar yani,50 yada 60 hrtz olarak bunu size verecektir !

    Zaten siz konuya değinmişsiniz eskiden panellerde takılmalar yada tiremeler veya gölgelenmeler olurdu,orantısız hrtz değerli bunun en önemli faktörüydü,şuanda tüm Avrupa için standart değer 50 hrtzdir,yani cihazınızda yada yayında bir hata yok !

    Hatta Avrupa için üretilen bluray yada yüksek görüntü değeri olan cihaz yada donanımlarda buna dahildir !

    Tvnizi boş yere 100 hrtz değere çıkarmayın,panel bazı yüksek kontrast değeri olan 3D film yada 1080p Full Hd görüntüde otomatik olarak kendisi algılayacaktır zaten !

    Philps 7695 serisi merak etmeyin özellikle oyunlarda ve Hd sinyallerde oldukça başarılı yeni nesil akıllı panellerdendir,elinizdeki mkv yada yüksek çözünürlüklü oyunlardaki hrtz değeri neyse tvniz size ona aktaracaktır,boş yere canınızı sıkmayın !

    1.4 Hdmi kablo başka konudada vardı,Türkiyede bulmanız zor bulsanızda en az 100 dolar gibi bir parayı gözden çıkarmalısınız,bu kabloların en temel özelliği taşıdığı sinyali bloklama özelliğine sahiptir yani diğer kablolar gibi standart sinyali panele aktarmadan önce,bir nevi süzgeç vazifesi görür,buna seste dahil !

    100 dolar dediğime bakmayın aslında ucuz bile yazdım,tavsiyemse yurt dışı sitelerden özellikle Amerikadan satış yapan sitelere bakın,satıcılara mesaj atın kampanyalı ürünlerde size haber verirler,150 dolarlık bir kabloyu 40-60 dolar arasında bulabilirsiniz !

    Kaliteli kablo elbetteki oyunlarda 1080p filmlerde 3D filmlerde,ethernet bağlantısında,ses taşımasında kesinlikle büyük fark gösterir,sorunsuz ses ve görüntü akışı alırsınız !

    Normal kablolar ise bunu malesefki sınırlı şekilde yaparlar,ve evdeki staik her cihazdan etkilenirler,buna gelen elektrik voltajınıda ekleyebiliriz !

    Nacizane tavsiyemse televizyonuz üst seri bir panell,öncelikle tv ve cihazlarınızı taktığınız prizleri kontrol ettirin topraklaması çok ama çok önemlidir unutmayın,maddi durujnuz varsa bloklayıcı ups alın yada ucuza regülatör alabilirsiniz !

    Ne alakası var diyeceksiniz malesefki Lcdler %100 gelen voltaja duyarlıdırlar,pixsellerin tam ve sorunsuz tepki vermesi sabit ve kaliteli voltajdan geçer !

    Denemenizde fayda var bahsettiğim kablo haric tavsiyeler size en fazla 200 liraya mal olur,ama hem tvnizi hemde diğer cihazlarınızdan daha kaliteli performans alacağınız kesindir !

    Not:Ürün satan biri değilim yanlış anlamayın,Yurt dışında özellikle oyun ve 1080p fanatikleri için olmassa olmazdandır bu bahsettiklerim !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    quote:

    Orijinalden alıntı: DUKES

    arkadaslar bırsey merak edıyorum.bendeki tv nın 4 hdmı cıkısı var bunlardan 3 tanesı 1.3v hdmı desteklı bır tanesı de 1.4v hdmı destegı var fakat tv 3D tv deil bildiğimiz 2D tv lerden.ben bunu monitör olarak kullanıyorum pc ye bagladım ekran kartım gtx 570(1.4a mını hdmı cıkısı var).ama kullandıgım kablo TTAF 1.3c hdmı kablo.sımdı ben mkv fılmler ızlerken tv de 100hz acıkken goruntude takılmalar oluyor.100hz ı kapattıgımda hıcbır sorun yok.Bunun kullandıgım player ıle alakası olabılır mı yoksa kablodan kaynaklı bır sorun mu merak edıyorum.Kullandıgım player splash pro player.dıger playerların neredeyse hepsını denedım en ıyı sonucu bununla aldım.tv nın ayarlarından 100hz ı aktıf edınce bellı surelerde 5 sanıye gıbı takılmaların olusmasının sebebı;

    1- kablo 1.3c oldugu ıcın
    2- kullandıgım playerdan kaynaklı ( power dvd 11 ıle denedım daha cok takılıyor )
    3- Tv sınyal olarak 1920*1080p 60hz destekledıgınden (ekran kartı ayarlarından baktıgımda en yuksek 60hz secebılıyorum.)
    4- ekran kartının mını hdmı dan hdmı cevırıcısı (tıp C den tıp A ya ) 1.3c desteklı olabılır mı olsa bıle bundan olabılır mı?
    tv nın 1.4 gırısı pc ye 1.3c kabloyla baglı ama ekran kartı 1.4a desteklı.

    Sahneler yag gıbı akarken teklıyor sonra eskı hızına gerı donuyor 5-8 sn aralarında oluyor.Ayrıca mkv fılmlerı (20gb-30gb) ızlerken hızlı sahnelerde 100hz acıkken dıkkatlı baktıgımda goruntulerın onunde bır fululuk var.boyle nasıl anlatayım seffaf 0.5cm kalınlıgında bır perde gıbı bırsey gozukuyor.Bu olayı sole anlatayım avatar fılmını ızlerken avatarların uzerlerıne bındıklerı yaratıkların onunde bu olayı cok net gorebılıyorum.gercı her fılmde var bu olay.Bazen hızlı goruntulerde ozellıkle araba yarısı fılmlerınde arabanın arkasındakı fon da mozaıklesmeler oluyor bu 100hz olayını acınca.

    Sorum şu 1.4c kablo alsam 1080p 340mhz arc ve ethernet ozellıgı desteklı bu sorunlarım düzelir mi?

    Kullandıgım tv philips 32 pfl 7695H/12

    Yeni nesil ürünlerde hrtz devri kapandı,yani siz 100-600 v.s hrtz seçseniz dahi panel gelen sinyali otomatik algılar yani,50 yada 60 hrtz olarak bunu size verecektir !

    Zaten siz konuya değinmişsiniz eskiden panellerde takılmalar yada tiremeler veya gölgelenmeler olurdu,orantısız hrtz değerli bunun en önemli faktörüydü,şuanda tüm Avrupa için standart değer 50 hrtzdir,yani cihazınızda yada yayında bir hata yok !

    Hatta Avrupa için üretilen bluray yada yüksek görüntü değeri olan cihaz yada donanımlarda buna dahildir !

    Tvnizi boş yere 100 hrtz değere çıkarmayın,panel bazı yüksek kontrast değeri olan 3D film yada 1080p Full Hd görüntüde otomatik olarak kendisi algılayacaktır zaten !

    Philps 7695 serisi merak etmeyin özellikle oyunlarda ve Hd sinyallerde oldukça başarılı yeni nesil akıllı panellerdendir,elinizdeki mkv yada yüksek çözünürlüklü oyunlardaki hrtz değeri neyse tvniz size ona aktaracaktır,boş yere canınızı sıkmayın !

    1.4 Hdmi kablo başka konudada vardı,Türkiyede bulmanız zor bulsanızda en az 100 dolar gibi bir parayı gözden çıkarmalısınız,bu kabloların en temel özelliği taşıdığı sinyali bloklama özelliğine sahiptir yani diğer kablolar gibi standart sinyali panele aktarmadan önce,bir nevi süzgeç vazifesi görür,buna seste dahil !

    100 dolar dediğime bakmayın aslında ucuz bile yazdım,tavsiyemse yurt dışı sitelerden özellikle Amerikadan satış yapan sitelere bakın,satıcılara mesaj atın kampanyalı ürünlerde size haber verirler,150 dolarlık bir kabloyu 40-60 dolar arasında bulabilirsiniz !

    Kaliteli kablo elbetteki oyunlarda 1080p filmlerde 3D filmlerde,ethernet bağlantısında,ses taşımasında kesinlikle büyük fark gösterir,sorunsuz ses ve görüntü akışı alırsınız !

    Normal kablolar ise bunu malesefki sınırlı şekilde yaparlar,ve evdeki staik her cihazdan etkilenirler,buna gelen elektrik voltajınıda ekleyebiliriz !

    Nacizane tavsiyemse televizyonuz üst seri bir panell,öncelikle tv ve cihazlarınızı taktığınız prizleri kontrol ettirin topraklaması çok ama çok önemlidir unutmayın,maddi durujnuz varsa bloklayıcı ups alın yada ucuza regülatör alabilirsiniz !

    Ne alakası var diyeceksiniz malesefki Lcdler %100 gelen voltaja duyarlıdırlar,pixsellerin tam ve sorunsuz tepki vermesi sabit ve kaliteli voltajdan geçer !

    Denemenizde fayda var bahsettiğim kablo haric tavsiyeler size en fazla 200 liraya mal olur,ama hem tvnizi hemde diğer cihazlarınızdan daha kaliteli performans alacağınız kesindir !

    Not:Ürün satan biri değilim yanlış anlamayın,Yurt dışında özellikle oyun ve 1080p fanatikleri için olmassa olmazdandır bu bahsettiklerim !

    hocam çok iyi söylemişssin fakat soyle bırsey var ki benim sorunum pc ılle alakalı yanı daha dogrusu kullanmıs oldugum playerla alakalı.bende dark medıa manıa 2 medıa player var.onun la fılmlerı 100hz olarak cok rahat ızleyebılıyorum takılma ve titreme olmadan.ama ne yazık kı pc de ızleyemıyorum.nedenini bende bilmiyorum pc ıle tv arasında bırsey var cozemedım.




  • Arkadaşlar ,

    Hdmi kabloların görüntü kalitesini arttırdığına dair 250 dolar ve üzeri uçuk fiyatla kablo satan firmaların sitesinde bile bilgi bulamazsınız. Yapılan tek şey teknik konuda bilgisi olmayan kişilerin zaaflarından faydalanmak ve korku ve endişelir üzerinden onlara pahalı kablo satmaktır.

    Eskiden Analog kablolar vardı ve bunlarda iletilen görüntü ve ses kalitesi kabloya bağlıydı. Hdmi kablo ise dijital bir sistemdir. Amacı zaten bu eski teknoloji Analog sistemin sıkıntılarını ortadan kaldırmaktır. Aynı eski sistem gibi kabloya bağlı kalite sorunları çıkatacak olduktan sonra yeni sistem çıkartmanın anlamı nedir ? Hdmi kabloların versiyonları arasında farklar ve ek özellikler vardır ama aynı özellikte yapılmış 3 metreye kadar olan kısa kablolar arasında görüntü ve ses kalitesi iletilmesi açısından fark yoktur.

    İnternet üzerinde istediğiniz siteye bakın , her yeri araştırın , hiçbir yerde HDMI kabloyu değiştirdiği için görüntü kalitesi artışı yaşayan birisini (malesef ki bizim forumdaki bir kişi hariç) bulamazsınız.

    Kimse sizin paranızı nasıl harcayacağınıza karışamaz ve bu denisizliği yapmamalı. Eğer isterseniz 10 dolarlık kablo da alırsınız 1000 dolar üzeri fiyata satılan kablo da alırsınız. Ama ne yaparsanız yapın bu işin size zerre kadar görüntü açısından getirisi olmaz. Sadece boşa para vermiş olursunuz. Eğer kablo değiştirince kalite artacak olsa ben akıl hasatası mıyım ki size " boşuna pahalı kablo almayın" diyeyim? Şu marka veya şu fiyata satılan kabloyu alın ve görüntü probleminiz oratadan kalkar derim. Hadi beni boşverin bu başlığı 13.000 kişi okumuş , diğer arkadaşlarımız niye aksine bir fikir beyan etmiyor?

    Bilmemek ayıp değildir , siz bu gibi başlıkları okuyarak kendi üstünüze düşen "bilgi edinme" işini yerine getiriyorsunuz. Bazı insanların bilmemeleri kullanıp onlara yalan yanlış bilgi vermek ayıptır. Şehir efsanalerinin yılmaz savunucu gibi hiçbir teknik dayanağı olmayan yalanları saplantılı şekilde diğer insanlara başka başlıklarda o defalarca çürütülmüş olmasına rağmen ısrarla sunup kafalarını karıştırmak kadar çok ama çok ayıptır!!!

    Sizlerin yaşadığınız sorunun temeli kalitesiz tv yayınıdır. Almış olduğunuz tv istediği kadar kötü olsun , 1920x1080 (Full Hd) görüntü verilirse tatmin edecek seviyede görüntü verir. Tvnin USB girişinden 1080p film izleyince neden şikayetçi olmuyorsunuz???

    Ama tvniz Full Hd olmasına rağmen siz SD uydu alıcı ve Scart kablo kullanırsanız kötü görüntü almanız kaçınılmazdır. HDMI çıkışlı bir uydu alıcı ile yine SD (normal uydudaki tv yayını) izlerseniz de sonuç bir yere kadar olacaktır. Sonuçta kusurlu olan tv yayını ve kalitesizliğidir. Siz ne yaparsanız yapın bu sorunu kablo değiştirmekle ÇÖ-ZE-MEZ-Sİ-NİZ.

    Bir sorunu çözmek için öncelikle sorunun ne olduğunu bilmek gerekir. Dişiniz ağrırken göz doktoru size ne fayda sağlayabilir?? Sizin görüntünüz kaynaktan kötü ise , görevi sadece 1-0-1-1-0-0-1 şeklinde dijital aktarım olan kablo size nasıl deva olur? Lütfen bir saniye bunu düşünün.

    Sizde harici medya oynatıcı olsun ve onunla Divx filmi tvden izlemeye çalışıyor olun. Bu filmin içindeki ses 128 kb/sn veya 192kb/sn 'lik mp3 ise hangi kablo size bu sesi yüksek kaliteye çıkartabilir. Kaldi ki bu filmi tvlerin basit hoparlörü ile dinleyecekseniz nasıl bir mucize bekiyorsunuz. Led aydınlatmalı tvler ince oldukları için hoparlörü de ince olur ve malesef ince ve küçük hoparlörlerin ses kalitesi daha da düşüktür. Tv üreticileri üst modellerine daha kaliteli hoparlör koyabilir ama giriş (1000-1500 lira) ve orta sınıf (1500-2000 lira) tvlerde ses kalitesi düşük olacaktır.

    Önceki sayfada yine ayrıntlı olarak anlattım. Eğer sizin tüm sistemleriniz HDMI 1.4 değilse , Hmdi 1.4 kablonun size HİÇBİR FAYDASI OLMAZ. Uydu alıcılarda hangi verisyon Hdmi kullanıldığı bile meçhul. Sigma işlemcili AZBOZ gibi uydu alıclar 1.3 versiyon kullanır çünkü işlemcisi bunu destekler. Harici film oynatacan cihazların da çoğu HDMI 1.3 desteklidir. HDMI 1.4 kabloyu bu cihazda kullanmanız size hiçbir fayda getirmez.

    Sizde 3D TV yoksa
    3D bluray oynatıcınız yoksa
    Hdmi 1.4 destekli ses sisteminiz yoksa
    Tv internet bağlantısını desteklemiyorsa veya siz kullanmıyorsanız
    Bilgisayarı tvye bağlayıp 3D filmleri bilgisayar üzerinden oynatmayacaksanız ve aynı zamanda ekran kartınız HDMI 1.4 destekli değilse ( ATi 6000 serisi ve üzeri , Nvidia 400 , 500 serisi ve üzeri) değilse
    Uydu alıcı ile bağlantıda kullanacaksanız

    Hdmi 1.4 kablo size hiçbir ek özellik sunmayacaktır. Sadece rakama bakım 1.4 , 1.3'ten büyüktür, büyükse mutlaka iyidir ve üst ve gelişmiş versiyondur gibi bakmayın , yanılırsınız.

    Nerede nasıl üretildiği belli olmayan markasız ürünleri ne kablo ne de başka bir şey olsun almayın. Evinizden içeri sokmayın. Adı sanı bilinenen markaların ürünleri almaya çalışın ki en azından arkasında duran bir firma olsun , veya muhatap bulabilme ihtimaliniz olsun.

    Sadece üzerine marka vurulmuş veya kutusu yapılmış ürünler de marklı ürün değildir. Siz de parasını verip Çinde kendi adınıza kablo veya aklınıza ne gelirse , canınız ne isterse onu üretebilirsiniz. Her ürün Çinde yapılır bu bir kusur değildir. Ne kalitede üretildiği ve kimin ürettirdiği önemlidir. Bu da ayrı bir konudur.

    Eğer 5 metre ve üzerinde HDMI kablo kullanacaksanız dikkatli olun. Mesela 10 metre kablo aldınız , bu kablonun çalışmama veya iletimde kesinti , donma, parazit , resimde renk kayması vs.. gibi sorun çıkartma ihtimali vardır. Tv ile uydu alıcı gibi arasında 1 metrelik kablo kullandığınız kısa mesafade kabloda üretim hatası yoksa veya kablo sonradan hasar görmemişse sorun yaşamazsınız.

    Aksini iddia eden , yani kabloyu değiştirince daha kaliteli ses ve görüntü aldım diyen kişiye bilginin kaynağını mutlaka sorun. Kaç bin liralık ürün aldınız 10 liralık kablo olur mu denirse neden olmadığını ispatlamasını isteyin. Göreceksiniz iddia boş çıkacaktır.


    ------------------------------------------------------------------------------


    Diyelim ki bir yazıcı aldınız baskı kalitesinden memnun değilsiniz. Kabloyu değiştirince baskı kalitesi artıyor mu?

    Yine diyelim ki bir fotoğraf makinası aldınız ve yine çektiği fotoğraf kalitesinden memnun değilsizin. Siz başka marka hafıza kartı alsanız veya bilgisayara çektiğiniz fotoğrafları aktaran ara kablosunu değiştiriseniz daha kaliteli fotoğraflara sahip olabilir misiniz?

    Çok kalitesiz bir mp3 veya film var. Bunu farklı marka usb bellek veya usb harddisklere yükleyip dinlersenizi veya izlerseniz daha kaliteli sonuç olur mu?

    Ethernet kablosunu değiştiriseniz internet hızınız artar mı?

    Siz yakışıklı biri değilseniz , aynaya bakınca Brad Pitt gibi görünme ihtimaliniz var mı? Eğer çok yakışıklı görünmüyorsanız aynayı değiştiriseniz daha yakışıklı görünebilir misiniz?

    100 kilometrelik bir yolu gitmeniz gerekiyor ve iki tane otomobil var . Birisi Mercedes , diğeri Murat 124. İki araba da saatte 100 km hızla diğerse hangisi daha önce varır?

    1 kilo pamuk mu ağırdır , 1 kilo demir mi?

    Hala bir türlü ikna olmayan olursa PM atsınlar 3. köprüyü satıyorum. İsteyen hisse olarak ortaklık hakkını , isteyene gölgesini , isteyene manzarasını maliyetine veriyorum. Sahibinden ve kendi imaltımız olduğu için fiyatlar uygundur. Hem siz temelden iştirak ettiğiniz için daha da avantajlı fiyata vereceğim.




  • 3D TV ile digiturk plus arasında kullamayı düşünüyordum ama digiplus HDMI 1.4 ü destekliyor mu acaba? Bu konuda bilgi verebilecek kimse varmı?
  • Arkadaşlar ,

    Overclockers.com.au sitesinde Zee adlı üye HDMI kablolar ile test yapmış.

    Konunun linki :http://forums.overclockers.com.au/showthread.php?t=984661

    Testin amacı ve yapılışı şu şekilde :

    Kalibrasyon işlerinde kulllanılan tv ekranından renk değerlerini okuyan özel kameralar vardır. Resim 1 de bu kamerayı görüyoruz. Tvyi test ederken test sinyalini üreten ve tvye gönderen cihaz Resim 2 de görülüyor. Resim 3'te ise test edilen kablolar var. Diğer resimler ise Calman Kalibrasyon yazılımı ile elde edilen test sonuçlarına ait.

    Tv aynı , sinyal üreteci aynı , tv ekranında oluşan renk sonuçlarını okuyan kamera aynı ve sonuçları çıkartacak olan kalibrasyon yazılımı da aynı olduğuna , kısaca tüm şartlar aynı olduğuna göre :

    a) Eğer kablolarda kayıp oluşuyorsa , her kabloda farklı ölçümlere rastlanmalıdır.
    b) Eğer kablolar bir fark oluşturmuyorsa o zaman tüm ölçümler aynı olmalıdır.

    Testte kullanılan kablolar :

    3 metre Wireworld Island kablo (120 $ civarı fiyatı var)
    5 metre Audio Dimension kablo (200 $' dan fazla fiyatla satılıyor)
    5 metre Cabac kablo (20 $ civarı fiyatı var)
    2 metre iiBuy dan alınan 12 $ lık kablo
    Toshiba BDX1200Y (cihaz yanında hediye gelen kablo)

    Sonuçta kablolar arasındaki ölçüm değerleri aynı veya 0,0001 gibi onbinde bir mertebesinde farkediyor. Bu ise anlık ölçüm hatasıdır , bu yüzden dikkate alınmaz. Kaldı ki hangisi kabloya karşılık gelen değeri en doğru değer olduğu bilinmediği için yok sayılır. Testi yapan kişi bu durumu da açıklıyor , yukardaki linkten yorumunu okuyabilirsiniz.

    Kalibrasyon Hakkında Not : Hiçbir tv , fabrika çıkışlı olarak doğru renk üretmez. İlla ki sonradan tvnin ürettiği renklerdeki sapmayı düzeltmek gerekir. Normal kullanıcı olarak tv görüntü ayar menüsünden basit ayarlamalar yapabiliriz ama bu şekilde kesinlike doğru renkleri yakalayamayız.

    Örneğin bir kırmızı tonunun RGB (kırmızı-yeşil-mavi) değeri :

    Red (kırmızı) : 238
    Green (yeşil): 13
    Blue (mavi) : 72 olsun

    Tv bunu hiçbir zaman aynı şekilde vermez.

    Red (kırmızı) : 224
    Green (yeşil): 35
    Blue (mavi) : 48

    gibi değerlere kaymış olur. Kalibrasyon denilen ince ayarlar yapılarak bu renkler üstteki gerçek olması gereken değerlere getirilir veya yaklaştırılır.

    Eski tvlerde bu işlem aşağıda resimlerde gördüğünüz cihaz ve yazılım ile tvnin servis menüsü üzerinden yapılırdı. Yeni nesil tvlerde ISF kalibrasyonu denilen veya 10 kademe renk ayarı denilen bölümünden yine kalibrasyon cihazları ile yapılabiliyor. Tüm bu renk tutarlılığını yakalama işlemine tv kalibrasyonu diyoruz. Kalibrasyon , kelime olarak doğru ayara getirmek demektir.

    Ölçüm kamerası



    -------------------------------------------------------------------------------

    Test sinyali üreten cihaz



    -------------------------------------------------------------------------------

    Test yapılan kablolar



    -------------------------------------------------------------------------------

    5 metre Cabac kablo (20 $ civarı fiyatı var)



    -------------------------------------------------------------------------------

    2 metre iiBuy dan alınan 12 $ lık kablo



    -------------------------------------------------------------------------------

    3 metre Wireworld Island kablo (120 $ civarı fiyatı var)



    -------------------------------------------------------------------------------

    5 metre Audio Dimension kablo (200 $' dan fazla fiyatla satılıyor)



    -------------------------------------------------------------------------------

    Toshiba BDX1200Y (cihaz yanında hediye gelen kablo)





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.